Πρωτοφανές προπαγανδιστικό άρθρο εις βάρος της Ελλάδας από τη Pravda

34
3925

Με έναν ασυνήθιστα επιθετικό τόνο καταφέρεται κατά της χώρας μας και της Ελληνικής Κυβέρνησης άρθρο που δημοσιεύτηκε στην αγγλόφωνη ηλεκτρονική έκδοση της Pravda, κάνοντας λόγο για “προδοσία της Ορθοδοξίας και της Ρωσίας από την Ελλάδα.”

Το δημοσίευμα αναφέρεται στο πρόσφατο επεισόδιο στις σχέσεις Αθήνας-Μόσχας, αναφορικά με την απέλαση Ρώσων διπλωματών και αρνείται κατηγορηματικά οποιαδήποτε εμπλοκή του Κρεμλίνου στα εσωτερικά ζητήματα της Ελλάδας, όπως οι πληροφορίες πως ρωσικός δάκτυλος ενεπλάκη στη διοργάνωση συλλαλητηρίων ενάντια στη συμφωνία των Πρεσπών.

Η Pravda χαρακτηρίζει τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ως “στρατευμένο άθεο”,  και πλήρως ελεγχόμενο από τη Δύση. Τον επικρίνει επίσης ως “αντιδημοκράτη” που δε σέβεται τη θέληση της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού, που αντιτίθεται στην ονομασία “Βόρεια Μακεδονία.”

Παραδόξως, το δημοσίευμα παραδέχεται πως η Ρωσία έχει κάθε δικαίωμα χρήσης “μαλακής” επιρροής και υποστήριξης θρησκευτικών και “εθνικών” συναισθημάτων, μέσω μη κυβερνητικών οργανισμών (μήπως εννοεί την Ορθόδοξη Αυτοκρατορική Ένωση Παλαιστίνης;;;). “Οι υπηρεσίες αντικατασκοπείας μπορεί πάντα να φανούν χρήσιμες” παραδέχεται κυνικά ο συντάκτης του άρθρου.

Ο Τσίπρας είναι ένας στρατευμένος άθεος που έχει επιτρέψει το γάμο μεταξύ γκέι και έχει καταργήσει την υποχρεωτική προσευχή στα σχολεία” αναφέρει η Pravda σε ένα ρεσιτάλ υπερβολής και fake news.

Το δημοσίευμα παραδέχεται τουλάχιστον πως η Ρωσία δεν επιθυμεί περαιτέρω επέκταση του NATO στα Βαλκάνια, γεγονός πως ίσως εξηγεί τις αιτιάσεις του συντάκτη για “μαλακή επιρροή” σε ξένες χώρες.

Για την ιστορία, η pravdareport.com που δημοσίευσε το άρθρο είναι η αγγλόφωνη έκδοση του pravda.ru και δε πρέπει να συγχέεται με την ιστορική Pravda, αν και σε ορισμένα σημεία, έχουν κοινό υπόβαθρο. Από εκεί και πέρα, η εν λόγω ιστοσελίδα -αν και δημοφιλής- ανήκει στη κατηγορία των tabloids, με ισχυρούς δεσμούς και έλεγχο από το Κρεμλίνο και θεματολογία που ξεπερνά ακόμη και τις πιο τρελές θεωρίες συνωμοσίας. Χαρακτηριστικά παραδείγματα, “Οι εξωγήινοι έδιωξαν τους Αμερικανούς από τη Σελήνη“, “Ανθρώπινα και εξωγήινα κρανία βρέθηκαν στον Άρη“, “Ο HIV είναι η μεγαλύτερη απάτη του 21ου αιώνα“, κτλ.

Μπορεί το μέσο (Pravda) που διατυπώνει μίσος κατά της Ελλάδας να μην θεωρείται “σοβαρό”, ωστόσο οι αρνητικές εντυπώσεις που δημιουργεί στους -όχι λίγους- αναγνώστες του είναι κάτι σοβαρό και ενδεχομένως μετρήσιμο. Το (όχι και τόσο) παράδοξο είναι πως το προπαγανδιστικό άρθρο της Pravda, έχει ήδη αρχίσει να αναδημοσιεύεται στη χώρας μας, με τους Έλληνες αρθρογράφους να κινδυνολογούν για “δυσοίωνο μέλλον” στις ελληνορωσικές σχέσεις και “κυρώσεις” (που δεν ήρθαν ποτέ). Λες και το Κρεμλίνο χρειάζεται μια σκανδαλοθηρική ηλεκτρονική φυλλάδα για να φοβερίσει τους Έλληνες…

Θ.Σ.Ε.

34 ΣΧΟΛΙΑ

 1. βασικά το “militant” δεν μεταφράζεται ως “μιλιταριστής” αλλά ως “μαχητικός” , καλό είναι να το ψάχνουμε από πρίν

  κατά τα άλλα και άθεος είναι και αντιδημοκράτης (η δήλωση ότι είναι δήθεν “ευθύνη” το να γράφεις στα παλιά σου τα παπούτσια την πλειοψηφία στο μακεδονικό αρκεί)

  πάντως αν δούμε τα ελληνικά δημοσιεύματα σε “σοβαρά” ελληνικά έντυπα ηλεκτρονικά και μη που πουλάνε αντιρωσισμό σε βαθμό υστερίας δεν βλέπω πολλές διαφορές , ούτε βέβαια σε όψιμους πουτινοφάγους “ευρωπαιστές” σχολιαστές που ανακάλυψαν ξαφνικά τους κακούς ρώσους και “ξεχάσανε” όλα τα “καλά” που έκαναν οι διάφοροι “σύμμαχοι” καθόλη την διάρκεια της νεότερης ιστορίας μας …. ανήκομεν εις την Δύση και σωστά αλλά όχι για περνιόμαστε και για βλάκες ότι κάποιοι θέλουν το κακό μας και άλλοι μας αγαπάνε και παλεύουν για εμάς , όλοι για τα συμφέροντά τους ενδιαφέρονται εκτός από εμάς που ξεπουλιόμαστε και ψάχνουμε νταβά για να κουρνιάσουμε

 2. Ο Νεοσουλτάνος ο ‘κολλητός΄ και αυτός Ορθόδοξος, εφόσον νοιάζονται τόσο πολύ…
  Αυτή η ρήξη με την Ελλάδα ήταν θέμα χρόνου πιστεύω μετα την επαναπροσέγκιση με την Τουρκία!

 3. ‘Επαναπροσέγγιση,’ διορθωμένο, αλλά παίζει το ρόλο της…δεν χάνουν τέτοιες ευκαιρίες οι Τούρκοι!

