20.8 C
Athens
Κυριακή, 20 Σεπτεμβρίου, 2020
Αρχική ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΔΙΕΘΝΗ Ακυρώνει η Ινδονησία τα κορεατικά υποβρύχια για τουρκικά T-214;

Ακυρώνει η Ινδονησία τα κορεατικά υποβρύχια για τουρκικά T-214;

Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Μια ενδιαφέρουσα στροφή παίρνει το πρόγραμμα προμήθειας υποβρυχίων της Ινδονησίας. Σύμφωνα με πληροφορίες που προέρχονται από το υπουργείο Αμύνης της χώρας, η ηγεσία του Ναυτικού σκέφτεται να ακυρώσει την ήδη υπογεγραμμένη συμφωνία με τα ναυπηγεία Daewoo Shipbuilding and Marine Engineering (DSME) της Νοτίου Κορέας για τρία υποβρύχια κλάσης Type 209/1400 που υπεγράφη πριν έναν ακριβώς χρόνο υπέρ πιθανώς ενός συμβολαίου τουρκικής ναυπήγησης Τype 214.

Ένα καινούριο υποβρύχιο κλάσης Nagapasa (Type 209) για την Ινδονησία

To πολεμικό ναυτικό της Ινδονησίας διαθέτει δύο υποβρύχια Type 209/1300 και μεταξύ 2004 και 2009 τα υποβρύχια αυτά αναβαθμίστηκαν στην Ν. Κορέα που έχουν εμπειρία ναυπήγησης τέτοιων υποβρυχίων έχοντας ναυπηγήσει υποβρύχια του τύπου για το Ναυτικό της Σεούλ. Το 2011, η Ινδονησία παρήγγειλε 3 υποβρύχια Type 209/1400 από τα νοτιοκορεατικά ναυπηγεία έναντι συμβολαίου 900 εκατομμυρίων με το τελευταίο να καθελκύζεται τον περασμένο Απρίλιο. Τότε ανακοινώθηκε η επέκταση της παραγγελίας κατά 3 υποβρύχια ακόμα έναντι 1 δισεκατομμυρίου.

Οικονομικές δυσκολίες και η αδυναμία να “τρέξουν” τόσα εξοπλιστικά προγράμματα ταυτόχρονα, κάνουν την κυβέρνηση της Ινδονησίας να αναθεωρήσει κάποιες αποφάσεις της προκειμένου να εξασφαλίσει την απαραίτητη πίστωση. Μεταξύ αυτών προτείνεται η αναβολή ή ακόμα και ακύρωση της τελευταίας παραγγελίας προς τα κορεατικά ναυπηγεία με τα τουρκικά υποβρύχια να αποτελούν ένα πιθανό και ενδεχομένως πιο προηγμένο έκδοχο εναλλακτικής λύσης. Ας σημειωθεί πως τα τουρκικά ναυπηγεία του Gölcük είχαν λάβει μέρος με το Type 214 αλλά έχασαν από την νοτιοκορεατική κλάση Chang Bogo.

Η Τουρκία “κατεβάζει” υποβρύχια 209 και 214 στον διαγωνισμό της Ινδονησίας

Αν η επιχείρηση πετύχει δεν θα είναι η πρώτη προσπάθεια διείσδυσης των τουρκικών πολεμικών βιομηχανιών στην μουσουλμανική χώρα. Ήδη, μεταξύ Τουρκίας και Ινδονησίας υπάρχουν αρκετά προγράμματα αμυντικής ανάπτυξης και προμηθειών μεταξύ των οποίων το τουρκο-ινδονησιακής ανάπτυξης ελαφρύ άρμα μάχης Harimau (“τίγρης”) που προέρχεται από το σχέδιο του τουρκικού ΤΟΜΑ Kaplan.

