Στην “Άλλη” Τουρκία…

5
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

 

Το έγκυρο τουρκικό περιοδικό kokpit.aero έκανε μια σύντομη αναφορά στην τοποθέτηση στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας του ελληνικού Noratlas,  θέμα για το οποίο έχουμε γράψει πριν λίγο καιρό σε σχετικό μας δημοσίευμα.

Noratlas στον Τύμβο Μακεδονίτισσας

Το τουρκικό περιοδικό, έκανε ένα σύντομο αφιέρωμα στην τοποθέτηση του ιστορικού μεταγωγικού χωρίς εθνικιστικές νότες, κάτι που μπορείτε να διαπιστώστε με λίγη βοήθεια από το Google Translate και επιβεβαιώνοντας ότι προφανώς υπάρχει και μια “άλλη” Τουρκία.


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
Ellinokyprios
Member
Ellinokyprios

Ευτυχώς υπάρχει…
Δυστυχώς είναι η ‘κανονική’ που φαίνεται…

Γιώργος
Guest
Γιώργος

Μιας και την γλώσσα δεν την κατέχω, μήπως να μας πει κάποιος τι λέει o Levent στη συνέντευξη που δίνει στην “άλλη Τουρκία” για ένα άλλο γεγονός της ίδιας περιόδου; http://www.kokpit.aero/levent-basara-f102kitabi Όχι φυσικά ότι φταίει ένα περιοδικό για το τι δηλώνει κάποιος στη συνέντευξή του, απλά για να έχουμε ένα update της άποψης που κυριαρχεί. Από τα μπερδεμένα που βγάζει το google translate καταλαβαίνω ότι φταίνε τα ξένα aviation forums που διαδίδουν ψευδείς ειδήσεις από Έλληνες και φυσικά όλα αυτά που γράφονται έχουν καταρριφθεί με επιχειρήματα (Τουρκικά πάντα, άρα αξιόπιστα). Αν όντως αυτό είναι το νόημα, δεν θυμίζει και πολύ… Read more »

chikichiki
Guest
chikichiki

Όπως είπατε κι εσείς, ένα περιοδικό δεν καθίσταται υπεύθυνο για τις δηλώσεις τρίτου προσώπου. Αλλά επειδή προτιμώ να είμαι αντικειμενικός, γύρω από το θέμα F-102 vs F-5 υπάρχει πολλή θολούρα, η οποία δύσκολα θα ξεκαθαρίσει. Απ’ότι θυμάμαι κάνοντας κάποτε μια επιφανειακή έρευνα, υπάρχουν ενδεχόμενα παραποίησης αρχείων και στις 2 πλευρές, καθώς και η πιθανότητα να μιλάμε για πάνω από μια αερομαχία.

Γιώργος
Guest
Γιώργος

Αυτό είναι όντως αντικειμενική προσέγγιση όπως το παρουσιάζεις, ή σωστή βάση για να ξεκινήσεις μια ιστορική έρευνα. Το ότι αλήθεια είναι ότι θυμάται ο οποιοσδήποτε υπηρετούσε εκείνη την εποχή στην Τουρκική Μοίρα ή Βάση (από την προσωπική μου εμπειρία αυτό που θυμούνται οι μη άμεσα εμπλεκόμενοι είναι το ράδιο αρβύλα της συγκεκριμένης εποχής και όχι η αλήθεια) ή το επίσημο αρχείο της Μοίρας (αφού η Τουρκία δεν δήλωσε το περιστατικό ως κατάρριψη, γιατί πρέπει να δεις το αρχείο της Μοίρας για να καταλάβεις το τι θα λέει?) δεν το βρίσκω και τόσο αντικειμενικό. Κατά τα άλλα, δεν θα μου κάνει… Read more »

George_K
Member
George K.

Άμα έλεγε κιόλας “κατα την διάρκεια της εισβολής του τουρκικού στρατού στην Βόρεια Κύπρο” τότε σίγουρα θα έλεγαν οτι έλληνες χάκερς χάκαραν την σελίδα…, ή θα ήταν ο συντάκτης φυλακή…