26.9 C
Athens
Σάββατο, 8 Αυγούστου, 2020
Αρχική ΝΕΑ ΑΜΥΝΑ Η νέα «Πτήση» ΙΟΥΛΙΟΣ 2020

Η νέα «Πτήση» ΙΟΥΛΙΟΣ 2020

Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

 

Κυκλοφορεί Πέμπτη 02 ΙΟΥΛΙΟΥ 2020

και η ηλεκτρονική έκδοση ΕΔΩ 

Πολεμικό Ναυτικό, Ξεκαθαρίζει  εξοπλιστικό πρόγραμμα;

Αποτυπώνουμε την τρέχουσα κατάσταση και τις ρεαλιστικές δυνητικές  εξελίξεις στο πλέγμα των εξοπλιστικών αναγκών του ΠΝ που μορφοποιούνται σε ένα (τουλάχιστον) 10ετές πρόγραμμα με κορμό 6 φρεγάτες. Ανάλυση και όλες οι (πραγματικές) λεπτομέρειες.

ΠΑ, Κέντρο αεροπορικής εκπαίδευσης στην Καλαμάτα με δυο μνηστήρες;

Η προσπάθεια της ΠΑ για μετεξέλιξη της αεροπορικής εκπαίδευσης σε νέο σχήμα με διαδικασίες προετοιμασίας χειριστών σε οικονομικότερη βάση και με καλύτερη αξιοποίηση μέσων και κονδυλίων, ως παροχή υπηρεσίας με ευέλικτες μορφές σύμπραξης και συνεργασίας, απέκτησε πρόσφατα μια ενδιαφέρουσα εξέλιξη.

US Navy VFC-111 «Sundowners», Adversaries στη δύση τους;

Στο πλαίσιο ενός ειδικού αφιερώματος στην ειδική εκπαίδευση του US Navy και του USMC παρουσιάζουμε δυο Μοίρες Adversaries, με την VFC-111 που  συνεχίζει να προσφέρει εκεί τις υπηρεσίες ειδικής εκπαίδευσης και εχθρικής απεικόνισης με F-5 που έγιναν γηραιότερα και με ένα ερωτηματικό αναφορικά με το μέλλον τους, καθώς το Αμερικανικό Ναυτικό εμπλέκει όλο και περισσότερο την ιδιωτική πρωτοβουλία στις συγκεκριμένες υπηρεσίες. Βρίσκονται όμως οι «Sundowners» στη δύση της καριέρας τους;

USMC VMFT-401, Marines «Snipers»

Ο MCAS (Marine Corps Air Station) στη Γιούμα της Αριζόνας εξακολουθεί να αποτελεί σημαντικό πυλώνα και να υποστηρίζει την προετοιμασία επιχειρησιακής διαθεσιμότητας των Μοιρών του, περιλαμβανομένης και της μονάδας Adversaries που διαθέτει το USMC.

Xian JH-7, Η «Ιπτάμενη Λεοπάρδαλη» ανανεώνεται!

To τακτικό μαχητικό δίωξης-βομβαρδισμού JH-7 (κατά ΝΑΤΟ «Flounder»), γνωστό επίσης και ως FBC-1 (Fighter Bomber China-1) «Flying Leopard», για πολλούς στο περιθώριο των εξοπλισμών του Πεκίνου, αντιμετωπίζει τη νέα δεκαετία με εκσυγχρονισμό συστημάτων και όπλων, πριν παραχωρήσει τη θέση του σε μια νέα σχεδίαση που προγραμματίζει η PLAAF και η PLANAF.

Ελληνικός Στρατός, Μπορούν τα M1117 να γίνουν παράγοντας «game changer»;

Η προοπτική απόκτησης εκατοντάδων τροχοφόρων τεθωρακισμένων οχημάτων 4×4 δημιουργεί ένα πολύ ενδιαφέρον πλαίσιο ενίσχυσης του Ελληνικού Στρατού. Μπορεί όμως το M1117 να αλλάξει ουσιαστικά τα δεδομένα ως «game changer» για τις ανάγκες του και τις απειλές που αντιμετωπίζει, ειδικά στον Έβρο και στα νησιά;

Βουλγαρική Αεροπορία, F-16 και νέοι εξοπλισμοί

Σε προετοιμασία υποδοχής των νέων μαχητικών F-16C/D Block 72, η γειτονική χώρα αποκαλύπτει τους σχεδιασμούς της διά στόματος του αρχηγού της Βουλγαρικής Πολεμικής Αεροπορίας-ΒVVS (Bulgarski Voennovozdushni Sili), αντιπτεράρχου Tsanko Stoykov, περιλαμβανομένων, επιπλέον Viper, εκσυγχρονισμού S-400, νέων ραντάρ και SAM.

