Εθνικής σημασίας η επικράτησή μας στον Έβρο και τα Νησιά, δεν είναι αστείο αυτό που γίνεται τις τελευταίες ώρες

77
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

 

Η Τουρκία δείχνει να έχει ξεχάσει τι σημαίνει να κάνεις επιθετικό πόλεμο. Όταν ξεκινάς έναν πόλεμο, πρέπει φυσικά να είσαι έτοιμος να κερδίσεις, αλλά πρέπει να ξέρεις και να χάνεις. Η περασμένη Παρασκευή, μια μαύρη Παρασκευή για τις Τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, ήταν μια μέρα που οι Τούρκοι δεν την περίμεναν. Συνηθισμένοι να κυνηγούν σαπισμένα τζιπάκια με αρχαιοπρεπή ΠΑΟ των Κούρδων του YPG, κι αυτά από απόσταση, δεν περίμεναν πως ο εμπειροπόλεμος συριακός στρατός θα βομβάρδιζε ανελέητα ένα ολόκληρο τουρκικό τάγμα.

Πως η τεχνολογία κερδίζει τον μαχητή, μήπως να σταματήσουμε με τις εθνικές μας αυταπάτες;

Όταν ένας στρατός μάχεται, ποτέ δεν μάχεται με την λογική ” ας σκοτώσω μόνο 1 ή 2, και θα πάρουν το μάθημά τους”. Ούτε μάχεται υπολογίζοντας πως αν σκοτώσει πολλούς από τους στρατιώτες του αντιπάλου, ο τελευταίος θα “τσαντιστεί”. Ο Συριακός Στρατός, δεν υπολόγισε ISIS, δεν υπολόγισε κόμματα και φυλές που είχε το Μπάαθ στην άκρη για δεκαετίες, δεν υπολόγισε τους Ισραηλινούς, δεν υπολογίζει ότι πολεμά για μια δεκαετία, θα υπολόγιζε τους καλομαθημένους σε εύκολες νίκες Τούρκους;

Είχε συντεταγμένες, είχε τα πυροβόλα και τα ρουκετοβόλα, και έκανε την τουρκική εγκατάσταση οικόπεδο. Το αποτέλεσμα; ούτε οι ίδιοι οι Τούρκοι δεν έχουν παραδεχτεί πόσες είναι οι απώλειες. Το σοκ στη γειτονική χώρα είναι αντίστοιχο με αυτό των Γερμανών στο Στάλινγκραντ. Μπορεί να πάθουν τέτοιο πράγμα οι ανίκητες τουρκικές δυνάμεις; έλα ντε, που άμα πας σε πόλεμο, αυτά συμβαίνουν…

Σημαντική νίκη για την Τουρκία, το Αφρίν στα χέρια του Τουρκικού Στρατού

Οι Τούρκοι αντέδρασαν καταρχάς σπασμωδικά. Πήγαν στην -μέχρι πρότινος- κακιά Δύση, και ζήτησαν βοήθεια. Ούτε λίγο ούτε πολύ, ζήτησαν αλληλεγγύη από το ΝΑΤΟ, το κακό το ΝΑΤΟ, και τις κσκές ΗΠΑ, που μέχρι τώρα τους είχαν στο φτύσιμο. Κυριολεκτικά. Και όταν είδαν πως ΝΑΤΟ, και οι χώρες που είναι και στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ, αφού έσκασαν στα γέλια, μίλησαν με γαλλικά στους Τούρκους, αποφάσισαν να παίξουν το τελευταίο τους χαρτί. Να εξαπολύσουν τους πρόσφυγες, που διαβιούν σε τουρκικό έδαφος, και φυσικά επιβιώνουν χάρη στα ευρωπαϊκά κονδύλια. Σωστά; Όχι!

Η κίνηση που κάνει η Τουρκία είναι στρατιωτικά προμελετημένη. Αν δούμε λίγο διαφορετικά τα πράγματα, θα καταλάβουμε πως δεν είναι απλά μια κίνηση διπλωματικής πίεσης, αλλά μια κίνηση στρατιωτικής απελπισίας. Και εξηγούμαστε…

Αν χρειαστεί να πολεμήσουμε, θα κερδίσουμε κύριε Ερντογάν

Η Ευρωπαϊκή Ένωση μέχρι σήμερα κάθεται και εκβιάζεται γιατί θέλει η ίδια να εκβιαστεί. Αν δούμε τα χρήματα που έχουν επενδύσει Γερμανία και Ισπανία, αλλά και Γαλλία και Ιταλία σε Τουρκία, θα δούμε πως υπό συνθήκες η ΕΕ δεν θέλει να αποκοπεί από την Τουρκία. Ούτε θέλει να δει ένα κράτος 80 εκ. ανθρώπων να καταρρέει, δεν θα το άντεχε όχι μόνο η Ευρώπη, αλλά ο κόσμος όλος.

Ανόητα λοιπόν, μικρόνοα καλύτερα, δίνει σχεδόν ότι θέλει η Τουρκία. Η συμφωνία επανεισδοχής ήταν μια συμφωνία που συνέφερε την ΕΕ, και την Ελλάδα. Απλά εμείς αποφασίσαμε να κάνουμε 2 χρόνια για να εξετάσουμε μια αίτηση ασύλου, ενώ δίναμε άσυλο σε απίθανες περιπτώσεις από χώρες που έχουν να πολεμήσουν από την ανεξαρτησία τους. Δεν θα μιλήσουμε για την φάμπρικα του Ασύλου, απλά, αν είχαμε κάνει αυτό που έπρεπε, το πρόβλημα δεν θα είχε γιγαντωθεί έτσι.

ΑΠΟΨΗ: Η Ελλάδα πρέπει να ενισχύσει την ΕΛΔΥΚ με άρματα μάχης Leo2A4 άμεσα, σε απάντηση των τουρκικών Leo2

Τώρα, αν και θεωρητικά πάντα είχε αυτή τη δυνατότητα, δεν είχε τολμήσει να ανοίξει τα σύνορα. Η Ελλάδα, αν και δεν τυγχάνει της ίδιας αγάπης από τη Γερμανία, εντούτοις τυγχάνει της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης. Δεν θα διακινδυνεύσουν οι Ευρωπαίοι την ελληνική ανάκαμψη, και τα δάνεια που έχουν δωθεί, για να κάνει το “κομμάτι” του ο Ερντογάν. Δεν το λέμε γιατί έχουμε την αλληλεγγύη που αξίζουμε, απλά μιλάμε τη γλώσσα των αριθμών.

Βέβαια, οι Τούρκοι έχουν τη σιωπηρή υποστήριξη της Γερμανίας. Αν κάποια άλλη χώρα είχε κάνει το ίδιο, πχ εμείς με μια γειτονική μας χώρα στα Βαλκάνια, ή η Ισπανία με τη Βόρεια Αφρική, τότε όχι απλά θα αντιμετωπίζαμε απομόνωση επιπέδου Βόρειας Κορέας, αλλά μάλλον θα μας είχαν εξορίσει από τον πλανήτη. Αυτή είναι μια άλλη ιστορία, που θα την πούμε τις επόμενες μέρες (όχι που θα το αφήναμε έτσι…).

ΑΠΟΨΗ: Για την μεταφορά των τουρκικών Leo2A4 και Firtina στην Κύπρο ευθύνεται η Ελλάδα

Απλά, και με τη Γερμανία να ποιεί τη νήσσαν, η κίνηση της Τουρκίας είναι πέρα από κάθε αποδεκτό όριο. Θεωρούμε δεδομένο πως αν δεν αντιδράσει δυναμικά η ΕΕ, τότε θα υπάρξει πολύ σοβαρό πρόβλημα συνοχής. Ακόμη κι αν μας δώσουν το μεγαλύτερο ΕΣΠΑ στην Ιστορία των κοινοτικών επιδοτήσεων, και πάλι δεν θα ξεχάσουν οι υπόλοιποι ευρωπαίοι την γερμανική αλληλεγγύη στην… Τουρκία!

