- Advertisement -

Ισόβιος ηγέτης; Ο Πούτιν υποστηρίζει τη συνταγματική αναθεώρηση που θα του επιτρέψει να θέσει υποψηφιότητα στις επόμενες προεδρικές εκλογές

- Advertisement -

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν πιστεύει ότι μπορεί να περιληφθεί στην αναθεώρηση του Συντάγματος διάταξη που θα του επιτρέψει να είναι και πάλι υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές. Ωστόσο κατά την άποψη του αυτό θα πρέπει να το αποφασίσει το Συνταγματικά Δικαστήριο.
Μιλώντας στην Κρατική Δούμα (κάτω βουλή), ο πρόεδρος Πούτιν επισήμανε ότι μια από τις προτάσεις που έκανε νωρίτερα η βουλευτής Βαλεντίνα Τερεσκόβα, «στην ουσία σημαίνει άρση των περιορισμών για κάθε άνθρωπο, για κάθε πολίτη, συμπεριλαμβανομένου και του νυν προέδρου, και επιτρέπει τη συμμετοχή μελλοντικά στις εκλογές…μόνο στην περίπτωση, εφόσον οι πολίτες υποστηρίξουν μια τέτοια αναθεώρηση, πουν ‘ναι’ στη διάρκεια της πανεθνικής ψηφοφορίας στις 22 Απριλίου» .
«Στην ουσία, η πρόταση αυτή θα ήταν δυνατή, αλλά υπό έναν όρο: το Συνταγματικό Δικαστήριο να αποφανθεί επίσημα ότι μια τέτοια αναθεώρηση δεν αντιτίθεται στις αρχές του Συντάγματος».
ύμφωνα με την πρόταση της Τερεσκόβα , η προτεινόμενη από το νομοσχέδιο για την συνταγματική αναθεώρηση διάταξη περί άσκησης μόνο δύο προεδρικών θητειών «δεν εμποδίζει το πρόσωπο, που είχε ασκήσει και/είτε ασκεί τα προεδρικά του καθήκοντα από την στιγμή που η αναθεώρηση αυτή τεθεί σε ισχύ, να συμμετάσχει ως υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές στη Ρωσική Ομοσπονδία», αφότου τεθούν σε ισχύ οι συνταγματικές αλλαγές. Στην περίπτωση αυτή ο αριθμός των προηγούμενων προεδρικών θητειών δεν θα έχει σημασία.
Η Κρατική Δούμα ενέκρινε σήμερα σε δεύτερη ανάγνωση, με 382 ψήφους υπέρ και 0 κατά, ενώ 44 βουλευτές δήλωσαν «παρών», το νομοσχέδιο για την συνταγματική αναθεώρηση, το οποίο περιλαμβάνει και αυτή που επιτρέπει στον Ρώσο πρόεδρο να συμμετάσχει και πάλι στις προεδρικές εκλογές
Ο Ρώσος πρόεδρος τάχθηκε πάντως κατά της διεξαγωγής πρόωρων βουλευτικών εκλογών. « Εάν στο ζήτημα αυτό δεν υπάρχει στην βουλή συναίνεση καιόπως με ενημέρωσε ο πρόεδρος της βουλής , δεν υπάρχει , τότε δεν βλέπω γιατί είναι αναγκαίο να γίνουν πρόωρες βουλευτικές εκλογές» δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος, απευθυνόμενος στους βουλευτές της Κρατικής Δούμας.
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στο ptisidiastima.com εκφράζουν απαραίτητα τους συντάκτες τους κι όχι υποχρεωτικά την ιστοσελίδα. Ο ιστότοπος δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συντακτών της και των άρθρων τους. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση των άρθρων μας χωρίς γραπτή έγκριση, αλλιώς το ptisidiastima.com θα λάβει όλα τα απαραίτητα νομικά μέτρα. Τα σχόλια των άρθρων που ακολουθούν, δεν εκφράζουν την ιστοσελίδα, παρά μόνο αυτούς τους ίδιους τους σχολιαστές. Η αρχισυνταξία έχει το δικαίωμα να λογοκρίνει σχόλιο ή να απαγορεύσει την δημοσίευσή του.

