25 C
Athens
Σάββατο, 13 Αυγούστου, 2022
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΔΙΕΘΝΗΑναβάθμιση ΜΕΚΟ: Λύνοντας το Γόρδιο Δεσμό με έμφαση σε ισχυρό οπλισμό

Αναβάθμιση ΜΕΚΟ: Λύνοντας το Γόρδιο Δεσμό με έμφαση σε ισχυρό οπλισμό

- Advertisement -

Του αναγνώστη μας Οδυσσέα Σακκάτου

Στην συγκεκριμένη σελίδα έχουν γραφτεί πολλά άρθρα για πιθανούς τρόπους αναβάθμισης των φρεγατών ΜΕΚΟ. Σε προηγούμενα -μνημονιακά- χρόνια όμως κάθε πρόταση (από τις πολλές που παρουσιάζονταν σε άρθρα της ΠΤΗΣΗΣ) όσο φθηνό προϋπολογισμό και να είχε, αντιμετώπιζε την έλλειψη κονδυλιών. Μετά το 2020 μας απορρόφησε το πρόγραμμα νέων φρεγατών που ξεκίνησε για 4, ενδιάμεση λύση και αναβάθμιση ΜΕΚΟ, και τώρα πάμε 3+1 FDI-HN και για άλλες 4 νέες φρεγάτες/κορβέτες και αναβάθμιση ΜΕΚΟ και έχει ο Θεός.

To ΠΝ χρειάζεται όχι μόνο 2 αλλά 3,5 δις ευρώ, για 4η FDI, 4 νέες φρεγάτες κι εκσυγχρονισμό των ΜΕΚΟ200ΗΝ

Όμως θα πρέπει να παραδεχτούμε ότι κάποια πράγματα δεν άλλαξαν από τα χρόνια της κρίσης. Εύκολα μπορούμε να αξιολογήσουμε νέες φρεγάτες «αγοράζοντας από το πάνω ράφι», να δαπανήσουμε ώρες συζητήσεων, συναντήσεων, επισκέψεων στο εξωτερικό, επιτροπών κ.λπ. Αλλά δύσκολα μπορούμε να κάνουμε ένα πρόγραμμα συμμαζέματος στην περιουσία του Ελληνικού λαού που ακόμα υπηρετεί την Εθνική Άμυνα. Έτσι, μετά από 2 χρόνια «φρεγατιάδος» έχουμε ξεσκονίσει κάθε σκάφος διαθέσιμο στην αγορά αλλά το να αναβαθμίσουμε τις ΜΕΚΟ παραμένει ακόμα ο Γόρδιος Δεσμός του Πολεμικού Ναυτικού.

Στο μεταξύ τα πλοία μεγαλώνουν ηλικιακά αγγίζοντας τα 30 έτη υπηρεσίας και τα σχέδια αναβάθμισης θα έχουν στον τίτλο υποχρεωτικά την ένδειξη End-Life Upgrade αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς. Ταυτόχρονα ο υβριδικός πόλεμος φθοράς στον οποίο έχει επιδοθεί η Τουρκία κατά των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων συνεχίζεται με αμείωτη ένταση τα τελευταία 3 έτη, εμποδίζοντας το ΠΝ να αποσύρει κάποια από τις ΜΕΚΟ προκειμένου να ξεκινήσει την αναβάθμιση. Έτσι η παραμέληση των προηγούμενων ετών, σε συνδυασμό με το σκηνικό πολέμου στο Αιγαίο και Αν. Μεσόγειο, εξαναγκάζει το ΠΝ σε πρόωρη φθορά των λίγων και νεώτερων μονάδων επιφανείας που διαθέτει.

ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ: Εκσυγχρονισμός MEKO200HN, νέες φρεγάτες/κορβέτες, και μερικές “αποκλειστικότητες”

Παράλληλα κυβερνήσεις και Ναυτικό ιδρώνουν και για την διάσωση των ναυπηγείων, με το δεύτερο πρόγραμμα των κορβετών να είναι ο προφανής αιμοδότης, ρισκάροντας χρονικά την Εθνική Άμυνα. Οπότε ο Γόρδιος Δεσμός του ΠΝ αποτελείται επιγραμματικά από 4 μέρη:

  • Την αντιμετώπιση της Τουρκικής απειλής με τα ήδη υπάρχοντα μέσα
  • Τη διατήρηση του συνόλου των κυρίων μονάδων σε κατάσταση πολεμικής ετοιμότητας χωρίς μείωση αριθμού λόγω αναβάθμισης
  • Τη διάσωση των Ελληνικών Ναυπηγείων
  • Τη αναβάθμιση και αύξηση μαχητικής ισχύος των ΜΕΚΟ για να σταθούν επάξια στο σύγχρονο πεδίο μάχης και όχι απλά για να έχουμε «πλώρες»

ΥΠΕΘΑ: Αναβάθμιση των φρεγατών μας ΜΕΚΟ 200 και S, σε συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου

Αναζητείται λοιπόν λύση για την αναβάθμιση των ΜΕΚΟ η οποία δεν θα στερεί από το ΠΝ ούτε μία μονάδα επιφανείας και βέβαια δεν θα εκκινεί… το 2040! Εκ των πραγμάτων λοιπόν χρειαζόμαστε δυνατούς λύτες διότι ο συγκεκριμένος ναυτικός κόμπος δεν αντιμετωπίζεται από στεριανούς στρατηγούς. Ξεκινάμε εδώ την πρόταση μας με βάση κάποιες αξιωματικές παραδοχές.

Αξίωμα πρώτο: H αναβάθμιση των ΜΕΚΟ πρέπει να γίνει πάση θυσία διότι η οροφή των 12+ κύριων μονάδων για τα επόμενα 20 έτη καθίσταται αδύνατη με 5,5 δις (εκτός αν στη Χίο εκτός από τα σπάνια μαστιχόδεντρα έχουν και λεφτόδεντρα)

Αξίωμα δεύτερο: Αν τα πλοία αναβαθμιστούν σήμερα θα έχουν 20 έτη εναπομένουσας επιχειρησιακής ζωής (έως 2040-2045) και συνεπώς από το 15ο έτος (2040) θα αντικαθίστανται με νέα.

Αξίωμα τρίτο: Το κόστος της αναβάθμισης θα πρέπει να είναι ευθέως ανάλογο με πλοία εναπομένουσας ζωής 15-20 ετών. Ας σκεφτούμε για μια στιγμή πόσο θα κόστιζαν 4 φρεγάτες Μ (Ολλανδικού-Βελγικού Ναυτικού) αν τις αποκτούσαμε σήμερα (υποθετικό σενάριο) και η απάντηση είναι προφανής.

Αξίωμα τέταρτο: Ας αναρωτηθούμε ποια χρονιά θα έχουμε μία επιπλέον κύρια μονάδα επιφανείας (μεταχειρισμένη/νεότευκτη) και θα έχουμε απαντήσει στο πότε θα ξεκινήσει η αναβάθμιση των ΜΕΚΟ.

EKTAKTO: Οι Γάλλοι… ξανάρχονται, «χτυπούν» εκσυγχρονισμό ΜΕΚΟ200ΗΝ και προσφέρουν Gowind

Με τα παραπάνω οδηγούμαστε στα εξής συμπεράσματα. Αρχικά κάπου το 2025 με την παράδοση της πρώτης FDI θα πρέπει να «βάζουμε» την πρώτη ΜΕΚΟ στο ναυπηγείο. Σε περίπτωση που αυτό ακούγεται… αιώνας να θυμίσω ότι είμαστε στα μέσα του 2022 και μέχρι να υπογραφεί η σύμβαση κ.λπ. με την εταιρεία που θα αναλάβει την αναβάθμιση και το ελληνικό ναυπηγείο, θα είμαστε στα μέσα του 2023 (στη καλύτερη περίπτωση). Με αυτή τη λογική σχεδόν εξαφανίζουμε το κενό «εξόδου» μιας ΜΕΚΟ από το Στόλο για επισκευές, καθώς θα την αντικαθιστά μια FDI (όσο γίνεται συγχρονισμένα).

