Συντριβή (μέχρι και) υπερελαφρού Pipistrel Virus SW 80 της ινδικής Αεροπορίας

5
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Ένα υπερελαφρύ αεροσκάφος τύπου Pipistrel Virus SW 80 της ινδικής Αεροπορίας συνετρίβη στις 24 Φεβρουαρίου με αποτέλεσμα τον θάνατο του χειριστή του και τον τραυματισμό ενός εκπαιδευόμενου χειριστή.

Το διθέσιο αεροσκάφος, σύμφωνα με πληροφορίες, κατέπεσε σε σύντομο διάστημα μετά την απογείωση από το αεροδρόμιο Patiala Aviation Club.

Ο νεκρός πιλότος έφερε το βαθμό του διοικητής πτέρυγας (αντίστοιχο του αντισμήναρχου) συνεπώς θεωρείται ότι ήταν έμπειρος χειριστής με αρκετές ώρες πτήσης. Έχει ζητηθεί από την Αεροπορία να διερευνήσει την αιτία του ατυχήματος, σύμφωνα με τον εκπρόσωπό της.

Τον Φεβρουάριο του 2018, ένα άλλο SW-80 της ινδικής Αεροπορίας συνετρίβη λίγο μετά την απογείωση για μία συνήθη εκπαιδευτική πτήση με αποτέλεσμα το θάνατο και των δυο χειριστών. Στις 5 Οκτωβρίου του ίδιου έτους, συνετρίβη ένα ακόμα αεροσκάφος IAF SW 80.

Σημειώνεται ότι το ινδικό υπουργείο Άμυνας υπέγραψε σύμβαση με την Pipistrel στις 12 Οκτωβρίου 2015 για την προμήθεια 194 αεροσκαφών Virus SW 80 και συγκεκριμένα 72 για την ινδική Αεροπορία (IAF) – 12 αεροσκάφη για το Ινδικό Ναυτικό και 110 αεροσκάφη για την εθνική αεροπορική ακαδημία (National Cadet Corps – NCC).

Τα αεροσκάφη αυτά, γνωστά ως Garud στην Ινδία από ένα πτηνό στην ινδουιστική μυθολογία, χρησιμοποιούνται για την εκπαίδευση Ασφαλείας Πτήσεων καθώς και για την εκπαίδευση των νέων χειριστών.

Πρόκειται για ένα αεροσκάφος με εξαιρετικά χαμήλη ταχύτητα απώλειας στήριξης και ιδανικά εν γένει πτητικά χαρακτηριστικά. Με λίγα λόγια είναι πολύ δύσκολο να χαθεί ο έλεγχός του με αποτέλεσμα να θεωρείται ιδιαίτερα προσιτό αεροσκάφος για εκπαίδευση.


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

5
Leave a Reply

Please Login to comment
4 Comment threads
1 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
Georgeviper3000adThomasIomarPanos71 Recent comment authors

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Panos71
Member
Noble Member
Panos71

Ευτυχώς που στην Ινδία δεν υπάρχει καθαρά Δευτέρα…
Ο κοσμακης θα ζούσε δυστοπικες καταστάσεις.

Thomas
Member
Noble Member
Thomas

Αυτό ακριβώς σκέφτηκα και εγώ όταν διάβασα το άρθρο. Αυτοί δεν είναι ικανοί ούτε χαρταετό να πετάξουν

Πραγματικά πολύ λυπηρό

Iomar
Member
Noble Member
Iomar

Καλημέρα,

Προτείνω ως ένα πρώτο μέτρο στρατιωτικής διπλωματίας να προτείνουμε στη φίλη Ινδία να της στείλουμε μερικά μεσαία, ανώτερα και ανώτατα στελέχη της Π.Α. με αυστηρές διαταγές να βάλουν σε τάξη την αεροπορία της καταρχήν, και να βελτιώσουν την επιχειρησιακή απόδοσή της στη συνέχεια.

viper3000ad
Member
Trusted Member
viper3000ad

Τα αεροσκάφη αυτά θεωρούνται εξαιρετικά στον χώρο της γενικής αεροπορίας. Ήταν σε άσκηση προκεχωρημένης εκπαίδευσης ; Ακούγεται οτι όπως τα Cessna 162 παρουσίαζαν δυσκολίες στην έξοδο από απώλεια στήριξης με διατοίχηση μεγαλύτερη των 20 μοιρών .
Θα παρακαλούσα εαν στο μέλλον μάθετε κάτι για τα αίτια συντριβής να κάνετε μια ανάρτηση .

George
Member
Trusted Member
George

Υπερελαφρύ αλλά όχι όσο έπρεπε για να μην το στουκάρουν
Μήπως να δοκιμάζανε αεροστατα?