13.8 C
Athens
Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021
- Advertisement -

“Λαϊκή Απελευθερωτική Στρατιωτική Αεροπορία”, η αεροπορία των αντιγράφων στα “κινεζικά”

- Advertisement -

Η Λαϊκή Απελευεθερωτική Στρατιωτική Αεροπορία (PLAAF) της Κίνας είναι μια από τις μεγαλύτερες σε μέγεθος πολεμικές αεροπορίες. Σε συνδυασμό με την αδελφή της, την Λαϊκή Απελευθερωτική Ναυτική Αεροπορία (PLANAF) παρατάσσουν συνολικά 1,700 μαχητικά, βομβαρδιστικά και αεροσκάφη κρούσης διαφόρων τύπων.
Σε μέγεθος οι δύο αεροπορίες έρχονται δεύτερες μόνο μετά την Αμερικανική πολεμική αεροπορία (USAF) με 3,400 πολεμικά αεροσκάφη. Πολλά από τα αεροσκάφη με τα οποία επιχειρεί η πολεμική δύναμη της κινεζικής αεροπορίας είναι άγνωστα στη Δύση.

MiG-19/Shenyang J-6: Tο «ξεχασμένο μαχητικό» που έγινε ο στυλοβάτης της κινεζικής Αεροπορίας  


Κι όμως, ενώ τα κινεζικά Μέσα Ενημέρωσης δεν χάνουν ευκαιρία που να μην προβάλουν την ισχύ της και την ταχύτατα εξελισσόμενη αεροπορική βιομηχανία, πολλά από τα αεροσκάφη είναι είτε επηρεασμένα ή απευθείας αντίγραφα από ρωσικά και αμερικανικά σχέδια.
Για την ακρίβεια, όλα τα αεροσκάφη της Κίνας είναι είτε αγορασμένα από το εξωτερικό είτε κατασκευασμένα στην Κίνα κατόπιν αδείας ή ακόμα και χωρίς αυτήν με τη μέθοδο της αντίστροφης μηχανικής. Η κλοπή ξένων αεροπορικών μυστικών ξεκίνησε στην Κίνα κάποια στιγμή για να καλυφθούν κάποιες αδυναμίες αλλά πλέον η τάση έχει γίνει ο κανόνας.

Τα Su-35 είναι και επίσημα σε κινεζική υπηρεσία!


Η συστηματική κλοπή βιομηχανικών μυστικών εξοικονομεί χρόνο και χρήμα στην Κίνα, που θα αναλωνόταν σε Έρευνα και Ανάπτυξη και της επιτρέπει να καλύψει γρήγορα το έδαφος από το επίπεδο ανάπτυξης άλλων βιομηχανικών κρατών. Ταυτόχρονα, όμως, είναι και στρατηγικό μειονέκτημα: ένας μαθητής που δεν μαθαίνει αλλά συστηματικά αντιγράφει στις εξετάσεις, μοιραία θα αποφοιτήσει με ελλιπείς γνώσεις.
Ας δούμε μερικά από τα διασημότερα “σκονάκια” της Κινεζικής Αεροπορίας:
1. Shenyang J-31 / F-35 Lightning II

Οι ομοιότητες του J-31 με το F-35 JSF είναι εμφανείς. Το κινεζικό J-31 είναι ακόμα υπό ανάπτυξη αλλά πληροφορίες αναφέρουν πως θα ξεπερνά κατά πολύ σε επιδόσεις το αμερικανικό αντίστοιχο τουλάχιστον σε ακτίνα δράσης και μεταφερόμενο φορτίο. Το Κινεζικό Ναυτικό αναμένει πολλά από το J-31, μόλις εισέλθει σε φάση πλήρους παραγωγής, καθώς θα γίνει το κύριο μαχητικό αεροσκάφος των κινεζικών αεροπλανοφόρων αντικαθιστώντας το προβληματικό J-15. Αν και τα χαρακτηριστικά Stealth είναι εμφανή, η έλλειψη τεχνογνωσίας της Κίνας στη συγκεκριμένη τεχνολογία ταλαιπωρεί το J-31 όπως άλλωστε και το J-20. Ως προς τα αεροδυναμικά του χαρακτηριστικά, ειδικοί εντοπίζουν αντιστοιχίες τόσο με το F-35 όσο και με το F-22, που μεταφράζεται στην προσδοκία ότι το κινεζικό αεροσκάφος θα έχει μικρότερο βάρος και μεγαλύτερη ικανότητα ελιγμών από το αμερικανικό JSF.