 4. Το πρόβλημα σε όσα γράφετε, βρίσκεται στο γεγονός, πως τα γραφόμενα της pravda είναι πιο κοντά στη πραγματικότητα από ότι σανό έχουν σερβίρει τα εγχώρια ΜΜΕ και η κυβέρνηση. Προφανώς και οι ΜΚΟ δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται από ξένους σε βάρος της χώρας. Δεν είδα καμιά ιδιαίτερη ευαισθησία για της δυτικές ΜΚΟ που έχουν γίνει όχημα για λάθρο καθώς και για πιέσεις για θεσμοθετησεις υπέρ τυχόν δικαιωμάτων μειονοτήτων (γάμους ομοφυλοφίλων, υιοθετήσεις παιδιών από ομοφυλόφιλους, απόδοση ιθαγένειας σε κάθε κατσαπλια) που έρχονται σε αντίθεση με τη πλειοψηφία της κοινωνίας. Αλωνιζουν λοιπόν τη χώρα, χωρίς να τους ενοχλεί κανένας, παρότι συνιστούν κίνδυνο για την ασφάλεια της χώρας; Επίσης, αυτά που γράφει περί αντί δημοκράτη (ως μη σεβομενου τη θέληση του λαού) και άθεου, νομίζω πως όποιος δεν φοράει παρωπιδες, θα συμφωνήσει(δικαίωμα φυσικά του Τσίπρα να είναι άθεος, αλλά όχι ψεύτης ή δρων ενάντια στη θέληση της πλειοψηφίας…)… Μη πω, πως μπορούσαν να γράψουν και χειρότερα! Τώρα για το μιλιταριστης, οκ νομίζω πως θα ήθελαν απλά να μας τρολλαρουν…

  • Δεν υπάρχουν λάθρο άνθρωποι, δεν είναι ούτε τσιγάρα ούτε ρούχα, είναι άνθρωποι που βρίσκονται σε μια δύσκολη κατάσταση και περιμένουν από τους συνανθρώπους τους να τους συνδράμουν. Επίσης σε καμιά δημοκρατική χώρα δεν ασκούνται πιέσεις για τα αυτονόητα, γιατί όλα αυτά που αναφέρετε ως ¨τυχόν δικαιωμάτων μειονοτήτων¨ είναι πραγματικά δικαιώματα που θα έπρεπε να είχαν αποδοθεί εδώ και δεκαετίες. Η απόδοση ιθαγένειας γίνεται με πολύ συγκεκριμένο τρόπο σε όλες τις δημοκρατικές χώρες και με τον ίδιο τρόπο πρέπει να γίνεται και εδώ. δεν νομίζω ότι μπορεί κανείς μας να μιλάει εξ ονόματος της πλειοψηφίας. Δεν συνιστούν κίνδυνο άνθρωποι κατατρεγμένοι, πρέπει κάποτε να ξεπεράσουμε φοβίες που μας ταλανίζουν από τον προηγούμενο αιώνα.Και τέλος σέβεται την θέληση του λαού του, η οποία είναι να βρεθεί μια λύση σε ένα πρόβλημα δεκαετιών άρα μόνο αντίδημοκράτης δεν είναι.

   • Ανοησίες. Το ‘λαθρό’ αφορά τη πράξη, όχι το άτομο. Ο ‘λαθρεπιβάτης’ δεν είναι ‘λαθρο-άνθρωπος’ είναι ένας άνθρωπος που ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ επιβιβάζεται σε κάποιο όχημα. Και ‘λαθρομετανάστης’ είναι κάποιος που μεταναστεύει με παράνομο τρόπο.

    ‘Μετανάστης’ είναι κάποιος ο οποίος έκανε ένα αίτημα μετανάστευσης προς μία χώρα, ενώ ακόμα βρίσκονταν στη δική του χώρα, το αίτημά του εγκρίθηκε (ενδεχομένως με κάποιους όρους, περιορισμούς κτλ) και πήγε στην χώρα προορισμού του. Απλά πράγματα.

    ‘Πρόσφυγας’ είναι κάποιος ο οποίος προσπαθεί να ξεφύγει από έναν πόλεμο ή άλλη άσχημη κατάσταση (διώξεις φυλετικού, θρησκευτικού ή άλλου χαρακτήρα, πχ απο τζιχαντιστές που πετούν άτομα απο ταράτσες επειδή τους θεωρούν ομοφυλόφιλους). Σημειώστε πως ΔΕΝ ΝΟΕΙΤΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΑΣ κάποιος ο οποίος αφού καταφέρει και φύγει από τη [εμπόλεμη] χώρα του, συνεχίζει να προσπαθεί να μεταβεί σε τρίτη χώρα. Αν δηλαδή έφυγες απο τη Συρία γιατί έχει πόλεμο, και πήγες στην Τουρκία, που ΔΕΝ έχει πόλεμο, είσαι Σύρος πρόσφυγας στη Τουρκία. Αν στη συνέχεια πας σε άλλη χώρα, είσαι μετανάστης — λαθρό ή νόμιμος.

    Έτσι για να ξέρουμε τι λέμε. Εγώ πχ έχω αρκετούς συγγενείς που πήγαν στην Αμερική τις δεκαετίες του 50 και του 60, οι οποίοι στην συνέχεια νομιμοποιήθηκαν αλλά σας διαβεβαιώ δεν έχουν κανένα πρόβλημα να παραδεχθούν πως αρχικά ήταν ΛΑΘΡΟμετανάστες.

    Προσπερνάω το γεγονός πως 9 στους 10 πρόσφυγες που βλέπουμε είναι άντρες, όχι οικογένειες ή γυναίκες. Δε ξέρω για εσάς αλλά αν γίνονταν ένας εμφύλιος στη χώρα μου θέλω να πιστεύω πως τέτοια άτομα θα έμεναν και θα υπερασπίζονταν τη πατρίδα τους. Λέμε τώρα…

    Τέλος, αν έφυγες απο τη Συρία γιατί είχε τζιχαντιστές και πήγες στην Ευρώπη, και εκεί πιστεύεις πως πρέπει να καθιερωθεί η Σαρία, τότε μάλλον μας δουλεύεις όλους.

