Μεταχειρισμένα “αθόρυβα” σουηδικά υποβρύχια AIP για την Πολωνία;

7
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Η Πολωνία φέρεται να σχεδιάζει την απόκτηση των δύο υποβρυχίων κλάσης Södermanland από τη Σουηδία σαν μέρος των προσπαθειών για την αντικατάσταση των γερασμένων υποβρυχίων κλάσης Kobben.

Όπως τονίζει το «Defense News», το ζήτημα ήταν πιθανώς στην ατζέντα της πρόσφατης επίσκεψης του Πολωνού αναπληρωτή υπουργού άμυνας Pawel Wozny στη Στοκχόλμη και η προμήθεια θα μπορούσε να είναι σχετική με τα σχέδια του Σουηδικού Ναυτικού να αντικαταστήσει τα Södermanland με τα νέα υποβρύχια κλάσης Blekinge που έχει αναπτύξει η Saab Kockums.

Σύμφωνα με το πολωνικό «Defence24», το ενδιαφέρον της Πολωνίας για δύο από τα τέσσερα υποβρύχια Type 209/1400 της Βραζιλίας δεν ήταν αληθινό, ενώ το ίδιο ισχύει και για τα δύο υποβρύχια Archer της Σιγκαπούρης. Με βάση το πολωνικό ΜΜΕ, είναι πιθανό τα Archer να καταλήξουν στη Σουηδία και να χρησιμοποιούνται από το Σουηδικό Ναυτικό ώσπου να τελειώσει το πρόγραμμα αναβάθμισης των υποβρυχίων Gotland…

Τα δύο Södermanland εισήλθαν σε υπηρεσία το 1989 και διαθέτουν σύστημα AIP που επιτρέπει την παραμονή τους στον βυθό για μέχρι 14 ημέρες. Διαθέτουν επίσης “αθόρυβες” μηχανές τύπου Sterling. Το προηγούμενο έτος η Πολωνία δέχθηκε προσφορές για τρία νέα υποβρύχια από τις Naval Group (Scorpene), TKMS (Type 212CD) και Saab Kockums (A26). Ωστόσο, η πιθανή μεταβίβαση των Södermanland αναμένεται να «παγώσει» το συγκεκριμένο πρόγραμμα για αρκετά χρόνια.

Γνωρίστε το νέο υπερσύγχρονο σουηδικό υποβρύχιο A-26

Η νέα «ΠΤΗΣΗ & Διάστημα» ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2019


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
Kimon
Member
Famed Member
Kimon

45μερες βυθισμένο με το ΑΙΡ τους!! Τα type 214 έχουν χρόνο 21 μερες(το ίδιο και τα 212) και είναι όχι τα προηγουμε τους αλλά 2 κλάσεις πρίν τα Α26 ?? Και εμείς πήραμε τα 214?

Chev chelios
Guest
Chev chelios

Εκτος απο τα αεροσκάφη κ τις φρεγάτες ειστε ειδήμονας κ στα υποβρύχια;

Kimon
Member
Famed Member
Kimon

Δεν είδα πουθενά να περιφέρομαι ως ειδήμονας σε κάποιο σχόλιο, αν τώρα σας έδωσα τέτοια εντύπωση κάπου θα μπερδεύτηκε ας πούμε η μετάφραση, αν έχετε εσείς τις γνώσεις μπορείτε να συνεισφέρετε στην συζήτηση θα ήμουν ευγνώμων, αν θέλετε πάλι μπορείτε να συνεχίσετε την ειρωνεία..

chikichiki
Member
Famed Member
chikichiki

Από όσα έχω διαβάσει το νούμερο είναι εξαιρετικά ευμετάβλητο ανάλογα τις συνθήκες (ταχύτητα, ελιγμοί, κλπ) οπότε ίσως να μην είναι άμεσα συγκρίσιμα τα νούμερα.

Spirit
Guest
Spirit

Έχετε δίκιο, είναι σύνθετο τεχνικά θέμα, δεν μπορούν να εξάγονται αβίαστα συμπεράσματα χωρίς βαθιά γνώση του θέματος, που πολλές φορές τέτοιες πληροφορίες είναι και διαβαθμισμένες.

Το πλέον ενδιαφέρον ειναι οτι οι Ιάπωνες που έχτισαν τέτοια υποβρύχια με αντίστοιχη τεχνολογία, στο τέλος στράφηκαν αντί για AIP σε περισσότερες μπαταρίες λιθίου (με αντίστοιχο βάρος/ογκο) μέσα στο υποβρύχιο…

LYK
Member
Active Member
LYK

Γιατί δεν κοιτάμε σοβαρά τα SMX 31?