Συνεχίζεται το πρόγραμμα πτητικών δοκιμών του «κινέζικου F-35» (FC-31)


2. Chengdu J-20 / F-22 Raptor

Το μαχητικό εναέριας υπεροχής J-20 είναι το πρώτο μαχητικό 5ης Γενεάς της Κίνας και αναπτύχθηκε όχι μόνον ως ανταγωνιστής του αμερικανικού F-22 αλλά και σε μεγάλο βαθμό ως αντίγραφό του. Λεπτομέρειες του σχεδίου του αμερικανικού Raptor εκλάπησαν από έναν Κινέζο υπήκοο ονόματι Su Bin μέσα από τη Lockheed Martin και ο ίδιος καταδικάστηκε σε 46 μήνες φυλάκισης για το έγκλημα αυτό. Μικρό τίμημα, αν αναλογιστεί κανείς τις ευεργετικές για το κινεζικό αεροπορικό πρόγραμμα συνέπεις της πράξης του. Πέρα από τα πρόσθετα πτερύγια canards στο κινεζικό μαχητικό, τα δύο αεροσκάφη μοιάζουν όμοια, αν και αμερικανοί ειδικοί σημειώνουν πως η υπογραφή του κινεζικού αεροσκάφους στα ραντάρ θα είναι πολύ μεγαλύτερη από του F-22. Πολύ πιθανόν, το εύρος των αμερικανικών τεχολογικών στοιχείων που ενσωματώνει το F-22 να το καθιστούν ανώτερο από το J-20 αλλά το γεγονός ότι η παραγωγή του πρώτου σταμάτησε το 2011 με λιγότερα από 200 αεροσκάφη να βγαίνουν από τη γραμμή παραγωγής ενώ το κινεζικό αεροσκάφος “βλέπει” πολλά χρόνια ανάπτυξης ακόμα, μάλλον θα κάνουν τα Raptors να χαθούν στο κινεζικό πλήθος.

«Η Κίνα χρειάζεται περισσότερα μαχητικά J-20 για να αντιμετωπίσει το F-35»


3. Chengdu J-10 / IAI Lavi and F-16 Fighting Falcon

Στη δεκαετία του 1980, οι ΗΠΑ συνεγάστηκαν με το Ισραήλ για να αναπτύξουν ένα μαχητικό αεροσκάφος βασισμένο σε μεγάλο βαθμό στην τεχνολογία και στο σχέδιο του General Dynamics F-16. Καθώς το κόστος του προγράμματος ανέβηκε σε δυσθεώρητα ύψη, οι ΗΠΑ αποσύρθηκαν αφήνοντας το νέο μαχητικό Lavi μισοτελειωμένο. Χρόνια αργότερα, Αμερικανοί ειδικοί ανακάλυψαν πως το Ισραήλ πούλησε τα σχέδια στην Κίνα και η τελευταία αξιοποίησε στο έπακρο τεχνολογία που αναπτύχθηκε για το F-16 στο νέο της μαχητικό.

Πρωτότυπο του ισραηλινού Lavi (πηγή: Wikipedia)

Aποτέλεσμα: Το J-10 μοιάζει σατανικά με το F-16. Η τεχνολογία που έφτασε στην Κίνα μέσω του Lavi/F-16 έδωσε στην κινεζική αεροπορία την ώθηση για να πάει από την δεκαετία του 1960 που ενσωμάτωναν τα περισσότερα μαχητικά της στο μέλλον. Το J-10 δεν ήταν το μόνο που είχε “μέρη” του F-16 αλλά σίγουρα είναι το πιο εμφανές. Μια νέα έκδοσή του εμφανίστηκε πέρυσι με νέο ραντάρ AESA, τμήματα από συνθετικά υλικά για μικρότερο βάρος και άλλα κινεζικά υποσυστήματα που θα το κάνουν να παραμείνει σε υπηρεσία για χρόνια ακόμα.
4. Shenyang J-11/16 / Sukhoi Su-27