Ρουμανική Αεροπορία, Εκσυγχρονίζοντας τους «μικρούς αετούς»

Ένα πρόγραμμα που έχει ανακοινωθεί πολλές φορές από τη Ρουμανική Αεροπορία, ο εκσυγχρονισμός των IAR-99 Soim (Αετός), δρομολογήθηκε πρόσφατα για την υποστήριξη των F-16 με ορισμένες ενδιαφέρουσες πτυχές.

KLu, 298η Μοίρα, 75 Χρόνια, «Καμιά αποστολή δεν είναι πολύ μεγάλη!»

Η 298η Μοίρα κατέχει μια πολύ ιδιαίτερη θέση στις τάξεις τής Βασιλικής Αεροπορίας της Ολλανδίας και ο εορτασμός για τα 75 χρόνια θα ήταν ορόσημο φέτος, αν δεν χτυπούσε η πανδημία COVID-19. Παρ’ όλα αυτά, η Μοίρα τίμησε την επέτειο των τριών τετάρτων του αιώνα της κρατώντας…  τις αποστάσεις.

Ουγγρική Αεροπορία, Αυλαία τέλους για τα «Curl»

Η Magyar Legiero απέσυρε στις 11 Ιουνίου το τελευταίο αξιόπλοο μεταγωγικό An-26 («Curl» κατά ΝΑΤΟ) σε μια σημειολογική τελετή για τις εξελίξεις σχετικά με την αντικατάσταση του τύπου.

 Αεροπυρόσβεση στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Βαλκανική αλληλεγγύη

Η πάλαι ποτέ Σοσιαλιστική Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γιουγκοσλαβίας στην «πυρίκαυστο» ζώνη της Μεσογείου και με υψηλό ποσοστό δασοκάλυψης ήταν από τους πρώτους χρήστες CL-215, τα οποία της πουλήθηκαν (με τα περισσότερα να αγοράζονται από την Ελλάδα) την εποχή μετά τον μετασχηματισμό της σε Ομοσπονδιακή Δημοκρατία τη δεκαετία του 90. Οι χώρες που προήλθαν από αυτή μετά τη διάλυσή της, με υπαρκτό το πρόβλημα των δασικών πυρκαγιών, παρουσιάζουν σημαντική διαφοροποίηση στη σχετική προετοιμασία.

Diamond Aircraft DA50, Κλάση από μόνο του

Η Diamond στα σχεδόν 40 χρόνια τής ιστορίας της έχει να επιδείξει μερικές από τις πιο εντυπωσιακές σχεδιάσεις στη γενική αεροπορία, όπως τα εμβληματικά Katana, Star/Twin Star και Dimona. Σημείο αναφοράς στον χώρο αποτελεί και η είσοδός της στην αεριοπροώθηση με το D-Jet, που απέδειξε όμως και το υψηλό ρίσκο ενός τέτοιου εγχειρήματος. Από την άλλη, η εταιρεία που ίδρυσε το 1981 ο Wolf Hoffmann είχε μια πολυτάραχη εμπορική πορεία, για να καταλήξει σήμερα υπό κινεζικό έλεγχο, αν και παραμένει πάντα στην Αυστρία και με υποσχέσεις για αναγέννηση. Είναι όμως το νέο DA50 μια εξέλιξη προς αυτή την κατεύθυνση;

 Dragon Crew Demo-2, Θρίαμβος για την SpaceX!

Η μακρά πορεία της SpaceX, που ξεκίνησε ως επιδίωξη του δημιουργού της Ήλον Μασκ για έναν οικονομικό πυραυλικό φορέα τοποθέτησης φορτίων σε τροχιά, κατέκτησε ένα μεγάλο ορόσημο με την πρώτη εμπορική επανδρωμένη αποστολή στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, δίνοντας και πάλι στις Ηνωμένες Πολιτείες αυτόνομη δυνατότητα μεταφοράς αστροναυτών σε LEO (Low Earth Orbit) και ενισχύοντας τη φιλοδοξία για την επόμενο στόχο, τον Άρη!

