29.7 C
Athens
Δευτέρα, 6 Ιουλίου, 2020
Αρχική ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΔΙΕΘΝΗ Πότε θα «κλείσει» το πρόγραμμα F-16V;

Πότε θα «κλείσει» το πρόγραμμα F-16V;

Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Γράψαμε χθες για την ευνοϊκή κατάληξη της δεύτερης φάσης του προγράμματος απόκτησης των 15 Chinook από την Αεροπορία Στρατού αλλά και την δρομολόγηση προς την ίδια κατεύθυνση της πρόθεσης απόκτησης των OH-58D.

Παρόλα αυτά ο ογκόλιθος των ελληνικών εξοπλισμών (και δεν αποτελεί το πιο σύντομο ανέκδοτο) είναι φυσικά το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού των 85 F-16 Block 52+ και Block 52+ Advanced.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες αυτές της ημέρες (“νωρίς τον Δεκέμβριο”) αναμενόταν στην Αθήνα το τελικό σχέδιο της LOA (Letter of Offer and Acceptance) πάνω στο οποίο θα γίνει και η διαπραγμάτευση για το πρόγραμμα που θα υιοθετηθεί. Θα πρέπει να διευκρινιστεί ότι η «Επιστολή Πρότασης και Αποδοχής» που έχει περάσει μέχρι σήμερα από την τυπική διαδικασία που προβλέπεται από την αμερικανική πλευρά (αμερικανικό Υπουργείο Άμυνας, υπουργείο Εξωτερικών και γνωστοποίηση στο κογκρέσο) αφορά προσχέδιο. Όπως μάλιστα αναλύσαμε διεξοδικά στο προηγούμενο τεύχος μας, ειδικά οι γνωστοποιήσεις προς το κογκρέσο περιλαμβάνουν, κατά την πάγια πρακτική, και μια εκτίμηση του προβλεπόμενου κόστους που είναι πολύ «γενναιόδωρη» αφού περιλαμβάνει όλες τις πιθανές (και… απίθανες) παραμέτρους του δυνητικού προγράμματος και όλες τις διαστάσεις του, αρκετές μάλιστα από αυτές να αντικατοπτρίζουν περισσότερο τις φιλοδοξίες του πωλητή. Υπό αυτό το πρίσμα τα προσχέδια LOA και οι γνωστοποιήσεις προς το κογκρέσο αποτελούν έναν «οδικό χάρτη» για το όποιο πρόγραμμα θα υιοθετηθεί τελικά.

Το οικονομικό πλαίσιο που αναφέρθηκε στην γνωστοποίηση του κογκρέσου και προέρχεται από το προσχέδιο LOA αφορά «δυνητικές, προϋπολογιστικές τιμές» και αποτελεί την «μέγιστη οροφή» του προγράμματος, εάν υιοθετηθεί σε όλες τις διαστάσεις του. Επιπλέον η τιμολόγηση αφορά προτάσεις των διαφόρων φορέων που εμπλέκονται και δεν αποτελούν κατά οιονδήποτε τρόπο τελικές.

Δεδομένο ότι η γνωστοποίηση στο κογκρέσο υποβλήθηκε στις 16 Οκτωβρίου, μετά την πάροδο των 15 προβλεπόμενων ημερών για την άσκηση αντιρρήσεων, το εγκεκριμένο προσχέδιο απεστάλη στην ελληνική πλευρά για διαβούλευση και προκειμένου να υποβάλει τις παρατηρήσεις της, κάτι που έγινε την πρώτη εβδομάδα του Νοεμβρίου (είχαμε αναφερθεί εκ παραδρομής  σε 30 ημέρες, που αφορά τις χώρες εκτός ΝΑΤΟ, για τις οποίες η αντίστοιχη περίοδος είναι 15 ημέρες). Η αμερικανική πλευρά, αφού έλαβε τις αρχικές ελληνικές παρατηρήσεις, θα αποστείλει το τελικό σχέδιο LOA που αναμενόταν να έλθει στη χώρα μας (εκτός και αν απατηθεί περισσότερος χρόνος για την επεξεργασία των παρατηρήσεων που υποβλήθηκαν) στις αρχές Δεκεμβρίου και θα αποτελέσει, όπως προαναφέρθηκε αντικείμενο της διαδικασίας διαπραγμάτευσης για την υπογραφή της τελικής σύμβασης.