To 1989, λίγο πριν την κατάρρευση της ΕΣΣΔ, η Κίνα αγόρασε την άδεια παραγωγής του Su-27 ενός μαχητικού εναέριας υπεροχής σχεδιασμένου να αντιμετωπίζει δυτικά μαχητικά πρώτης γραμμής όπως το F-14 Tomcat. Η Σοβιετική Ένωση θα προτιμούσε να πουλήσει την τεχνολογία κάποιου MiG αλλά η δεινή οικονομικής της κατάσταση δεν άφηνε περιθώρια. Η Κίνα άρχισε να κατασκευάζει μαζικά το Su-27 και σταδιακά να το αντιγράφει και να το βελτιώνει σε ένα σχέδιο που υλοποιήθηκε στο J-11. Στα 2000 η Ρωσία πλέον πούλησε επιπλέον τεχνολογίες που βοήθησαν να αναπτύξουν περαιτέρω στοιχεία τελευταίας τεχνολογίας όπως Fly-Βy-Wire και βελτωμένα ηλεκτρονικά που η Κίνα, φυσικά, αντέγραψε και ενσωμάτωσε και σε άλλα μαχητικά της. Το σχέδιο εξελίχθηκε στο νέο μαχητικό J-16 που βασίζεται στο παλιότερο S-27.
5. Shenyang J-15 / Sukhoi Su-33

To J-15 είναι το κύριο κινεζικό μαχητικό αεροπλανοφόρων και είναι “φτυστό” το Su-33, ουσιαστικά είναι ένα Su-33 αλλά όχι ακριβώς. Έχοντας σκοπό να αναπτύξουν αεροπλανοφόρα, οι Κινέζοι ζήτησαν από τη Ρωσία να αγοράσουν όλη τη γραμμή παραγωγής των ναυτικών Su-33 (ουσιαστικά Su-27 με ικανότητες απο-προσνήωσης σε Α/Φ). Ωστόσο, οι Ρώσοι δεν έδειξαν προθυμία να αποχωριστούν τις κρίσιμες τεχνολογίες επιχειρήσεων από αεροπλανοφόρα και αρνήθηκαν. Το καλό το παλικάρι ξέρει κι άλλο μονοπάτι, όμως και το κινέζικο μονοπάτι τους οδήγησε στην Ουκρανία από όπου αγόρασαν ένα μισοτελειωμένο πρωτότυπο ενός Su-33, το T-10K-3, και το διέλυσαν για να μάθουν πώς φτιάχνεται. Σε λίγο διάστημα, με τη μέθοδο της αντίστροφης μηχανικής, γεννήθηκε το J-15 που ήταν ένα Su-33 σε όλα (αναδιπλούμενες πτέρυγες, σχεδίαση ατράκτου) με μερικά κινεζικά στοιχεία, ηλεκτρονικά και περισσότερα τμήματα συνθετικών υλικών για λιγότερο βάρος.
6. FC-1 Xiaolong or JF 17 Thunder / MiG-21 και F-16

Το FC-1 είναι ένα από τα προγράμματα που προήλθαν από την πρόσβαση της Κίνας στην τεχνολογία του F-16/Lavi. Το αεροσκάφος είναι μια ένωση ουσιαστικά του F-16 και του MiG-21. Η ένωση ενός μαχητικού του ’60 με ενός από το ’80 σε ένα σχέδιο μοιάζει κάπως ασύμβατη, ωστόσο μπορεί κανείς να διακρίνει στο FC-1 το χαρακτηριστικό ρύγχος και ουραίο τμήμα του F-16 και τις πτέρυγες του MiG-21. Στην πακιστανική έκδοση του FC-1 που ακούει στο όνομα JF-17, ενσωματώνονται τεχνολογίες όπως ραντάρ AESA, ικανότητες ανεφοδιασμού εν πτήσει, συνθετικά υλικά, πτήση Fly-By-Wire και νέοι κινεζικοί πύραυλοι αέρος-αέρος.