    • Μεγάλες αλήθειες …
     Επίτρεψέ μου όμως, αγαπητέ Σπύρο, να προσθέσω τα εξής στις καίριες και καλώς τεκμηριωμένες παρατηρήσεις σου:
     Υπάρχει μια διαδεδομένη σχολή του σκέπτεσθαι, που θεωρεί αυτονόητο ότι θα πρέπει οι πολίτες που έχουν μεγάλο ζήλο και ευαισθησία για τις ατομικές ελευθερίες και είναι σε εγρήγορση για τυχόν παραβιάσεις των, θα πρέπει λοιπόν να πρεσβεύουν και το (υποτιθέμενο) δικαίωμα υπηκόοων τρίτων χωρών να εγκαθίστανται κατά βούληση όπου θέλουν. Αυτό όμως δεν ισχύει στο ελάχιστο. Η δημοκρατική συγκρότηση της πολιτείας και οι ατομικές ελευθερίες των πολιτών είναι κάτι που πραγματώνεται και κατοχυρώνεται στο πλαίσιο ενός εθνικού κράτους (δεν εννοώ κατ’ ανάγκη απολύτως ομοιογενούς ως προς την εθνοτική καταγωγή του πληθυσμού του). Ως τώρα, δημοκρατία και ελευθερίες δεν στάθηκε δυνατό να πραγματωθούν ούτε από πολυεθνικές αυτοκρατορίες, ούτε από διεθνικούς και διακρατικούς οργανισμούς (οι οποίοι μπορεί βεβαίως να αναγνωρίζουν ιδιαίτερες ελευθερίες, αναγκαίες για την πραγμάτωση των σκοπών τους). Επειδή ακριβώς μάλιστα οι υπερεθνικοί οργανισμοί (π.χ. ΕΕ, ως ο τελειότερος όλων κατά μερικές κλίμακες μεγέθους) δεν έχουν ευθεία δημοκρατική νομιμοποίηση από τον κυρίαρχο (τους πολίτες), για το λόγο αυτό δεν έχουν παρά μόνον περιορισμένη κανονιστική (=νομοθετική) αρμοδιότητα.
     Αποτελεί, κατά την ταπεινή μου γνώμη, μια σοβαρή αδυναμία της συνταγματικής έννομης τάξεως μας ότι, ενώ για τη άμεση ισχύ του εκλογικού νόμου απαιτείται πολύ ηυξημένη πλειοψηφία, ο εκάστοτε περί ιθαγενείας νόμος μπορεί να ψηφιστεί με την απλή πλειοψηφία του ημίσεως των παρόντων, αν και ενδέχεται να αλλοιώνει το εκλογικό σώμα, δηλαδή το κυρίαρχο όργανο του κράτους, και εκείνο απο το οποίο όλα τα άλλα αρύονται τη νομιμοποίηση και εξουσία τους! Το ενδεχόμενο π.χ. κατόπιν αθρόας πολιτογραφήσεως και με την πάροδο των γενεών να καταστεί η χώρα πλειοψηφικά μουσουλμανική, και η τότε πλειοψηφία να ζητήσει π.χ. την αναθεώρηση του Συντάγματος και τη θέσπιση της Σαρίας (έστω κι αν αυτό θα κωλυόταν από μη αναθεωρητές διατάξεις του Συντάγματος … αλλά ενίοτε η – κατά τον κυνικό Κονδύλη – “κανονιστική δύναμη του πραγματικού” παρασύρει τα πάντα …) δεν είναι μια ακόμη πολιτική επιλογή, αλλά αναίρεση της θεμελιώδους επιλογής του Ελληνικού Έθνους το 1821 να συγκροτηθεί πολιτειακώς με όρους ελευθερίας και με αναφορά στην ιδιοπροσωπία του, και να αποδεσμευθεί ακριβώς από αυτούς τους ξένους προς το ίδιο κανόνες δικαίου (Σαρία). Αυτά δεν είναι αστεία πράγματα, ούτε αντικείμενο ψηφοθηρικών παιγνίων με πολιτογραφήσεις και με συνταξιούχους (25 ετών) μπάχαλους που αναζητούν μια περιπετειώδη και με αίσθηση “αποστολής” δουλειά και οι πολιτικοί τους πάτρωνες τους την προσφέρουν στήνοντας πεδίο δόξης λαμπρό για ανεξέλεγκτες ΜΚΟ.
     Αυτονόητα η τελευταία παρατήρηση στο ελάχιστο δεν θίγει τη συνταγματικώς κατοχυρωμένη ελευθερία των Ελλήνων πολιτών να ιδρύουν νομικά πρόσωπα ιδεαλιστικού χαρακτήρα, εντός του νόμου, ούτε βέβαια την αυτονόητη ελευθερία των Ελλήνων πολιτών να υποστηρίζουν, ατομικά ή συλλογικά, δημοσίως ή ατομικά, οτιδήποτε άπτεται των προσωπικών τους ιδεών και της προσωπικής τους ταυτότητας.

   • Εντάξει, τράβα να πεις αυτά τα συριζαίικα στη Λέσβο, τη Χίο, τη Λέρο… Επειδή λόγο δουλειάς πχ, περνάω συχνά βολτούλες από Μόρια(δεν προφέρεται σαν τη πόλη στον Άρχοντα…), εγώ δεν είδα κατατρεγμένους Σύριους, αλλά όλη την υποσαχάρια Αφρική! Ξέρεις, είναι προφανές, γιατί νέγροι Σύριοι, ΔΕΝ υπάρχουν! Τώρα αν θέλεις να παίξεις με τις λέξεις, φυσικά και υπάρχουν λαθρομετανάστες. Το -λαθρο- προσδιορίζει τον τρόπο με τον οποίο εισήλθαν στη χώρα(που είναι λαθραίος) και όχι τους ανθρώπους. Φυσικά, αν θέλεις, μπορείς να πάρεις μερικούς ακόμη, στο σπίτι σου. Για την ιθαγένεια, ασχέτως αν σε κάποιες χώρες δεν διαχωρίζεται νομικά από την υπηκοότητα, κάθε μη αγράμματος, γνωρίζει τη διαφορά. Δεν μπορείς να πεις ιθαγενή Έλληνα, έναν Αφρικανό.Όλοι αυτοί που εμμέσως αναφέρεις(παιδιά λαθρομεταναστών, γιατί και οι Αλβανοί, παράνομα μπήκαν στη χώρα και παράνομα νομιμοποιήθηκαν, όπως οι περισσότεροι πχ ‘βαλκάνιοι’ ή ‘ρωσοπόντιοι’), δεν θα έπρεπε να έχουν κανένα δικαίωμα, χωρίς έναν από τους 2 γονείς Έλληνα. Μπερδεύεσαι φυσικά με το τι γίνεται στην Ευρώπη, όπου όλοι οι και καλά πολιτισμένοι, είχαν και από κάποιες αποικίες να τις αρμέγουν μέχρι πρόσφατα. Λογικό και επόμενο, να τους έρθει ο λογαριασμός στο τέλος…. Η χώρα μας, πέρασε διεργασίες χιλιάδων ετών, για να σταθεροποιηθεί πολιτιστικά/κοινωνικά/θρησκευτικά. Δεν υπάρχει κανένα δικαίωμα τρίτου, να αλλάζει αυτή τη κατάσταση με τη βία(λαθρομετανάστευση). Για τις μειονότητες, στην Ελλάδα, κανείς δεν είναι κατατρεγμένος. Ίσα ίσα, τους τρώμε στη μάπα στα media και φυσικά στις προκλητικές έως εμετικές, εκδηλώσεις τους(Pride). Γιατί άραγε, το κάθε κουσούρι, πρέπει σώνει και ντε, να αναγνωριστεί από όλους, ως φυσιολογικό; Μήπως να κάνουμε και straight pride; Ο κάθε κομπλεξικός, λογικό είναι να θέλει να προκαλεί! Επειδή κιόλας, έχω γνωστούς ομοφυλόφιλους, αυτό που λένε είναι ότι, κανένας ομοφυλόφιλος που σέβεται τον εαυτό του, δεν πρόκειται να πάει ποτέ σε αυτά τα πανηγύρια!

