- Advertisement -

Στην Κριμαία θα φτιαχτούν τα ελικοπτεροφόρα που ακύρωσε η Γαλλία λόγω… Κριμαίας

- Advertisement -

Η Ρωσία, στην προ προσάρτησης της Κριμαίας εποχή είχε συμφωνήσει με τη Γαλλία για τη ναυπήγηση δυο ελικοπτεροφόρων κλάσης Mistral, ομοια με αυτά του γαλλικού Ναυτικού. Αυτό υποτίθεται ότι θα ήταν μία άμεση και χωρίς τεχνολογικό ρίσκο επιλογή για την προμήθεια τέτοιων σκαφών από το ρωσικό Ναυτικό, που εκείνη την εποχή αλλά και μέχρι σήμερα δεν διαθέτει κανένα.
Μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Κριμαία και στην συνέχεια την προσάρτησή της μετά από ένα δημοψήφισμα παρωδία, Η Γαλλία αποφάσισε να ακυρώσει τη συμφωνία για την πώληση των δυο ελικοπτεροφόρων πλοίων στη Ρωσία, που είχαν ξεκινήσει να ναυπηγούνται και μάλιστα είχαν λάβει και τα ρωσικά ονόματά τους (Vladivostok και Sevastopol αντίστοιχα) και Ρώσοι τεχνικοί και ναυτικοί είχαν μεταβεί στη Γαλλία για να ξεκινήσουν την εκπαίδευσή τους.
Οι δυο χώρες τελικά έφτασαν σε μία συμφωνία με την Ρωσία να παίρνει πίσω τα χρήματά της και τα δυο μισοτελειωμένα πλοία να ολοκληρώνονται και να καταλήγουν τελικά στην Αίγυπτο, που τα ενέταξε με χαρά στο Ναυτικό της.
Ωστόσο, σήμερα, η Ρωσία θα ναυπηγήσει δυο νέα ελικοπτεροφόρα της εγχώριας κλάσης Priboy στα ναυπηγεία Zaliv τα οποία βρίσκονται… στην Κριμαία. Σύμφωνα με το Sputnik, η Ρωσία αξιοποιεί για τον σκοπό αυτό τεχνολογία, εκπαίδευση και χρήματα από την ακυρωθείσα συμφωνία με τη Γαλλία.
Τα δυο πλοία εκτιμάται ότι θα έχουν ολοκληρωθεί και τεθεί σε υπηρεσία μέχρι το 2027, αν και το συμβόλαιο δεν έχει υπογραφτεί ακόμα. Θα είναι ικανά να μεταφέρουν έως και 10 ελικόπτερα το καθένα.
Αν η πώληση των δυο Mistral από την Γαλλία στη Ρωσία προχωρούσε, θα ήταν με διαφορά μάλιστα, η μεγαλύτερη στρατιωτική πώληση από χώρα του ΝΑΤΟ στη Ρωσία. Η επιλογή δε της Ρωσίας να αγοράσει έτοιμο δοκιμασμένο σχέδιο ήταν απολύτως ενδεικτική της δικής της ναυπηγικής νωθρότητας – για να το θέσουμε εύσχημα – αφού το σύνολο των ναυπηγικών της προγραμμάτων με εξαίρεση αυτό των υποβρυχίων, ήταν εκτός χρονοδιαγράμματος, εκτός προδιαγραφών και με υπερβάσεις στο κόστος.

Φωτογραφίες: Παραδόθηκε το πρώτο αρματαγωγό Project 11711… μετά από 14 χρόνια!

Οι υπερσύγχρονες ρωσικές φρεγάτες που όταν παραδοθούν… δεν θα είναι πια υπερσύγχρονες.

Οικονομικό και αξιόπιστο χωρίς εξωτικά συστήματα το νέο προτεινόμενο ρωσικό αεροπλανοφόρο

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στο ptisidiastima.com εκφράζουν απαραίτητα τους συντάκτες τους κι όχι υποχρεωτικά την ιστοσελίδα. Ο ιστότοπος δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συντακτών της και των άρθρων τους. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση των άρθρων μας χωρίς γραπτή έγκριση, αλλιώς το ptisidiastima.com θα λάβει όλα τα απαραίτητα νομικά μέτρα. Τα σχόλια των άρθρων που ακολουθούν, δεν εκφράζουν την ιστοσελίδα, παρά μόνο αυτούς τους ίδιους τους σχολιαστές. Η αρχισυνταξία έχει το δικαίωμα να λογοκρίνει σχόλιο ή να απαγορεύσει την δημοσίευσή του.

