Πιστοποίηση συμβατότητας του F-15E με το νέο ιπτάμενο τάνκερ KC-46A

2
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Ολοκληρώθηκε στις αρχές Δεκεμβρίου η πιστοποίηση της συμβατότητας του μαχητικού F-15E με το νέο ιπτάμενο τάνκερ KC-46A Pegasus της USAF οι οποίες πραγματοποιήθηκαν με τη συνεργασία μαχητικών από τη Μοίρα Δοκιμών  418 Flight Test Squadron (FTS) της βάσης Eglin στη Φλόριδα των ΗΠΑ.

Η πιστοποίηση συμβατότητας αφορά τη διαδικασία εναέριου ανεφοδιασμού του Strike Eagle από το νέο ιπτάμενο τάνκερ της Boeing, ανοίγει το δρόμο για την έναρξη της πιστοποίησης αρχικής επιχειρησιακής ικανότητας (IOT&E) του Pegasus που θα γίνει μέσα στο 2019.

Έγκριση παραγωγής για το KC-46A

Οι δοκιμές πραγματοποιήθηκαν στον εναέριο χώρο που παρέχουν τα αχανή πεδία δοκιμών στην βάση Edwards η οποία διαθέτει σήμερα όλους τους τύπους μαχητικών που επιχειρούν με την USAF για δοκιμές εκτός όμως από F-15. Για το λόγο αυτό επιστρατεύτηκαν τα F-15E της 418 FTS που ταξίδεψαν στην έρημο Μοχάβε στην Καλιφόρνια από τη βάση τους στη Φλόριδα.

Σημειώνεται οτι το KC-46A Pegasus έχει ήδη ολοκληρώσει δοκιμές συμβατότητας με τα βομβαρδιστικά Β-52, ιπτάμενα τάνκερ KC-135R, μεταγωγικά C-17, μαχητικά F-16 της USAF αλλά και τα μαχητικά κρούσης F/A-18 του Αμερικανικού Ναυτικού.

Το KC-46A θα ξεκινήσει σταδιακά την ανανέωση του ηλικιωμένου στόλου ιπτάμενων τάνκερ της USAF που σήμερα αποτελείται από αεροσκάφη KC-135R και KC-10 με τα πρώτα να ξεπερνάνε σε ηλικία τα 50 χρόνια υπηρεσίας.

18 επιπλέον 18 KC-46A τάνκερ για την USAF

Το Pegasus θα προσφέρει μεγαλύτερη ικανότητα μεταφοράς καυσίμου και φορτίου με βελτιωμένη απόδοση σε όλους τους τομείς προκειμένου να υποστηρίξει επιχειρήσεις εναέριου ανεφοδιασμού για τα αεροσκάφη της Αεροπορίας, του Ναυτικού και των Πεζοναυτών των ΗΠΑ καθώς και αεροσκάφη συμμαχικών χωρών.


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
VAGGELAS
Member
VAGGELAS

Αν και έχει λίγη σημασία, πιστεύω ότι τα F-15E λογικά ανήκουν στην 40th FTS και τα KC-46A στην 418th FTS.

Gunner
Member
Gunner

Πολύ ικανό αεροπλάνο.