Η Πολωνία στοχεύει να παραλάβει το πρώτο F-35 το 2026

6
1143
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Date: 11 July 2012 from NAS FOrt Worth JRB. Pilot was Bill Gigliotti. Flight duration was 1.4 hours.

Η Πολωνία φαίνεται να βρίσκεται ακόμη πιο κοντά στην προμήθεια του F-35, μιας και στοχεύει στην παραλαβή του πρώτου μαχητικού του τύπου το 2026.

 

Σύμφωνα με το «UAWIRE», τη συγκεκριμένη είδηση κάνει γνωστή ο Πολωνός αναπληρωτής υπουργός άμυνας Wojciech Skurkiewicz. Ο ίδιος αναφέρει πως η χώρα του θα αποκτήσει το F-35 σε δύο παρτίδες παραγωγής και πως η επιλογή του αμερικανικού μαχητικού είναι απόφαση ορόσημο, η οποία θα αναβαθμίσει τις δυνατότητες της Πολωνικής Αεροπορίας.

 

Η Πολωνία εξετάζει τα μαχητικά F-35, F-15, F/A-18E/F, Eurofighter και Gripen E/F για την αντικατάσταση των MiG-29 και Su-22, αλλά μεγάλο προβάδισμα στο πρόγραμμα έχει αποκτήσει το F-35.

 

Το F-35 και οι άλλοι “μνηστήρες” του ΝΜΑ της Πολωνίας


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
Nikolaos
Member
Famed Member
Nikolaos

Για ένα έθνος στο μεταίχμιο δύο κόσμων, με την ιστορία της Πολωνίας, η προμήθεια από τις ΗΠΑ είναι μονόδρομος. Προμήθεια του EF μετά τον Nord Stream 2 θα ήταν απλά ευχαριστίες προς τη Γερμανία για μια βαθύτατα εχθρική πράξη, καρπό της απόλυτης πρόσδεσης της γερμανικής πολιτικής τάξης στα ρωσικά ενεργειακά συμφέροντα (με το αζημίωτο ασφαλώς, όπως η περίπτωση Σραίντερ δείχνει …). Η δε Σουηδία, παρά τα κοινά συμφέροντα ασφαλείας, στερείται ειδικού πολιτικού βάρους και είναι αμφίβολης αξιοπιστίας προμηθευτής (θα ήταν σε θέση να κάνει καμιά ιστορία στην Πολωνία για εσωτερικά της πολιτικά θέματα … στο Πακιστάν βέβαια, όπου πωλεί AEW… Read more »

Dimitris
Member
Noble Member
Dimitris

Δηλαδή θα έχει η Πολωνία στελθ μαχητικά και η Γερμανία το… Eurofighter;

Em.Ti
Member
Noble Member
Em.Ti

Για κάποιο καιρό, ναι. Μέχρις ότου μπει σε υπηρεσία το 6ης γενιάς μαχητικό που είναι σε ανάπτυξη από κοινού με τη Γαλλία.

Dimitris
Member
Noble Member
Dimitris

Αυτό θα γίνει. Η τεχνολογική ωριμότητα πιστεύω υπάρχει. Εκείνο που μένει είναι η πολιτική βούληση. Κι αυτό είναι μάλλον το περίεργο. Η ανισότητα ανάμεσα στην οικονομική και τη στρατιωτική ισχύ της Γερμανίας είναι… μοναδική.

Ηλίας
Guest
Ηλίας

Λες να έχουμε εκπλήξεις την 1η Σεπτεμβρίου 2039;

Dimitris
Member
Noble Member
Dimitris

Τι δηλαδή; Να μπει η Πολωνία στο ΔΝΤ; Ή μάλλον το ΔΝΤ στη Πολωνία; shock