- Advertisement -
- Advertisement -
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
epampapas

To αν ήταν το δημοψήφισμα παρωδία σε μια αποδεδειγμένα ρωσόφωνη περιοχή, ιστορικά, εθνολογικά και γλωσσικά, δεν τεκμαίρεται και είναι άποψη του γραφόντος.
Οι Γάλλοι από την άλλη επέδειξαν εμπορική αναξιοπιστεία, που πληρώθηκε σε ρήτρες, και πρέπει να μας προβληματίσει και εμάς αν κάποια μέρα τα συμφέροντα τους αλλάξουν έναντι μας τι θα συμβεί…
Τέλος οι Ρώσοι δεν είχαν εμπειρία σε τέτοια πλοία, και τώρα την αποκτούν και οφελείται η βιομηχανία τους πολλαπλά. Ίσως καλύτερα έτσι λοιπόν.
Πάντως να εκτιμήσουμε την λεπτή ειρωνεία των Ρώσων (έχουν παράδοση σε κάτι τέτοια) που επέλεξαν τα ναυπηγεία στην Κριμαία.

Nikodimos Pavlidis

Δεν θέλω να σας απογοητεύσω, αλλά οποιοδήποτε δημοψήφισμα μετά από στρατιωτική εισβολή εναντίον κυρίαρχου κράτους είναι ΕΞ ΟΡΙΣΜΟΥ παρωδία. Δεν έχει να κάνει με προσωπικές απόψεις.
Εξάλλου, με την λογική σας, κι η Τουρκία δικαιούται να κάνει στρατιωτική εισβολή στον Έβρο, να καταλάβει την Θράκη και να διεξάγει δημοψήφισμα στους συμπαγείς μουσουλμανικούς πληθυσμούς και μετά να κάνει και προσάρτηση της περιοχής που σύμφωνα με την λογική σας πάντα, θα ήταν… νόμιμη.
Μόνο που δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα, ευτυχώς δηλαδή.

Kimon

Ουαου!!! Η ρωσολαγνεία στο μεγαλείο της!!!
Σοβαρά; Δηλαδή ήταν αναξιόπιστη η Γαλλία που δεν πούλησε τα πλοία σε μια χώρα που είχε εισβάλει σε μια άλλη και προσάρτησε έδαφος της;
Επειδή η Ουκρανία είχε ίδια γλώσσα αυτό την νομιμοποιεί;Δεν είναι ανεξάρτητο κράτος;Σοβαρά;
(Για το δημοψήφισμα με κάλυψε ο Nikodimos Pavlidis)

Gilan

Δεν υπάρχει Ρωσολαγνεία στο σχόλιο του Epam Papas!

andreasmp412c

“Ουαου!!! Η ρωσολαγνεία στο μεγαλείο της!!!
Σοβαρά; Δηλαδή ήταν αναξιόπιστη η Γαλλία που δεν πούλησε τα πλοία σε μια χώρα που είχε εισβάλει σε μια άλλη και προσάρτησε έδαφος της;”
Οταν θελει να πουλησει τα SAMP σε μια χωρα που κατεχει παρανομα μετα απο κανονικη εισβολη κομματι της κυπρου ναι τη λες κ αναξιοπιστη.

chriss8

Εδώ κάποιοι Έλληνες κάνανε αγώνα να πουλήσουν ροδάκινα σε μια χώρα που επανέλαβε τον άθλο του Αττίλα. Για την Γαλλία λέμε που κοιτάει τα συμφέροντα του λαού της;

Kimon

Στην Τουρκία πουλάνε όπλα όλοι, ανεξαιρέτως!! Αλλά όχι μετά την εισβολή, τότε είχε επιβληθεί εμπάργκο όπλων (όπως και στην Ρωσία), ίσα ίσα όμως επειδή έχουμε την Κύπρο θα έπρεπε να μας απασχολεί η Κριμαία.
Δεν έκανε το ίδιο εκεί η Ρωσία; Θα σας άρεσε να περάσει έτσι το θέμα της Κριμαίας χωρίς κυρώσεις; Αυτό μετά δεν θα έδινε λαβή στην Τουρκία να προσαρτίσει την βόρεια Κύπρο αν αυτό την εξυπηρετούσε εκείνη την στιγμή ς
Με την ευκαιρία και η Ρωσία νπουλαει όπλα στην Τουρκία νκαι μάλιστα αντίστοιχα του SAMP/T. (Όχι πως δεν θα πουλούσαν οι Αμερικάνοι τα δικά τους αν τα προτιμούσε η Τουρκία)

ChistosM48

“Τέλος οι Ρώσοι δεν είχαν εμπειρία σε τέτοια πλοία, και τώρα την αποκτούν και οφελείται η βιομηχανία τους πολλαπλά. Ίσως καλύτερα έτσι λοιπόν.”
Μπορείς να μας “διαφωτίσεις” με πιο τρόπο ακριβώς “αποκτούν τώρα” εμπειρία;
Η λέξη εμπειρία φαντάζομαι ξέρεις τι σημαίνει!