    • Το ¨λαθρομετανάστης¨για εσάς, που υποστηρίζετε τον όρο, σημαίνει κάτι πολύ παραπάνω από το απλά είναι παράνομος και πρέπει να του φερθούμε ανάλογα (προσβάλουμε, ξεφτιλίσουμε,φυλακίσουμε) σημαίνει ότι απλά είσαι παρείσακτος και έχουμε όλοι το δικαίωμα να σου φερθούμε ανάλογα. Εκατομμύρια Ελληνες βρέθηκαν σε ανάλογη θέση τον προηγούμενο αιώνα και κάποιοι βρίσκονται ακόμη και τώρα με τέτοιου είδους ρατσιστικές συμπεριφορές και νοοτροπίες στο εξωτερικό αλλά ακόμα και μέσα στην ίδια την χώρα τους. Οπότε το να λέμε ότι απλά αφορά την πράξη είναι στην καλύτερη απερισκεψία. Η πράξη αυτή καθαυτή στις δεδομένες συνθήκες δυστυχώς και για εμάς αλλά και για αυτούς τος ανθρώπους δεν μπορεί να γίνει με νόμιμο τρόπο, αυτό θα έπρεπε να μας απασχολεί και να μην μας φοβίζει ο ερχομός τους, γιατί δεν ξέρω αν το ξέρετε, αλλά πολύ χάνουν τη ζωή τους σε αυτήν τους την προσπάθεια. Κατά μήκος της Υποσαχάριας Αφρικής μαίνονται διάφορες συγκρούσεις, απ΄αυτές τις περιοχές είναι οι άνθρωποι που βλέπεις, Αντώνη. Ιθαγένεια και υπηκοότητα είναι ταυτόσημοι όροι και αποκτούνται και με το δίκαιο του εδάφους σε όλο δυτικές δημοκρατικές κοινωνίες. Έχω φιλοξενήσει και φιλοξενώ κατά περιόδους ανθρώπους που έχουν ανάγκη, και σου προτείνω να κάνεις το ίδιο, για να μπορέσεις να καταλάβεις, ότι δεν πρόκειται για ειδεχθείς δολοφόνους, που ως μόνο σκοπό στη ζωή τους έχουν να αλλοιώσουν τον πολιτισμό σου, αλλά είναι σαν και εμάς, με τις ίδιες ανησυχίες αλλά και τις ίδιες ελπίδες, που έχουμε και εμείς για την ζωή. Όσο για τον όρο ¨νέγρος¨ που χρησιμοποίησες, δηλώνει την λάθος αντίληψη περί ανωτερότητας των λευκών έναντι των μαύρων, ελπίζω να μην σε εκφράζει και απλά να έκανες ένα στιγμιαίο λάθος

     • Φυσικά και είναι παρείσακτοι. Με τη δική σου λογική, επειδή τίποτε δεν είναι αγγελικά πλασμενο, θα πρέπει η Ελλάδα, να αναλαμβάνει τον κάθε δυστυχή επί της Γης. Νέγρος, είναι πιο σωστό από Αφρικανός, γιατί όλοι οι Αφρικανοί, δεν ανήκουν στη συγκεκριμένη φυλή. Η λέξη χρησιμοποιήθηκε από εμένα, ώστε να καταδείξω το ψευδές περί προσφύγων. Αν εσύ το εκλαμβανεις μειωτικά ή απαξιωτικά, πρόβλημα σου. Το καυκάσιος ας πούμε, γιατί δεν θεωρείται προσβλητικό; Για να τελειώσει το παραμύθι, δεν μπορείς να ισχυρίζεσαι ότι είσαι πρόσφυγας από το Πακιστάν πχ και να ζητάς άσυλο στην Ελλάδα. Ακόμη και στη Συρία που υπάρχει πόλεμος, με το που πατήσει κάποιος σε γειτονική ασφαλή χώρα (Τουρκία, Λίβανος, Σαουδική Αραβία), θα έπρεπε να τον δέχονταν εκεί. Το ότι η Τουρκία, δεν έχει υπογράψει τη σχετική σύμβαση, δεν βλέπω κανέναν κουλτουριαρη φιλεύσπλαχνο να το καυτηριάζει…

   • @Petros πολύ σωστές, αυτονόητες αλήθειες, αδιανόητες από μεγάλο μέρος του κόσμου που ενώ αυτό-αναγνωρίζονται ως “πατριώτες”, είναι στην πραγματικότητα απλώς ανίδεοι εθνικιστές, ρατσιστές και θρησκόληπτοι.

 5. Η ρωσική πλευρά γενικά προσεγγίζει λάθος το θέμα. Απ’ ότι φαίνεται παρενέβησαν άκομψα αλλά δεν το σταματούν. Κακώς…..

 6. Προσεγμένο άρθρο, μπράβο σας.

  Το ρωσικό “άρθρο” είναι παραλήρημα, κάνει λάθος ακόμα και για τον αριθμό των απελαθέντων.

  Η ελληνορωσική προσέγγιση υποτίθεται πως θα έφερνε τις χώρες μας σε συνεννόηση ώστε να μειωθεί ο κίνδυνος από την Τουρκία. Αυτό δεν έγινε. Τώρα ο Τσίπρας είναι ο άθεος κακός της ιστορίας. Να υποθέσω πως ο Ερντογάν είναι πιστός ορθόδοξος χριστιανός πλέον, μετά την προσέγγισή του με την Ρωσία.