Απεικόνιση: Το κινέζικο μαχητικό έκτης γενιάς;


7. CASC Caihong-4 / MQ-9 Reaper

Δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι το κινεζικό οπλισμένο MEA Caihong-4 είναι αντιγραφή των σχεδίων και της τεχνολογίας του αμερικανικού MQ-9 Reaper. Ωστόσο, η ομοιότητα είναι τόσο μεγάλη που είναι αδύνατον να το απορρίψει κανείς. Τα δύο μη-επανδρωμένα αεροσκάφη (ΜΕΑ) είναι ουσιαστικά ίδια εξωτερικά αλλά το γεγονός πως το κινεζικό έχει λιγότερους σταθμούς ανάρτησης οπλισμού από το αμερικανικό ενώ παρουσιάζει συγκρίσιμα χαρακτηριστικά πτήσης και αυτονομίας οδηγεί στο συμπέρασμα πως έχει μιρκότερη ισχύ από το Reaper. Η Κίνα όμως καραδοκεί και έχει ήδη σε ανάπτυξη το βελτιωμένο CH-5.
8. Xian Y 20 / Boeing C-17

To Xian Y-20 είναι ένα μεταγωγικό αεροσκάφος που αναπτύχθηκε στην Κίνα και απέκτησε γρήγορα το παρατσούκλι “η χοντρούλα” λόγω της χαρακτηριστικά φαρδιάς ατράκτου της, πολύ μεγαλύτερης από οποιοδήποτε άλλο κινεζικό αεροσκάφος. Η ανάπτυξή του φέρεται να ξεκίνησε το 2006, οι πρώτες δοκιμές εδάφους έγιναν το 2012, η πρώτη πτήση στις 26 Ιανουαρίου τυο 2013 και τον Ιούνιο του 2016 παραδόθηκαν τα δύο πρώτα αεροσκάφη στην κινεζική αεροπορία. Το 2020 τα Y-20 ήταν μεταξύ των αεροσκαφών που παρέδωσαν ανθρωπιστική βοήθεια στην επαρχία Wuhan. Οι ομοιότητές του με το αμερικανικό C-17 φαίνονται.
9. Shenyang F-7B or Chengdu J-7 / Mikoyan-Gurevich MiG-21

Στη δεκαετία του 1950 ΕΣΣΔ και Λαϊκή Κίνα βάδιζαν πλάι πλάι και η πρώτη μοιραζόταν τις περισσότερες πληροφορίες και τεχνολογία της με τη δεύτερη, περιλαμβανομένων και των περισσότερων σχεδίων συμβατικών όπλων. Μεταξύ τους ήταν και το μαχητικό MiG 21. Ωστόσο, οι σχέσεις των δύο χωρών διακόπηκαν όταν διαφώνησαν σε πολιτικό επίπεδο και την 1η Σεπτεμβρίου 1960 οι Σοβιετικοί σύμβουλοι αποσύρθηκαν αφήνοντας το κινεζικό MiG-21 μισοτελειωμένο. Χωρίς να το περιμένει κανείς, ο νέος Γενικός Γραμματέας της ΕΣΣΔ Νικήτα Χρουστσώφ έγραψε ένα γράμμα στον Μάο Τσε Τουνγκ τον Φεβρουάριο του 1962 ζητώντας του να εξομαλύνουν τις σχέσεις τους και προσφέροντάς του πρόσβαση στην τεχνολογία του MiG-21. Ο τελευταίος ήταν καχύποπτος. Έτσι, αντιπροσωπεία της κινεζικής πολεμικής αεροπορίας με επικεφαλής τον ίδιο τον αρχηγό της αεροπορίας (απόφοιτο της σοβιετικής ακαδημίας αεροπορίας) έφτασε στη Μόσχα και υπέγραψε συμφωνία μεταφοράς τεχνογνωσίας.

