Πρώτη χρήση του Rampage από το Ισραήλ κατά στόχων στη Συρία;

7
3133
Μοιραστείτε το άρθρο
  • 82
  •  
  •  

Το Ισραήλ φέρεται να εκτέλεσε μια ακόμη αεροπορική επιδρομή κατά στόχων στη Συρία στις 13/4. Στόχος ήταν ιρανικό εργοστάσιο κατασκευής ρουκετών.

Σύμφωνα με τον συνεργάτη μας Μπαμπάκ Ταγκβάιε, η Ισραηλινή Αεροπορία ίσως χρησιμοποίησε για πρώτη φορά την υπερηχητική κατευθυνόμενη ρουκέτα πυροβολικού Rampage.

Το Rampage να καταστρέψει επίγειους στόχους σε απόσταση μεγαλύτερη από 140km (ή 90mi). Το όπλο μπορεί και αναπτύσσει υπερηχητικές ταχύτητες, και θεωρείται ιδανικό για δύσκολους στόχους, που προστατεύονται από προηγμένα αντιαεροπορικά συστήματα (για παράδειγμα S-400).

Όπως είχαμε αναφέρει σε παλιότερο άρθρο μας, τo Rampage μπορεί να είναι μια εξαιρετική λύση για την προσβολή στόχων που προστατεύονται (μελλοντικά) από S-400, και τα ελληνικά F-16V θα μπορούν να μεταφέρουν μέχρι τέσσερα όπλα του είδους. Δεν χρειάζεται να σκεφτεί κανείς πολύ για να καταλάβει τι ελπίδες έχει μια αεράμυνα απέναντι σε RAMPAGE, που βάλλονται ταυτόχρονα με SCALP EG και άλλα stand-off όπλα (πχ JASSM).


Μοιραστείτε το άρθρο
  • 82
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
Mich
Member
Active Member
Mich

Για να γίνω λίγο λαϊκιστής, όπως επιβάλλουν οι καιροί άλλωστε, πόσους Rampage παίρνουμε άραγε με το κόστος ενός F35; wink

Flight and Space
Admin
Famed Member

Πολλούς! Καθόλου λαϊκιστής!

Mich
Member
Active Member
Mich

ὅπερ ἔδει δεῖξαι!

Thomas
Member
Noble Member
Thomas

Να ρωτήσω και εγώ κάτι στο συγκεκριμένο θέμα. Τα δικά μας F-16 μπορούν να χρησιμοποιήσουν το όπλο ή χρειάζεται νέα πιστοποίηση; Ρωτάω γιατί τα F-16 της IAF είναι τελείως διαφορετικά από τα δικά μας.

Επίσης γνωρίζουμε αν το όπλο περιέχει Αμερικανικά συστήματα που μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα στην εξαγωγή του στην χώρα μας;

Flight and Space
Admin
Famed Member

Δεν το γνωρίζουμε. Αλλά κάτι μας λέει πως οι Ισραηλινοί μπορούν να το πιστοποιήσουν.
Αυτό περί “μη εξαγωγής αμερικανικών οπλικών συστημάτων” ας το αφήσουμε στην άκρη κάποια στιγμή. Μας δίνουν F-35 αλλά απαγορεύουν πυροκροτητές πχ για ρουκέτες. Οκ, δεν θα σχολιάσουμε

Thomas
Member
Noble Member
Thomas

Ευχαριστώ για την επεξήγηση. Όσον αφορά την ερώτηση μου για την ύπαρξη μη Ισραηλινών συστημάτων δεν είχα πρόθεση να υπονοησω ότι οι Αμερικάνοι δεν θα επιτρέψουν την εξαγωγή του όπλου. Απλά επειδή μιλάμε για ένα όπλο που αλλάζει ισορροπίες στην περιοχή και με δεδομένο ότι οι ΗΠΑ προσπαθούν να σώσουν την σχέση τους με την Τουρκία (με πολύ καρότο και μαστίγιο) είναι σημαντικό να μην παραβλέπουμε αυτή την παράμετρο. Συμφωνώ και εγώ ότι αν έχουμε χρήματα (που δεν έχουμε) μπορούμε να πάρουμε ότι τραβάει η ψυχή μας απλά αγορές τέτοιων συστημάτων έχουν και πολιτική-στρατηγική διάσταση. Ελπίζω να έγινα κατανοητός και… Read more »

Δημήτρης Γ.
Guest
Δημήτρης Γ.

Θεωρείτε ιδανικό για προσβολή στόχων που προστατεύονται από S-400 λόγο της υπερηχητικής τους ικανότητας;