IDEF 2017, συνεργασία Τουρκίας-Γερμανίας για Υ/Β 214 στην Ινδονησία

Πηγή


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στο ptisidiastima.com εκφράζουν απαραίτητα τους συντάκτες τους κι όχι υποχρεωτικά την ιστοσελίδα. Ο ιστότοπος δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συντακτών της και των άρθρων τους. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση των άρθρων μας χωρίς γραπτή έγκριση, αλλιώς το ptisidiastima.com θα λάβει όλα τα απαραίτητα νομικά μέτρα. Τα σχόλια των άρθρων που ακολουθούν, δεν εκφράζουν την ιστοσελίδα, παρά μόνο αυτούς τους ίδιους τους σχολιαστές. Η αρχισυνταξία έχει το δικαίωμα να λογοκρίνει σχόλιο ή να απαγορεύσει την δημοσίευσή του.

- Advertisement -

17 ΣΧΟΛΙΑ

17 Comments
oldest
newest most voted
Inline Feedbacks
View all comments
Tarkan1

Agosta 90B produced by DCNS Shipyard lost bid against Turkish companies. First upgrade is about to finish.
We can get T-214 since It will use mostly Turkish sub-systems comes cheaper and more importantly more advanced than German one.
Of course with huge jealousy you will say Turkish sub-sytems is inferior. Look at Smart-S radars Now Thales buy radar transmitters/receivers the most important parts of the radar from Aselsan.

https://thediplomat.com/2019/10/turkish-modernization-of-pakistans-agosta-90b-submarines-continues/
https://www.defenseworld.net/news/24433/Turkish_STM_to_Enhance_Capabilities_of_Pakistan_s_Agosta_90B_Submarines#.XorlTlwzY2w
https://www.navyrecognition.com/index.php/news/defence-news/2019/december/7809-pakistan-s-first-upgraded-agosta-90b-submarine-to-start-sea-trials.html

George_K

Καλώς τον, που είστε ρε παιδιά? Σας χάσαμε… Σας έχει επιβάλει ο σουλτάνος και διαδικτυακή καραντίνα?

Με απλά λόγια, έχετε καβαλήσει το καλάμι…
Για τις δικές σας ανάγκες καλά κάνετε και φτιάχνετε ότι φτιάχνετε. Το να λες οτι τα τουρκικά προϊόντα είναι φθηνότερα και καλύτερα από τα αντίστοιχα γερμανικά ή οποιανού άλλου θέλεις, δείχνει και το μέγεθος της άγνοιας αλλά και της μεγαλομανίας που σας έχει μπολιάσει ο σουλτάνος σας.
Σημερινή ισοτιμία δολαρίου τουρκικής λίρας 6,77 και ανεβαίνει !!!
Πότε θα δούμε το πρώτο επιχειρησιακό Τ214?

My_name_is_Nobody

comment image

nigozs

Even though I do not understand your points here, Intracom defence systems are manufacturing lots of important parts for several Companies around the world.
That doesn’t mean anything.
Potentiality and trust is the key.
By trying to make business with other Muslim countries that doesn’t bring you by the edge of technology or effectiveness.

Chris

– Πως λέγεται το υποβρύχιο στα τούρκικα;
– Μπαμπές βαπόρ.

kK19641970

Κατά περίπτωση και μπουρμπουληθρ βαπόρ.

SAAB

Οι ισλαμικές χώρες, η μία μετά την άλλη, αρχίζουν σιγά σιγά και αλληλοϋποστηρίζονται. Όταν θα ξεκαθαρίσουν οι μεταξύ τους λογαριασμοί θα γίνει και οφθαλμοφανές μέσω των ενεργειών τους. Η Τουρκία σε λίγα χρόνια θα αποτελεί μία πρώτης τάξεως εξαγωγική πολεμική βιομηχανία για όλες τις ισλαμικές χώρες. Εμείς τι θα έχουμε αντιπαρατάξει; – ΕΕ; – ΝΑΤΟ; – Συδικαλιστικά δικαιώματα; – Εθνικούς ευεργέτες με αφορολόγητο ή μηδαμινό καθεστώς φορολόγησης εντός της χώρας; – Με το ζόρι αμυντική βιομηχανία; Τα ναυπηγεία της χώρας ως επιχειρήσεις δεν ενδιαφέρονται για ναυπηγήσεις πολεμικών πλοίων. Δεν υπάρχει ούτε ένα ναυπηγείο που στις κατασκευές του να έχει κατασκευή… Read more »