Βίντεο: Η κινέζικη Αεροπορία αποκάλυψε την δική της «Μητέρα όλων των βόμβων»


Αρκετά MiG-21 πέταξαν από την ΕΣΣΔ στην Κίνα με Σοβιετικούς πιλότους και άλλα MiG-21 έφτασαν αποσυναρμολογημένα μαζί με τεχνικά εγχειρίδια. Εκεί, οι Κινέζοι τεχνικοί ανακάλυψαν πως τα σοβιετικά εγχειρίδια ήταν ελλιπή, πολλά υποσυστήματα δεν ήταν συμβατά. Έτσι, τα λειτουργικά MiG-21 αποσυναρμολογήθηκαν και οι τεχνικοί ανακάλυψαν με την αντίστροφη μηχανική τον τρόπο λειτουργίας τους για να αρχίσουν την τοπική παραγωγή. Σύμφωνα με τους ίδιους βρήκαν και διόρθωσαν 249 βασικά τεχνικά προβλήματα και αναπαρήγαγαν 8 βασικά τεχνικά εγχειρίδια που οι Σοβιετικοί δεν τους παρείχαν. Τα μαχητικά F-7 ήταν το τελευταίο MiG-21 που ήταν σε παραγωγή. 2,400 αεροσκάφη κατασκευάστηκαν μέχρι το 2013.
10. J-8 / MiG-21 and Su-15

Η κινεζική προσπάθεια να κατασκευάσει ένα αναχαιτιστικό παντός καιρού δικής της σχεδίασης ανάγεται στο 1964. Το έτος αυτό η PLAAF ζήτησε ένα μαχητικό για αναχαίτιση εχθρικών βομβαρδιστικών και κατασκοπευτικών αεροσκαφών (ακόμα και του αμερικανικού Lockheed U-2) καθώς υποψιάζονταν ότι το νεοεισαχθέν Chengdu J-7 δεν ήταν ικανό να τα καταφέρει. Το πρώτο πρωτότυπο του J-8 έκανε την πρώτη του πτήση το 1969 αλλά εξαιτίας της αναστάτωσης της Πολιτιστικής Επανάστασης δεν ξεκίνησε την παραγωγή του ως το 1979 για να εισέλθει σε υπηρεσία στη δεκαετία του ’80. Εξωτερικά δείχνει σαν μεγέθυνση του δελταπτέρυγου J-7 με δύο νέους ισχυρότερους κινητήρες turbojet Liyang (LMC) Wopen-7A που του έδιναν ταχύτητα 2.2 Mach. H άτρακτος είναι εμφανώς αντιγραφή του MiG 21. Στη νεώτερη έκδοσή του J-8II η εισαγωγές αέρος είναι αντίγραφο των σοβιετικών MiG 23 ή των αμερικανικών F-4 Phantom. Στην πράξη όμως μοιάζει περισσότερο με το Sukhoi Su-15. Ο αριθμός τους έφτασε τις 300 μονάδες.

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στο ptisidiastima.com εκφράζουν τους συντάκτες τους
κι όχι απαραίτητα τον ιστότοπο. Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς γραπτή
έγκριση. Σε αντίθετη περίπτωση θα λαμβάνονται νομικά μέτρα. Ο ιστότοπος
διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων, τα οποία εκφράζουν μόνο το συγγραφέα
τους.

- Advertisement -
- Advertisement -
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
flashg

Τέτοια προπαγάνδα σαν να διαβάζω πράβδα επί σοβιετίας αυτό το άρθρο. Οι Κινέζοι έχουν πρόσβαση σε δυτική τεχνολογία επειδή όλες οι δυτικές επιχειρήσεις πήγαν την παραγωγή τους στην Κίνα. Το ότι την αξιοποιούν και για στρατιωτικούς σκοπούς καλά κάνουν. Τώρα σχετικά με τις ομοιότητες μερικών αεροσκαφών χρειάζεται τεράστια φαντασία για να πεις ότι μοιάζουν. Το j10 είναι εξέλιξη του levi αλλά καμία σχέση με f16. Το Y20 είναι εξέλιξη του il76. Όσο για το j20 καμία σχέση σε ομοιότητα με το f22. Το jf17 περισσότερο μοιάζει με εξέλιξη του f5 και f20.

Yannis

Πτηση, χιλια συγνωμη αλλα για μια ακομη φορα, θα πω την ταπεινη μου αποψη, αν και ακουγεται γραφικη στη γνωστη σημερινη Ελληνικη πραγματικοτητα. Εχει να κανει με τη μορφη του της γραφης, και οχι με το περιεχομενο στο οποιο ειστε ασφαλως βαθεις γνωστες.
Μπορει το Google Translate να μεταφραζει (λεξη προς λεξη) το “reverse engineering” σε “αντίστροφη μηχανική”, ομως το σωστοτερο (κατα την ταπεινη μου γνωμη) ειναι “αντιστροφου σχεδιασμου” δεδομενου οτι το αγγλικο “engineering” προερχεται απο το ρημα “to engineer” που σημαινει “σχεδιαζω”.