Άρα, γιατί έκανε αυτή την κίνηση ο Ερντογάν; κι εμάς, μας κάνει εντύπωση, όπως εντύπωση μας έκανε και η ελληνική αντίδραση. Η εμπλοκή Στρατού και Αστυνομίας καθώς και Λιμενικού σε τέτοιας έκτασης, και αποτελεσματικότητας επιχείρηση, δείχνει ότι πλέον η Ελλάδα δεν παίζει. Αυτό που έκανε ο Ερντογάν ήταν μια στρατιωτική πράξη, μια αναμφίβολα κίνηση, απλά με μια διαφορά. Δεν ήταν επιθετική, ήταν αμυντική!

Απαγόρευση πτήσεων επιβάλουν οι Τούρκοι πάνω από την Ιντλίμπ, δύο συριακά αεροσκάφη κι ένα τουρκικό ANKA καταρρίφθηκαν

Η Τουρκία είναι με την πλάτη στον τοίχο. Η πανωλεθρία στην Αλ Μπαμπ έδωσε τη θέση της στην αργή αλλά επιτυχημένη κατάληψη του Αφρίν. Επίσης, η προώθηση στο Μανμπίτζ, έγινε ουσιαστικά με κοινή συναίνεση με τους Κούρδους, όταν οι ΗΠΑ τους ζήτησαν να αποχωρήσουν, και οι Ρώσοι είχαν συμφωνήσει. Αλλά το Ιντιλίμπ είναι κάτι διαφορετικό. Εκεί, οι Τούρκοι, τελείως μόνοι τους, χωρίς καμία συμφωνία, προσπαθούν να δώσουν τη νίκη σε διάφορες ομάδες ανταρτών, που οι Σύριοι ονομάζουν σαν “τους τελευταίους των Τζιχαντιστών”.

Εκεί, σε μια περιοχή που δεν την ξέρουν καλά, μπερδεύονται τουρκικές μονάδες, με μονάδες ανταρτών, που κάνουν χρήση κοινού εξοπλισμού. Το αποτέλεσμα; οι Σύριοι, δεν ρωτούν τι έχει μέσα κάποιο ΤΟΜΠ ACV-15, ή κάποιο Μ60Τ.  Το στοχοποιούν και το διαλύουν. Έτσι απλά. Και το κερασάκι στην τούρτα; η ΤΗΚ δεν μπορεί να παράσχει υποστήριξη, οι Τούρκοι πολεμούν σε έναν πόλεμο που δεν ξέρουν πως να τον κερδίσουν.

Καταρρίφθηκαν τουρκικά drones ANKA-S και Bayraktar TB2 σε Συρία και Λιβύη

Η λύση είναι να μεταφέρουν ισχυρές ενισχύσεις στην περιοχή. Τι όμως να μεταφέρουν περισσότερο; Τα Leo2A4 που έχουν στην περιοχή, είναι σχεδόν όλα τα “τεσσάρια” που τους είχε δώσει η Γερμανία κάποτε. Τα Leo1 είναι μάλλον ανεπαρκή, τα M60T Sabra λίγα. Κι όμως, τα φέρνουν στην περιοχή, μαζί με Μ60Α3! Δηλαδή, σε σύρραξη του 2020 μεταφέρουν άρματα του 1970! Η περιφερειακή “υπερδύναμη”, μάλλον τα έχει βρει σκούρα.

Τα δε πολυδιαφημισμένα UCAV, αποδεικνύεται πως δεν έχουν και πολλές ελπίδες ενάντια σε κάποιας μορφής αεράμυνα. Ένα βίντεο που κυκλοφόρησε με καταστροφή ενός ρωσικού Pantsir, υπάρχουν μαρτυρίες πως πρόκειται για πρώιμο μοντέλο που καταστράφησε στη … Λιβύη. Καλά όλα αυτά, αλλά τι σχέση έχουν με την προσφυγική κρίση που δημιούργησαν στον Έβρο;

Η Σαουδική Αραβία απαντά στη φιλία Τουρκίας-Κατάρ, ενισχύοντας το YPG με $100 εκατομμύρια

Έχουμε μετρήσει πόσα M60T, Leo2A4, Firtina, έχουν μετακινηθεί από τον Έβρο; θυμίζουμε πως περίπου 50 ως 90 Leo2A4 έχουν μεταφερθεί στην Κύπρο. Τι έχει μείνει στην περιοχή, προκειμένου να συνεχίσει ο Τουρκικός Στρατός να απειλεί την Ελλάδα; Κάποια υπερσύγχρονα Μ60Α3;ACV-30/Bushmaster; Είναι πρωινό για τα Leo2HEL, Leo2A4 και τις εκατοντάδες των Leo1A5 του ΕΣ. Η ισορροπία στον Έβρο έχει αλλάξει. Όσο κι αν υποστηρίζουν οι Τούρκοι πως γίνεται rotation μονάδων, η φθορά του υλικού, και οι ανάγκες ύπαρξης μεγάλης ποσότητας υλικού στη Συρία, έχουν αποδυναμώσει τις δυνάμεις εκεί.

Φυσικά, δεν εννοούμε, όπως θα ήθελαν να υπονοήσουν κάποιοι, να ξεκινήσουμε εμείς κάτι. Η Ελλάδα είναι προσηλωμένη στην ειρήνη, και δεν επιβουλεύεται τους γείτονές της. Αλλά, αυτό δεν σημαίνει, πως σε μια στιγμή που η χώρα μας θα επιλέξει, δεν μπορεί να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στα 12 μίλια. Αυτό είναι casus belli για την Τουρκία; Πως θα κάνει belli (bellum, πόλεμο), με τα Μ60; Ή έχει φτιάξει μυστικά τίποτα Altay, που θα ξεχυθούν στον Έβρο όπως τα φονικά σαλάχια;

Το Ισραήλ στηρίζει την Ελλάδα για τις θαλάσσιες ζώνες της

Παράλληλα, η Ελλάδα, όλα αυτά τα χρόνια, έχει καταφέρει να διατηρήσει ισχυρές ένοπλες δυνάμεις. Ταυτόχρονα, έχει σύμμαχους τους πάντες στην περιοχή (εκτός ίσως από τους Παλαιστίνιους). Ακόμη κι αν η Τουρκία καταφέρει να βγάλει όλο το Πολεμικό της Ναυτικό στη Μεσόγειο (δεν συζητάμε για το Αιγαίο), τότε μάλλον θα βρει απέναντί της  Αίγυπτο, Ισραήλ, Γαλλία και, γιατί όχι, τον 6ο Στόλο. Το ξέρουν και θα το αποφύγουν.

Σε επίπεδο αεροπορίας, η ΠΑ συνεχίζει να είναι κυρίαρχη. Οι καλύτεροι πιλότοι της Τουρκίας σαπίζουν σε φυλακές, ενώ οι νέοι ακόμη ψάχνουν να βρουν τρόπο να εκπαιδευτούν. Άρα, αν η Ελλάδα το θελήσει, μπορεί ανά πάσα στιγμή να εφαρμόσει το Διεθνή Νόμο. Η Τουρκία έχει δεσμευτεί σε διαμάχες σε διάφορα μέρη της επικράτειάς της (Κουρδιστάν, Ιράκ, Συρία) κι όχι μόνο (Λιβύη). Και όπως φαίνεται, χάνει.