 7. Ε καλά, θέμα χρόνου ήταν. Βέβαια με ένα μόνο “πλημμέλημα” μπορεί να τη γλιτώσουμε στο μέλλον…

 8. Η τσιπραϊκη regime αναφέρει τους 2 απελαθέντες ως διπλωμάτες(θα μπορούσε κάποιος να υποθέσει ως ακολούθους)αλλά δυστυχώς ο ένας είναι πρόξενος επί δεκαετία τουλάχιστον στη χώρα. Τί έκανε ο άνθρωπος πιθανόν? Ενίσχυε τη ελληνική λαϊκή βούληση? Δυστυχώς! Τί έκανε ο αντίστοιχος πρόξενος μεγάλης υπερδύναμης ? Συναντιόταν με ουράνιο τόξο και τουρκ.ένωση ? Ναι δικαίως απελάθηκαν οι Ρώσοι, άσε που η Πράβδα λέει ψέματα για τον τεμπέλη αρχιψεύτερο( πσάχνο να βρο πιώς ήνε)……..

  • Η ελληνική λαϊκή βούληση θέλει στα βόρεια σύνορα του ένα κράτος με γεωγραφικό προσδιορισμό, δηλαδή βόρεια μακεδονία και όχι όπως είναι τώρα μακεδονία με ιστορικό προσδιορισμό. Πρέπει κάποια στιγμή να μπορούμε σε αυτή την χώρα να καταλάβουμε τα αυτονόητα. Υπήρξε και ημερίδα για τα νομικά θέματα της συμφωνίας, μπορείτε να μπείτε στο κανάλι της βουλής να την παρακολουθήσετε, επιστημονική ημερίδα, θα σας λυθούν όλες οι απορίες.

 9. Εγώ πάλι είμαι της άποψης ότι η κρίση αυτή είναι τεχνητή από την πλευρά της κυβέρνησης για να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη από την συμφωνία των Πρεσπών.

  Δεν είναι τυχαίο το πρωτοφανές, Έλληνες ανώτατοι αξιωματούχοι να συντηρούν την ένταση και να ρίχνουν λάδι στην φωτιά με περίεργες δηλώσεις.

  Και φυσικά τα ΜΜΕ τσιμπάνε και παίζουν το παιχνίδι της κυβέρνησης. Μερικά γιατί είναι φιλοκυβερνητικά, άλλα γιατί η ένταση πάντα πουλάει, άλλα για φιλοαμερικανισμό (φιλοχρήματο και μη), άλλα για φιλορωσισμό (φιλοχρήματο και μη), άλλα όλοι βάζουνε το λιθαράκι τους.

  Μετά θα αρχίσουν και τα μπάνια…ε μέχρι τον Σεπτέμβρη θα ξεχαστεί το θέμα τελείως. Ο μικροκομματισμός εις βάρος των εθνικών θεμάτων για μια ακόμα φορά.

  Τι είχα Γιάννη, τι είχα πάντα…

 10. ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ΟΤΙ ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΞΕΡΟΥΝ ΠΟΥ ΑΝΗΚΟΥΜΕ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΑΛΛΩΣΤΕ ! ΑΛΛΟ ΤΟΣΟ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΨΑΧΝΟΥΝ ΕΞΟΔΟ ΣΤΗΝ ΜΕΣΟΓΕΙΟ…ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΚΑΝΑ ΜΥΣΤΙΚΟ ΑΡΑ ΕΒΑΛΑΝ ΔΑΚΤΥΛΟ ΣΤΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΜΑΣ ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ…ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΣ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΤΑ “ΑΚΟΥΣΑΝ”. ΜΑΚΑΡΙ ΒΕΒΑΙΑ ΝΑ ΤΑ ΑΚΟΥΓΑΝ ΚΑΙ ΑΓΓΛΟΙ-ΤΟΥΡΚΟΙ-ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΠΟΥ ΕΠΙΣΗΣ ΑΛΩΝΙΖΟΥΝ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΣΤΟ ΞΕΦΡΑΓΟ ΑΜΠΕΛΙ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΕΛΛΑΔΑ ! ΤΩΡΑ ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΜΑΡΙ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΜΑΣ …ΚΑΙ ΛΙΓΑ ΛΕΝΕ…ΘΑ ΠΡΟΣΘΕΤΑ ΔΕΙΛΟΣ-ΑΝΑΝΔΡΟΣ- ΨΕΥΤΗΣ- ΟΡΘΟΔΟΞΟΦΟΒΙΚΟΣ ΚΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ ΝΑ ΞΕΠΟΥΛΗΣΕΙ ΠΟΛΛΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΟΝΟΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΝΤΑ ΓΛΥΚΙΑ ΕΞΟΥΣΙΑ ! ΒΕΒΑΙΩΣ ΝΑ ΗΤΑΝ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΣ !!! ΚΑΙ Ο ΝΑΥΑΡΧΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΝΤΡΕΠΕΤΑΙ ΠΟΥ ΣΗΚΩΣΕ ΤΗΛ. ΝΑ ΔΕΧΤΕΙ ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΜΟΛΟΓΟ ΤΟΥ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ΤΟΥ ΗΡΩΑ ΜΠΑΛΤΑΚΟΥ ! ΟΠΩΣ ΒΕΒΑΙΩΣ ΚΑΙ Η Κ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΠΟΥ ΠΗΓΕ ΣΤΗΝ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΤΟΥ ΣΟΥΛΕΙΜΑΝ ΕΝΩ ΚΡΑΤΟΥΝΤΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΣΕ ΦΥΛΑΚΕΣ ΟΙ ΔΥΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΜΑΣ ΚΑΝΑ ΤΕΤΡΑΜΗΝΟ ΤΩΡΑ…ΑΝ ΚΡΑΤΟΥΣΑΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΑΡΑΓΕ ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΕ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΡΑΘΥΡΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ (ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ) ??? ΛΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΕΙΛΟΙ ΚΑΙ ΔΗΘΕΝ ΨΥΧΡΑΙΜΟΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΛΥΤΕΡΕΨΕΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ. ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ. ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΚΑΙ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ !

 11. Την είδαμε και τη Ρωσσία πόσο σεβάστηκε τη Μακεδονία. Τέλος πάντων, προσωπικά με αφήνει αδιάφορο τι λένε οι Ρώσσοι. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι τι κάνουμε εμείς: μεταφορά του Οικουμενικού Πατριαρχείου στο Άγιον Όρο για να τελειώνουμε με τους τουρκικούς και ρωσικούς εκβιασμούς που έχουν ως όχημα τη θρησκεία.