Last edited 6 months ago by garnete3363
Diogenis

Και που ειναι το νεο παλια μου τεχνη . επιτεύγματα του άξονα κλάπηκαν από τους συμμάχους ΕλικόπτεροΟι σύμμαχοι έφτιαξαν τα πρώτα τους ελικόπτερα, βασισμένα στα σχέδια του γερμανικού Fleittner Fl 282 τα οποία ήρθαν στην κατοχή τους μέσω της επιχείρησης Lusty. Η συγκεκριμένη επιχείρηση έγινε από Αμερικανούς, οι οποίοι προσπάθησαν να κλέψουν την αεροπορική τεχνολογία της Γερμανίας. Εκτός από τα σχέδια του γερμανικού ελικοπτέρου, οι Αμερικανοί πήραν μαζί τους και του σχεδιαστή του ελικοπτέρου Anton Flettner.Οι κινητήρες αεριώθησης (Jet)Το Messerschmitt Me 262 που χρησιμοποιούσε κινητήρα αεριώθησης, δηλαδή jet, ήταν ο φόβος και ο τρόμος των συμμαχικών βομβαρδιστικών. Αμερικανοί και Ρώσοι έκλεψαν τα σχέδια του Me 262 και κατάσχεσαν τα γερμανικά αεροσκάφη που βρήκαν.
Το αμερικανικό F-86 Sabres το οποίο πολέμησε ενάντια στα σοβιετικά MiG-15s στην Κορέα, βασίζονταν στα γερμανικά Me 262.
Οι Αμερικάνοι έκλεψαν την τεχνολογία των γερμανικών βομβαρδιστικών με κινητήρες αεριώθησης Arado Ar 234 και με την τεχνολογία αυτή έφτιαξαν μετά τα B-45s και B-47s.Οι ΠύραυλοιΤον Ιούνιο του 1944 οι ιπτάμενες βόμβες V-1 άρχισαν να πλήττουν το Λονδίνο, επιφέροντας ένα ισχυρό πλήγμα στην ψυχολογία των Άγγλων.
The V-1, ή αλλιώς «the buzz bomb», δεν ήταν ιδιαίτερα ακριβής αλλά οι Αμερικανοί βασίστηκαν στην τεχνολογία της για να κάνουν την επίθεσή τους στο εσωτερικό της Ιαπωνίας.
Τον Σεπτέμβριο δοκιμάστηκε επιτυχώς η JB-2 Loon, αντίγραφο της γερμανικής V-1, ενώ η JB-2 δεν χρησιμοποιήθηκαν, μετά την ρήξη των πυρηνικών βομβών από τους Αμερικανούς.Οι μεθαμφεταμίνεςΗ μεθαμφεταμίες δημιουργήθηκαν από έναν Ιάπωνα χημικό το 1893 όμως πρώτη φορά χρησιμοποιήθηκαν στον Β’ Π.Π. από τους Γερμανούς για να κρατούν τους οδηγούς των τανκ και τους πιλότους σε εγρήγορση
Τα νέα για το περίεργο ναρκωτικό που χρησιμοποιούσαν οι Γερμανοί για να μην κοιμούνται ταξίδεψαν γρήγορα στο στρατόπεδο των συμμάχων, οι οποίοι ξεκίνησαν να δίνουν ναρκωτικά στους πιλότους τους, όμως τα αποτελέσματα ήταν τραγικά και σταμάτησαν σύντομα.
Στους στρατούς ξηράς ακόμα και τώρα γίνεται χρήση μεθαμφεταμίνων για να ξεπερνούν την κούραση.ΡουκέτεςΗ τεχνολογία των ρουκετών ήταν μία από τα πεδία ενδιαφέροντος κατά την διάρκεια της επιχείρησης Paperclip, όπου 1500 Γερμανοί επιστήμονες, μεταφέρθηκαν μετά το τέλος του πολέμου στις ΗΠΑ, για εργασία.
Οι επιστήμονες αυτοί στελέχωσαν τα διαστημικά προγράμματα της Αμερικής και της Σοβιετικής Ένωσης, όπου ανέπτυξαν τα γερμανικά διαστημικά σχέδια, που είχαν δημιουργηθεί στα τελευταία χρόνια.
Στην τεχνολογία των Ναζί βασίστηκαν οι πύραυλοι που στις αποστολές των Apollo μετέφεραν για πρώτη φορά ανθρώπους στο διάστημα.
https://www.newmoney.gr/roh/diethni/deite-tin-texnologia-kai-ta-narkotika-pou-eklepsan-oi-amerikanoi-apo-tous-nazi/