State Department: Η κοινή διακήρυξη ΗΠΑ, Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ

Έτσι, η Τουρκία, προληπτικά και μόνο, όσο είναι στριμωγμένη στη Συρία, εξαπέλυσε ασύμμετρο πόλεμο εναντίον της χώρας μας. Μπορεί να μην έχει πλέον τις απαιτούμενες δυνάμεις στη Θράκη, αλλά έχει χιλιάδες ψυχές, που τις χειραγωγεί με τον χειρότερο τρόπο. Βάζει τις ελληνικές ΕΔ σε έναν πόλεμο φθοράς, ελπίζοντας πως έτσι θα βρει την Ελλάδα απασχολημένη με μια κρίση, όταν αυτή υποστεί τη μεγαλύτερη ήττα της εδώ και 100 χρόνια.

Η Ελλάδα πρέπει με κάθε τρόπο να αντέξει. Αν αυτή τη στιγμή πλημμυρίσουμε με μερικές δεκάδες ή και εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες, οι Ένοπλες Δυνάμεις μας θα είναι δεσμευμένες στη διαχείριση αυτής της πρωτοφανούς προσφυγικής καταστροφής. Και έτσι, δεν θα αποτελούν καμία απειλή για τη γειτονική μας χώρα.

Η Αίγυπτος καταδικάζει τα Μνημόνια Κατανόησης που υπεγράφησαν μεταξύ Τουρκίας και Λιβύης

Οι παραπάνω σκέψεις είναι υπεραπλουστευμένες, αλλά η γενική ιδέα είναι αυτή, να αποφύγουμε την εσωστρέφεια επειδή έτσι το θέλει ο Ερντογάν. Η Τουρκία, έχει να κερδίσει κάποια από αυτή την κίνηση, και θα χάσει κάποια άλλα (αν δεν την προστατεύσει η Γερμανία). Αλλά, αν τα καταφέρει, θα έχει βάλει την Ελλάδα στον πάγο, για όσο χρειαστεί, μέχρι να ανακάμψει. Χωρίς να υπολογίσουμε την ανατροπή της πορείας ανάπτυξης της χώρας μας. Win Win που θα έλεγε και ο φίλος μας Ερντογάν, γράμματα κερδίζω κορώνα χάνεις.

Αυτός είναι ο λόγος, που όλοι μας, ασχέτως πολιτικής ή κομματικής τοποθέτησης, πρέπει να είμαστε ενωμένοι και να στηρίζουμε τους ανθρώπους στον Έβρο και τα νησιά, από Σαμοθράκη μέχρι Καστελλόριζο. Όταν είμαστε ενωμένοι, κερδίζουμε. Και πρέπει να κερδίσουμε.

 

 

 

 

 


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

77
Leave a Reply

Please Login to comment
41 Comment threads
36 Thread replies
2 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
50 Comment authors
ThanosDMy_name_is_NobodyGiannisParabellumNikolaos Recent comment authors

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
agregorio
Member
Noble Member
agregorio

Συμφωνώ!
Εκείνο για το οποίο δεν είμαι σίγουρος είναι για το εάν πρόκειται για αμυντική αντίδραση της Τουρκίας. Περισσότερο για επιθετική την κόβω. Από την άλλη βέβαια και οι ίδιοι πρέπει να ξέρουν πως ο Έβρος είναι δύσκολο να παραβιαστεί. Θα δούμε πως θα εξελιχτούν τα πράγματα στις επόμενες ημέρες…

Faceof
Member
Trusted Member
Faceof

Καλησπέρα σε όλους…

Πολύ ωραία τα λέει το άρθρο…έτσι όπως το κρατήσαμε μέχρι τώρα έτσι και πρέπει να συνεχίσει…οι μογγόλοι μόλις μυρίσουν φόβο επιτίθενται με τρόπους επαίσχυντους και άνομες πράξεις!!!

Θέλει προσοχή λοιπόν…καμμία υποχώρηση…μόνο μπροστά…ευτυχώς η Ελλάδα δείχνει να ξυπνάει από το βδελυρό νανούρισμα των άπλυτων αναρχοακροαριστεριστών των τελευταίων χρόνων και να βλέπουμε με τα ίδια μας τα μάτια το τι πραγματικά συμβαίνει γύρω μας…

Πάντα με Υγεία σε όλους…

Panos71
Member
Noble Member
Panos71

” βδελυρό νανούρισμα των άπλυτων αναρχοακροαριστεριστών των τελευταίων χρόνων “.
Προσπαθώ να σου απαντήσω αλλά όλο σβήνω το σχόλιο.
Για αυτό σε ενθαρρύνω ανεπιφύλακτα να συνεχίσεις την πλούσια και καταρτισμένη αρθρογραφία σου στο πρωκτονιους!

sotbak
Member
Famed Member
sotbak

έτσι όπως τα λέτε. Είμαστε σύμφωνοι.

panos
Member
Trusted Member
panos

Μπράβο! αυτό είναι ένα καλό άρθρο γνώμης!
Και θα έπρεπε να είναι ενυπόγραφο για να πάρει τα εύσημα ο αρθρογράφος.

G...
Member
Famed Member
G...

Παντα οι Έλληνες στον κίνδυνο ειναι ενωμενοι και κανουν αυτο που πρεπει.

Tasos
Member
Noble Member
Tasos

Σας συγχαίρω!
Όλοι μαζί σαν γροθιά!
Ο καθένας στον τομέα του….
Παλλαϊκή άμυνα!
Ο εχθρός είναι γνωστός… Οι τακτικές του επίσης…
Δεν ξέρουν όμως κάτι: τη συσσωρευμένη οργή μας!
Το χρέος μας στο αίμα του Σιαλμά!
Το χρέος που έχουμε στο αίμα των Καραθανάση, Βλαχάκου και Γιαλοψού τη νύχτα των Ιμίων!
Το χρέος που έχουμε για να ξεπληρώσουμε το αίμα του Ηλιάκη!
Πρώτα η εθνική μας υπόσταση! Όλα τα υπόλοιπα θα τα φτιάξουμε….

SEAMAN
Member
Active Member
SEAMAN

Ίσως το πιο κυνικά αντικειμενικό σχόλιο που έχω διαβάσει τις τελευταίες μέρες της κρίσης με τους απέναντι…. Εύγε για το αίσθημα ομοψυχίας που καλλιεργείτε αυτές τις δύσκολες μέρες!

Ted
Member
Trusted Member
Ted

Πολύ ενδιαφέρουσα προσέγγιση.
Θα προσθέσω επίσης την διασπορά τουρκικών δυνάμεων και στο Κατάρ
Και βέβαια το μόνιμο εσωτερικό πρόβλημα με τους Κούρδους

My_name_is_Nobody
Member
Famed Member
My_name_is_Nobody

Μήπως αντί να παίζουμε άμυνα, έτσι για αλλαγή, να περνάγαμε και μια φορά στην επίθεση.

kakaouskia
Member
Noble Member
kakaouskia

Καλησπέρα Thinking out of the box που λένε και στη ΠΤΗΣΗ, μήπως να έβαζε η Ελλάδα 2-3 PZL για ρίψεις νερού σε μπουλούκια που πάνε να εισέλθουν δια της βίας τα σύνορα; Φαντάζομαι με μικρορυθμίσεις για να μην σκοτωθεί κανένας και με καλούς ελιγμούς η δουλειά γίνεται. Πάντως να έχουμε το νού μας – η Ρωσία τράβηξε λίγο το αυτί του σουλτάνου, μια με τη δήλωση ότι δεν μπορεί να εγγυηθεί την ασφάλεια Τουρκικών αεροσκαφών στη Συρία (https://tass.ru/armiya-i-opk/7874225) και μια με την διαφύλαξη της Saraqeb από Ρωσικές δυνάμεις στρατονομίας (https://www.rt.com/news/482134-russia-military-police-saraqeb/). Θα πρέπει να δείξει πρόσωπο ο σουλτάνος τώρα. Στην Κύπρο… Read more »

Iomar
Member
Noble Member
Iomar

ΝΑΙ!

sotbak
Member
Famed Member
sotbak

για πες, τί προτείνεις;

My_name_is_Nobody
Member
Famed Member
My_name_is_Nobody

Για αρχή ας ξεκινήσουμε με δυναμική άμυνα.
Αλλαγή του νόμου και όποιος παράνομος μετανάστης υποπέσει σε οποιοιδήποτε παράβαση του νόμου άμεση απέλαση.
Να σημειώσω εδώ πως παράνομη είσοδος στην Ελλάδα είναι παράβαση του νόμου, όπως επίσης και η μη κατοχή νόμιμων εγγράφων, α να μην ξεχάσω την πρόκληση ναυαγίου και την έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο.
Επίσης έχω την εντύπωση πως κάτω από αυτές τις ιδιαίτερες συνθήκες τα 6 ναυτικά μίλια δεν επαρκούν για την άμεση αντιμετώπιση των αναξιοπαθούντων μεταναστών και απαιτείται η επέκτασή τους στα 12.

x-m
Member
Famed Member
x-m

Η τελευταία φράση όλα τα λεφτά !!!

