20.4 C
Athens
Τρίτη, 17 Μαΐου, 2022
ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΙστορικά ΑεροσκάφηČKD-Praga E-51: Η ναυαρχίδα του εκσυγχρονισμού της Αεροπορίας της Τσεχοσλοβακίας

ČKD-Praga E-51: Η ναυαρχίδα του εκσυγχρονισμού της Αεροπορίας της Τσεχοσλοβακίας

- Advertisement -

To δικινητήριο E-51 ήταν δημιούργημα της ČKD-Praga που ιδρύθηκε το 1930. O επικεφαλής σχεδιαστής της ανερχόμενης εταιρείας, Jaroslav Šlechta, άρχισε από το 1936 να εκδηλώνει το ενδιαφέρον του για αεροσκάφη με διπλό ουραίο και αυτό φάνηκε σε άλλα δύο projects του, το βομβαρδιστικό E-48 και το ελαφρύ μαχητικό E-52.

Από αυτά, μόνο το E-51 κατασκευάστηκε τελικώς και παρουσιάστηκε στην Αεροπορική Έκθεση των Παρισίων το Νοέμβριο του 1936. Η παρουσία εκεί και ενός άλλου παρομοίου αεροσκάφους συνέβαλε σημαντικά στο να ξεπεραστεί ο αρχικός σκεπτικισμός των αξιωματούχων του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης. Εκείνο ήταν το εντυπωσιακό ολλανδικό Fokker G.I.

Το «χλοοκοπτικό» Fokker G.I

Η ιδέα κατασκευής του νέου αναγνωριστικού

Εφαλτήριο για τη δημιουργία του E-51 στάθηκε η απόφαση εκσυγχρονισμού της Πολεμικής Αεροπορίας της Τσεχοσλοβακίας το 1936, η οποία αφορούσε τη δημιουργία τεσσάρων τύπων αεροσκαφών: α) μονοθέσιο μαχητικό, β) διθέσιο μαχητικό, γ) τριθέσιο ημερήσιο και νυχτερινό αναγνωριστικό, δ) πολυθέσιο βομβαρδιστικό ημέρας και νυκτός. Μια επιτροπή 40 ελεγκτών διεξήγαγε έρευνα στις μάχιμες μονάδες αεροπορίας, προτού επισκεφτεί την προαναφερθείσα Έκθεση των Παρισίων. Με το δεύτερο τύπο να αφαιρείται τελικώς από το όλο πρόγραμμα, δημιοσιεύτηκαν οι προδιαγραφές για τα υπόλοιπα, ξεκινώντας από το γενικών ρόλων Letov Š-50 και το αναγνωριστικό Praga E-51, που προοριζόταν για την αντικατάσταση των πεπαλαιωμένων Letov Š-328 και Aero-100.

 

Το E-51 ήταν ένα τριθέσιο αναγνωριστικό με τον πιλότο και τον πλοηγό στην κεντρική γόνδολα, σε κόκπιτ που προσέφερε εξαιρετική θέα, ενώ στο γυάλινο θόλο της κατάληξής της ήταν ο πυροβολητής. Οι απαιτήσεις όριζαν σχεδιαστική απλότητα και διάρκεια ζωής του αεροσκάφους περί τις 300 ώρες πτήσεως, συνολικό βάρος όχι επάνω από 4.000 κιλά, μέγιστη ταχύτητα όχι μικρότερη από 300 χλμ/ώρα σε ύψος 1.500 μέτρων, χρόνο αναρρίχησης στα 3.000 μέτρα εντός δέκα λεπτών, και προσγείωση με ταχύτητα που δεν θα υπερέβαινε τα 90 χλμ/ώρα.

Στα πρώτα στάδια, ο στρατός δέχτηκε να αναλάβει τον εξοπλισμό του αεροπλάνου με βάσεις για βόμβες, τοποθέτηση πολυβόλων vz.30, προμήθεια οξυγόνου, φωτογραφικά συστήματα και εγκατάσταση μερικών ακόμη συσκευών. Τα υπόλοιπα θα ήταν ευθύνη της εταιρείας. Το πρωτότυπο θα παραδίδετο ολοκληρωμένο στο στρατό, αφού περνούσε τα δοκιμαστικά τεστ αντοχής στο Στρατιωτικό Τεχνικό Ινστιτούτο Αεροπορίας.

