Τα αποτελέσματα της επίσκεψης του πρωθυπουργού στο Παρίσι

25
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Την απόλυτη ικανοποίησή της για τις επαφές του Παρισιού εκφράζει η ελληνική κυβέρνηση, επισημαίνοντας τόσο τη δημόσια δήλωση του Γάλλου προέδρου Εμμάνουελ Μακρόν για την αλληλεγγύη στην Κύπρο, όσο και για την αποδοχή του της πρότασης να εκτεθούν τα γλυπτά του Παρθενώνα που υπάρχουν στο Λούβρο, στο Μουσείο της Ακρόπολης το 2021 στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση. Η ελληνική πλευρά θεωρεί ότι αποτελεί μοναδική συμβολή στον εορτασμό των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση ότι ο Γάλλος Πρόεδρος αποδέχθηκε την πρόταση του Έλληνα πρωθυπουργού, να έρθει από το Λούβρο και να εκτεθεί η μετόπη από τη νότια όψη του Παρθενώνα. Μια από τις μετόπες βρίσκεται στην Αθήνα, μια εκτίθεται στο Λούβρο και δεκαπέντε άλλες στο Βρετανικό Μουσείο, μετά την λεηλασία των γλυπτών από τον Λόρδο του Έλγιν.

Μακρόν: ενίσχυση αμυντικής συνεργασίας με την Ελλάδα – ανοιχτή πρόσκληση για επενδύσεις

Αποτιμώντας την επίσκεψη, πηγές του Μεγάρου Μαξίμου σημειώνουν ότι η επίσκεψη στο Παρίσι ήταν η πρώτη Έλληνα πρωθυπουργού μετά την ολοκλήρωση της δεκαετούς κρίσης […]. Η συνάντηση στο Μέγαρο των Ηλυσίων έγινε σε εξαιρετικό κλίμα, και διήρκησε πάνω από μιάμιση ώρα. Οι δύο ηγέτες συνομίλησαν στα γαλλικά δίχως διερμηνέα, εξασφαλίζοντας περισσότερο χρόνο και άμεση επικοινωνία, για όλα τα κρίσιμα ζητήματα. […] Κατά την συνάντηση συζητήθηκαν οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο στην οποία η Ελλάδα αποτελεί πυλώνα σταθερότητας και ασφάλειας. Ενδεικτικό της ικανοποίησης που υπάρχει στην ελληνική πλευρά είναι ότι ο πρωθυπουργός συνομιλώντας με δημοσιογράφους επισήμανε την δημόσια δήλωση του κ. Μακρόν, ότι Γαλλία και ΕΕ θα εκφράσουν την αλληλεγγύη τους προς την Κύπρο σχετικά με τις δραστηριότητες της Τουρκίας στην Κυπριακή ΑΟΖ. «Δεν θα δείξουμε την παραμικρή αδυναμία στον τομέα αυτόν» δήλωσε συγκεκριμένα ο Γάλλος Πρόεδρος. Οι δύο ηγέτες συζήτησαν και για την συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας στον αμυντικό τομέα και σύμφωνα με πληροφορίες στους προσεχείς μήνες θα υπάρξουν ενέργειες στο πεδίο αυτό.

[…]

Επιπλέον, το ενδιαφέρον των Γάλλων επενδυτών είναι σημαντικό και καλύπτει σειρά τομέων όπως η ενέργεια, τα δίκτυα οι κατασκευές και ο τουρισμός.

Τέλος, ο Έλληνας πρωθυπουργός εξέφρασε στον Γάλλο Πρόεδρο τη βούλησή του η Ελλάδα να βρεθεί στην πρώτη γραμμή της προσπάθειας στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ώστε ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας (RescEU) να αποκτήσει τις μόνιμες, σταθερές και αναγκαίες δομές που χρειάζεται, για να συνδράμει σε έκτακτες καταστάσεις όπως οι πυρκαγιές. Ο ρόλος του κ. Μακρόν στο ζήτημα αυτό είναι κεντρικός και οι δύο ηγέτες συμφώνησαν για στενή συνεργασία.

(Πηγή: ΑΠΕ)


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
Kostam
Guest
Kostam

Οι τρεις τελίτσες υπονοούν ότι γνωρίζετε πάνω κάτω τι συζητήθηκε και ότι θα γράψετε γι αυτό σχετικά σύντομα?