ThanosD
Member
Active Member
ThanosD

Ένα θέμα που θέλει εξέταση,είναι η Δύναμη της Frontex ,(δύναμη Rabbit) .δεν μπορεί να κάνει push back.καθως αυτό απαγορεύεται από το διεθνές δίκαιο.θα συλλαμβάνει και θα παραδίδει τον κόσμο στην Αστυνομία για υποβολή αίτησης ασύλου,άσχετα αν λένε εμείς ότι δεν δεχόμαστε.Εμεις ζητήσαμε αυτή τη συνδρομή να σημειωθεί.

nigozs
Member
Noble Member
nigozs

Θα δείτε νύχτα να τους επιστρέφουν…..

chriss8
Member
Famed Member
chriss8

200-300 νοματαίοι δεν θα δημιουργήσουν κανένα πρόβλημα. Αντιθέτως έχεις διεθνείς παρατηρητές να βλέπουν τα αίσχη της Τουρκίας.

Dakota
Member
Trusted Member
Dakota

Ναι σε όλα

kaymen
Member
Active Member
kaymen

Αυτή η γελοιότητα με τα ΜΟΕ πότε θα σταματήσει; Αύριο κιόλας πρέπει να διακόψουμε τις επαφές και να φάει μια καλή “απογείωση” ο πρέσβης, έτσι για αρχή…

stepa
Member
Noble Member
stepa

H τελευταια παραγραφος .αρκει….συγχαρητηρια

simos
Member
Noble Member
simos

Πρεπει να δοθει ιδιαιτερη προσοχη στο Αιγαιο,εκει υπαρχει μεγαλυτερη δυσκολια στην διαχειρηση της καταστασης,το Λιμενικο και το ΠΝ πρεπει να κανουν οτι χρειαστει για να εμποδισουν τις ορδες των αλλοδαπων,push back,προειδοποιητικα πυρα,οτι χρειαστει..

George_K
Member
Famed Member
George_K

Οι στιγμές είναι κρίσιμες. Χρειάζεται ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση.
Αυτή τη στιγμή πρέπει η χώρα επιτέλους να δείξει τη δύναμή της σε ΟΛΟΥΣ !!!
Δεν θα πληρώσει η Ελλάδα τη μεγαλομανία του σιχαμερού Τούρκου και την ατολμία της ΕΕ. Εμείς είμαστε οι Διγενής Ακρίτες της ΕΕ. Το σύνορο της Δύσης από την Ανατολή. Εδώ και μερικές χιλιετίες…

Nks
Member
Active Member
Nks

Η ιστορία μας, έχει δείξει ότι παντα μετά από κάποια δυσκολία η Ελλάδα δημιουργούσε,προχωρούσε μπροστά και στην θεά ενός κινδύνου ήταν και είναι ενωμένη,αυτό μας έδειξαν τα τελευταία γεγονότα και είναι ότι πιο πολύτιμο όπλο έχουμε.

DangerJetExhaust
Member
Noble Member
DangerJetExhaust

Άμα χρειαστεί (ελπίζω όχι) να είμαστε έτοιμοι και ενωμένοι να τα δώσουμε όλα για την πατρίδα! Είναι δύσκολα τα πράγματα, υπάρχει πια απίστευτη παγκόσμια αστάθεια, ζούμε πολύ δύσκολους καιρούς και με τον παρανοϊκό γείτονα και τους υποστηρικτές του στη Δύση, που έχουμε μπλέξει, ποτέ δεν ξέρεις τι θα ξημερώσει. Θα πρέπει να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων και αν απαιτηθεί, να γράψουμε σελίδες δόξας όπως οι προγονοί μας

Iomar
Member
Noble Member
Iomar

Καλησπέρα, Το ότι συμφωνώ μέχρι κεραίας με το άρθρο είναι προφανές. Πιστεύω ακράδαντα ότι η καλύτερη προειδοποιητική βολή που θα σκάσει σαν πυρηνική βόμβα στην αυλή του γιαλαντζί σουλτάνου – και όχι μόνο – είναι στην επόμενη παραβίαση του εναέριου χώρου να βρεθούν στον πάτο του Αιγαίου με συνοπτικές διαδικασίες οι εισβολείς. Και αφού γίνει αυτό να προχωρήσουμε στο κυρίως πιάτο, δηλαδή την ανακήρυξη της ΑΟΖ. Συγνώμη για την παρεκτροπή από τα εξόχως σοβαρά που συζητάμε, αλλά πριν μερικά λεπτά έλαβα μέσω του Taxisnet ενημέρωση για τον κορωνοϊό. Να αρχίσω να ανησυχώ ότι ξυπνάει το ελληνικό δημόσιο, και ξέρετε όλοι… Read more »

viper3000ad
Member
Noble Member
viper3000ad

Θερμό και μαχητικό άρθρο, όπως αρμόζει στις περιστάσεις. Αυτό θέλω να πω όταν λέω οτι έχουμε αφεθεί πολύ καιρό στην Τουρκική προπαγάνδα. Οσο για το εάν είμαστε ενωμένοι, πάντα είμασταν και πάντα θα είμαστε. Η πολυφωνία σημαίνει επεξεργασία δεδομένων τόσο από αυτόν που την εκφέρει όσο και από αυτόν που τη δέχεται. Ελπίζω να σύνεχίσετε να γράφετε τα όμορφα άρθρα σας και να υπάρχει κάπου ένα ευτυχές τέλος, ετσι ώστε να μπορέσουμε να συζητήσουμε με την ανεσή μας θέματα που είναι πιο κοντά στην ευγενή ιδέα της πτήσης και του διαστήματος . Ως τότε καλή συνέχεια και να θυμόμαστε ΟΛΟΙ… Read more »

CKfurious
Member
Famed Member
CKfurious

Πρέπει να ξεκαθαρίσει και ο ρόλος της FRONTEX

Εάν είναι να μαζεύουν τους παρανομους από θάλασσα η στη Ξηρά και να μας τους φέρνουν πεσκέσι τι να τη κάνουμε?

Περιπολία και ανάσχεση στη μέση γραμμή
εάν το βυθίσουν ειδοποιηση τουρκικης ακτοφυλακής
Εάν δεν “\εμφανισθουv τ τότε διάσωση εντός τουρκικων υδάτων και παράδοση στη FRONTEXπρος μεταφορά στη τουρκικη ακτή

Μπορεί να γίνει το παραπάνω?