 12. Ας κοιτάξουν οι Ρώσοι πρώτα τα δικά τους «κατορθώματα», κι έπειτα ας πουν ότι θέλουν για άλλους λαούς. Για την ιστορία (και να τα ελέγξετε προς πλήρη επιβεβαίωση αν θέλετε καθώς ΔΕΝ αποτελούν hoaxes):

  1) Μόνο το 41% των Ρώσων είναι χριστιανορθόδοξοι (προς απογοήτευση όσων περιμένουν να έρθει το «ξανθόν γένος» να τους σώσει)

  2) Η Ρωσία είναι μία από τις ελάχιστες χώρες που ΔΕΝ έχει ποινικοποιήσει την κτηνοβασία – ναι σωστά διαβάσατε! Κι αφού στην Ρωσία η κτηνοβασία ΔΕΝ διώκεται και δεν προβλέπονται κατά τον Νόμο ποινές, τότε ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ! Αυτός είναι και ο λόγος που οι κάθε λογής διανοητικά αρρωστημένοι που ηδονίζονται με τέτοιου είδους δραστηριότητες, θεωρούν την Ρωσία ως «παράδεισο» (προς απογοήτευση όσων διαδίδουν ανάλογες φήμες για Γερμανούς, Ολλανδούς κλπ, δηλαδή χώρες ΕΕ στις οποίες η πράξη ΔΙΩΚΕΤΑΙ κατά τον Πονικό Κώδικα).

  ΥΓ. Ας είμαστε ειλικρινείς! Όποιος έχει ταξιδέψει στην Ρωσική επαρχία (εννοείται εκτός Μόσχας & Αγ. Πετρούπολης) ή χώρες πρώην ΕΣΣΔ κι έχει ζήσει εκεί αρκετό χρονικό διάστημα για να βιώσει από κοντά Ρωσική «κουλτούρα» (τα εισαγωγικά έχουν ειρωνικό χαρακτήρα φυσικά), μπορεί από πρώτο χέρι να σας πει πόσο υπανάπτυκτα ζώα είναι οι Ρώσοι σε σχέση με τον μέσο Ευρωπαίο πολίτη. Το ότι η λάμψη και η χλιδή της Μόσχας & Αγ. Πετρούπολης καταφέρνουν να ωραιοποιούν ένα ολόκληρο έθνος, δεν σημαίνει πως οτιδήποτε άλλο εκτός των δύο μεγάλων πόλεων δεν ζει στις λάσπες (συνθήκες που είχαμε στην Ελλάδα πριν 50-60 χρόνια). Κάτι ανάλογο πχ συμβαίνει με την Τουρκία που δεν μπορούν να συγκριθούν οι συνθήκες διαβίωσης στην Κωνσταντινούπολη, με αυτές που βιώνει κανείς στην ανατολία…

  • Φίλε μου λόγω επαγγέλματος ταξιδεύω συχνά στα βάθη της Τουρκίας και συγκεκριμένα σε Καχραμανμαρας, Γκανζιαντεπ, Αδανα και Μυρσίνη. Οι συνθήκες διαβίωσης είναι μια χαρά, τα τελευταία χρόνια αυτές οι περιοχές έχουν γνωρίσει τεράστια ανάπτυξη, υπάρχει τεράστια ανοικοδόμηση και διάνοιξη νέων δρόμων. Αυτός είναι και ο λόγος που ψηφίζουν αυτές οι περιφέρειες 85% Ερντογαν γιατί επί Κεμαλικου καθεστώτος ήταν τελείως ξεχασμένες. Λυπάμαι αλλά το ότι στα βαθύ Τουρκίας είναι πρωτόγονοι, τα σπίτια τους κολυμπάνε στις λάσπες και δεν ξέρω και εγώ τι άλλο είναι νεοελληνικος μύθος για να παρηγορουμαστε για τα δικά μας χάλια.

   • @ Brainp,

    Δέχομαι την διόρθωσή σου εφόσον όπως λες έχεις μία επαφή και σαφή άποψη με τις Τουρκικές περιοχές που ανέφερες. Ναι, ενδεχομένως έχεις δίκιο για για τον νεοελληνικο μύθο περί Τουρκίας. Ομολογώ πως δεν έχω άμεση επαφή με τις Τουρκικές περιοχές που προανέφερες…

    …όμως τα δικά μου σχόλια είχαν να κάνουν με την Ρωσική επαρχία (και όχι μόνο Ρωσική αλλά και χωρών πρώην ΕΣΣΔ), όπου πραγματικά ζουν στις λάσπες. Επειδή λοιπόν τα έχω δει από κοντά, τα έχω ζήσει επί χρόνια, τα έχω φωτογραφίσει (και δεν με πίστευαν οι φίλοι μου που είδαν φωτογραφίες οτι τα πράγματα είναι έτσι στην ΣΗΜΕΡΙΝΗ Ρωσία), σε διαβεβαιώνω πως η ζωή στη Ρωσία σήμερα (εκτός Μόσχας & Αγ. Πετρούπολης) θυμίζει πολύ Ελληνική επαρχία της δεκαετίας του ’50 λες και το ρολόι έχει κολλήσει ακόμη στην Σοβιετική εποχή αρκετές δεκαετίες πίσω! Μπορεί οι νέοι / νέες πχ να κρατούν στο χέρι κινητά τηλέφωνα αξίας $500 (δεν σχολιάζω καν πως τα απέκτησαν), αλλά ζουν σε σπίτια – τρώγλες (τα έχω δει – δεν αστειέυομαι) 15 τμ, με τουαλέτες έξω στον κήπο. Έτσι για να μην έχουμε αυταπάτες για τους Ρώσους.

    …κι αν είναι έτσι στην Ρωσία, φαντάσου πως θα είναι στην Κίνα

   • Σωστά! Αυτή η άποψη για Τουρκική καθυστέρηση δείχνει περισσότερο το μεγάλο πρόβλημα αντίληψης του σύγχρονου κόσμου που υπάρχει στην Ελλάδα παρά κάποιο πρόβλημα στην Τουρκία.
    Μιλάμε για την 13η οικονομική δύναμη της υφηλίου λες και είναι στα βάθη της Αφρικής….