Observer

Η ιστορία της Κριμαίας είναι εξαιρετικά πολύπλοκη. Είναι γνωστό ότι η Κριμαία βρέθηκε στη σσδ Ουκρανίας με απόφαση ενός Ουκρανού, του Χρουτσώφ,ενώ θεωρούνταν ρωσσική τα τελευταία 200 χρόνια.Η ναζιστοποίηση της Ουκρανίας(μη μου πείτε ότι δεν έγινε) έδωσε την ευκαιρία που αναζητούσαν οι Ρώσοι. Κάτι σαν την έκκληση του Αρχ.Μακαρίου προς τις εγγυήτριες δυνάμεις το ’74. Οι διεθνείς αντιδράσεις για την προσάρτηση της Κριμαίας ξέρουμε ότι οφείλονται στο Αγγλικό δόγμα της μη καθόδου της αρκούδας στη Λευκή Θάλασσα, και το οποίο υιοθετούν και οι Αμερικανοί.Γνωστή η οικονομική απραξία και φτώχεια της Ουκρανίας πριν την προσάρτηση. Βέβαια τώρα η Ουκρανία απέκτησε στρατηγική αξία και βοηθιέται,ώ τι υποκρισία.Γνώμη να μην ανακατευτούμε ούτε για πλάκα, για να μην πω και για ελληνικότητα της Ταυρικής.Πάντως όχι τυχαία οι ομογενείς μας είναι με τη Ρωσσία και αυτό πρέπει να σεβαστούμε. Τώρα αν θέλουν κάποιοι να εξωθήσουν τη Ρωσσία σε Γ’ παγκόσμιο πόλεμο μου είναι παντελώς αδιάφορο!!!! Θα τα λουστούν και οι ίδιοι τα αποτελέσματα της βλακείας τους. Να μην ξεχνάμε πως θα είχε ανοίξει και μέτωπο στη Βιρμανία-Μυανμάρ αν τελείωνε η Συρία και η Υεμένη!!!Κάποιοι από τους σχολιαστές θα πρέπει λίγο να “μαζέψουν” λίγο το μυαλό τους γιατί σε λίγο καιρό θα λουστούμε το Διεθνές Δίκαιο και μείς, και κει να δείτε υποστήριξη(ΕΕ,ΝΑΤΟ,ΡΩΣΣΙΑ,ΚΙΝΑ) για Αιγαίο Κύπρο Νησιά!!!! Κάτι σαν καταιγίδα της Κύπρου που δεν έγινε ποτέ!!!

chikichiki

Αυτό με τη Γαλλία χρειάζεται προσοχή μεγαλύτερη απ’ότι δίνεται συνήθως, γιατί ουκ ολίγοι έχουν φτάσει να πιστεύουν ότι στα εξοπλιστικά η Γαλλία είναι κάτι σαν μαυραγορίτης πωλητής, ή ένας από μηχανής Θεός που πουλάει όπλα και ανταλλακτικά όταν οι άλλοι τα κόβουν. Τώρα που το λέμε λέω να προσθέσω στη λίστα μου των θυμάτων της γαλλικής αναξιοπιστίας (Αργεντινή, Λιβύη, Ιράκ) και τη Ρωσία!

Diogenis

Α όλα κιόλα έτσι είναι η διεθνή νομιμότητα των ισχυρών……τι δεν καταλαβαίνετε.Να μια ακόμη παράδειγμα τήρησης της νομιμότητας.
Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζ. Μπους σε δηλώσεις του υποστηρίζει ότι η επέμβαση έγινε για να προστατευτεί η ζωή των 35.000 Αμερικανών πολιτών στον Παναμά, για να αποκατασταθεί η δημοκρατία στη χώρα αυτή και για να δικαστεί ο Νοριέγκα, τον οποίο οι αμερικανικές αρχές κατηγορούσαν για συμμετοχή στο εμπόριο ναρκωτικών.
Πίσω από όλα αυτά, όμως, δεν ήταν τίποτα άλλο παρά η Διώρυγα του Παναμά και τα τεράστια κέρδη που έχει όποιος την ελέγχει. Οι Αμερικανοί, όπως προέβλεπε η παλαιότερη συμφωνία, κρατούσαν τα «κλειδιά» της Διώρυγας μέχρι τις 31 Δεκέμβρη 1989, οπότε και θα έπρεπε να τα παραδώσουν στην κυβέρνηση του Παναμά. Η συμφωνία Τορίχος-Κάρτερ προέβλεπε ότι εκείνη τη μέρα θα αναλάμβανε τη διοίκηση της Διώρυγας Παναμέζος διοικητής, ενώ ο πλήρης έλεγχος θα περιερχόταν στον Παναμά 10 χρόνια μετά.

chikichiki

Είμαι αρκετά σίγουρος ότι η Διώρυγα του Παναμά μεταβιβάστηκε κανονικά.