Em.Ti

Δεν ξέρω το άρθρο από πότε είναι, αλλά η PLANAF έχει επιλέξει τη ναυτική έκδοση του J-20 για το επόμενο μαχητικό της και όχι το FC-1, το οποίο πλέον έχει αβέβαιο μέλλον.
Επιπλέον, το J-20 είναι επηρεασμένο από την σχεδίαση του Raptor, αλλά επουδενί δεν είναι απ’ευθείας αντιγραφή, τουλάχιστον όχι όπως το FC-1 από το F-35.
Τέλος, συγχέετε την έννοια της αντιγραφής με την παραγωγή κατ’όπιν αδείας, όπως ισχύει για τα J-7, J-8 και J-11.

Lesalaut

Παραλείψατε αρκετά: τα κινέζικα έκδοχα των An-12, Tu-16, Super Frelon, Dauphin και Mi-4, το δε J-20 μάλλον σχετίζεται με το MiG 1.44. Ωστόσο, τα τελευταία μοντέλα και οι βελτιώσεις στα παλιά δείχνουν ότι οι Κινέζοι μάλλον ξεπερνούν πλέον του Ρώσους στο σχεδιασμό και στα avionics, αν και εμφανίζονται να υστερούν ακόμη σε κινητήρες.

Stathis Vasileiou

Αγαπητοί φίλοι,
Νομίζω υπερβάλλετε λίγο στις αντιδράσεις σας. Η εγχώρια παραγωγή μπορεί να προέλθει από πολλές πηγές:
Μπορεί να αποκτήσει άδεια παραγωγής ενός συστήματος από τον κατασκευαστήΜπορεί να αντιγράψει τη μέθοδο κατασκευής/σχεδιασμού χωρίς άδειαΜπορεί να καθίσει και να “ανακαλύψει ξανά τον τροχό” όπως λέμε ακολουθώντας εξαρχής την ίδια πορεία και αντιμετωπίζοντας τα ίδια προβλήματα με τους αρχικούς κατασκευαστές
ή… μπορείς να κλέψεις!
Στην προσπάθειά της η Κίνα να καλύψει γρήγορα το χάσμα που την χωρίζει από μεγάλους τεχνολογικούς και βιομηχανικούς γίγαντες χρησιμοποιεί όλους τους παραπάνω τρόπους μαζί. Δεν της λείπουν ούτε τα ερευνητικά κέντρα, ούτε οι τεχνικοί και επιστήμονες αλλά δεν είναι δυνατόν την τεχνολογία αεροσκαφών Stealth (για παράδειγμα) που τελειοποίησαν οι ΗΠΑ με το μέγεθος και τη δυναμική τους μέσα σε 50 χρόνια, η Κίνα που δεν έχει τις ίδιες δυνάμεις να την καλύψει σε 5 ή σε 10 χρόνια (και η Τουρκία σε 1,5…). Δεν-Γίνεται!
Ναι, υπάρχει μεγάλη R&D και έχουν υπογραφεί πάμπολλες συμφωνίες συνεργασίας/συμπαραγωγής με γαλλικές, γερμανικές, ρωσικές και αμερικανικές ετιαρίες. Οι “κλώνοι” των γαλλικών/ρωσικών/αμερικανικών ελικοπτέρων και αεροσκαφών (και αρμάτων και φορτηγών και τζιπ αλλά εδώ μιλάμε για αεροσκάφη) το αποδεικνύουν.
Το παρόν άρθρο επικεντρώθηκε στις “μη εξουσιοδοτημένες” αντιγραφές και είναι πολλές και υπαρκτές. Η περίπτωση του Su Bin είναι χαρακτηριστική αλλά σε καμία περίπτωση μοναδική! Εκατοντάδες ή και χιλιάδες ακόμα πράκτορες της Κίνας είναι ύποπτοι για βιομηχανική κατασκοπεία σε μικρότερο ή σε μεγαλύτερο βαθμό. Τις περισσότερες φορές οι κλοπές αφορούν μικρά υποσυστήματα και τεχνικές κατασκευής, που δεν μπορεί να αποδειχθεί η υποκλοπή ή απλά δεν γίνεται αντιληπτή αλλά το κλοπη-right υπάρχει και αποτελεί σημαντικό τμήμα της κινεζικής προσπάθειας (όπως κάποτε και της σοβιετικής/ρωσικής στα τέλη του Ψυχρού Πολέμου και μετά).
Αν θέλετε, θα μπορούσα να σας συστήσω κάποια βιβλιογραφία σχετικά με το παρελθόν αυτών των πρακτικών κάτι που σίγουρα δεν έχει η προπαγάνδα της Πράβντα που κάποτε διαβάζατε.

