Η πολωνική εταιρεία WB Electronics και η ουκρανική UkrOboronProm σχεδιάζουν να αναπτύξουν από κοινού ένα καινούριο Α/Α σύστημα μέσης εμβέλειας.

 

Η είδηση έγινε γνωστή κατά τη διάρκεια εκδήλωσης με θέμα τα προβλήματα της πολωνικής αεράμυνας. Σύμφωνα με το «Defence-Blog», το υπό ανάπτυξη σύστημα θα αξιοποιεί τον πύραυλο αέρος-αέρος R-27, σε τρεις διαμορφώσεις καθοδήγησης, κατά τα πρότυπα του ισραηλινού SPYDER και του ευρωπαϊκού VL MICA.

 

Οι πύραυλοι θα έχουν μέγιστη εμβέλεια 25km, 30km και 110km ανάλογα με τη διαμόρφωση καθοδήγησης του R-27. Οι συγκεκριμένες επιδόσεις θα επιτυγχάνονται από τις εκδόσεις IR, ενεργού ραντάρ και παθητικού ραντάρ αντίστοιχα. Οι πύραυλοι θα φέρονται σε πολωνικό όχημα Jelcz 662D.

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Αν είναι οικονομικό θα μπορούσαμε να συμμετέχουμε και εμείς προκοιμένου να αντικαταστήσουμε τα συστήματα μικρού μέσου βεληνεκούς.

    • Δεν γίνεται να συνεργαστούμε με τους ουκρανούς στην ανάπτυξη ενός οπλικού συστήματος. Δεν στέκει με τίποτα αυτό που γράφεις.
      Πάλι καλά που κάποιος σχολιαστής δεν έχει γράψει να συνεργαστούμε με την Βόρεια Κορέα στην ανάπτυξη του χ τύπου βαλλιστικού πυραύλου της…

  2. 110χλμ σε εκτοξευόμενο από το έδαφος R-27; Τι booster θα του βάλουνε;

    Επίσης θα ήθελα να επισημάνω πως η αναφορά στον R-27P (anti-radiation) είναι ιδιαίτερα περίεργη, αφού αν δεν απατώμαι το εν λόγω μοντέλο δεν υπήρξε παρά μακέτο, και μάλιστα μακέτο που δεν θα περίμενα να εμφανιστεί στην Ουκρανία. Πόσο μάλλον σε έκδοση SAM. Γενικά ο R-27 μ’αυτές τις πτερυγούμπες δεν βολεύει πολύ για αποθήκευση σε επίγειους καλυμμένους εκτοξευτές, αλλά ειδικά η χρήση της εν λόγω παραλλαγής είναι αξιοσημείωτη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here