blackpeteg

Αυτό να είναι ένα μάθημα για τους πολιτικούς μας που διαπραγματεύονται τα διάφορα προγράμματα. Οι Τούρκοι σήμερα κερδίζουν εξαγωγικά ναυπηγικά προγράμματα από το ΔΙΚΟ ΜΑΣ ρίσκο, χρήματα και την εμπειρία του δικού μας Π.Ν!
Δεν θα μπορούσαμε εμείς να έχουμε κλείσει αυτό τον ρόλο π.χ ως αντιστάθμισμα για το ρίσκο που πήραμε με ένα νέο τύπο Υ/Β που διορθώσαμε; Σήμερα θα είχαμε Χ αριθμό υποβρυχίων για το ΠΝ και πακέτο Ψ υ/β για τα Ναυπηγεία μας!
Αυτό εάν είχαμε διαπραγματευτές, και όχι πολιτικούς που ενδιαφέρονται περισσότερο για δημόσιες σχέσεις με Ευρωπαϊκές κυβερνήσεις για την καριέρα τους. Θλιβερό αλλά αληθινό.

Xristoforos

Είναι ακριβώς όπως το λες, ίσως και χειρότερο.
Άντε και με τα υποβρύχια η Γερμανία υποστηρίζει Τουρκία, σε όλα τα υπόλοιπα εξοπλιστικά που είναι η διαπραγμάτευση με το βλέμμα στο μέλλον?

Tango.Alpha

Ποιος ακριβώς θα έδινε τη διαταγή ώστε στη διαπραγμάτευση να ζητήσουμε και δικαιώματα για το R&D (έρευνα και εξέλιξη που πληρώσαμε) και σε ποιους νομικούς ή αξιωματικούς. Οπως έχει παραδεχθεί διπλωμάτης που μιλάγαμε μια φορά πολιτικοί και διπλωμάτες ή νομική υπηρεσία είναι ένας φαύλος κύκλος όπου το χαμηλό επίπεδο δεν επιτρέπει υψηλές προσδοκίες από καμία πλευρά.

Xristoforos

Καταρχήν είναι πολιτικό ζήτημα. Όχι κομματικό μη παρεξηγηθώ.
Ως καλό παράδειγμα:
Όπως στο υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης….

Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/politiki/kyriakos-pierrakakis-koronoios-psifiako-kratos

….. για παράδειγμα, συγκεντρώθηκε έγκαιρα η κατάλληλα καταρτισμένη ομάδα τεχνοκρατών.
Αντίστοιχα, μαζί με αξιωματικούς, γνώστες των πραγμάτων, μάχιμους νομικούς της αγοράς, και διπλωμάτες (- δεν ξέρω με τι κίνητρα και εμπειρία) , να βλέπαμε τουλάχιστον για μια φορά, ένα αποτέλεσμα που να τρίβαμε τα μάτια μας..

x-m

Για να είμαστε ακριβείς οι πολιτικοί μας ενδιαφέρονταν -κυριολεκτικά- για την τσέπη τους και μόνο.

Tarkan1

Meanwhile doesnt matter with corona or without corona important greek defence industry ??? cannot produce simple systems

Fresh KGK = winged guided kit Range: 110km
https://twitter.com/Defence_Turk/status/1247145113593274368

x-m
Chris

Meanwhile Erdogan is selling the Turkish economy to China for some coin. Desperate times desperate measures. 5 billion dollars is a lot of money. It should buy you some time to save the collapsing lira. You want to take bets how many days before you declare bankruptcy? I say around 10.

