Πομπέο-Τσαβούσογλου: Όταν οι κάλτσες του ενός αξίζουν λιγότερο από μια φωτογραφία με τον άλλο, just saying…

8
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Πολλά γράφτηκαν για την χτεσινή συνάντηση των υπουργών εξωτερικών Τουρκίας και ΗΠΑ, Mevlüt Çavuşoğlu και Mike Pompeo. Λίγο πολύ, τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης μετάφεραν ένα “συγκλονιστικό” κλίμα, και ουσιαστικά οι ΗΠΑ τα δέχτηκαν όλα. Κι όταν λέμε όλα, εννοούμε ΟΛΑ. Δέχονται τους S-400, παραδίδουν τα F-35, παραδίδουν την Manbij, παραδίδουν τους Κούρδους (δεμένους, στιβαγμένους, έτοιμους για μεταφορά).

Φυσικά δεν τόλμησαν να τα γράψουν όλα αυτά τα τουρκικά μέσα, αλλά τόλμησαν τα ελληνικά καφενεία παίζοντας το παιχνίδι του Ερντογάν για να προωθήσουν όσο καλύτερα μπορούν την αντιαμερικανική – προεκλογική του ατζέντα. “Πάλι μας πούλησαν οι Αμερικάνοι” ήταν το γενικό σύνθημα.

Τα μόνα μέσα που προσέγγισαν διαφορετικά το θέμα ήταν το defence-point.gr και το hellasjournal.com. Εμείς προτιμήσαμε να μην πάρουμε θέση καθώς η εξωτερική πολιτική των υπερδυνάμεων δεν πρέπει να προσεγγίζεται με τακτικές καφενείου. Και σκοπός μας είναι να μην το προσεγγίσουμε, καθώς σίγουρα δεν έχουμε τις πληροφορίες του κου Ιγνατίου από την Αμερικανική Πρωτεύουσα. Έχουμε όμως twitter, και μπορούμε να δούμε τι ωραία πράγματα έγραψαν οι δυο Υπουργοί Εξωτερικών.

Αρχίζουμε με τον Mevlüt Çavuşoğlu. Ο κος Τσαβούσογλου σχεδόν έβαψε τον λογαριασμό του στα χρώματα της Αμερικανικής Σημαίας.

Πόζαρε με χαρά μαζί με τον Pompeo, και δεν έκανε μόνο ένα, αλλά πέντε (5) !!! αναρτήσεις σχετικά με την συνάντηση. Φυσικά παντού “έπαιζε” η τουρκική σημαία δίπλα στην αμερικανική.

Δεν τις ανεβάζουμε όλες, δεν χρειάζεται, μπορείτε απλά να μπείτε στον λογαριασμό του και να τις δείτε.

Ο Αμερικανός ομόλογός του, μάλλον δεν συμμερίστηκε τον ενθουσιασμό του Τούρκου. Θα ρωτήσετε, πόσες αναρτήσεις έκανε ο Πομπέο; Καμία!!! Σα να μην έγινε η συνάντηση με τον Τούρκο, καμία φιλοφρόνηση στον προσωπικό του λογαριασμό.

Θα πει κάποιος, ο Πομπέο δεν ανεβάζει στον λογαριασμό του του twitter πολλά. Πιθανότατα, αλλά δήλωσή του για την Βενεζουέλα ανέβασε!

Ανέβασε και αποχαιρετιστήρια φωτογραφία με υπάλληλο του Αμερικανικού ΥΠΕΞ!

Αλλά φωτογραφία με τον Τσαβούσογλου δεν μπόρεσε να ανεβάσει! Αν αυτό τώρα δεν σημαίνει κάτι, να πούμε πως η προηγούμενη ανάρτηση του Πομπέο ήταν για τις … κάλτσες του!

Οι κάλτσες του άξιζαν μια ανάρτηση, η συνάντηση με τον Τσαβούσογλου όχι! Τώρα φυσικά κάποιοι μπορούν να πιστεύουν ότι … φοβάται να το πει ευθέως στους… Έλληνες!

Για την ιστορία, το Αμερικανικό Υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε την παρακάτω λιτή ανακοίνωση, ανάμεσα σε πολλές, πολλές άλλες:

Κοινώς, καλός ο αντιαμερικανισμός κάποιων, αλλά ας μην τρώμε αμάσητο το τουρκικό προεκλογικό σανό γιατί ταιριάζει με τα Su κάποιων. Πως από αυτά τα λίγα παραπάνω, κάποιοι έβγαλαν το συμπέρασμα πως οι Τούρκοι παίρνουν F-35, S-400, Βόρεια Συρία, και 100 παρθένες δώρο, κανείς δεν το κατάλαβε. Έλεος δηλαδή κάπου.