- Advertisement -
- Advertisement -
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
My_name_is_Nobody
Noble Member
My_name_is_Nobody (@my_name_is_nobody)
7 months ago

comment image

Faethon
Active Member
Faethon (@faethon)
7 months ago

Η διεθνής πολιτική σκηνή, σε όρους εθνικού συμφέροντος στον αδυσώπητο χώρο της γεωστρατηγικής διπλωματίας, έχει ένα και μόνο όνομα…Βλαδίμηρος. Τους ανακάτεψε όλους χωρίς πολλά-πολλά.Του βγάζω το καπέλο όσο και εάν ας πούμε, ανήκουμε στο αντίπαλο στρατόπεδο. Θεωρεί ότι δεν έχει εδραιωθεί κάποιος άξιος αντικαταστάτης του για να τα παρατήσει.Ποιός το περίμενε, ότι ένα φτωχόπαιδο που έπαιζε μέσα στη βρώμα με παιχνίδι τη σκοποβολή αρουραίων, μετέπειτα ένας ταπεινός πράκτορας, θα εξελισσόταν σε αυτό το αστέρι.

George_K
Trusted Member
George_K (@george_k)
7 months ago
Reply to  Faethon

Μεγάλωσε και άλλαξε πίστα. Τώρα δεν σημαδεύει αρουραίους, τώρα τους παίζει στα δάχτυλα… 🙂

AESA
Active Member
AESA (@aesa)
7 months ago
Reply to  Faethon

Μιλάμε για ένα αδίστακτο άνθρωπο. Έχει τόσους πολλούς εχθρούς που αν χάσει την εξουσία θα σαπίσει στην φυλακή. Ελέγχει την πολιτική σκηνή της Ρωσίας εδώ και 20 χρόνια. Έχει φτιάξει τόσους μηχανισμούς που κανείς δεν μπορεί να στραφεί ενάντια του, χωρίς να τον στείλει φυλακή ή να βρεθεί νεκρός. Η γενέτειρα της δημοκρατίας Αθήνα όταν κάποιος εκλεγόταν κατόπιν τον εξόριζαν γιατί αποκτούσε δύναμη, κάτι παραπάνω γνώριζαν. Δείτε τις ψήφους 0 κατά. Εκεί σταματά η συζήτηση. Δεν έχει δικαίωμα ο εν ενεργεία πρόεδρος να κρίνει αν και κατά πόσο ο διάδοχος δεν είναι έτοιμος ακόμα.

Faethon
Active Member
Faethon (@faethon)
7 months ago
Reply to  AESA

Ακριβώς φίλε μου..για αυτό λέγεται “αδυσώπητος κόσμος”.Για τα ρωσικά δεδομένα και μετά την απόλυτη ταπείνωση του έθνους τους από τον Δυτικό κόσμο και με προέδρους σαν τον τσαρλατάνο τον Γέλτσιν και με τη μισή Ρωσία εκδιδόμενη, ο Πούτιν ήταν βάλσαμο για τους ίδιους.Κάποια πράγματα γίνονται “the hard way” στη Ρωσική πραγματικότητα.Ο κόσμος δεν είναι αγγελικά πλασμένος στον κόσμοκανόνα του Θουκιδίδη και ο Πούτιν τον ακολουθεί κατά γράμμα.Οι Ρώσοι απολαμβάνουν πρωτόγνωρο βιοτικό επίπεδο, για τα μέτρα τους πάντα, αρκεί να πας με τα νερά του Προέδρου.
ΠΩΣ ΑΛΛΙΩΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΛΑ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΣΑΝ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ και τη “θαλασσοταραχή” που πέρασε;; Για ένα πράγμα δεν μπορεί να κατηγορηθεί ο Πούτιν, ΟΤΙ ΔΕΝ ΚΟΙΤΑΞΕ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ.

milman
Member
milman (@milman)
7 months ago

Κρίμα την χώρα ,κρίμα το έθνος….