https://ahvalnews.com/tr/ekonomi/cin-gozunu-kelepir-turk-sirketlerine-dikti-5-milyar-dolarlik-anlasma

x-m

Δεν είναι κάπως περίεργο το ότι ενώ έχει προβλήματα χρηματοδότησης η Ινδονησία θα απευθυνθεί στην τουρκία; Γιατί; Απο εκεί θα βρει χρηματοδοτικά εργαλεία ; Στην σημερινή τουρκία; ❓ ❓ ❓

Εδώ υποτίθεται ότι η Γαλλία δυσκολεύεται να μας βρει χρηματοδότηση για τις φρεγάτες, η τουρκία ” το ‘χει”;

blackpeteg

Βλέπε χρηματοδότηση του παγκόσμιου Χαλιφάτου από το Κατάρ…

Το Σχόλιο της Ημέρας

Karel Doorman ή M class για το ΠΝ, ίσως η καλύτερη και εκσυγχρονισμένη “ενδιάμεση λύση” που υπάρχει αυτή τη στιγμή, αλλά και η...

 Οι φίλοι μας αναγνώστες θυμούνται όλες τις παρουσιάσεις που έχουμε κάνει σε πλοία που πιθανόν να ενδιέφεραν το ΠΝ. Βλέποντας αρκετά νωρίς πως το...

Το τεύχος μας που κυκλοφορεί

Κύριο Άρθρο

Τα 6 ελληνικά Rafale F3-R νέας κατασκευής θα έρθουν το 2022

29
Τα 6 ελληνικά μαχητικά Rafale F3-R νέας κατασκευής θα φτάσουν στη χώρα μας το 2022, σύμφωνα με τον Γάλλο δημοσιογράφο Vincent Lamigeon.https://twitter.com/VincentLamigeon/status/1306206249361510400Όπως επισημαίνει ο...
Card image

ΠΤΗΣΗ September 2020

Αγορά 3.99
Card image

ΠΤΗΣΗ 2019 Αύγουστος #399

Αγορά 3.99
Card image

ΠΤΗΣΗ August 2020

Αγορά 3.99

Related News

Πότε θα είναι έτοιμος ο διάδοχος των ολλανδικών φρεγατών LCF;

Το Ολλανδικό Ναυτικό θα μπορούσε να εντάξει σε υπηρεσία το πρώτο από τα πλοία που θα αντικαταστήσουν τις φρεγάτες Α/Α Άμυνας Περιοχής LCF το...

Οι ΗΠΑ αναπτύσσουν (ξανά) τεθωρακισμένα Bradley στη Συρία

Οι ΗΠΑ έχουν ενισχύσει τη στρατιωτική τους παρουσία στην ανατολική Συρία με ραντάρ Sentinel και τεθωρακισμένα οχήματα μάχης (ΤΟΜΑ) M2A2 Bradley, ο Διεθνής Συνασπισμός...

Γυμνάσια των Ειδικών Δυνάμεων των ΗΠΑ στην Ουκρανία

Φωτογραφίες που δημοσιεύθηκαν στο διαδίκτυο μέσω του Twitter αποκαλύπτουν αεροσκάφη της Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων της Αεροπορίας των ΗΠΑ (U.S. Air Force Special Operations Command)...

Η Αργεντινή δημιουργεί εθνικό ταμείο για την Άμυνα

Στις 16 Σεπτεμβρίου η Αργεντινή υπέρψηφισε νόμο για τη δημιουργία εθνικού ταμείου Άμυνας, για να χρηματοδοτήσει την προσπάθεια επανεξοπλισμού των στρατιωτικών της δυνάμεων.Σύμφωνα με...

Επίσκεψη Αρχηγού ΓΕΕΦ στη ΝΒΕΦ στο πλαίσιο συνεκπαίδευσης με το αμερικανικό Ναυτικό

Επίσκεψη κ. Αρχηγού ΓΕΕΦ στη ΝΒΕΦ στο πλαίσιο συνεκπαίδευσης Διοίκησης Ναυτικού με Πληρώματα Σκαφών CCM του Αμερικάνικου Πολεμικού Ναυτικού.Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη...
- Advertisement -