Spock
Member
Active Member
Spock

Δεν θέλω να το χαλάσω αλλά νομίζω πως οι τελείες μπήκαν γιατί στο ΑΠΕ υπάρχει περισσότερο κείμενο για την οικονομία! lol

Aris
Member
Noble Member
Aris

Μήπως λέω μήπως θα έπρεπε να ζητήσει πίσω και χωρίς πολλά πολλά ότι είναι στο Λούβρο; Μην ξεχνάμε την Νίκη και πόσοι πεθάνανε για να την πάρουν…
Αν θέλει ο οποιοσδήποτε πρωθυπουργός και έχει τα «παντελόνια» ας ζητήσει απ´όλα τα Μουσεία να στείλουν πίσω τα κλεμμένα Ή να πληρώνουν κάθε χρόνο 25% από τα κέρδη των εισιτηρείων που κόβουν για τα εκθέματα…οικονομική κρίση τέλος στα 4-5 χρόνια… αλλά λείπουν οι παντελονάτοι

AESA
Member
Famed Member
AESA

Δηλαδή τα γράφεις σοβαρά αυτά; Έχεις δει τι έχει μέσα το μουσείο του Λούβρου; Το 25% γιατί έχουν στο 1/250 των εκθεμάτων τους Ελληνικά αντικείμενα !! Απορείς μετά γιατί έχουμε κρίση.

GiannisKr
Member
Γιάννης Μ.

Ε αφού τα ελληνικά είναι μόνο το 1/250 δεν θα τους λείψουν κιόλας, οπότε χάρισμα τα εισιτήρια και ας μας επιστρέψουν ό,τι είναι ελληνικό μα θα βγάζουν χρήματα με τα υπόλοιπα 249/250. Σωστά; Τί όχι;

Aris
Member
Noble Member
Aris

Ότι έχει κλαπεί και σκοτωθεί κόσμος για να φύγει απο την χώρα είτε το επιστρέφεις είτε πληρώνεις copyright για αυτό μιας και το εκθέτεις και βγάζεις λεφτά. Όχι μόνο στην Γαλλία αλλά Αγγλία, Γερμανία κλπ κλπ…
Αν είχαμε όλα όσα είναι κλεμμένα εδώ θα χρειαζόμαστεν ένα μουσείο στο μέγεθος του Ολυμπιακού σταδίου.
Και ναι επειδή γνωρίζω τα γράφω σοβαρά. Βρες που έχει Ταναγραίες κόρες( ναι από την Τανάγρα) ανά τον κόσμο και πόσες έχουν απομείνει στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα στα μουσεία Θήβας και Τανάγρας. Αν δεν γνωρίζεις ψάξε κάνει καλό. Ύστερα θα έβλέπες γιατί ποσά μιλάμε.

agnostosependytis
Guest
agnostosependytis

Μπορεί να με πουν μειοδότη εθνομηδενιστή κτλ, αλλά νομίζω ότι αν: -κάποιες χώρες σε περίοπτα μουσεία και θέση έχουν τα Ελληνικά έργα τέχνης, -αυτά είναι λίγα τον αριθμό (να μην έχει γίνει λεηλασία), -και αναγνωρίζουν ότι είναι πολιτιστική κληρονομία και κυριότητά μας, και ότι τους το παραχωρούμε για χρήση δεν θα με χαλούσε πολύ να έχουν και τέτοια κομμάτια. Δηλαδή τι να κάνουμε, να πάει η Μόνα Λίζα στην Ιταλία, τα μουσεία να έχουν μόνο εθνικά εκθέματα? Εδώ την Νίκη θα την θαύμαζαν κανα εκατομμύριο τον χρόνο, και ίσως να μην την είχαμε προβάλλει τόσο, εκεί την θαυμάζουν 10άδες εκατομμύρια… Read more »

MisCo
Member
Famed Member
MisCo

Φημες λενε οτι ολα κομπλε παιδια… κλεισαμε Belhara. Μια και μιση ακομα σαν option. lol

Να με το θυμηθειτε, θα γινουν καποια μερα τιποτα αποκαλυπτηρια συμφωνιας και θα βαράμε ολοι μαζι το κεφαλι στον τοιχο με την μ@λακια που θα χουμε κάνει. Εχουμε παράδοση σε τετοια αλλωστε.