Το οικονομικό πλαίσιο του τελικού σχεδίου LOA για τα 85 αεροσκάφη PXIII/PXIV που αναμένεται να περιληφθούν στην σύμβαση αναφέρεται ότι θα κινηθεί κάτω του 1,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων και θα περιλαμβάνει τόσο το κομμάτι των εργασιών και υλικών που παρέχει η Lockheed Martin όσο και αυτό του αμερικανικού δημοσίου.

Να υπενθυμίσουμε ότι στο τελευταίο περιλαμβάνεται και η πώληση των αποκαλούμενων GFE (Government Furnished Equipment), δηλαδή απαρτίων και μεγάλων συγκροτημάτων που παρέχει το αμερικανικό δημόσιο. Στην προκειμένη περίπτωση τα GFE αφορούν τα δυο κύρια «συστατικά» στοιχεία της αναβάθμισης: το ραντάρ AESA APG-83 SABR και την υποδομή Link 16 που και τα δυο δεν πωλούνται εμπορικά παρά μόνο μέσω της διαδικασίας FMS. [Στο σημείο αυτό αναφέρεται ότι θα υπήρχε η δυνατότητα στο πρόγραμμα εκσυγχρονισμού να συνδυαστεί ένα μέρος ως FMS (που θα αφορούσε το ραντάρ και το Link 16) και ένα άλλο που θα υλοποιείτο με την εναλλακτική μέθοδο εμπορικής συμφωνίας ως DCS (Direct Commercial Sale) με την Lockheed Martin. Ο συνδυασμός αυτός θα έδινε στην ελληνική πλευρά την δυνατότητα άμεσης διαπραγμάτευσης για το μεγαλύτερο μέρος του προγράμματος, που δεν υπάρχει κάτω από τη ομπρέλα του FMS (στην οποία η διαπραγμάτευση εκχωρείται και ανατίθεται στους αρμόδιους αμερικανικούς φορείς, στην προκειμένη περίπτωση την USAF). Οι τελευταίοι βέβαια αναλαμβάνουν και την ευθύνη υλοποίησης του προγράμματος μέσα από τις δαιδαλώδεις διαδικασίες, γραφειοκρατικές και άλλες, που ενέχουν τέτοια μεγάλα προγράμματα, λόγος για τον οποίο προτιμώνται από όλες σχεδόν τις χώρες-πελάτες αμερικανικού στρατιωτικού υλικού.]

Οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι το πρόγραμμα (για το σκέλος των 85 αεροσκαφών) είχε ξεκινήσει στο ύψος του 1,9 δις δολαρίων μετά την αποστολή της επιστολής LOR τον περασμένο Φεβρουάριο και διαμορφώθηκε στα $1,6 δις όταν αποστάλθηκε το προσχέδιο της LOA στο κογκρέσο.

Η απόπειρα συμπίεσης του κόστους κάτω από $1,4 δις προέρχεται από όλες τις δυνατές πλευρές. Ένα μέρος της αναμένεται να προέλθει –σύμφωνα με τις δηλώσεις της πολιτικής ηγεσίας του ΥΕΘΑ- και από την απαλλαγή υποχρεώσεων προς το αμερικανικό δημόσιο στην αγορά απαρτίων και μεγάλων συγκροτημάτων. Για όσα από τα τελευταία έχουν χρηματοδοτηθεί, εν μέρει ή στο σύνολό τους, με χρήματα του αμερικανικού δημοσίου, η αμερικανική κυβέρνηση απαιτεί την ανάκτηση (σε ποσόστωση) αυτών των κονδυλίων από τους εξαγωγικούς πελάτες τους με σημαντική επιβάρυνση στο τελικό κόστος. Σε πολλές περιπτώσεις όμως αμερικανικές κυβερνήσεις προχωρούν σε απαλλαγή αυτής της υποχρέωσης, όπως είχε γίνει παλαιότερα και με το R&D F-16 σε κάποια από τα προγράμματα προμηθειών της ΠΑ.

