Η Πολωνία δεν θα αποκτήσει τις Adelaide, το θέμα ξεκίνησε από τους Πολωνούς της Αυστραλίας

1
2004
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Το υπουργείο άμυνας της Πολωνίας απορρίπτει κατηγορηματικά το ενδεχόμενο απόκτησης μεταχειρισμένων φρεγατών από την Αυστραλία, γράφει το «Defence 24».

 

Αυτό τονίζει σε δήλωσή του ο ευρωβουλευτής του πολωνικού κυβερνητικού κόμματος PiS, Ryszard Czaenecki. Ο Czaenecki υποστηρίζει ότι υπάρχει αναφορά του υπουργείου άμυνας που καταλήγει στη μη προμήθεια των πλοίων και ότι την ίδια θέση έχει ο πρωθυπουργός της Πολωνίας, Mateusz Morawiecki.

Η Πολωνία θέλει τις αυστραλέζικες φρεγάτες O. H. Perry

Ο Czaenecki ανέφερε ότι η υπόθεση ξεκίνησε από την πολωνική κοινότητα της Αυστραλίας, τους οποίους και ευχαριστεί για τον πατριωτισμό τους. Οι πρώτοι Πολωνοί έφθασαν στην Αυστραλία το 1856. Ο αριθμός τους εκτιμάται σήμερα σε 160 με 200 χιλιάδες. Ωστόσο τα πλοία εμφανίζονται να απαιτούν σημαντικά κονδύλια για την αναβάθμισή τους ώστε να καταστούν ικανά να επιχειρήσουν στη Βαλτική.

Δυο φρεγάτες κλάσης Adelaide έμειναν για την Πολωνία – αν προλάβει…


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
Ranger
Guest
Ranger

Αυτοί ξεπέρασαν και εμάς σε ευχολόγια! Πέρα από το αστείο της υπόθεσης θα ήταν ενδιαφέρον να έβγαινε στην δημοσιότητα αυτή η έκθεση. Μου κάνει εντύπωση η αναφορά ότι χρειάζονται τόσα κονδύλια για την αναβάθμιση τους αν και γενικά τα έχουν τα χρόνια τους θα ήταν σημαντική ενίσχυση για το μικρό ναυτικό της Πολωνίας.

Μακάρι να γινόταν κάποια κίνηση από εμάς αλλά δύσκολα ενώ δεν είναι ακόμα γνωστό εάν είναι διαθέσιμες προς παραχώρηση και εάν θα αφαιρεθούν τυχόν συστήματα, οπλισμός κ.λπ..