 

 

Virgin Orbit-LauncherOne, Lost one!

Στις 25 Μαΐου 2020 μια δοκιμή του πυραυλικού φορέα LauncherOne, που θα αποτελούσε το εφαλτήριο για την επόμενη μέρα του προγράμματος, κατέληξε σε αποτυχία, ρίχνοντας βαριά σκιά στην ήδη καθυστερημένη και με πολλά προβλήματα προσπάθεια της Virgin Orbit, η οποία αναζητά προς το παρόν τα αίτια της απροσδόκητης καταστροφής.

Σερβία, επίδειξη νέων τεθωρακισμένων

Σε μια νέα προσπάθεια παρουσίασης των δυνατοτήτων τής εγχώριας βιομηχανίας αμυντικού υλικού το υπουργείο Άμυνας της Σερβίας επέδειξε για πρώτη φορά δημόσια και αποδέσμευσε στοιχεία για μια σειρά προϊόντων της περιλαμβανομένης της καινούριας έκδοσης του άρματος μάχης M-84AS1, του καινούργιου MRAP M-20 και του αναβαθμισμένου ΤΟΜΑ Μ-80A.

 

 

Από την ισπανική γρίπη στην πανδημία COVID-19, Ο θανάσιμος εχθρός του χθες και η ασύμμετρη απειλή του σήμερα…

Τους τελευταίους μήνες ο νέος κορωνοϊός διαμορφώνει μια απρόσμενη δέσμη εξελίξεων στο διεθνές σύστημα, η οποία καταγράφεται σε τρεις διαστάσεις: υγειονομική, οικονομική και ψυχολογική με ουσιαστικές προεκτάσεις σε θέματα Άμυνας και Ασφάλειας. Οι διαστάσεις αυτές αποτυπώνονται στη δράση των ενόπλων δυνάμεων των χωρών του πλανήτη, οι οποίες στο πλαίσιο της «λειτουργικής παγκοσμιοποίησης» καλούνται να αναπροσαρμόσουν τις τακτικές και τα αμυντικά τους δόγματα αντλώντας διδάγματα από το ιστορικό παρελθόν, με έμφαση στην αποκαλούμενη ισπανική γρίπη.

 

 

Διπλωματία-Γεωπολιτική, ΗΠΑ Το «εκλογικό αίνιγμα» της Γερουσίας…

Ο κοινοβουλευτικός έλεγχος της Αμερικανικής Γερουσίας, με δεδομένο τον καταλυτικό ρόλο της στην επικύρωση του διορισμού των Αμερικανών αξιωματούχων και του νομοθετικού έργου της, εξελίσσεται στο ουσιαστικό πολιτικό διακύβευμα των προεδρικών εκλογών της 3ης Νοεμβρίου 2020 στις ΗΠΑ. Είναι φανερό ότι η Γερουσία που θα τελεί υπό τον έλεγχο των Ρεπουμπλικάνων, θα υπονομεύει ουσιαστικά το νομοθετικό έργο που θα επιδιώκει να προωθήσει η ομοσπονδιακή κυβέρνηση υπό τον Δημοκρατικό Τζο Μπάιντεν.

 

 


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στο ptisidiastima.com εκφράζουν απαραίτητα τους συντάκτες τους κι όχι υποχρεωτικά την ιστοσελίδα. Ο ιστότοπος δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συντακτών της και των άρθρων τους. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση των άρθρων μας χωρίς γραπτή έγκριση, αλλιώς το ptisidiastima.com θα λάβει όλα τα απαραίτητα νομικά μέτρα. Τα σχόλια των άρθρων που ακολουθούν, δεν εκφράζουν την ιστοσελίδα, παρά μόνο αυτούς τους ίδιους τους σχολιαστές. Η αρχισυνταξία έχει το δικαίωμα να λογοκρίνει σχόλιο ή να απαγορεύσει την δημοσίευσή του.

