Στις 17 Ιουνίου 2017 το USS Fitzgerald συγκρούστηκε με το εμπορικό πλοίο ACX Crystal, περίπου 10 μίλια από τις ακτές της Ιαπωνίας. Η σύγκρουση προκάλεσε μια μεγάλη τρύπα στα πλευρά του Fitzgerald, σκότωσε επτά ναύτες και τραυμάτισε άλλους τρεις. Δύο μήνες αργότερα, στις 21 Αυγούστου 2017, το USS McCain συγκρούστηκε στα ανοικτά των ακτών της Σιγκαπούρης με το εμπορικό πλοίο Alnic MC. Η σύγκρουση σκότωσε δέκα ναύτες.

Τα δυο αντιτορπιλικά έφτασαν στον κόλπο του Τόκιο αυτή την εβδομάδα, επάνω σε φορτηγίδες και ερασιτέχνες φωτογράφοι δεν έχασαν την ευκαιρία να αποθανατίσουν ένα μάλλον μοναδικό και ντροπιαστικό για το Αμερικανικό Ναυτικό θέαμα…

7 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Γιατί να είναι ντροπή; Ατυχήματα συμβαίνουν παντού. Σίγουρα δημιουργεί εντύπωση!
    (Από τον υπολογιστή ούτε σήμερα μπορώ να δω την ιστοσελίδα σας)

  2. Αυτά τα περιστατικά (και δεκάδες άλλα) καταδεικνύουν την περίφημη »κουλτούρα ασφάλειας» βασικό χαρακτηριστικό των αμερικανικών …. εν τω μεταξύ στη Μέση Ανατολή οι Ισραηλινοί »αμύνονται» απέναντι σε 15χρονους επιτιθέμενους Παλαιστίνιους ( με σφεντόνες) βομβαρδίζοντάς τους από αέρος.. Άλλη μια πρόκληση της Β. Κορέας που προμηθεύει τους Παλαιστίνιους με ..πέτρες – πυρομαχικά για τις σφεντόνες .

  3. Ας διατηρήσουμε την ψυχραιμία μας. Όταν ένα ναυτικό διατηρεί ένα τόσο μεγάλο αριθμό σκαφών, αποστολών σε παγκόσμιο επίπεδο είναι λογικό & αναμενόμενο να παρουσιάζονται από καιρού εις καιρόν συμβάντα τύπου ναυτικού ατυχήματος. Το ίδιο ισχύει κατ΄ αναλογία και στην περίπτωση του ΠΝ ως προς το πρόσφατο συμβάν, λαμβανομένου υπόψη ότι το δικό μας ΠΝ σε περιφερειακό επίπεδο δεν είναι και «λίγο» τόσο σε αριθμό μέσων όσο και σε ισχύ πυρός. Συνεπώς, ναι μεν θα πρέπει να καταβάλλεται από όλα τα στελέχη η ύψιστη προσοχή και ετοιμότητα για την αποφυγή ναυτικών συμβάντων, δηλαδή ναυτικών ατυχημάτων κατά κύριο λόγο, αλλά είναι στατιστικά αναμενόμενο ότι συμβάντα αυτής της μορφής θα υπάρχουν. Φανταστείτε τί θα σούρνανε στους δικούς μας αν θρηνούσαμε και θύματα στο πρόσφατο συμβάν στο Σαρωνικό……, όπως συνέβη στους Αμερικανούς….

Comments are closed.