AlxPorto
AlxPorto (@alxporto)
7 months ago

Δεν ξέρω αν είναι ο Πούτιν ή αν η Ρωσία θα γινόταν πάλι ισχυρή μετά την κατάρευση της ΕΣΣΔ και της μεταβατικής περιόδου ή περιόδου προσαρμογής στην νέα εποχή καλύτερα, αλλά ο μέσος Ρώσος και η συντριπτική πλειοψηφία του λαού αυτού, ο οποίος ποτέ δεν γνώρισε την δημοκρατία, θέλει τον Πούτιν εκεί που είναι επ’ αόριστον.
Πήρε μια πρώην υπερδύναμη, ταπεινωμένη και διαλυμένη και την έκανε ξανά παγκόσμιο παίκτη, αποκαθιστώντας την εθνική υπερηφάνεια.
Πήρε μια διαλυμένη οικονομία, χρεοκοπημένη και παρά τις τεράστιες αντιθέσεις στην ρωσική κοινωνία η ανεργία στην Μόσχα είναι στο 1% και σε εθνικό επίπεδο δεν έχει ξεπεράσει το 12%. Ποτέ άλλοτε ο μέσος Ρώσος δεν είχε το βιοτικό επίπεδο και την ποιότητα ζωής που έχει σήμερα.
Αν κρίνουμε λοιπόν τον Πούτιν με τα ρωσικά δεδομένα (you have to think Russian) η άποψη πολλών που τον κατηγορούν για αυταρχισμό (όχι άδικα) σίγουρα θα αλλάξουν γνώμη.

nd301
nd301 (@nd301)
7 months ago

A remarkable leader that inherited chaos and transformed Russia within few decades. There is a reason the majority of Russians adore him, their living standards have improved drastically and their country has become a key player once again. The whole discussion about “democratic” values is rather hypocritical, what really annoys the West (or USA to be more specific) is that Russia claims its past influence.

- Advertisement -

Το Σχόλιο της Ημέρας

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ: Υπογραφή σύμβασης για τις τορπίλες των υποβρυχίων, σε συνολική λύση πήγε το ΠΝ!

 Με χαρά, μπορούμε πλέον να γράψουμε για την υπογραφή σύμβασης που αφορά την αγορά τορπιλών. Το ΠΝ, μετά από σκληρές διαπραγματεύσεις, κατέληξε στην γερμανική...
- Advertisement -

Το τεύχος μας που κυκλοφορεί

- Advertisement -

Κύριο Άρθρο

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Στα 285 εκ. δολάρια το συμβόλαιο για την αγορά των...

35
 Πριν λίγες μέρες είχαμε γράψει για την ανάθεση συμβολαίου από το Αμερικανικό Ναυτικό προς την Lockheed Martin, ύψους 180 εκ. δολαρίων, που αφορούσε έργο...
- Advertisement -
Card image

October 2020

Αγορά 3.99
- Advertisement -
Card image

ΠΤΗΣΗ 2015 January 2015 #344

Αγορά
- Advertisement -
Card image

ΠΤΗΣΗ 2015 February 2015 #345

Αγορά

Related News

Urban Warfare: Η τέχνη να γίνεσαι «αόρατος»

Κάθε πόλη κι ένα οχυρό. Οι επιχειρήσεις σε αστικό περιβάλλον μπορεί να αποβούν ο εφιάλτης κάθε εισβολέα αφού δεν είναι εύκολο να ξέρει τί...

Τέλος εποχής κι αρχή μίας νέας για το εμβληματικό αεροδρόμιο Tegel του Βερολίνου

Γράφει ο Ηρακλής Μαρδύρης"Στο αεροδρόμιο Otto-Lilienthal παρακαλώ," είναι κάτι που δεν θα ξανακούσει οποιοσδήποτε ταξιτζής στο Βερολίνο. Αυτό μπορεί να είναι το επίσημο όνομά...

EKTAKTO: Γαλλία: Ορθόδοξος ιερέας ελληνικής καταγωγής δέχθηκε πυρά από κυνηγετικό όπλο

ΑΠΕ-ΜΠΕΟρθόδοξος ιερέας ελληνικής καταγωγής δέχθηκε πυρά από κυνηγετικό όπλο σήμερα, στις 16.00 τοπική ώρα (17.00 ώρα Ελλάδας) στη Λιόν της νοτιοανατολικής Γαλλίας και ο...