Πολωνία και Ουκρανία θα αναπτύξουν κοινό Α/Α σύστημα

3
1154
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Η πολωνική εταιρεία WB Electronics και η ουκρανική UkrOboronProm σχεδιάζουν να αναπτύξουν από κοινού ένα καινούριο Α/Α σύστημα μέσης εμβέλειας.

 

Η είδηση έγινε γνωστή κατά τη διάρκεια εκδήλωσης με θέμα τα προβλήματα της πολωνικής αεράμυνας. Σύμφωνα με το “Defence-Blog”, το υπό ανάπτυξη σύστημα θα αξιοποιεί τον πύραυλο αέρος-αέρος R-27, σε τρεις διαμορφώσεις καθοδήγησης, κατά τα πρότυπα του ισραηλινού SPYDER και του ευρωπαϊκού VL MICA.

 

Οι πύραυλοι θα έχουν μέγιστη εμβέλεια 25km, 30km και 110km ανάλογα με τη διαμόρφωση καθοδήγησης του R-27. Οι συγκεκριμένες επιδόσεις θα επιτυγχάνονται από τις εκδόσεις IR, ενεργού ραντάρ και παθητικού ραντάρ αντίστοιχα. Οι πύραυλοι θα φέρονται σε πολωνικό όχημα Jelcz 662D.


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
flashg
Guest
flashg

Αν είναι οικονομικό θα μπορούσαμε να συμμετέχουμε και εμείς προκοιμένου να αντικαταστήσουμε τα συστήματα μικρού μέσου βεληνεκούς.

ΓΙΑΝΝΗΣ 1
Guest
ΓΙΑΝΝΗΣ 1

Δεν γίνεται να συνεργαστούμε με τους ουκρανούς στην ανάπτυξη ενός οπλικού συστήματος. Δεν στέκει με τίποτα αυτό που γράφεις.
Πάλι καλά που κάποιος σχολιαστής δεν έχει γράψει να συνεργαστούμε με την Βόρεια Κορέα στην ανάπτυξη του χ τύπου βαλλιστικού πυραύλου της…

chikichiki
Guest
chikichiki

110χλμ σε εκτοξευόμενο από το έδαφος R-27; Τι booster θα του βάλουνε;

Επίσης θα ήθελα να επισημάνω πως η αναφορά στον R-27P (anti-radiation) είναι ιδιαίτερα περίεργη, αφού αν δεν απατώμαι το εν λόγω μοντέλο δεν υπήρξε παρά μακέτο, και μάλιστα μακέτο που δεν θα περίμενα να εμφανιστεί στην Ουκρανία. Πόσο μάλλον σε έκδοση SAM. Γενικά ο R-27 μ’αυτές τις πτερυγούμπες δεν βολεύει πολύ για αποθήκευση σε επίγειους καλυμμένους εκτοξευτές, αλλά ειδικά η χρήση της εν λόγω παραλλαγής είναι αξιοσημείωτη.