Το Λιμενικό μπορεί να σφραγίσει τα νησιά τα περάσματα είναι συγκεκριμένα
Θέληση υπάρχει?

antonios
Member
Noble Member
antonios

Αν και δεν θα διαφωνήσω με το άρθρο θα επισημάνω κάτι που οι μη γνωρίζοντες ιστορία ξεχνούν. Οι περισσότεροι από τους μετανάστες που είναι συγκεντρωμενοι στα σύνορα είναι από χώρες που προμυθευσαν την Τουρκία με τζιχαντιστες. Μαρόκο, Σομαλία, Πακιστάν και άλλες χώρες που ελπίζουν να χαθούν τα ίχνη τους μέσα στο μέγεθος της Ευρώπης. Ομως όπως μου επεσήμανε φίλος η Τουρκία τους χρησιμοποιεί όπως το 1453, σαν βαζιβουζουκους δηλαδή σαν το πρώτο αναλώσιμο τμήμα μιας εισβολής. Τα τελευταία νέα που μεταδίδουν ρεπόρτερ είναι ότι με λεωφορεία μαζεύουν περί τους 10000 σε σημεία που ο Έβρος είναι βατος τη στιγμή που… Read more »

Nasos
Member
Active Member
Nasos

Μήπως θα έπρεπε η Ελλάδα – Ευρώπη να κάνει μια ζώνη ασφαλείας εντός της τουρκίας 30 χλμ ? στα χερσαία και στα μικρασιατικά παράλια ? (Ναι το ξέρω . . . ν’ αλλάξω πλευρό).

chriss8
Member
Famed Member
chriss8

Ενώ το ξεκίνησες πολύ ωραία, από την φράση:
“Τότε όλοι οι σύμμαχοί μας θα συμφωνισουν για να απαλλαγούν από το πρόβλημα.”, πέρασες στην σφαίρα της τρομολαγνίας, της παραπληροφόρησης και της επιστημονικής φαντασίας. Μην είσαι τόσο φοβισμένος και μην τρομοκρατείς τον κόσμο….
Κανένας δεν θα σου πάρει εθνικό έδαφος χωρίς πόλεμο. Μιλάμε για κατοικημένες περιοχές κυρίαρχου κράτους, όχι ενός fail state που όλοι θέλουν την κυβέρνηση νεκρή. Μην κάνεις άλματα λογικής και μην υποτιμάς την δύναμη μας

Sousourada
Member
Noble Member
Sousourada

… τι;…

Athan
Member
Famed Member
Athan

“Πάρτε τώρα μια εθνική συμφορά στα κεφάλια σας και στα κεφάλια των παιδιών σας. Τάδε έφη Αντώνιος.” Ο Ελληνικός Λαός, η Ελληνική Κυβέρνηση, οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, οι Δυνάμεις Ασφαλείας, τελικά όλη η Ελλάδα, σε διαψεύδουν στην παράλογη ανάλυσή σου. Επειδή λοιπόν δεν συμφωνεί η πραγματικότητα με τις πρόδρομες “παραδοχές” σου τιμωρείς με τον τρόπο που μόνον βαθιά προκατειλημμένοι κραϊμπέυμπηδες γνωρίζουν: Τις “κατάρες” της κυρά-Μαρίκας της γειτονιάς, τόσο δημοφιλείς στην περίοδο του μεγάλου Εθνικού Διχασμού που αφήνουμε πίσω μας. Φίλε Αντώνιε, οι εξελίξεις σε ξεπέρασαν. Οι Έλληνες ομονόησαν. Οι Τούρκοι ηττήθηκαν. Οι Ευρωπαίοι και οι λοιποί Σύμμαχοι ένιωσαν στο πετσί… Read more »

Consigliere_
Member
Trusted Member
Consigliere_

η κατασταση οσο περναν οι μερες θα δυσκολευει για την Ελλαδα και στο τελος θα μας γυρισει τελειως μπουμερανγκ καθως οι Ευρωπαιοι περα απο λογια δεν θα κανουν τιποτα και η χωρα θα μετατραπει κυριολεκτικα σε αποθηκη αλλοδαπων. Σε λιγες μερες θα οργανωθει καλυτερα το τουρκικο παρα(κρατος) και θα μεταφερει πολλαπλασιους αριθμους στα νησια που ειναι παρα πολυ δυσκολο να φυλαχθουν. Αργα ή γρηγορα η ”αμυνα” θα καταρρευσει. Η κυβερνηση δεν δινει λυσεις στο προβλημα. Το αντιμετωπιζει στατικα. Το να αποσπα η κυβερνηση εφεδρειες και σχηματισμους που προοριζονται για συμμετρικη απειλη ειναι μεγαλο λαθος και δειχνει αδυναμια. Οι Τουρκοι τα… Read more »

Nikolaos
Member
Famed Member
Nikolaos

Δεν είναι τίποτε εύκολο, αλλά όλα είναι υπό έλεγχο. Το ευτύχημα είναι η παρουσία του Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου στη θέση του Α/ΓΕΕΘΑ. Μεγάλο κεφάλαιο για την πατρίδα.
Και: Στα νησιά η υπεροχή που αφήσαμε να οικοδομήσει ο εχθρός σε πλωτά μέσα και δυνατότητες επισκόπησης από αέρος πληρώνεται με τη δυσκολία στον έλεγχο των αφίξεων. Θα περιορισθούν αλλά πράγματι δύσκολα θα εκλείψουν.

Lefteris
Member
Famed Member
Lefteris

.

Lefteris
Member
Famed Member
Lefteris

Είχα γράψει κάτι διαφορετικό από το κλίμα που επικρατεί, αλλά μάλλον πρέπει να ζήσουμε τον ενθουσιασμό των ημερών.
Μακάρι να αλλάξουμε ρότα ως λαός και να ευθυγραμμιστούμε με αυτή της μακραίωνης ιστορίας μας. Έχουμε πολλά εργαλεία: την ενότητα, την αντίσταση στους εχθρούς μας (τους εσωτερικούς πρώτα! ) και την Πίστη στον Θεό και την Πατρίδα μας στα οποία δεν πρέπει να δεχθούμε καμία έκπτωση.
Στον παρακάτω σύνδεσμο θα δείτε πόσοι πολλοί παγκοσμίως ενθουσιάστηκαν για την στάση μας και πόσο μας στηρίζουν!
https://9gag.com/gag/aGgrQVw#comment

chriss8
Member
Famed Member
chriss8

Είμαστε απόντες απ’όλα τα forum. Καλά τα λέμε μεταξύ μας, αλλά σε διεθνείς συζητήσεις μας καπελώνουν μέχρι και οι Σκοπιανοί. Το συγκεκριμένο λινκ, το ανέβασε είτε κάποιος “ευαισθητούλης” είτε είναι οργανωμένη κίνηση των πληροφοριακών επιχειρήσεων των Τούρκων (αυτών που δεν έχουμε κάνει ποτέ).
Σε κάθε περίπτωση, στα σχόλια από κάτω, ο κόσμος αναγνωρίζει το δίκαιο του να μην επιτρέπεται η (μαζική) υποδοχή μεταναστών…

chriss8
Member
Famed Member
chriss8

Σημείωση:

Πιστεύω ότι είναι σύμπτωση ότι το βίντεο είναι του RT….. τα αδέρφια μας….

Xristoforos
Member
Noble Member
Xristoforos

Σε πρόσφατο σχόλιο είχε αναφερθεί πολύ σωστά και ο Miscojones για τα 12 μίλια.
Θα ήταν μια κίνηση ισχύος από την μεριά μας και ένα μήνυμα για το που έχουμε γραμμένο το casus belli τους.
Επίσης φαντάζομαι τα σύνορα Τουρκίας – Βουλγαρίας θα είναι κυριλέ… για όσους δεν έχουν καταλάβει ότι είναι πραγματική η επίθεση στην χώρα μας.

Mageiras
Member
Famed Member
Mageiras

Παμε παιδιά! Όλοι μαζί ενωμένοι σαν γροθιά!!