Spica

Οι βασικές σχεδιαστικές γραμμές του J20 θυμίζουν πολύ περισσότερο το Mig 1.44 από ό,τι το F22.

mIG 1.44 VS J20.jpg
adpanos

Και να ήταν οι μόνοι που αντιγράφουν ….
Eurofighter = Κλόπη παστε του MIG 144.comment imagecomment image?fit=1200%2C791&ssl=1
F35 = Κλόπη παστε του YAK-141 .comment imagecomment image

- Advertisement -

Το Σχόλιο της Ημέρας

Τι πραγματικά συμβαίνει με τις φρεγάτες; Αγοράζουμε γαλλικές, τελείως ξαφνικά, και δεν το ξέρουμε; (και ούτε το ΠΝ)

 Το τι διαβάσαμε, διαβάζουμε, και θα διαβάσουμε για το πρόγραμμα των 4 νέων φρεγατών, είναι πέρα από κάθε λογική. Έχουμε την τάση να μην...

Το τεύχος μας που κυκλοφορεί

- Advertisement -

Κύριο Άρθρο

ΕΚΤΑΚΤΟ: Η Ελλάδα πάει Μάλι, το δήλωσε σήμερα η Φλοράνς Παρλί!

44
Η Φλοράνς Παρλί ενημέρωσε πριν λίγες ώρες τη γαλλική Γερουσία για την κατάσταση στο Μάλι και προανήγγειλε ελληνική συνεισφορά τους επόμενους μήνες!Αν και αυτό...
- Advertisement -
Card image

January #008

Αγορά 4.49
- Advertisement -
Card image

ΠΤΗΣΗ 2015 January 2015 #344

Αγορά
- Advertisement -
Card image

ΠΤΗΣΗ 2016 May 2016 #360

Αγορά 2.29

Related News

Τι πραγματικά συμβαίνει με τις φρεγάτες; Αγοράζουμε γαλλικές, τελείως ξαφνικά, και δεν το ξέρουμε; (και ούτε το ΠΝ)

 Το τι διαβάσαμε, διαβάζουμε, και θα διαβάσουμε για το πρόγραμμα των 4 νέων φρεγατών, είναι πέρα από κάθε λογική. Έχουμε την τάση να μην...

Νυχτερινή! Ρωσικά Tu-160 σε πτήση πάνω από τρεις θάλασσες (βίντεο)

Στρατηγικά βομβαρδιστικά Tu-160 απογειώθηκαν για μια προγραμματισμένη περιπολία διαρκείας 14 και πλέον ωρών πάνω από διεθνή ύδατα του Αρκτικού, της Θάλασσας Μπάρεντς και της...

ΕΠΙΣΗΜΟ: Η Παρλί έρχεται τη Δευτέρα για επαφές με Παναγιωτόπουλο και τη σύμβαση των Rafale

Πριν λίγη ώρα το υπουργείο Εθνικής Άμυνας προχώρησε σε ανακοίνωση για την άφιξη της Γαλλίδας υπουργού Άμυνας Φλοράνς Παρλί στην Ελλάδα, για επαφές με...