28.4 C
Athens
Τετάρτη, 15 Ιουλίου, 2020
Αρχική ΝΕΑ ΑΜΥΝΑ Η Πολωνία παραιτείται από τα αντισταθμιστικά οφέλη του F-35

Η Πολωνία παραιτείται από τα αντισταθμιστικά οφέλη του F-35

Μοιραστείτε το άρθρο
  • 98
  •  
  •  

Το υπουργείο Άμυνας της Πολωνίας έχει αποφασίσει να σταματήσει κάθε συζήτηση για τα αντισταθμιστικά ωφελήματα (ΑΩ) της υπό διαπραγμάτευση σύμβασης των μαχητικών F-35A, απογοητευμένο από τις αμερικανικές προτάσεις.

Όπως αναφέρουν Πολωνοί αξιωματούχοι στο «Defence24.pl», οι Αμερικάνοι έχουν αποκλείσει οποιαδήποτε συμμετοχή της πολωνικής βιομηχανίας στο πρόγραμμα παραγωγής του αμερικανικού μαχητικού 5ης γενιάς, με τους Πολωνούς να θεωρούν αδύνατο κάποια χώρα που δεν πήρε μέρος στο πρόγραμμα ανάπτυξης του F-35, να εισέλθει στο πρόγραμμα παραγωγής του. Ακολούθησαν νεότερες προτάσεις σχετικές με τα F-16 και C-130, αλλά και αυτές θεωρήθηκαν μη ωφέλιμες για την πολωνική πλευρά.

Η Πολωνία αγοράζει 32 F-35A αντί $6,5 δις! – Τι περιλαμβάνει το “πακέτο”

Σε κάθε περίπτωση το πρόγραμμα αγοράς 32 F-35A θα προχωρήσει κανονικά, με τις διαπραγματεύσεις να είναι στο τελικό στάδιο. Για την υποστήριξη της τοπικής βιομηχανίας συζητείται πλέον η απευθείας εταιρική συνεργασία μέσω υπογραφής μνημονίων. Επόμενος στόχος των Πολωνών είναι η συμμετοχή σε πρόγραμμα «Loyal Wingman» ως βιομηχανικός εταίρος, ώστε να υπάρξουν σημαντικά οφέλη για τη βιομηχανία. Η Πολωνία αγοράζει το F-35 για να αντικαταστήσει τα MiG-29 και Su-22.

Η καινούργια «ΠΤΗΣΗ» ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2020


Μοιραστείτε το άρθρο
  • 98
  •  
  •  
- Advertisement -

16 ΣΧΟΛΙΑ

16 Comments
oldest
newest most voted
Inline Feedbacks
View all comments
Larisaios

Οπότε εμείς που ερχόμαστε τελευταίοι και καταϊδρωμένοι και με λιγότερα αεροσκάφη, ας μην περιμένουμε να πάρουμε βιομηχανικό έργο.

Eναλλακτικη σκεψη

F35 KAI GAME OVER!!!!!!! ΠΩΣ? ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ 15 ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ, ΞΑΝΑΛΕΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΝΑ ΤΟ ΕΜΠΕΔΩΣΟΥΝΕ, ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ {ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ} ΣΗΚΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΣΤΕΛΘ ΤΟΥΜΠΑΝΟ ΚΑΙ ΜΠΟΥΜΠΟΥΝΙΖΟΥΜΕ ΤΑ Φ16 ΜΠΑΜ ΚΑΙ ΕΞΩ. ΣΤΕΛΝΟΥΜΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗΣ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΤΟ ΖΗΤΗΣΕΙ ΓΙΑ ΑΠΟΔΕΙΞΗ!!!!! ΤΕΡΜΑ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΜΑΦΙΑ ΤΟΥ. ΜΕΤΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΑΝ ΘΑ ΜΠΕΙ ΚΟΥΝΟΥΠΙ! ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΥΠΕΡΟΧΗ. ΤΟ F35 ΔΙΝΕΙ ΑΥΤΗΝ ΤΝ ΥΠΕΡΟΧΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ… Read more »

Sousourada

Κραυγάζει για βοήθεια ο άνθρωπος, δεν ακούει κανείς να τρέξει;!

Το πρόβλημά μας δεν είναι ότι δεν έχουμε αεροπλάνα και όπλα κατάλληλα να τελειώσουν την THK, ούτε η πενία καταγραφικών μέσων.

Stavrogin1

Η συμπαραγωγη ειναι μια πιτα για ττην οποια παλευουν πολλοι για πολυ καιρο. Αντισταθμιστικά γιοκ λοιπον. απιθανο να κερδισει η κυβερνηση συμπαραγωγη εστω κι αν χτυπησε την πόρτα 5 χρονια νωριτερα.

flashg

Εγώ το φωνάζω GRIPEN, GRIPEN, GRIPEN. Κάποιοι ονειρεύονται ακόμα ότι η Ελλάδα αγοράζοντας μια μοίρα θα κάνουμε την άτρακτο του f35 εδώ. Επίσης προσέξτε τι λένε οι Πολωνοί για αντισταθμιστικά σε f16 και C130. Δεν συμφέρει η επένδυση. Εμείς φυσικά ότι μας δίνουν το πέρνουμε γιατί καμιά δημόσια βιομηχανία και το Ελληνικό κράτος δεν ξέρουν να ασχοληθούν με την οικονομική διάσταση των προγραμμάτων και την στρατηγική ανάπτυξη. Απλώς υπάρχουν για να βολεύουν τους πελάτες και ας πληρώνει το κορόιδο ο λαός.

