“Γη και ύδωρ” δίνουν οι Πολωνοί για τη δημιουργία νέας αμερικανικής βάσης στο έδαφός τους

7
1493

Οι ΗΠΑ έχουν εκφράσει επίσημα το ενδιαφέρον τους να δημιουργήσουν μια νεα στρατιωτική βάση στη Πολωνία.

Οι Πολωνοί επιθυμούν να συνδράμουν προς αυτή τη κατεύθυνση, δαπανώντας τουλάχιστον $2 δισεκατομμύρια, σε μια προσπάθεια ανάσχεσης της ρωσικής επιθετικότητας στην Ανατολική Ευρώπη. Ο Πολωνός πρόεδρος Αντρέι Ντούντα μίλησε με θερμά λόγια για τη νέα βάση, την οποία αποκάλεσε “Fort Trump”.

Η συμφωνία για τη νέα βάση έχει πολύ δρόμο μπροστά της πριν ολοκληρωθεί, ωστόσο η Πολωνία φαίνεται διατεθειμένη να κάνει ότι περνάει από το χέρι της για να την υλοποιήσει.

Οι ΗΠΑ διαθέτουν ήδη κάποιες μονάδες στη Πολωνία, ωστόσο η νέα βάση θα αποτελούσε σημαντικό “προγεφύρωμα” στη περιοχή.

7
Leave a Reply

avatar
  
smilegrinwinkmrgreenneutraltwistedarrowshockunamusedcooleviloopsrazzrollcryeeklolmadsadexclamationquestionideahmmbegwhewchucklesillyenvyshutmouth
4 Comment threads
3 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
GunnerYiorgosΒασιλης 2Papadopoulos Dimitris Recent comment authors

  Subscribe  
Notify of
Papadopoulos Dimitris
Guest
Papadopoulos Dimitris
Offline

Η Πολωνία δεν ξεχνά τι έπαθε μια φορά από Πρωσία, Αυστρουγγαρία και Ρωσία και μια άλλη από Γερμανία και Ρωσία, και εξελίσεται ως ο καλύτερος σύμμαχος των Αμερικανών στην περιοχή. Επίσης έχει στοιχεία στην οικονομία της που θα την κάνουν να αντέξει την κρίση που έρχεται σε όλη την Ευρώπη.

Πολύ σωστά η Ελλάδα ανέπτυξε συμμαχία κάποιου είδους (δεν γνωρίζω τι υπογράφηκε) με την Πολωνία. Το Intermarium που προωθούν οι τριγύρω χώρες ίσως μακροπρόθεσμα βολεύει την Ελλάδα.

Gunner
Guest
Gunner
Online

Ότι βάση και να φτιάξουν οι ΗΠΑ στην Πολωνία, δεν θα σταματήσει την Ρωσία αν γίνει κάτι που το θεωρώ απίθανο. Αυτή η δήθεν επιθετικότητα των Ρώσων, είναι ένα τέλειο κατασκεύασμα που βολεύει αφάνταστα την πολεμική βιομηχανία ειδικά των ΗΠΑ.

Yiorgos
Guest
Yiorgos
Online

The existence of an American base in Poland guarantees that Russia will not attack Poland unless the Russians want to start WW3.

Gunner
Guest
Gunner
Online

If Russians attacks Europe no US base will stop them.

Βασιλης 2
Guest
Βασιλης 2
Offline

Ποιο πολύ μου φαίνεται οτι η βάση θα στρέφεται “ενάντια” στη Γερμανία παρα στη Ρωσία…

Yiorgos
Guest
Yiorgos
Online

The Poles know how to protect their national interests and we should learn from them.

Gunner
Guest
Gunner
Online

Poles do not know how to protect their national interests. They play the US game and with all that money spend for weapons they will face economic problems and then Germany will have a blast with them.