Οι διαπραγματεύσεις, μετά την παραλαβή του τελικού σχεδίου LOA, δεν μπορεί να εκτιμηθεί πόσο θα διαρκέσουν αλλά αφού στο στάδιο αυτό έχει υπάρξει εκτεταμένη προετοιμασία, δεν προβλέπεται να ξεπεράσουν τις λίγες εβδομάδες. Στην Ελλάδα βέβαια και με τις συνθήκες που επικρατούν κανείς δεν ξέρει…

Μια πλήρης, πολυσέλιδη αναφορά στα όσα διαδραματίζονται στο προσκήνιο αλλά ειδικά στο παρασκήνιο του προγράμματος F-16V περιλαμβάνεται στο τρέχον τεύχος μας ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ. Μην την χάσετε!

 

 

 


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  
- Advertisement -

16 ΣΧΟΛΙΑ

16 Comments
oldest
newest most voted
Inline Feedbacks
View all comments
Em.Ti

Μακάρι να τελειώσει το θέμα σύντομα, να μπουν οι υπογραφές το συντομότερο δυνατό και να ξεκινήσει το πρόγραμμα άμεσα.

Με το γαϊτανάκι πολιτικών παιχνιδιών στην πολιτική ζωή της χώρας μας όμως, τίποτα δεν είναι σίγουρο, είναι ικανοί ακόμα και να τινάξουν το πρόγραμμα στον αέρα.

Για τον κάθε ένα καλοθελητή όμως, πάσης πολιτικής παράταξης και χρώματος, το πρόγραμμα αυτό είναι όχι απλά αναγκαίο, έπρεπε να είχε υλοποιηθεί ήδη και είναι ευκαιρία σε κάθε περίπτωση.

G...

Ευκαιρια γιατι, εχουν εκπτωσεις? Αυτα τα χθες βαρεθηκαμε να τα ακουμε. Τα αεροσκαφη μας δεν ειναι αρχαια (το αντιθετο) και αν καναμε τον εκσυχρονισμο μερικα χρονια πριν που και τοτε καποιοι φωναζαν θα ειχαμε δωσει πολλα λεφτα και δεν θα ειχαμε στο πακετο ουτε καν το aesa! Επισης ο εκσ/μος δεν περιλαμβανει ηλεκτροοπτικο αισθητήρα που θα ηταν χρησιμος για να εντοπιστει το φ 35 ευκολοτερα και αφηνει τα μπλοκ 30 για πεταμα με αποτελεσμα να θελουν αντικασταση πολυ συντομα,. Δεν θα ηταν καλυτερα να υπηρχε κάποια προβλεψη και για αυτα? Τελος το κοστος θα ηταν μικρότερο αν περιμεναμε λιγο ωστε… Read more »

Em.Ti

Ευχαριστώ για την απάντησή σας. Παρακαλώ βρείτε παρακάτω τα εξής το γιατί το πρόγραμμα είναι και πολύ σημαντικό και σχετικά επείγον: 1. Το πρόγραμμα αυτό το είχε εισηγηθεί η Π.Α. εδώ και τρία χρόνια. Ένας από τους λόγους που οι όλες διαδικασίες προχώρησαν ραγδαία ήταν γιατί από το Γ.Ε.Α. (για πρώτη φορά ίσως) είχε κάνει από πριν όλη την προετοιμασία προκειμένου να μην χαθεί χρόνος. Αν κάποιος ξέρει καλύτερα απ’όλους ότι η μπάλα πάει να χαθεί στο Αιγαίο, αυτή είναι η Π.Α. 2. Δεν το λέω εγώ, το είπε ο Α/Γ.Ε.Α σε πρόσφατη συνέντευξη τύπου, ότι ο άμεσος κίνδυνος για… Read more »