Fingolfin
Member
Famed Member
Fingolfin

Βάλε και Σκαραμαγκά μέσα και συμμετοχή ελληνικών εταιρειών και φυσικά θα πρέπει να κάνουμε και ένα υπολογισμό του ποσού που επιστρέφει στην ελληνική οικονομία από την όλη επένδυση. Για Σκαραμαγκά, λογικά, διαγωνισμός τον Γενάρη του 2020. Όταν οι συζητήσεις είναι σε προχωρημένο επίπεδο τότε πάει να πει πως όλοι τείνουν σε συμφωνία. Δηλαδή όχι μόνο σε πολιτικό/οικονομικό επίπεδο αλλά και επιχειρησιακό, άρα μην ακούω από μερικούς πως οι πολιτικοί πίεσαν και πήραμε “σαπάκια”.

antonios
Member
antonios

Μην ξεχνας οτι για τα Σκαραμαγκα -τα οποια πουλησαμε 1 ευρω σε Γαλλο υπήκοο – η Γαλλια μας ειχε σε διαιτιτικο δικαστηριο και αξιωσε αποζημιωση για τον ηπηκοο της 340 εκ ευρω , χωρις αυτος να βαλει ουτε σεντ!! Αν ολες οι Γαλλικες επενδυσεις θα ειναι σαν αυτες παει το κλεισαμε το μαγαζι πατριωτη!

Νικ1
Guest
Νικ1

Το «προχωρημένο επίπεδο» δεν ξέρω από που προκύπτει. Επίσημη ενημέρωση δεν έχει γίνει, το κάθε αμυντικό site δίνει τη δική του εκδοχή από τη δική του «πηγή», μια συνέντευξη κάποιου δηθεν στελέχους της NG διαβάσαμε, κάποιος ναύτης κάτι είπε σε ένα πηγαδάκι με δημοσιογράφους κλπ. ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΝΩ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΓΙΑ LCS, FFGX, Adelaide κλπ. Δε νομίζω πως κανείς αμφισβητεί ότι: 1. Στις τεχνικές προδιαγραφές εκκρεμούν πολλά (δεκάδες;) ζητήματα (ανεπάρκεια ταχύτητας, CIWS, MICA vs ESSM, CMS, πυροβόλο, MdCN, αριθμός κελιών, κ άλλα που ίσως ξεχνάω) 2. Στο οικονομικό σκέλος έχουμε ακούσει μόνο φήμες που εκ των υστέρων δεν είχαν καμία… Read more »

G.164g ag-cat
Guest
G.164g ag-cat

Δεν βλέπω κάτι χειροπιαστό σε κανενα τομεα αλλά αν είναι ευχαριστημένος ο κ. Πρωθυπουργός από τα αποτελέσματα εμάς μας περισσευει. Για τις τρεις τέλειες του άρθρου … Η φαντασία μας καλπάζει.

antonios
Member
antonios

Πολυ πολιτικο αρθρο πεφτει τελευταια…Που ειναι η αρχη σας “Εξω η πολιτικη απο την αμυνα”? Την ξεχασατε ή εξερταται απο την πολιτικη αρχη του τοπου?

Flight and Space
Admin
Famed Member

Θα επιστρέψετε το τι άρθρο να μπαίνει να το αποφασίζει ο αρχισυντάκτης και ο διευθυντής σύνταξης. Αν τώρα αυτό που λέτε εσείς πολιτική είδηση αφορά και την εξωτερική πολιτική και ένοπλες δυνάμεις, τότε κακώς μας ακολουθείτε.
Παρεμπιπτόντως εκτίθεστε με τέτοιες «μπηχτές» καθώς φαίνεται ότι δεν μας παρακολουθείτε τακτικά.

antonios
Member
antonios

Οπως θα ελεγαν και τα φιλαρακια μας τα αμερικανακια σας παρακολουθω since day one! Σας καλυπτει η απαντηση μου? Οχι μονο σε σαιτ αλλα και στα περιοδικα απο το 1989. Ειναι αρκετο χρονικο διαστημα η “παρακολουθηση” για να βγαζω συμπερασματα ή θα επρεπε να αγοραζω το περιοδικο απο το 1979 (Τευχος 1 Παρουσιαση F-18L).

chikichiki
Member
Famed Member
chikichiki

Εκεί που λέει “πηγή: ΑΠΕ” το πήρε το μάτι σου;

antonios
Member
antonios

Το πηρε το ματι μου. Το οτι ΕΡΤ και ΑΠΕ ειναι υπο την απολυτη διευθυνση του Πρωθυπουργου ΕΣΥ ΤΟ ΠΗΡΕ ΤΟ ΜΑΤΙ ΣΟΥ?