- Advertisement -

3 ΣΧΟΛΙΑ

Subscribe
Notify of
3 Comments
oldest
newest most voted
Inline Feedbacks
View all comments
viper3000ad

Υπέροχο υλικό, ιδιαίτερα ευχαριστώ για το άρθρο σας στα diamond, τα αεροσκάφη γενικής αεροπορίας, παρότι το περιοδικό πραγματεύεται περιεχόμενο πτήσης και διαστήματος, είναι ένα θέμα αρκετά σπάνιο. Πρέπει να ξέρετε οτι υπάρχει ένα αρκετά μεγάλο κοινό που ενδιαφέρεται για τα αεροσκάφη ιδιωτικής χρήσης. Ελπίζω να καθιερωθεί μια μόνιμη σελίδα στο περιοδικό σας (και για γιατί όχι και στο site) με αερονέα για τους χειριστές. Συνεχίστε την υπέροχη προσπάθειά σας .

NikolakiEfentis

Μπρόβο για ένα ακόμη τεύχος σας!

Μια διόρθωση μόνο να κάνω: Δεν ξεκαθαρίζει εξοπλισιτκό πρόγραμμα του ΠΝ, ξεκαθαρίζει πως θα ικανοποιήσουμε τους προστάτες μας, αυτή είναι η αλήθεια αφού είναι απολύτως σαφές πως οι απαιτήσεις του ΠΝ αντιμετωπίζονται ως χαρτί υγείας…

Nikolaos

Θερμά συγχαρητήρια για τη θαυμάσια όπως πάντοτε δουλειά, ανυπομονώ να το πάρω στα χέρια μου!

Το Σχόλιο της Ημέρας

AOZ: Μειωμένη επήρεια για την Κρήτη. Προδοσία ή Διεθνές Δίκαιο;

Όπως γράψαμε και σε προηγούμενο άρθρο, οι χώρες που έλαβαν μέρος στην UNCLOS (Σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλασσας) προσπάθησαν να διατυπώσουν κάποια φόρμουλα...

Το τεύχος μας που κυκλοφορεί

Κύριο Άρθρο

Υπεγράφη ιστορική συμφωνία Ελλάδας-Αιγύπτου για την οριοθέτηση ΑΟΖ (Βίντεο)

12
ΑΠΕ-ΜΠΕhttps://youtu.be/Zm9WUBuvzEM Ιστορική χαρακτήρισε τη σημερινή ημέρα «γιατί πριν από λίγο υπογράψαμε τη συμφωνία οριοθέτησης θαλασσίων ζωνών μεταξύ των χωρών μας», τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος...
Card image

ΠΤΗΣΗ August 2020

Αγορά 3.99
Card image

ΠΤΗΣΗ 2017 August #375

Αγορά 1.99
Card image

ΠΤΗΣΗ 2020 March

Αγορά 3.99

Related News

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ – 8 Αυγούστου 1588: Ναυμαχία του Γκρεηβλάϊνς, η ήττα της μεγάλης ισπανικής αρμάδας

(Gravelines - σημ. γαλλικό Γκραβλίν, τότε μέρος της ισπανικής Φλάνδρας. Οι Ολλανδοί το έλεγαν Γκρεβελίνκε)Η μεγάλη ισπανική αρμάδα, η μεγαλύτερη ναυτική προσπάθεια της Ισπανίας...

Η Μόσχα θέλει να εντάξει νωρίτερα σε υπηρεσία το S-70 Okhotnik

Η ρωσική κυβέρνηση έχει δώσει εντολή στην UAC να ξεκινήσει τις παραδόσεις του drone S-70 Okhotnik το 2024 αντί το 2025 που ήταν νωρίτερα...

Συντριβή Air India Express, περισσότερες πληροφορίες

Σε 17 ανέρχονται μέχρι στιγμής οι νεκροί στο χθεσινό περιστατικό στο διεθνές αεροδρόμιο Kozhikode-Calicut,  ενώ υπάρχουν και πολλοί σοβαρά τραυματισμένοι.Σύμφωνα με νεώτερες πληροφορίες το...

Ρωσία: Σε μαζική παραγωγή μπαίνει η οικογένεια τεθωρακισμένων ARMATA

Όπως δήλωσε ο υπουργός Εμπορίου και Βιομηχανίας, Denis Manturov, σε πρόσφατη συνέντευξη, η μαζική παραγωγή αρμάτων μάχης και τεθωρακισμένων οχημάτων που βασίζονται στη γνωστή...

Συντριβή ινδικού Boeing 737-800 στην Καλκούτα

Boeing 737-800 της εταιρίας Air India Express, που εκτελούσε δρομολόγιο από το Ντουμπάι προς το αεροδρόμιο Calicut (Καλκούτα) συνετρίβη όταν στην απόπειρα προσγείωσής του...
- Advertisement -