ΚΚ

Δε ξερω κ. Em ti γιατι έχετε αναγκη να παραθέτετε γνώμη άλλων για να υποστηρίζεται τη δίκη σας. Παρόλα αυτα θα συμφωνήσω οτι χρειαζόμασταν την αναβάθμιση, αλλα διαφωνώ στα αεροπλάνα. Πχ θα έπρεπε να κανουμε ολα και ας μη γινόταν άμεσα ή να εκσυχρονιζαμε περισσοτερα παλιότερα και τα νεότερης γενιάς να ακολουθούσαν μετα μια και ειναι πλήρως υπηρεσιακά και ισάξια των τουρκικών. Επισης, θα συμφωνήσω με τον κ.G στο θεμα εκσυγχρονισμού των P-3 …πρόκειται για ενα πανάκριβο εκσυχρονισμό ανώφελο, γιατι δεν καλύπτει δυνατότητες που ζητούσαμε απο τα P-3 ( σαν προτινω να διαβάσετε τι περιλαμβάνει ο εκσυχρονισμός)… με αποτελεσμα στην… Read more »

Em.Ti

Καλημέρα Σας, Η γνώμη άλλων παραθέτεται γιατί οι “άλλοι” είναι άνθρωποι πολύ πιο σχετικοί στο αντικείμενο από εμένα. Ως εκ τούτου, η γνώμη τους, με την οποία προφανώς συμφωνώ, έχει ιδιαίτερη βαρύτητα. Άλλωστε, δεν κάνω ξερή παράθεση απόψεων τρίτων απ’ότι είδατε. Αυτό που αγνοούμε πολλές φορές όλοι όσοι παραθέτουμε τη γνώμη μας στα εξοπλιστικά, είναι ότι οι επιτελείς πρέπει αντίστοιχα να παίξουν πολιτικά παιχνίδια με τους πολιτικούς. Επειδή λοιπόν οι επιτελείς ξέρουν ότι ο προϋπολογισμός με τα διαθέσιμα κονδύλια αλλάζει συνεχώς, προσπαθούν να εξασφαλίσουν ό,τι γίνεται προκειμένου να κάνουν τη δουλειά. τους. Επίσης, γνωρίζουμε όλοι μας δυστυχώς ότι οι Προϋπολογισμοί… Read more »

NikolakiEfentis

Εξαιρετικό το τεύχος σας!

Flight

Σας ευχαριστούμε!

IoannisK

Μια ¨φιλική¨ και ¨ειρηνική¨ δήλωση για συμπόρευση των δύο λαών του αγαπητού και σύμμαχου εξ΄ανατολών Προέδρου θα λύσει τα χέρια των παρόντων και μελλοντικών κρατούντων να παγώσουν κάθε εξοπλιστικό πόγραμμα που τρέχει ή που θα τρέξει.

Μήπως τελικά αυτό επιδιώκουμε με την ¨περίεργη¨ επίσκεψη την δεδομένη στιγμή;
(λέμε τώρα, για να ανασάνει και ο λαός βρε αδερφέ, εκλογές έρχονται άλλωστε).