Υπήρξαν αρκετές παραλλαγές του E-51, με τις διαφορές να εστιάζονται κυρίως στην κεντρική γόνδολα. Στο πρώτο πρωτότυπο, ο ρυγχαίος διαφανής κώνος ήταν πιο επιμήκης, ενώ το οπίσθιο τμήμα της σχεδιάστηκε για να δεχτεί έναν πυργίσκο πολυβόλου Armstrong-Whitworth, ο οποίος κατασκευάστηκε από την Tatra κατόπιν αδείας. Επειδή ο ακριβής ρόλος του ήταν η καταγραφή δραστηριοτήτων πίσω από τις γραμμές του εχθρού, θα χρειαζόταν ισχυρούς κινητήρες για να μπορεί να ξεφεύγει από τις ομπρέλες αντιαεροπορικών πυρών ή από εχθρικά μαχητικά. Γι’αυτό η επιλογή των σωστών ήταν προτεραιότητα. Αρχικώς προτάθηκαν οι Praga FR και οι εννιακύλινδροι αστεροειδείς Avia Rk-17 των 355 ίππων. Επειδή όμως οι πρώτοι τελούσαν ακόμη υπό κατασκευή ενώ οι δεύτεροι δεν ήταν αρκετά ισχυροί, επιλέχθησαν τελικώς οι Walter Sagitta των 560 ίππων.

Οι πρώτες δοκιμαστικές πτήσεις και τα προβλήματα

Η τελική συναρμολόγηση του αεροσκάφους είχε ήδη πραγματοποιηθεί στο υπόστεγο της εταιρείας στο αεροδρόμιο Letňany και στις 20 Μαΐου του 1938 μεταφέρθηκε στο εργοστάσιο Letov. Εκεί έλαβαν χώρα εξονυχιστικές δοκιμές, ζυγίστηκε, μετρήθηκαν οι γωνίες εκτροπής των επιφανειών ελέγχου και καταγράφτηκαν τα μικρά ελαττώματα που έπρεπε να διορθωθούν. Τα περισσότερα από αυτά είχαν αποκατασταθεί έως τις 26 Μαΐου. Με την ολοκλήρωση της αξιολογήσεως των κινητήρων, το πρώτο πρωτότυπο ήταν πλήρως έτοιμο για την παρθενική του πτήση, η οποία διήρκησε μόλις έξι λεπτά. Ο πιλότος δοκιμών έκανε αναφορά για ανεπαρκή πηδάλια, ταλαντώσεις των πτερύγων και μη βολική χρήση συγκεκριμένων μοχλών στις κονσόλες του κόκπιτ.

Κατά τις πτήσεις στα τέλη Μαΐου, ο αριστερός κινητήρας σταμάτησε λόγω βλάβης στην αντλία καυσίμου. Επίσης, οι κραδασμοί αυξάνονταν με την άνοδο της ταχύτητας, πράγμα που γινόταν ιδιαιτέρως αισθητό στο χειριστήριο. Αυτοί αποδόθηκαν στην αεροδυναμική, η οποία επιρρεαζόταν από τον πυργίσκο του πολυβόλου, επειδή προεξείχε αρκετά από την άτρακτο. Με την αφαίρεσή του, οι αναταράξεις από τη ροή του αέρος μειώθηκαν μεν, αλλά δεν εξαλείφθηκαν.

Τον Ιούνιο πέταξε με νέους ψύκτες λαδιού Fiedler, αλλά εμφανίστηκαν προβλήματα υπερθέρμανσης των κινητήρων. Το πρώτο στάδιο των δοκιμών ολοκληρώθηκε στα μέσα Ιουλίου. Κατόπιν αποσυναρμολογήθηκε και μεταφέρθηκε πίσω στο εργοστάσιο, όπου ξεκίνησαν εκτεταμένες τροποποιήσεις. Η πιο αισθητή αφορούσε την κεντρική γόνδολα, όπου έγινε πιο μυτερή στην κατάληξή της. Άλλες αλλαγές πραγματοποιήθηκαν στις πτέρυγες για εξοικονόμηση βάρους και στο χώρο στεγάσεως των κινητήρων που επιμηκύνθηκε και μετακινήθηκε προς τα εμπρός για λόγους ευθυγραμμίσεως.

