Η Πορτογαλία ξεκίνησε την παραλαβή των τριών «νέων» F-16AM/BM

7
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

 

Η Πορτογαλική Αεροπορία παρέλαβε στις 9 Μαΐου 2019 το πρώτο από τα συνολικά τρία αναβαθμισμένα μαχητικά F-16AM/BM που είχαν παραγγελθεί από τις ΗΠΑ το 2013.

Σύμφωνα με το «Jane’s», πρόκειται για δύο F-16AM και ένα F-16BM τα οποία αποκτήθηκαν μέσω EDA και αναβαθμίστηκαν από την τοπική εταιρεία OGMA-Industria Aeronautica de Portugal με τη συνδρομή της αμερικανικής Lockheed Martin.

Τα τρία αεροσκάφη προστίθενται στα διαθέσιμα 27 μαχητικά σε ενεργή υπηρεσία, 24 F-16AM και τρία F-16BM. Το πρώτο αεροσκάφος που παραλήφθηκε ήταν ένα F-16AM. Η παράδοση του δεύτερου F-16AM έχει προγραμματισθεί για τον Ιούλιο. Το μοναδικό F-16BM θα ακολουθήσει στα τέλη του τρέχοντος έτους.


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
Agamemnon
Member
Noble Member
Agamemnon

Τραγικη για την ΠΑ η απωλεια τοσων μεταχειρισμενων Block 20 ….

Em.Ti
Member
Noble Member
Em.Ti

Γιατί; Για να φορτωθούμε κι άλλο τύπο; Μπαα….

Spyros
Member
Famed Member
Spyros

Τώρα; Ναι, άλλος ένας τύπος θα ήταν απαράδεκτος. Αλλά κάποτε, εκεί στα ένδοξα μετα-Ιμιακά 90s των μεγάλων αμυντικών αγορών, αποφασίσαμε να κρατήσουμε σε υπηρεσία μετά από αναβάθμιση τα F-4Ε. Με κόστος αναβάθμισης μεγαλύτερο (ανα αεροσκάφος) της αγοράς ΚΑΙ αναβάθμισης F-16A/B (σε AM/BM MLU), που τότε πουλώνταν σαν… καραμέλες από πολλούς, αρχικά τις ΗΠΑ που τα έδιωχναν σωρηδόν από τις μονάδες της ANG. Μιλάμε για αεροσκάφη που μετά την αναβάθμιση θα ήταν εφάμιλλα ή ανώτερα των Block 50 που μόλις είχαμε παραλάβει. Με νεώτερες αναβαθμίσεις κάποια εξ’ αυτών (των αρχικών F-16A/B) σήμερα σε κάποιους τομείς είναι ανώτερα των 52+, και εφάμιλλα… Read more »

Agamemnon
Member
Noble Member
Agamemnon

Για αναχαιτησεις Μεμετιων πανω απο το Αιγαιο 60-70 τελεια θα ηταν,τον καιρο που Ολλανδια-Βελγιο τα ”χαριζανε” ….

Spyros
Member
Famed Member
Spyros

Για πολλές δουλειές θα ήταν τέλεια.

YannisPavlidis
Member
Active Member
YannisPavlidis

Φίλε, εκεί στην Αριζόνα έχουν κάτι νεκροταφεία αεροσκαφών. Oσα θέλεις F16 Α/B! Kαι οι Πορτογάλοι άπό εκεί τα πήραν….

Spyros
Member
Famed Member
Spyros

Μάλλον εξαντλούνται σιγά-σιγά τα Α/Β.