AIRMAN

Ο Σουλτάνος ταπε ξεκάθαρα 1τουρκομουφτη στη θρακη 2 μισο αιγαιο 3 κατοχικο στρατο στη κυπρο .
Αναβαθμιση φ16 τωρα παραγελια φ35 αυριο και αντι κιοβα μηπως χαριερ και μεις στα νησια?

seb

Δυο ερωτήσεις – παρατηρήσεις αν επιτρέπετε. Η πρώτη όσο αφορά την προσπάθεια να εξοικονομηθούν κονδύλια, μέσω της πώλησης των 12 Β30 και πιο συγκεκριμένα για το εάν υπήρχε – υπάρχει το ενδεχόμενο χρονομίσθωση τους και αν κάτι τέτοιο θα έδινε κάποιο πλεονέκτημα στο εν λόγο εγχείρημα. Η δεύτερη σε σχέση με τη διαδικασία δοκιμών των πρωτοτύπων (έστω ενός όπως σημειώνετε στο τρέχων τεύχος) και για το εάν θα ήταν δόκιμο αυτή να πραγματοποιηθεί εξ’ ολοκλήρου στην Ελλάδα. Απ’ ότι καταλαβαίνω ανασταλτικός παράγοντας είναι η μη ύπαρξη ανηχοϊκου θαλάμου (κατάλληλου μεγέθους;). Δεν είναι δυνατή (ρεαλιστικά) η κατασκευή του ως μια από… Read more »

Casius

Ο Θεός να κόβει χρόνια απο το ελληνικό πολιτικό σύστημα και να τα δίνει στον Πολυχρονεμένο Σουλτάνο Ταγίπ….μην βιάζεστε να με κατηγορήσετε.

dimitrov

Εγώ καθόλου. Συμφωνώ κι επαυξάνω. Λατρεία για Ερντογάν.

akis

Απορία από έναν μη-γνωστικό επί τεχνικών ζητημάτων:
το ραντάρ ΑΕSA των V, θα είναι ισάξιο ή όχι π.χ. από το αντίστοιχο ενός Ραφάλ ή Γκρίπεν ;
Ευχαριστώ.

Antonis_Loukas

Το να μην υπάρχουν κονδύλια, είναι ένα θέμα. Το να κατασπαταλώνται χωρίς να αποδίδουν και αντίστοιχα, είναι ένα άλλο θέμα. Απλά και μόνο για να τα μασήσει ο κάθε αντιπρόσωπος και η κάθε εταιρεία… α. Αφού δεν φτάνουν τα χρήματα, να γίνουν όλα τα F-16(έστω όλα εκτός των -30), -V, γιατί δεν κόβουμε πράγματα που δεν είναι τόσο αναγκαία? Ποιος ο λόγος να αλλαχτούν τα AN/APG-68V9? Εκμεταλλεύονται πλήρως την εμβέλεια των όπλων που φέρουν(ή θα φέρουν) τα α/φη έναντι ΣΥΜΒΑΤΙΚΩΝ απειλών(δηλ, αντίπαλα F-16 και όχι F-35, όπου ακόμη και το SABR είναι άχρηστο…)? Είναι το ακριβότερο σύστημα του εκσυγχρονισμού, ναι… Read more »

Κωστας Phantom Phixer

Μια μόνο μικρή προσθήκη. Το Αμερικάνικο δημόσιο μέσω των φορέων-υπηρεσιών του όπως είναι πχ το DCMA (Defence Contract Management Agency), παίζει και ρόλο auditor σε πολλές από τις διαδικασίες και υποδομές, για όλους τους εμπλεκομένους.

GK_

Δεν ειχα ακομη την ευκαιρια να διαβασω το αρθρο σας. Απο οτι αντιλαμβανομαι απο την αναρτυση η μειωση του κοστους οφειλεται σε μεγαλο βαθμο στην επιλογη για αποτηση των συλλογων μονο για 85 και οχι για 123 αεροσκαφη. Σε μεγαλο βαθμο η αξια της καθε υλλογης παραμενει αμεταβλητη. Εαν λαβουμε υποψη οτι το APG83 η USAF προσφατα (πριν απο 6 μηνες) παρηγειλε 72 ενα δεν απατωμαι προς 3,4 εκ $ το καθενα, και τα υπολοιπα υλικα, οπως για παραδειγμα INS, Link16 δεν νομιζω οτι εχουν αναλογη αξια, αλλα μαλλον πολυ μικροτερη, μπορω να υποθεσω οτι η τραπεζικη χρηματοδοτηση που καλυπτει… Read more »