d.b

Ας μην μιλαμε για δημοψηφίσματα παρωδία γιατι ηελαν και οι πετρες

chriss8

ΣΟΒΑΡΕΥΤΕΙΤΕ… δεν μιλάμε για παραβίαση διεθνούς δικαίου από Αμερικάνους Vs Ρώσους
Μιλάμε για δημιουργία τετελεσμένων για κατεχόμενα στην Κύπρο και αλλού. Μιλάμε για μια κίνηση που αναιρεί όλες τις θέσεις της χώρας μας και μας απειλεί άμεσα!
Ενημερωθείτε σωστά κύριοι. Δεν μιλάμε πλέον για Ρωσολαγνεία εδώ! Οι δηλώσεις ορισμένων εδώ μέσα είναι πιο προδοτικές και από δηλώσεις επιπέδου «το Αιγαίο ανήκει στα ψάρια του» και «οι Τούρκοι στην Κύπρο κάνανε ειρηνευτική επιχείρηση»

chikichiki

Κ. Παυλίδη, τελικά όντως επίτηδες το κάνετε!

Nikodimos Pavlidis

Όταν διαβάζεις μια είδηση σε ένα τουρκικό κρατικό πρακτορείο βλέπεις ορολογίες όπως “Ιστανμπούλ, τουρκική Δημοκρατία Βόρειας Κύπρου, ειρηνευτική επιχείρηση του 1974” κτλ. Είναι αυτονόητο ότι στην μεταφορά τους στα ελληνικά αυτή η ορολογία θα πάει στο καλάθι των αχρήστων όπου είναι η θέση της.
Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και με την αντίστοιχη ορολογία σε ρωσικά κρατικά πρακτορεία. Η Κριμαία δεν “ενώθηκε” ποτέ με την Ρωσία όπως μας λέει το Russia Today και το Ria/Sputnik. Έγινε εισβολή και κατακτήθηκε με τα όπλα. Δεν έχουμε κανένα απολύτως λόγο να αναμεταδιδουμε την προπαγάνδα του καθενός. Έστω κι αν γινόμαστε αντιπαθητικοί σε μια μερίδα των επισκεπτών μας.

- Advertisement -

Το Σχόλιο της Ημέρας

Η Αθήνα ποντάρει σε διπλωματία ΚΑΙ αμυντική θωράκιση, του Βασίλη Νέδου

Του Βασίλη Νέδου, από την Καθημερινή (αρχικό άρθρο εδώ)Με βάση ένα συνεκτικό σχέδιο το οποίο από τη μια πλευρά περιλαμβάνει τη διπλωματική κινητικότητα και...
- Advertisement -

Το τεύχος μας που κυκλοφορεί

- Advertisement -

Κύριο Άρθρο

Υπερόπλο τα υποβρύχια που έγερναν, του Βασίλη Νέδου

2
Του Βασίλη Νέδου, από την Καθημερινή (αρχικό άρθρο εδώ)Στα μέσα Οκτωβρίου του 2009, ανάμεσα στις διάφορες εκκρεμότητες που έπρεπε να επιλύσει ο Ευάγγελος Βενιζέλος,...
- Advertisement -
Card image

November 2020 #006

Αγορά 3.99 $
- Advertisement -
Card image

ΠΤΗΣΗ 2017 January #368

Αγορά 1.99 $
- Advertisement -
Card image

ΠΤΗΣΗ 2014 July 2014 #338

Αγορά $

Related News

Υπερόπλο τα υποβρύχια που έγερναν, του Βασίλη Νέδου

Του Βασίλη Νέδου, από την Καθημερινή (αρχικό άρθρο εδώ)Στα μέσα Οκτωβρίου του 2009, ανάμεσα στις διάφορες εκκρεμότητες που έπρεπε να επιλύσει ο Ευάγγελος Βενιζέλος,...

Η Ουκρανία παρουσιάζει το δικό της οπλισμένο drone

https://youtu.be/qmbcqxLmYxsΗ ουκρανική βιομηχανία αναπτύσσει οπλισμένο drone, με σκοπό να καλύψει τις ανάγκες της Ουκρανίας στον συγκεκριμένο τομέα "εκ των έσω".Η Ουκρανία παρουσίασε στις 6...

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: AM39 Exocet στα ελληνικά Rafale, η ναυτική κρούση θα συνεχίσει να έχει “γαλλικό άρωμα” στο Αιγαίο

 Απάντηση του ΥΕΘΑ Νικόλαου Παναγιωτόπουλου σε ερώτηση κοινοβουλευτικού ελέγχου του αρχηγού του κόμματος Ελληνική Λύση, Κ. Βελόπουλου, αποκαλύπτει πως οι πύραυλοι ΑΜ39  Exocet,  που...