    • @ George,

     Μην μπερδεύεις την κατάταξη μιας χώρας ως προς την οικονομική ισχύ, με την ποιότητα ζωής των πολιτών αυτής της χώρας. Για παράδειγμα:

     – H Ινδία θεωρείται 3η οικονομική δύναμη στον πλανήτη (στην ίδια λίστα που η Τουρκία θεωρείται 13η)! Έχεις έστω και την παραμικρή ιδέα για τις συνθήκες διαβίωσης του μέσου Ινδού; Έχεις ταξιδέψει ποτέ πχ στο Dubai να δεις (εκατομμύρια) Ινδούς εργάτες να χρησιμοποιούνται ως σύγχρονοι σκλάβοι;

     – H Ρωσία θεωρείται 6η οικονομική δύναμη στον πλανήτη (στην ίδια λίστα που η Τουρκία θεωρείται 13η)! Έχεις δει ποτέ από κοντά σε τι διαμερίσματα ζούνε; Μήπως τι μισθούς παίρνουν; Λες να είναι τυχαίο που οι Ρωσίδες είναι γνωστές παγκοσμίως για τις εργασιακές τους επιδόσεις τους σε συγκεκριμένο τομέα;

     – H Κίνα θεωρείται 1η οικονομική δύναμη στον πλανήτη (στην ίδια λίστα που η Τουρκία θεωρείται 13η)! Νομίζω πως δεν χρειάζεται να αναφέρω πως η συντριπτική πλειοψηφία από το 1.4 δις του πληθυσμού ζουν σε συνθήκες απόλυτης εξαθλίωσης.

     Το ότι ένα κράτος παράγει πλούτο, δεν σημαίνει απαραιτήτως πως το σύνολο του πληθυσμού του μοιράζεται ισόποσα τα οφέλη και πως απολαμβάνουν όλοι αξιοπρεπείς συνθήκες ζωής.

 13. Militant atheist είναι κάποιος που είναι εναντίον των θρησκειών και όχι κάποιος που απλά δεν πιστεύει.
  Δεν έχει κάποια σχέση ο χαρακτηρισμός με το μιλιταριστής.
  Για πολλά θα μπορούσε να κατηγορηθεί ο Τσίπρας αλλά για μιλιταριστής μάλλον όχι! 🙂

 14. Σε λίγο θα μας πουν ότι οι Ρώσοι, που έδιναν το 1878 με τη Συνθήκη του Αγίου Στεφάνου όλη τη Μακεδονία στη Βουλγαρία (στην ιστορικά μεγαλύτερη στιγμή του πανσλαυϊσμού, που απαντά και στο ερώτημα που απασχόλησε συνομιλητές σε προηγούμενα νήματα αν το “Μακεδονικό” αρχίζει με τον Τίτο ή όχι), είναι συνήγοροι της Ελλάδος στο Μακεδονικό.
  Κατά τα λοιπά, η γνωστή προπαγανδιστική γραμμή ότι η Ελλάδα οφείλει “πίστη” σε μια φαντασιακή διεθνή ορθόδοξη κοινότητα (σλαυϊκού αρώματος …) και στις ξενοφοβικές και ανελεύθερες (μουσουλμανικού σχεδόν τύπου) αγκυλώσεις της (η σεξουαλικότητα των ανθρώπων υπόθεση του κράτους και της νομοθεσίας κλπ τρελά), ενώ η Ρωσία βέβαια δεν έχει καμιά τέτοια δέσμευση και μπορεί να συμπράττει με την Τουρκία, το Ιράν και κάθε άλλη απειλή.
  Πάντως ο τόνος της ελληνικής πλευράς, από τη στιγμή που δόθηκε το μήνυμα, παραμένει αναίτια εριστικός και ανώριμος, δίνοντας την εντύπωση ότι υπηρετεί ευτελείς σκοπιμότητες εσωτερικής πολιτικής παρά διάθεση κατοχύρωσης της χώρας και των θεσμών της έναντι μιας αναμφίβολα τοξικής επιρροής.
  Η τρέχουσα διπλωματική κρίση είναι ευκαιρία να αποκαθηλωθεί δια παντός το ιδεολόγημα της συμπόρευσης των δύο “ομοδόξων” λαών. Αντικειμενικά, και με όρους Θουκυδίδη, Π. Κονδύλη κλπ, η Ορθοδοξία χωρίζει και δεν ενώνει Ελλάδα και Ρωσία. Η αναγνώριση της Ρωσίας ως ομφαλού της ορθόδοξης γης, της Μόσχας ως Τρίτης Ρώμης και του Πατριαρχείου της ως διαδόχου του Οικουμενικού Θρόνου σημαίνει τη γεωπολιτική έκλειψη του Ελληνισμού στην Ανατολική Μεσόγειο και στη Βαλκανική, την απώλεια απίστευτα σημαντικών δικτύων και ερεισμάτων σε μια πολύπλοκη και ταραγμένη περιοχή. Όσοι φέρνουν τα ρωσικά θρησκευτικά θέσφατα στην Ελλάδα επιχειρώντας τον “εκρωσσισμό” της λατρευτικής ζωής και της θρησκευτικής πίστης των ορθοδόξων Ελλήνων, εξιδανικεύοντας τον φοβικό, τυπολατρικό ευσεβισμό των Ρώσσων ορθοδόξων και προάγοντας την ιδιότυπη μυστικιστική και αρνησίκοσμη εκδοχή της Ορθοδοξίας που πρεσβεύουν εκείνοι ως πρότυπο για τους εδώ πιστούς, εκθεμελιώνουν τη θρησκευτική παράδοση του τόπου μας και καταδικάζουν σε θάνατο δι’ ασφυξίας τα ορθόδοξα πρεσβυγενή Πατριαρχεία, που – ξαναλέω – αντιπροσωπεύουν σημαντικά δίκτυα του Ελληνισμού, και παράγοντες διεθνούς του ισχύος (πέραν της αυτονόητης επί αιώνες πνευματικής ακτινοβολίας). Ας τα προσέξουμε αυτά, και ας μην υιοθετούμε πρόχειρα, με τη χαρακτηριστικά αθυρόστομη και ανίερη υπερβολή που χαρακτηρίζει το δημόσιο λόγο μας, τις ρωσικές προπαγανδιστικές επινοήσεις (“τουρκόπαπας” ο Οικουμενικός Πατριάρχης κλπ).