Το Σχόλιο της Ημέρας

Αντιτορπιλικά 8.000 τόνων, κορβέτες 1.000 τόνων, ή [email protected]/MMSC των 4.000 τόνων για το ΠΝ; Κι όμως το δίλημμα είναι ίδιο με το F-16 vs...

 Η παρουσίαση της ελαφριάς κορβέτας ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ από την ΟΝΕΧ (ή καλύτερη, η συμφωνία για την με άδεια κατασκευή της στην Ελλάδα), και τα άρθρα...

Το τεύχος μας που κυκλοφορεί

Κύριο Άρθρο

Μετατροπή παλιών αρμάτων σε ΤΟΜΠ για τον Ελληνικό Στρατό; Ναί και...

22
Επί 20 περίπου χρόνια, η πρόταση αξιοποίησης παλιών αρμάτων για την αντικατάσταση κάποιων οχημάτων μεταφοράς πεζικού είναι στην ατζέντα των περιοδικών, ομάδων συζήτησης και...
Card image

ΠΤΗΣΗ July 2020

Αγορά 3.99 $
Card image

ΠΤΗΣΗ 2015 October 2015 #353

Αγορά $
Card image

ΠΤΗΣΗ 2015 June 2015 #349

Αγορά $

Related News

6 Οπλισμένα Μη-Επανδρωμένα Αεροσκάφη παρέλαβε η Σερβία από την Κίνα (φωτογραφίες-βίντεο)

Σε επίσημη τελετή, παρουσία του προέδρου της χώρας, κ. Αλεξάντρ Βούτσιτς, πραγματοποιήθηκε στη Σερβία η τελετή παραλαβής των πρώτων Μη-Επανδρωμένων Αεροσκαφών CH-92A και του...

Πολωνία: Μεταξύ ΗΠΑ και Γερμανίας –και στο βάθος η Ρωσία

Το τελευταίο που θα ήθελε η Πολωνία είναι να βρεθεί μεταξύ του σημαντικότερου συμμάχου της, των Ηνωμένων Πολιτειών, και της Γερμανίας, του ισχυρού γείτονά...

S-70B Aegean Hawk της Φ/Γ ΛΗΜΝΟΣ ασκείται στην εξουδετέρωση εχθρικού Υ/Β (Βίντεο)

Από την εκπομπή "Με Αρετή και Τόλμη".https://www.youtube.com/watch?v=b5Op7GVGE54&feature=share&fbclid=IwAR1nhOigVoFfCwz0GTHPj4woMqKoY2Tc-Wx3DiB_VaOHZHhubjkpxYac35M

Νέο βήμα εμπρός για τον Ευρωπαϊκό πύραυλο ΜΜΡ-μεταξύ των κατασκευαστών 3 κυπριακές εταιρείες!

Η MBDA, κατασκευάστρια του αντιαρματικού πυραύλου MMP, συμμαχεί με άλλους 13 Ευρωπαίους κατασκευαστές και υποκατασκευαστές από 5 χώρες σε ένα προγραμμα ανάπτυξης βασισμένο στον...

Μέχρι το 2025 τα τρία πρώτα MEA ‘TRITON’ στην Αυστραλία

Το πρώτο αυστραλιανό Μη-Επανδρωμένο Αεροσκάφος Μεγάλου-Υψομέτρου-Μακράς Ακτίνας Δράσης (HALE) τύπου Northrop Grumman MQ-4C 'Triton' θα παραδοθεί εντός του 2023 και το δεύτερο και τρίτο...
- Advertisement -