SAAB

Συμφωνώ και επαυξάνω.

epampapas

Πιο φιλοαμερικάνοι από τους Πολωνούς δεν υπάρχουν. Και παρόλαυτα ξέρουν και λένε όχι όταν βλέπουν ότι κάτι δεν είναι υπέρ των συμφερόντων τους.
Σε αντίθεση με αυτή την χώρα που ξεκίνησε την ύπαρξη της με φιλο-κάτι κόμματα και συνεχίζει κάπως έτσι. Τα συμφέροντα αλλότριων πρώτα για τον παρά και τις θέσεις και μετά όλα τα άλλα.
Τώρα αυτό το άρθρο το κρατάμε γιατί θα ακούσουμε πολύ μπαρούφα τον επόμενο καιρό. Και το Ισραήλ έχει μια κακή εμπειρία επίσης μην ξεχνάμε,

Ilias_Skaltsiotis

Μα δεν είπαν οχι οι Πολωνοί, οι Αμερικάνοι τους έριξαν πόρτα και αυτοί είπαν YES SIR, θα το πάρουμε και χωρίς να μας δώσετε ΑΩ!!

Nikolaos

Φετίχ πια και αυτό το Γκρίπεν! Να το πάρουμε να το κάνουμε τι; 16 χρόνια μετά την πρώτη πτήση του F-16 πέταξε ένα δικτυοκεντρικό F-20 πολυτελείας. Βιομηχανικός άθλος για μια μικρή χώρα, της βγάζουμε το καπέλο. Αλλά ως εκεί. “Έξυπνο” α/φ, με χαμηλά λειτουργικά κόστη. Αλλά: Πολύ πίσω από το F-16 σε εμβέλεια, φορτίο, διατηρούμενο ρυθμό στροφής, διηχητικές και υπερηχητικές επιταχύνσεις. Απίστευτα ελλειμματικό σε ειδική πλεονάζουσα ισχύ. Άλλα 25 χρόνια μετά, το επανεφευρίσκουν με πουσσαρισμένο κινητήρα, μεγαλύτερο μεικτό βάρος κλπ βελτιώσεις για να φτάσουν το F-16 στις όψιμες παραλλαγές του. Ποιο το νόημα; Ποιος αγοράζει κάτι υποδεέστερο αυτού που ήδη… Read more »

Aias

Νικόλαος, απόλυτα σωστός. Στο τεχνικό κομμάτι το f16 στην τελευταία έκδοση είναι καλύτερο από το γρυπα. Στο οικονομικό, έχουμε ήδη σε υπηρεσία, υποδομές άρα έχει πλεονέκτημα. Στο επιχειρησιακο, ο συνδυασμός των παραπάνω του δίνει το πλεονέκτημα. Στο πολιτικό, με κάλυψες με τον καλύτερο τρόπο. Η μόνη αξία του γρυπα ήταν η πώληση του ως μεταχειρισμένα από τα ήδη υπάρχοντα στην σουηδική αεροπορία. Λύση που φάνταζε ελκυστική αλλά εξετάζοντας το κόστος των λίζινγκ συμφωνιών, βλέπουμε πως οι Σουηδοί είναι τελικά ακριβοί, η ενοικίαση δεκαετίας ουσιαστικά βγαίνει 50 εκατομμύρια το μαχητικό, δεν είναι και ευκαιρία και δεν περιλαμβάνει ασυνήθιστες ευκολίες ανταλλακτικά. Αυτή… Read more »

x-m

Πιο ωραία δεν μπορεί να τα πει κάποιος.

x-m

Μπορείτε να μας πείτε μια χώρα με απαιτήσεις ανάλογες με τις ελληνικές που να έχει επιλέξει το Gripen ; Όσον αφορά το οικονομικό μέρος η Βραζιλία θα πληρώσει 4,9 bn για 36 αεροσκάφη και η Ινδία 15 bn $ για 114 . Καταρχάς φθηνά δεν το λες….. (βέβαια πρέπει να υπολογιστεί το κόστος κύκλου ζωής αλλά αυτό τουλάχιστον για εμάς είναι ομιχλώδες. Η Saab υποστηρίζει ότι είναι ανταγωνιστικό , αλλά πόσο; ) . Το κυρίαρχο ζήτημα δεν είναι να γίνει μια καλή οικονομική συμφωνία για ένα προϊόν που δεν καλύπτει απολύτως τις απαιτήσεις μας , αλλά να αγοράσουμε ένα προϊόν… Read more »

Aias

Στην Ινδία απέτυχε στις προδιαγραφές ειδικά σε συγκεκριμένα αιτήματα, λόγω μεγέθους ισχύς και επιδόσεις.
Στην ουσία έχουμε ήδη στην Ελλάδα griben NG και λέγεται viper.
Προτιμώ να πέσουμε με τα μούτρα σε αυτά.
Ως αστείο /σοβαρά, προτείνω την αγορά διθεσιων γκριπεν μεταχειρισμένα, για λιφτ εκπαίδευση αλλαγή των Τ2.