Ακόμη, η απόκτηση τεσσάρων φρεγατών Μ θα απαιτούσε 200 εκ. περίπου, οπότε το ποσό αυτό πρέπει να αποτελεί την οικονομική βάση κάθε επιλογής μας και για τις ΜΕΚΟ. Αν φθάσουμε όμως σε πρόγραμμα των 500 εκατ. ευρώ, αυτό μπορεί να αποδώσει ουσιαστικά αναβαθμισμένες ΜΕΚΟ και όχι απλώς «πλώρες», αρκεί να έχουμε τα παραπάνω αξιώματα κατά νου και κυρίως να ξέρουμε τι ζητάμε από μονάδες 30 ετών.

Τα πέτρινα χρόνια της κρίσης που συζητούσαμε αναβάθμιση των ΜΕΚΟ με…. ρούβλια απλά κλωτσάγαμε την μπάλα παρακάτω. Και όταν ως εκ θαύματος οι Σουηδοί της SΑΑΒ δέχτηκαν την πρόκληση και μας έκαναν μια σχετική πρόταση, μας άφησαν άφωνους, σε κόστος, χρόνους παράδοσης, μόνο που εμείς διαλέξαμε να το αγνοήσουμε.

ΕΞΕΛΙΞΗ: Η φθηνότερη πρόταση για τον εκσυγχρονισμό των ΜΕΚΟ200ΗΝ έρχεται από τη Σουηδία και υπερκαλύπτει τις απαιτήσεις του ΠΝ! Sea Giraffe και CMS 9LV Mk4 στο Αιγαίο;

Η αναβάθμιση των ΜΕΚΟ είναι απαραίτητη αλλά σήμερα αξίζει μόνο αν αφορά άμεσα την Σουηδική πρόταση λόγω κόστους/οφέλους με βάση τα ανωτέρω αξιώματα. Οτιδήποτε ακριβότερο δεν αποδίδει λόγω προσδόκιμου ενεργού υπηρεσίας των σκαφών, ενώ δημιουργεί σκέψεις απαγορευτικές όταν εκτοξεύεται στο 1 δις. Κοντολογίς αν ξεκινούσαμε το 2025 το πρόγραμμα των Σουηδών ύψους περίπου 200 εκατ. ευρώ για 4 πλοία μέχρι το 2030 θα είχαμε τις 4 ΜΕΚΟ ικανές για άλλα 15-20 έτη δηλαδή μέχρι το 2040-2045. Σωστά;

Λάθος. Το ΠΝ δεν χρειάζεται απλώς πλώρες αλλά 12 φρούρια του Αιγαίου ικανά να σταματήσουν τον αντίπαλο. Με την επιλογή των Σουηδών (λελογισμένου κόστους για τα πλοία στην ηλικία που βρίσκονται) τα πλοία αναβαθμίζονται στον εξοπλισμό τους αλλά όχι στον οπλισμό τους.  ΟΠότε, αν το ΠΝ θα εξοικονομήσει 300 εκατ. από ένα πιθανό κονδύλι 500 εκατομμυρίων, αυτά πρέπει να τα χρησιμοποιήσει για την περαιτέρω αναβάθμιση της μαχητικής ισχύος των ΜΕΚΟ-ΗΝ, ώστε να αποτελούν ικανότατες κύριες μονάδες επιφανείας. Έτσι γεννούνται τα εξής υποπρογράμματα με τα 300 εκατ. περίπου που απομένουν.

Εξελιγμένο κύριο πυροβόλο

Η αναβάθμιση του πυροβόλου Mark 45 mod2A σε Mark 45 mod4 (με εγκατάσταση νέας μακρύτερης κάνης 127/62) αυξάνει την εμβέλεια των βλημάτων από τα 24 χλμ. στα 37 και επιτρέπει την χρήση νέων βλημάτων εκτεταμένου βεληνεκούς όπως τα κορυφαία Vulcano εμβέλειας 70 έως 120 χλμ. καθοδηγούμενων και μη καθοδηγούμενων. Η αναβάθμιση αυτή μετατρέπει τις ΜΕΚΟ σε πραγματικό συνοδοιπόρο των FDI-HN (αν όχι φύλακα άγγελο στον ναυτικό αγώνα) στο πεδίο της μάχης για τα επόμενα 20 χρόνια.