chikichiki
Member
Famed Member
chikichiki

Άρα μας δουλεύεις. Δηλαδή φταίει η Π&Δ για κομματικό χρωματισμό επειδή μετέδωσε αυτούσια την επίσημη ανακοίνωση κυβερνητικού μέσου. Δηλαδή για να είναι αντικειμενικοί θα έπρεπε να ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΟΥΝ τη δήλωση του ΑΠΕ για να αφαιρέσουν την υποκειμενικότητα της κυβέρνησης, σωστά; Ε μας δουλεύεις. Μας δουλεύεις και άγρια. Κρίμα που δεν επεδείκνυες τον ίδιο ζήλο για τις ανακοινώσεις επί ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά είπαμε, φτάνει ο ηγέτης να μοιράζει ψωμάκι και στα μάτια σου ξεπλύθηκε.

Γιάννης
Guest
Γιάννης

Η αγάπες δεν κρύβονται!

Z10V
Guest
Z10V

Οι Γάλλοι με τον Κοντόν προσπαθούν να μας πουλήσουν τις φρεγάτες τους (παλαιότερα τις Fremm τώρα τις belharra) με απευθείας ανάθεση αλλά δεν είναι αυτός ο σωστός τρόπος.
Ο σωστός τρόπος είναι το ΠΝ να θέσει τις προδιαγραφές για έναν διεθνή διαγωνισμό και να επιλεγεί ο ανάδοχος με οικονομικοτεχνικά κριτήρια και όχι πολιτικά.
Και σε έναν τέτοιο διαγωνισμό πιστεύω πως οι Γάλλοι τσάμπα θα κατέβουν γιατί δεν είναι οι πιο ανταγωνιστικοί και μάλλον αυτό προσπαθούν να αποφύγουν

antonios
Member
antonios

Φιλε μου αν γινει διαγωνισμος τοτε ΟΛΟΙ οι χαμενοι του διαγωνισμου θα παρουν το μερος της Τουρκιας την επομενη κι’ολας μερα. Ασε που με διαγωνισμο δεν εχει μεγαλες ΜΙΖΕΣ.. ΟΙ πολιτικοι μας δεν βγαινουν μανα μου , τι ειναι ο καβουρας τι ειναι το ζουμι του!!

agnostosependytis
Guest
agnostosependytis

Αυτό τα είπε όλα (αν και οι διαγωνισμοί πάλι φτιάχνονται)… Νομίζω ότι αν βγάλει κάποιος την Fremm Americana (την βάφτισα κιόλας, ίσως καλύτερα Panamera) από την εικόνα, τεχνικά το πλοίο με μερικές βελτιώσεις είναι από τα καλύτερα της κατηγορίας του, αλλά το σκάνδαλο είναι στην τιμή όπου πάλι είδα σε σαιτ την παλιά συζήτηση για 2 δις οι πρώτες δύο και μετά άλλες δύο να χτισθούν στην Ελλάδα, οπότε είναι 1 δις/πλοίο (υστερία), ή 2 δις και για τα 4 που είναι ΟΚ και τότε να πάρουμε 4 εδώ και τώρα. Αν βγαίνει πάνω από 600 εκατ/κομμάτι, διαγωνισμός εδώ και… Read more »

antonios
Member
antonios

Για την Γαλλια ειναι 750 εκ το κομματι χωρις τα οπλα και στην Ελλαδα θα ειναι 600 εκ το κομματι…Γιατι? Θα τα παρουμε ΚΑΙ χωρις το ρανταρ για να πεσει η τιμη?

Panos71
Member
Noble Member
Panos71

Τι διαγωνισμό λες φιλε….;;
Εχεις λεφτα;;;
Η θα σε χρηματοδοτησουν οι Γάλλοι,η οι Αμερικάνοι.
Με ΔΑΝΕΙΚΑ δηλαδη θα ψωνισεις απο αυτους τους δύο, τα ” κανονικα ” αστα για κανονικες χωρες!
Υ.Σ.
Δε κατάλαβα αμα, λεμε τωρα…αμα,
υπερέχει Γερμανική η Ολλανδίκη η Αγγλική πρόταση ΚΑΙ ΕΙΧΑ ΚΑΙ ΛΕΦΤΑ,αυτους τους ανθέλληνες μέχρι αηδίας θα πληρωνα;;;