Αντί επιλόγου

Αυτό που βγήκε από τη συνάντηση των δύο αξιωματούχων είναι πως συμφωνήθηκε να ακολουθηθεί ένας (αόριστος) οδικός χάρτης για το θέμα της Συρίας. Η είδηση της τελευταίας στιγμής είναι πως αποχωρεί από τη Manbij μικρός αριθμός “στρατιωτικών συμβούλων” του YPG, χωρίς αυτό πρακτικά να σημαίνει οποιαδήποτε αλλαγή του status quo στη περιοχή, αφού ο έλεγχός της ήταν και παραμένει στα χέρια του “Στρατιωτικού Συμβουλίου της Manbij”. Για το θέμα των S-400 και των F-35, δεν υπήρξε η παραμικρή επίσημη αναφορά.

 


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
Iomar
Member
Iomar

Καλησπέρα,

Ένα μόνο θα πω: Μαζί με τις 100 παρθένες θα τους φορτώσουν και 100 πεθερές…

Stray Seagull (@SeagullStray)
Guest

Τα ελληνικά ΜΜΕ το μόνο που έχουν άγχος είναι να την πέφτουν στον Τσίπρα γιατί έχουν χάσει την πρόσβαση στην εξουσία . Και μπροστά σε αυτό είναι τόσο ξενδιαντροποι που ακόμα και το παιχνίδι του ερντογαν θα παίξουν .

Spirit
Guest
Spirit

Καλά που είστε εσείς και βάζετε τα πράγματα σε τάξη για 60 λεπτά… υπερωρίες βλέπω σήμερα.

G.164g ag-cat
Guest
G.164g ag-cat

Γελάσαμε και σήμερα. Από τις κρυφές συναντήσεις με τη διαπλοκή (προ του 2015) στο καθημερινό λιβάνισμα του Τσίπρα και της παρέας του από όλα τα media του κατεστημένου.

Μια απορία: τι εννοούσε ο τούρκος λέγοντας ότι ο Τσίπρας δεν κράτησε τον λόγο του σε σχέση με τους 8; (Τα υπονοούμενα σεξουαλικού προορισμού δεν μας αφορούν)

4Horsemen
Member
4Horsemen

Πάντως, διπλωματικά, όταν το τελευταίο έτος έχεις φανεί τόσο μπουνταλάς και δεν τρως ούτε επιπληξη από μεριάς Αεμρικανού ΥπΕξ, ε αυτό είναι επιτυχία, πώς να το κάνουμε…

Κapoios Αllos (@Kapoiosmpla)
Guest

Πολύ λίγα ΜΜΕ έχουν πλέον ενημερωτικό χαρακτήρα. Πάντα υπήρχε υποκειμενικότητα αλλά αυτό που συμβαίνει τα τελευταία χρόνια είναι απίστευτο… Δεν μιλάμε για δημοσιογράφους, αλλά για μισθοφόρουςπου εκτελούν βάση των συμφερόντων των εργοδότών τους. Προπαγάνδα fakenews και τίποτα παραπάνω

Dimitris
Member
Dimitris

Νομίζω οι ΗΠΑ δεν αξιολογούν την Τουρκία ως λιγότερο σημαντική απ’ τις… κάλτσες του ΥΠ.ΕΞ. τους. Σίγουρα όμως δεν μπορούν να ικανοποιούν τους πάντες και ιδιαίτερα τις αυτοκρατορικές απαιτήσεις του Ερντογάν. Η απουσία σχολιασμού του Αμερικανού υπουργού στο Twitter αυτό ακριβώς δείχνει: Κόπωση. Οι Τούρκοι έχουν εξαντλήσει την υπομονή των Αμερικανών με το συνεχές ανατολίτικο παζάρι. Πάντως αλλαγή προσανατολισμού για την Τουρκία είναι από δύσκολη εως αδύνατη διότι η μετάβαση θα εκθέσει τον Ερντογάν σε αμυντικούς, οικονομικούς και πολιτικούς κινδύνους.

Mat
Guest
Mat

Υποθέτω ότι μάλλον εννοείτε ότι οι κάλτσες αξίζουν περισσότερο από μία φωτογραφία με τον τούρκο Υπ. Εξωτερικών…