Ναι και τι είναι αυτό σοβαρή πρόταση η θεωρείς ότι προσφέρει κάτι;; Δηλαδή ο τρόπος σκέψης σου περιλαμβάνει να πάει η ΠΑ να αγοράσει ένα υποδεέστερο μαχητικό αεροσκάφος του F-16 που διαθέτει ήδη και που έχει επίσης η ΤΗΚ μάλιστα σε μερικά χρόνια θα διαθέτει και την πλέον προηγμένη του διαμόρφωση F-16V με πιο σκοπό ακριβώς…… Αυτό θα αποτελούσε επιχειρησιακά αυτοκτονία το να συζητάμε να προμηθευτεί η ΠΑ ένα ελαφρύ μαχητικό κατάλληλο για χώρες όπως η Ουγγαρία και η Νότιος Αφρική…..όσα όπλα και να έχουν πιστοποιηθεί σε αυτή την αξιόλογη προσπάθεια της Σουηδίας, και όσες προσπάθειες και να έχουν γίνει… Read more »

Kostas

ευτυχώς που ξέρεις εσυ από στρατηγική ανάπτυξη και προτείνεις την αγορά Γκριπεν

άντε καληνύχτα

randomname

Και αυτό συμβαίνει στην πολωνία που έχει 10 φορές μεγαλύτερη βιομηχανία και διπλάσιες παραγγελίες f35.
Με λίγα λόγια να μην περιμένουμε να κατασκευάσουμε το παραμικρό μέρος του σκάφους.

Το Σχόλιο της Ημέρας

Μετα τον εκσυγχρονισμό των F-16C/D σε F-16V, τι; Ποιο είναι το επόμενο βήμα για την ΠΑ;

 Οι παλιοί μας αναγνώστες θα θυμούνται τα "άγχη" του 2016, 2017 και 2018. Η Τουρκία έστελνε πιλότους στις ΗΠΑ για να εκπαιδευτούν στα F-35A,...

Το τεύχος μας που κυκλοφορεί

Κύριο Άρθρο

Τι έγινε στη Λιβύη; Ποιοι βομβάρδισαν τους τουρκικούς MIM-23 HAWK, τι...

260
 Την περασμένη Κυριακή, η μέρα ξεκίνησε το πρωί με μια "περίεργη" είδηση. Τουρκικές δυνάμεις στη Λιβύη έγιναν στόχος αεροπορικής (!) επιδρομής, στην αεροπορική βάση...
Card image

ΠΤΗΣΗ July 2020

Αγορά 3.99 $
Card image

ΠΤΗΣΗ 2015 August 2015 #351

Αγορά $
Card image

ΠΤΗΣΗ 2015 February 2015 #345

Αγορά $

Related News

Θέση-κλειδί στο Πεντάγωνο αναλαμβάνει ο Ελληνοαμερικανός Μάικλ Κράτσιος

Τη θέση του υφυπουργού Άμυνας των ΗΠΑ σε θέματα τεχνολογίας αναλαμβάνει ο Ελληνοαμερικανός Μάικλ Κράτσιος.Σύμφωνα με το «Defense News», ο Κράτσιος θα καλύψει το...

Η φωτιά στο USS Bonhomme Richard πλήγμα στα σχέδια του Αμερικανικού Ναυτικού για τον Ειρηνικό

Το USS Bonhomme Richard, το οποίο καίγεται στο Σαν Ντιέγκο από την Κυριακή, βρισκόταν στο τέλος ενός σημαντικού διετούς προγράμματος εκσυγχρονισμού, με το οποίο...

Νέα μονάδα Ειδικών Επιχειρήσεων της Αεροπορίας συγκρότησε το Ισραήλ

Σε μια κίνηση αναδιοργάνωσης των δυνάμεών του, ο Ισραηλινός Στρατός ενοποίησε την Unit 669 Έρευνας και Διάσωσης, τη δύναμη ειδικών επιχερήσεων Shaldag και μια...

Η Πορτογαλία έστειλε φρεγάτα στην Ολλανδία για εκσυγχρονισμό

Η πορτογαλική φρεγάτα NRP Dom Fransisco de Almeida βρίσκεται στην Ολλανδία, για να συνεχίσει το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού.Το πλοίο έφυγε από την Πορτογαλία την περασμένη...

Οι Ιρανοί “συναρμολόγησαν” το αμερικανικό Global Hawk που κατέρριψαν

Χρησιμοποιώντας τις μεθόδους που ακολουθούν οι διερευνητές αεροπορικών ατυχημάτων, το Ιράν «συναρμολόγησε» το κατασκοπευτικό drone του αμερικανικού Ναυτικού που είχε καταρρίψει έναν χρόνο νωρίτερα...
- Advertisement -