AESA
Member
Famed Member
AESA

Σίγουρα θα έχουν μερικά παλιά πυροβόλα 155. Ας τα μεταφέρουν 3 με χιλιόμετρα μακριά από τις καστανίες και ας ρίχνουν αβολίδοτα. Να δεις για πότε θα αδειάσουν τα περάσματα. Και όσοι δεν φύγουν γνωρίζεις πως δεν μένουν για καλό και λαμβάνεις τα μέτρα σου.
Το airpolising της Βουλγαρίας δεν το έχουμε ακόμα; Ας κάνουν ένα χαμηλό πέρασμα ένα ζεύγος F16, μερικές διελεύσεις από Apache ή να πετά για λίγο πίσω από τις δυνάμεις της αστυνομίας να σφίξουν λίγο οι κώλοι, αλλά να δώσεις και πνοή σε όσους είναι στην Ελληνική πλευρά των συνόρων. Εκεί έχει νόημα η παρέλαση.

ThanosD
Member
Active Member
ThanosD

Ερχονται απο πολεμικες συγκρουσεις ,ειτε απο το Αφγαχισταν,(ποσα αφιερωματα εχιε κανει η “Π” για αυτη τη χώρα και τους πολέμους εκεί ) ειτε απο τη Συρία ,ακόμη και απο τους εμφυλίους της Αφρικής.Εχουν δει πολυ αίμα ,μπροστά τους .που εμεις δεν μπορουμε να φανταστούμε .τι μπορει να τους φοβίσει αναρωτιέμαι ..και απάντηση δεν βρίσκω ..Ειρήνη ζητουν ..οχι πολεμο.Και πανω του ςοβιδες να ριξεις , με κάποιο τρόπο θα συνεχισουν δεν θα εισαι ο πρώτος..αλλωστε

epampapas
Member
Noble Member
epampapas

Το έγραψα και σε άλλο μου σχόλιο. Δεν είναι καθόλου απλά τα πράγματα και η κίνηση της τουρκία ουδόλως αμυντική, διαφωνώ μαζί σας. Αν ένα μέρος των λαθραίων εξοπλιστεί (ήδη χρησιμοποιούν μη πυροβολα όπλα) και καταφέρουν και περάσουν τα σύνορα μπουλούκια που λέμε, τότε μεγάλο μέρος του ΕΣ θα αναγκαστεί να φυλάει στρατόπεδα και οπλισμό, χωριά, πόλεις και υποδομές από πλιάτσικο και τον πληθυσμό από βιασμούς κτλ. Οπότε αμέσως τα περισσότερα αμυντικά σχέδια αχρηστεύονται. Ελπίζω μόνο να υπάρχουν άλλα και για τέτοιες περιπτώσεις. Εφεδρείες πιο πίσω από τον Έβρο ουσιαστικά δεν έχουμε. Γνωστά αυτά. Και αχίλλειος πτέρνα του αμυντικού μας… Read more »

Nikolaos
Member
Famed Member
Nikolaos

Αυτά δεν συζητούνται δημοσίως βέβαια, αλλά αν άτακτοι βασιβουζούκοι εισβολείς αρχίσουν να κάνουν τέτοια στα μετόπισθεν α) ο πληθυσμός είναι εθνοφύλακες, διατηρεί οπλισμό στα σπίτια και θα αμυνθεί και β) με μια κύρυξη εμπολέμου καταστάσεως όλοι αυτοί απλά θα εκτελεσθούν στο λεπτό με μια σφαίρα στο αυτί, κατά χιλιάδες. Δεν θα απασχοληθεί καν ο Στρατός με αυτό. Ο ολοκληρωτικός πόλεμος για κατάκτηση κατωκημένων περιοχών από τον εχθρό και εξανδραποδισμό ή εθνοκάθαρση του ελληνικού πληθυσμού τους δεν είναι παχνίδι, και θα γίνει – εφόσον το επιλέξει ο εχθρός – με όρους ολοκληρωτικού πολέμου και όχι μονομαχίας κυρίων για τα μάτια μιας… Read more »

kakaouskia
Member
Noble Member
kakaouskia

Καλημέρα

Σε αυτό που λέει ο Νικόλαος, απλώς να αναφέρω ότι σε παλαιότερες συζητήσεις που έκανα με άτομα στις ακριτικές περιοχές στα βόρεια σύνορα της Ελλάδας μου λέχθηκε ότι ο ντόπιος πλυθησμός ήταν σε εγρήγορση και μέσα μέσα που δοκίμαζαν διάφορες ομάδες ατάκτων / συμμορίες, όπως θέλετε πέστε τους να προκαλέσουν προβλήματα, τύχγαιναν χειρισμού από τους ιδίους τους κατοίκους.

Οι αρχές απλώς ενημερώνονταν ότι “έτυχε χειρισμού το τάδε περιστατικό” και όχι “έγινε το τάδε περιστατικό”

KaizerAmstelVonLagerS
Member
Noble Member
KaizerAmstelVonLagerS

Το πηγαινατε καλα… Λεω…αστο να παει στο διαολο…Δεν θα κανουν οι Τουρκοι πολεμο με Μ60…θα κανουμε εμεις με Μ48 και Λεο1….αλλα…εμψυχωση θελουν να περασουν οποτε τους το δινω…. Και μετα γραφετε αυτο… “Ακόμη κι αν η Τουρκία καταφέρει να βγάλει όλο το Πολεμικό της Ναυτικό στη Μεσόγειο (δεν συζητάμε για το Αιγαίο), τότε μάλλον θα βρει απέναντί της Αίγυπτο, Ισραήλ, Γαλλία και, γιατί όχι, τον 6ο Στόλο. Το ξέρουν και θα το αποφύγουν.” Οποτε σας ζητω με πολυ απλα λογακια…να μας ενημερωσετε πως εσεις ειστε τοσο σιγουροι οτι οι Τουρκοι θα βρουν απεναντι τους αυτους που λετε.Βαζετε ενα μαλλον για… Read more »

alexmark
Member
Noble Member
alexmark

Σωστός, και να μη ξεχνάμε ότι μαζί με τους στόλους των συμμάχων που μάλλον θα κάνουν ντα τους Τούρκους, θα ενωθούν και τα ΑΒ που θα φτάσουν σε δύο μήνες. Επιπλέον το μνημόνιο Τουρκίας-Λιβύης είναι άνευ νοήματος και κακώς ασχολούμαστε (όπως έγραψε συντάκτης της Πτήσης). Γινόμαστε κακοί αλλά μήπως πρέπει μερικές φορές;

bill971
Member
Active Member
bill971

Καλημέρα!
Ίσως πρέπει να περάσουν κάνα δυο canadair & να τους ρίξουν ένα πλύσιμο!

Tango.Alpha
Member
Noble Member
Tango.Alpha

Κατ’αρχήν συγχαρητήρια για τις μέχρι στιγμής ενέργειες και αντιδράσεις της ελληνικής κυβέρνησης δεν περίμενα ότι θα ήταν τόσο μεθοδικές. Μακάρι να συνεχιστούν. Ενα σχόλιο: αξίζει να δούμε τη νομική και μιντιακή “θωράκιση” της διαδικασίας: ένα διεθνές νομικό γραφείο που με βάση το γράμμα των νομικών συνθηκών θα εξηγεί γιατί η αντίδραση της Ελλάδος είναι νόμιμη και πως θα προστατευτεί από αγωγές των λαθρομεταναστών που θα εμποδιστούν με βίαιο τρόπο. Και ταυτόχρονα να υπάρξει μια επαγγελματικά οργανωμένη απάντηση σε επίπεδο επικοινωνίας ώστε να γίνει κατανοητό γιατί η Ελλάδα κλείνει τα σύνορα και αμύνεται. Οι εταιρείες που τρέχουν τις καμπάνιες του ΕΟΤ… Read more »