 15. ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ Η ΠΡΑΒΝΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΨΕΜΜΑΤΑ. ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ!! ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΚΑΤΙ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΗΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ!! ΓΙΑΤΙ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΤΑΙ; ΕΛΠΙΖΩ Η ΑΓΑΠΗΤΗ Π&Δ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

 16. Μα αυτός δεν ήταν ο στόχος; να δημιουργηθεί πολεμικό κλίμα μεταξύ Ελλάδος Ρωσίας για να ικανοποιηθούν οι ΗΠΑ που είναι ο defacto κυβερνήτης της Ελλάδας;

  Δεν είδατε όμως τι παθαίνουν όσοι νομίζουν ότι oi ΗΠΑ δεν θα τους τεμαχίσουν και θα προβούν σε εθνοκαθάρσεις όταν τα συμφέροντα τους το απαιτήσουν. Δείτε τι γίνεται στο Κόσσοβο και αντιληφθείτε τι μας επιφυλάσσεται εμάς όταν τα αμερικανικά συμφέροντα θελήσουν να δώσουν κάτι στην Τουρκία. Νησιά, Θράκη είναι μερικές περιοχές που μου έρχονται στο μυαλό.

  https://www.protothema.gr/world/article/806908/fotia-anavei-dilosi-tou-presvi-ton-ipa-sto-kosovo-gia-adallagi-edafon-me-ti-servia/

  Επίσης μην ξεχνάτε την πάγια αμερικανική θέση περί συνεκμετάλλευσης του ενεργειακού πλούτου του Αιγαίου και της ανατολικής μεσογείου και όχι της απόδοσης με βάσης το διεθνές δίκαιο ότι πρέπει στον καθένα.

 17. Οι Ρωσοι ειναι πρωγοι στις εξαγωγες παπατζας. Με δυο τρεις δυναμικες παρεμβασεις οπου υπηρχε power vacuum οπως στην Συρια οπου οι Αμερικανοι με τον φοβο ενος νεου Ιρακ η Αφγανισταν διστασαν να επεμβουν(φοβος πολιτικου δλδ κοστους οχι οικονομικου) και δυο τρια μακετο οπλα και αναβαθμισεις σοβιετικων σχεδιων παριστανουν την Υπερδυναμη. Στην ουσια ειναι μια χωρα που δεν εχει εκμεταλλευτει στο επακρο τα περιθωρια ανπτυξης των πηγων της ανθρπινων και φυσικων και σωζεται μονο χαρις στα πυρηνικα της εξου και η βαρυτητα που ριχνει σε αυτα. Αλλη μια ξεπεσμενη αυτοκρατορια αλα Βρετανια απλα με πιο σοβαρη ηγεσια και περιθωρια ελιγμων(απολυταρχια)που σωζει τα προσχηματα και γλιτωνει χρονο με το να αντιστρεφει τις τακτικες της Δυσης εναντιον της. Αμα φυγει ο Πουτιν να δουμε …

 18. Εάν υπάρχει γελοιόμετρο σ’ αυτή τη ζωή η συγκυβέρνηση Συριζανέλ το έχει προ πολλού τερματίσει.
  Δεν πέρασε δα και τόσος καιρός, είναι μόλις τρια χρόνια πριν όταν ο ενωμένος Σύριζα έστελνε αντιπροσωπία υπουργών/οικετών στην αυλή του Μέγα Τσάρου Πούτιν για να αιτηθεί την χορήγηση δανείου 20δις ώστε η περήφανη Λαϊκοσωτήριος να έκραζε το πολυπόθητο “go back Miss Merkel” και κλοτσηδόν να απομάκρυνε τον πρωσικό γύπα που είχε γατζωθεί στον σβέρκον του άμοιρου έθνους.
  Στη συνέχεια με την άπλετη άνεση της ρωσικής ρευστότητας θα βαράγαμε και τα νταούλια με τους ζουρνάδες και θα χορεύαμε τις ξετσίπωτες αγορές για να ολοκληρονώταν ο άθλος. Φυσικά τίποτα από ολα αυτά δεν έγινε!Δεν ήταν τρελός ο Πούτιν να τινάξει τις σχέσεις του με την ΕΕ για να επιχορηγεί τον μισθό του κάθε Καρανίκα.
  Και να πως τα φέρνει του καιρού τα γυρίσματα και η Λαϊκοσωτήριος εν έτη 2018 πλήρως δουλική και υποταγμένη στα κελεύσματα ΗΠΑ/ΝΑΤΟ/ΕΕ/Γερμανών βοηθάει τα μάλα στην επαναχάραξη των συσχετισμών στα βαλκάνια με την μακεδονική εθνότητα & ταυτότητα αλλά με τι ανταλλάγματα για την άμοιρη (ακόμα) Ελλάδα; Για την χώρα απολύτως κανένα! Ίσα ίσα που ανοίγει θεματάρες στα βόρεια συνορά μας και ορέξεις επικυρίαρχων που μπορεί να μας στείλουν πίσω στο 1912… Για την πάρτι τους όμως και την ακριβή καρέκλα η εξυπηρέτηση θα τύχει κάποιας εύνοιας.. Ένας καλός λόγος του Κου Πάϊατ, ένα γνέψιμο της Κας Μέρκελ, σημαίνουν λίγες ακόμα υπερπολύτιμες ώρες στην εξουσία…, το καλύτερο βάλσαμο. Το πάρτυ δεν έχει τελειώσει ακόμα.
  Είναι περίεργο που στον Σύριζα μόλις σήμερα ανακάλυψαν την Ρώσικη διείσδυση στα βαλκάνια. Τόσες ώρες στα θρανία της ΚΝΕ τι έμαθαν στα νιάτα τους Τσίπρας, Κοτζιάς και Σία. Ποιός νομίζουν οτι επιδοτούσε τα κομματικά φροντιστήρια; Ο εργάτης με τον τίμιο ιδρώτα του; Ποιός πλήρωνε τα έξοδα του κόμματος και της ντόπιας νομεκλατούρας του; Δεν ήταν η Ρώσικη Αρκούδα τότε μεταμφιεσμένη σε Σοβιετική…;
  Όσο για τους τσαμπουκάδες του πρώην Κεκέ Κοτζιά προς τη Ρωσία, περιμένουμε κάτι ανάλογο και με την Τουρκική διείσδυση στην Αν. Θράκη. Θα απελαθεί ποτέ Τούρκος διπλωμάτης για τα έργα και τις ημέρες του προξενείου; Με τους όμηρους Έλληνες στρατιωτικούς τι γίνεται; Εξετάζει το ενδεχόμενο η Ελληνική κυβέρνηση να βάλει λουκέτο στο προξενείο μέχρι να απελευθερωθούν ή ακόμα και να το καταργήσει; Ποιό είναι το ΙΣΟΔΥΝΑΜΟ ΤΕΤΕΛΕΣΜΕΝΟ που έχουμε επιφέρει στην τουρκική πλευρά για τον διαρκή εξεφτελισμό των ενόπλων δυνάμεών μας με τις επακουμβήσεις, τους εμβολισμούς, τις προσαρτήσεις βραχονησίδων, τις απαγωγές και ομηρείες στρατιωτικών μας. Ο κατάλογος μακρύς και η πολιτική “ηγεσία” τραγικά κατώτερη των εθνικών αναγκών….

Comments are closed.