Τα πυροβόλα OTO 127/64 Vulcano διαλέγει ο Καναδάς για τις φρεγάτες Type 26

Και αν οι ASTER-30 των FDI-HN είναι λόγος να μην πλησιάσουν εχθρικά αεροσκάφη σε αποστάσεις μικρότερες των 100 χλμ., το πυροβόλο των 127/62 με Vulcano αποτρέπει κάθε φρεγάτα/κορβέτα κλπ να πλησιάσει στα 100 χλμ. Ακόμη, μιας τα πυρομαχικά αυτά δύσκολα έχουν αντίπαλο, η αγορά έστω και λίγων για να υπάρχουν στο οπλοστάσιο των φρεγατών αλλάζει τα σχέδια του αντιπάλου. Οπότε με μια αγορά αξίας 50 εκατ. περίπου…

Η συνέχεια στο Naval Defence

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στο ptisidiastima.com εκφράζουν τους συντάκτες τους
κι όχι απαραίτητα τον ιστότοπο. Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς γραπτή
έγκριση. Σε αντίθετη περίπτωση θα λαμβάνονται νομικά μέτρα. Ο ιστότοπος
διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων, τα οποία εκφράζουν μόνο το συγγραφέα
τους.

- Advertisement -
- Advertisement -

89 ΣΧΟΛΙΑ

Subscribe
Notify of
89 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -

Το Σχόλιο της Ημέρας

ΑΠΟΨΗ: Κάποιος να πει στους Ταϊβανέζους πως τα AAV-7 είναι επικίνδυνα και θα πνιγούν

Δεν ξέρουμε γιατί τα αυτονόητα στη χώρα μας θέλουν πάντα κόπο για να γίνουν κατανοητά. Όπως βλέπουμε αυτό τον καιρό διάχυτη γκρίνια για την...

Το τεύχος μας που κυκλοφορεί

- Advertisement -

Κύριο Άρθρο

Αεροπυρόσβεση με UH-1H, Super Puma, CH-47D; Κι όμως γίνεται φθηνά και...

32
Οι τελευταίες καταστροφικές πυρκαγιές, απέδειξαν πως όσα ενάερια μέσα κι αν έχει μια χώρα, ποτέ δεν είναι αρκετά. Μπορεί να νιώσαμε όλοι μια ανακούφιση...
- Advertisement -
- Advertisement -

Σαν σήμερα

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ – 12 Αυγούστου 2000: H βύθιση του ‘Kursk’

1
Το πυρηνοκίνητο υποβρύχιο πυραύλων cruise “Kursk” (K-141, κλάσης Antey (Oscar II) του ρωσικού στόλου της Bόρειας Θάλασσας βυθίζεται στη θάλασσα του Μπάρεντς μετά από...
- Advertisement -
Card image

July #026 ΠΤΗΣΗ 2022

Αγορά 4.49
- Advertisement -
Card image

June #025 ΠΤΗΣΗ 2022

Αγορά 4.49

Related News

Αεροπυρόσβεση με UH-1H, Super Puma, CH-47D; Κι όμως γίνεται φθηνά και χωρίς νέα μέσα

Οι τελευταίες καταστροφικές πυρκαγιές, απέδειξαν πως όσα ενάερια μέσα κι αν έχει μια χώρα, ποτέ δεν είναι αρκετά. Μπορεί να νιώσαμε όλοι μια ανακούφιση...

Πρωτοπόρο σύστημα πρόβλεψης βλαβών για πυραυλακάτους κλάσης ΡΟΥΣΣΕΝ

Την Τρίτη 2 Αυγούστου 2022 υπεγράφη από τον διευθυντή του Δ' Κλάδου ΓΕΝ αρχιπλοίαρχο (Μ) Χρήστο Σκεπαρνάκο ΠΝ και τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας...

Πακιστανικές φρεγάτες made in China: Ποιότητα κατασκευής για κλάματα

Τέσσερις φρεγάτες κλάσης F-22P (Ζulfiquar) παρέλαβε το πακιστανικό Ναυτικό μεταξύ 2006 και 2009 αλλά έκτοτε έχει ρίξει «μαύρο δάκρυ» στο να προσπαθεί να τις...