Thras
Member
Famed Member
Thras

Αρχικά πρέπει να συμφωνήσουμε όλοι ότι η χώρα βρίσκεται υπό εισβολή. Εφόσον αυτή η εισβολή προωθείται απροκάλυπτα από την Τουρκία με δηλώσεις μάλιστα του ίδιου του προέδρου της, αυτό συνιστά εχθρική συμπεριφορά. Σε αυτή την εχθρική συμπεριφορά η Ελλάδα πρέπει – να απελάσει άμεσα τον τούρκο πρέσβη ως ένδειξη δυσαρέσκειας – να κλείσει τα σύνορά της συνολικά. Εκτός των χερσαίων και στα θαλάσσια σύνορα να γίνονται απωθήσεις (δεν πρέπει να μας ενδιαφέρει αν είναι νόμιμες, ο αντίπαλος δεν παίζει νόμιμα). Επιπλεόν να βρεθεί τρόπος να σταλούν ξανά απέναντι καραβιές μεταναστών που είναι ήδη σε ελληνικό έδαφος. Αν είνια δυνατόν να… Read more »

Nikolaos
Member
Famed Member
Nikolaos

Οι απελάσεις δεν βοηθούν, είναι αμοιβαίες, και θα στερηθούμε ως εκ τούτου πολύτιμες πληροφορίες, που ο εχθρός δεν θα στερηθεί, λόγω των τεραστίων δικτύων HUMINT που έχει στήσει, από “πρόσφυγες”, γερμανούς συνταξιούχους λάτρεις του Αιγαίου, “συνελεύσεις” και “καταλήψεις” που “διαφωτίζουν” την ελληνική κοινή γνώμη για την ανάγκη αποφυγής εξορύξεων στη θάλασσα και καλούν σε “εξέγερση Σλαυομακεδόνων” (Θεσσαλονίκη 2007, ο νοών νοείτο …) κλπ κλπ.

Chris
Member
Famed Member
Chris

Γερμανοί συνταξιούχοι. Τι μας θύμισες τώρα. Αυτός ο λαός ότι μπορεί για την καταστροφή των Ελλήνων θα το κάνει.

Nikolaos
Member
Famed Member
Nikolaos

Κι όμως … Οι μεγαλύτεροι και πλέον φλογεροί Φιλέλληνες που έχω γνωρίσει είναι Γερμανοί … Η παιδεία τους τους επιτρέπει τη μέθεξη στον πολιτισμό μας με έναν τρόπο που και σε μας είναι απόμακρος … Γενικώς, η παιδεία είναι αυτό που εξύψωσε το έθνος των Τευτόνων στο ρόλο της Κιβωτού της Διαθήκης του πανανθρώπινου πολιτισμού, τα έτη από το Διαφωτισμό (και τον Αντιδιαφωτισμό, με τα επίσης πλούσια ερεθίσματά του) μέχρι το μοιραίο 1933, και η αυτοκαταστροφική οίηση αυτό που το σώριασε στα Τάρταρα, ένοχο, μιαρό και ανυπόληπτο κουρέλι μεταξύ των εθνών … Ευτυχώς, πολλά έχουν γίνει έκτοτε για να ανακτήσει… Read more »

chriss8
Member
Famed Member
chriss8

Αν η πολιτική μας δεν to απαγόρευε, οι ΕΔ θα είχαν δυνατότητα “crowd riot control” (βασική non-lethal λειτουργία ξένων στρατών). Έτσι θα μπορούσαμε να έχουμε μια δεκαριά από αυτά, για να ενισχυθεί ουσιαστικά η αστυνομία:

comment image
comment image

Lefteris
Member
Famed Member
Lefteris

Πως ανεβάζεις τις φωτογραφίες; Με html tag ; Μπορείς να βοηθήσεις; smile

chriss8
Member
Famed Member
chriss8

Ανέβασα στο imageshack και απλά έβαλα εδώ τα λινκ

markos152
Member
Member
markos152

Το ότι «έσκασαν στα γέλια και μίλησαν με γαλλικά στους Τούρκους» από πού προκύπτει? Εγώ άκουσα μόνο δηλώσεις κατανόησης από τους ηγέτες της ΕΕ.

flatspin
Member
Noble Member
flatspin

Μια ερώτηση αν και οσοι ξέρουν: Πήρε το μάτι μου αναφορες για δικές μας παραστρατιωτικές ομάδες στον Εβρο (κυνηγοι-εθνοφυλακες-εφεδροι απο συλλογους στρατιωτικους – και λοιπα). Ισχυει? Αν ισχύει η αστυνομια υπάρχει? Θελω να πω, μπορει να αγαπουν πολυ την πατριδα τους ή να “αγαπουν” ακομα περισσοτερο την Τουρκία, δεν παυει ομως να φέρουν την ιδιοτητα του πολίτη και φυσικα να μην έχουν κανενα δικαιωμα οπλοφορίας (αφου ελαβε τελος κιολας η κυνηγετικη περιοδος) ή διενέργεια οποιασδηποτε αλλης πράξης στα πλαισια της προστασιας των συνόρων ή της ταξης. Αν ισχυουν αυτα τα πράγματα, η πολιτεια θα πρεπει να λάβει θέση. Εμεις δεν… Read more »

Nikolaos
Member
Famed Member
Nikolaos

Τα Τάγματα Εθνοφυλακής στις παραμεθόριες περιοχές είναι υπό τη διοίκησης του ΕΣ και είναι στρατιωτικές μονάδες, η δε οποιαδήποτε παράβαση της πειθαρχίας διώκεται κατά τον Στρατιωτικό Ποινικό Κώδικα απηνώς. Δεν είναι “παραστρατιωτικές ομάδες”, ούτε άτακτοι, ασκέρια, τσέτες, κατσαπλιάδες κλπ., αλλά ηλικιωμένοι στρατιώτες του ΕΣ, μέρος του εθνικού αμυντικού σχεδιασμού. Κρατούν οπλισμό του ΕΣ στις οικίες τους κατά το Νόμο και τους εν ισχύι κανονισμούς (πολύ λογικό, αν γίνει κάτι, τα σπίτια τους είναι δίπλα στο ποτάμι, δεν υπάρχει χρόνος για διανομή οπλισμού από μονάδες). Ενδέχεται να έχουν λάβει οδηγίες από τις διοικήσεις τους να είναι σε ετοιμότητα για “κάτι”. Δεν… Read more »

TwoHourstoDoom
Guest
Member
TwoHourstoDoom

ο flatspin δεν μιλαει για Τ.Ε. αλλα για “ιδιωτικη πρωτοβουλια”, ειδα κι εγω καποιους στα social media.

x-m
Member
Famed Member
x-m

Προφανώς το να αρπάζει κανείς ένα όπλο και να δρα κατά βούληση πέραν του ότι είναι ποινικό αδίκημα, ενέχει κινδύνους εθνικούς. Αν σκοτωθεί κάποιος απο την απο άλλη πλευρά των συνόρων , ιδιαίτερα αν είναι τούρκος, θα καταναλωθεί πολύτιμο πολιτικό “κεφάλαιο” για μην εκτραχυνθούν τα πράγματα.Θα είναι εγκληματικό να πληρώσει η χώρα ή να αναπροσαρμόσει την πολιτική της λόγω του θυμικού κάποιου/κάποιων .

chriss8
Member
Famed Member
chriss8

Στα social media είμαι πλούσιος γυναικάς που κοιμάται μόνο 2 ώρες κάθε βράδυ, από τα πολλά ποτά και τα…ξενύχτια. Σε αφήνω τώρα γιατί η μαμά μου δεν μ´αφήνει να είμαι πολύ ώρα στο Ίντερνετ

hmm lol lol

epampapas
Member
Noble Member
epampapas

Ο οθωμανικός στρατός παραδοσιακά ξεκινούσε τις μάχες στέλνοντας στίφη ατάκτων με υποτυπώδη οπλισμό στον εχθρό. Για να τον κουράσει και να τον φθίρει.