Το άρθρο θα ολοκληρωθεί αύριο με την κατάληξη της ιστορίας του αεροσκάφους και τα τεχνικά χαρακτηριστικά του.

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στο ptisidiastima.com εκφράζουν τους συντάκτες τους
κι όχι απαραίτητα τον ιστότοπο. Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς γραπτή
έγκριση. Σε αντίθετη περίπτωση θα λαμβάνονται νομικά μέτρα. Ο ιστότοπος
διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων, τα οποία εκφράζουν μόνο το συγγραφέα
τους.

- Advertisement -
- Advertisement -
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -

Το Σχόλιο της Ημέρας

Κόντρα Βρετανών, Γάλλων, Γερμανών και Ολλανδών για φρεγάτες/κορβέτες, οι Αμερικανοί “χτυπούν” δυνατά τις ΜΕΚΟ200ΗΝ

Ο Μάιος φαίνεται πως θα είναι μήνας καθοριστικός για το πρόγραμμα των νέων φρεγατών/κορβετών του Πολεμικού μας Ναυτικού. Από όλους τους ενδιαφερόμενους, έχει ζητηθεί...

Το τεύχος μας που κυκλοφορεί

- Advertisement -

Κύριο Άρθρο

ΕΚΤΑΚΤΟ: Η Ελλάδα απέστειλε LoR για αγορά 10 καινούργιων CH-47F και...

62
 Την περασμένη εβδομάδα, το ΓΕΣ απέστειλε LoR στις ΗΠΑ, για αγορά 10 ελικοπτέρων CH-47F, καθώς και τον εκσυγχρονισμό 10 υπαρχόντων CH-47D σε CH-47F! Οι...
- Advertisement -
Card image

Μάιος #024 ΠΤΗΣΗ 2022

Αγορά 4.49
- Advertisement -

Σαν σήμερα

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ – 16 Μαΐου 1948: Η δολοφονία του George Polk...

1
Tο πτώμα του Αμερικανού δημοσιογράφου George Polk ανακαλύπτεται να επιπλέει στη θάλασσα στη Θεσσαλονίκη. Σε κατάσταση αποσύνθεσης, δεμένο στους καρπούς και τους αστραγάλους, το...
- Advertisement -
Card image

Απρίλιος #023 ΠΤΗΣΗ 2022

Αγορά 4.49
- Advertisement -
Card image

Μάρτιος 022 PTISI March 2022

Αγορά 4.49

Related News

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ – 15 Μαΐου 1941: Το πειραματικό Gloster E.28/39 πετά για πρώτη φορά, το πρώτο βρετανικό αεριωθούμενο

Το E.28/39 της Gloster Aircraft πραγματοποιεί την παρθενική του πτήση. Είναι το πρώτο βρετανικό αεριωθούμενο μαχητικό και το πρώτο αεριωθούμενο των Συμμάχων.Τα πρώτα πειραματικά...

Fokker D.XXIII: o πρωτοπόρος των μαχητικών με κινητήρες στις δύο άκρες της ατράκτου

Η κατασκευή του εντυπωσιακού Fokker D.XXIII αποτελεί κατ’ουσίαν επέκταση των εργασιών της εταιρείας επάνω στο μαχητικό D.XXI, λαμβάνοντας υπόψιν της και τις τελευταίες εξελίξεις...

Tairov Ta-3: Η σοβιετική κωλυσιεργία εμπόδισε την πολλά υποσχόμενη δράση του στον Β’ Π.Π.

Το Φεβρουάριο του 1941, ο Λαϊκός Επίτροπος της Σοβιετικής Αεροπορικής Βιομηχανίας, A.I. Shakhurin, διέταξε τον επικεφαλής σχεδιαστή Tairov να ξαναφτιάξει το πρώτο πρωτότυπο του...