Ίσως οι τούρκοι επιτελείς δε χρειάστηκε να κοιτάξουν μακριά για να πάρουν έμπνευση.

iliaskir
Member
Member
iliaskir

Μήπως είναι η κατάλληλη στιγμή να εξαγγείλει η Ελλάδα τα 12 νμ;;;;

Athan
Member
Famed Member
Athan

Η Ελλάδα, οι Έλληνες τελικά, κέρδισαν την πρώτη και πιο σημαντική μάχη του Πολέμου. Υβριδικός ή όχι, είναι πλέον ανοικτός Πόλεμος. Όσοι διαβασαν στις Σχολές τους το Vom Kriege με καταλαβαίνουν απολύτως. Το στραπατσάρισμα και οι λάθος εκτιμήσεις βέβαια της ΜΙΤ, της İçişleri Bakanlığı (Jandarma) και των δύο “διαχειριστών” της Εισβολής (Süleyman Soylu – Arif Çetin) έχουν “τρελλάνει” τον Πρόεδρο Ερντογάν. Το γελοίο και απάνθρωπο σχέδιό του δεν είχε υπολογίσει τους (νέους) Έλληνες… Σημειώνω πως όταν η Ελλάδα απέκτησε νέα Κυβέρνηση, Χερσαίο Εμπόδιο (φράχτης) δεν υπήρχε στο Προγεφύρωμα του Καράαγάτς. Διαλυμένος από τις πλημμύρες, ο πεσμένος φράχτης, έγινε το σύμβολο… Read more »

LaM
Member
Active Member
LaM

Σχολιο που πρέπει η Πτηση να το κάνει ξεχωριστό άρθρο…!

Κρατα γερά αδερφέ μας! Κρατα γερά!!

kK19641970
Member
Famed Member
kK19641970

Μπραβο για το σχολιο, συμφωνω απολυτα.

My_name_is_Nobody
Member
Famed Member
My_name_is_Nobody

Έκαστος εφ’ ω ετάχθη.

ΥΓ
Δυστυχώς δεν μπορώ να κάνω και άλλα thumb up!

ΥΓ 2 “εθελοντικά” ( οι άντρες του λιμενικού πρέπει να έχουν μεγάλη πειθώ).

Nikolaos
Member
Famed Member
Nikolaos

Και πάλι σε ευχαριστούμε για τη ανταπόκρισή σου, που μας δίνει ανακούφιση. Συνέχισε όπως τώρα. Στο πλαίσιο, αυτονόητα, του υπηρεσιακού απορρήτου, μη μπεις ποτέ στον πειρασμό να στρογγυλέψεις τα πράγματα. Η αλήθεια ελευθερώνει. Είναι καλό για την ψυχική προπαρασκευή των Ελλήνων για μακρύ αγώνα να μην εμφανίζονται ως εύκολα αυτά που έχουν μεγάλο μόχθο και αγωνία. Όποια αβάσιμη ευφορία δημιουργηθεί πρόωρα, θα γυρίσει σε απογοήτευση στην πρώτη αναποδιά. Ήδη η κρίση αυτή ήταν θείο δώρο για τους Έλληνες, άνοιξε πολλά μάτια, διασκέδασε ψευδαισθήσεις που έτρεφαν καλοπροαίρετοι πολίτες, καλοί πατριώτες και δημοκράτες. Ο βάτραχος πήδηξε έξω από την κατσαρόλα, Athan! Το… Read more »

My_name_is_Nobody
Member
Famed Member
My_name_is_Nobody

Long Live Tayyip.

Nikolaos
Member
Famed Member
Nikolaos

Αγαπητέ μου φίλε, όπως συμβαίνει με όλα τα αγράμματα κτήνη, των οποίων οι παραστάσεις περιορίζονται σε αλάνες άγριας μεγαλούπολης (και δη ανατολίτικης …) και συναναστροφές με λογής χαμίνια, θεωρεί ότι οι κώδικες που κρατούν εκεί μπορούν εύκολα να μεταφερθούν σε πολυσύνθετες σχέσεις άλλων υποκειμένων της ιστορίας (προσώπων και κρατών), και ότι όσοι – στο πλαίσιο ακριβώς τέτοιων πολύπλοκων και αμοιβαίως επωφελών σχέσεων – προσηλώνονται σε κάποιους κανόνες είναι δειλοί, υποκείμενα στα οποία εύκολα μπορεί να επιβληθεί κάποιος καπάτσος με την αμιγή δύναμη της θέλησης. Αυτό δηλαδή που είναι η δύναμή τους (έχουν έχουν βρει άλλωστε ερείσματα σε όλον τον κόσμο… Read more »

My_name_is_Nobody
Member
Famed Member
My_name_is_Nobody

Νικόλαε
Έτσι και σήμερα όπως και πριν 2500 χρόνια, δεν θα συγκρουστούν δυο στρατοί αλλά δυο κοσμοθεωρίες , αυτή του ελεύθερου, σκεπτόμενου πολίτη με αυτή του υποταγμένου υπηκόου, στην θέληση του ηγεμόνα.
Πιστεύω, πως βαθιά μέσα μας ,αυτός ο ελεύθερος πολίτης υπάρχει και θα υπάρχει και αρκεί ένα ταρακούνημα για να τον κάνει να ξυπνήσει.
Αυτό το τράνταγμα μας το προσέφερε απλόχερα ο Νεοσουλτανίσκος που τα βράδια πριν κοιμηθεί ονειρεύεται αυτοκρατορίες – να τον έχει ο Θεός καλά-.
Μαζί με εσένα δοξάζω την τύχη μας που δεν έφερε αυτή την πλημμυρίδα δυο χρόνια πριν.

Parabellum
Member
Member
Parabellum

Δακρυσμένος Υποκλίνομαι!!!

kK19641970
Member
Famed Member
kK19641970

Αγαπητοι φιλοι συναναγνωστες και στελεχη της Π&Δ, ηρθε η ωρα να σοβαρευτουμε και να αντιδρασουμε ΕΝΩΜΕΝΟΙ στην αγελη των μεμετηδων που θελουν να κατακτησουν τους παντες. Συγχαρητηρια για το πολυ καλο και ΕΝΟΤΙΚΟ αρθρο. ΜΠΡΑΒΟ στα παιδια μας στον Εβρο και στην θαλασσα που δινουν την ψυχη τους για να διαφυλαξουν την ακεραιοτητα της ΠΑΤΡΙΔΑΣ μας. Ισως καποιοι φιλοι ξανασκεφτουν τα “ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΩΝ ΕΔ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΟΠΩΣ ΟΙ ΑΛΛΟΙ”.

Tasos
Member
Noble Member
Tasos

Δεν θα κουραστώ να το επαναλαμβάνω: το μεγάλο πρόβλημα ξεκινάει από τις ανεξέλεγκτες ΜΚΟ

Giannis
Member
Trusted Member
Giannis Apohnis

Σκεφτείτε, πόσο πιο εύκολη θα ήταν η δουλειά του Στρατού στον Έβρο, αν: α. είχε προχωρήσει η κατασκευή της τάφρου κατα μήκος των συνόρων β. αν είχε προχωρήσει επίσης η κατασκευή φρακτη συρματοπλέγματος όπως έπραξε η Βουλγαρία εντος 2 ετών κατα μήκος των βουλγαροτουρκικών συνόρων μηκους 146 χλμ αντίστοιχου περιπου σε μήκος με τα ελληνοτουρκικά σύνορα. ΑΚΟΜΑ και τώρα, θα μπορούσε να ξεκινησει σταδιακα διαδικασία σε επιμέρους τμηματα της μεθορίου με τελικό στόχο όλη η μεθοριος να προστατεύεται με φρακτη, αισθητηρες καμερες κλπ. Πολύ λιγότερες αναγκες σε προσωπικό, λιγοτερο αγχος και σπαταλη δυνάμεων και πόρων. Ας όψονται οι ιδεοληπτικοί. Επειδή… Read more »