Νέο ΚΥΣΕΑ άμεσα, και όταν η Π&Δ πρωτοπορεί στην αμυντική σας ενημέρωση

24
3750
Μοιραστείτε το άρθρο
  • 146
  •  
  •  

 

Οι πληροφορίες που φτάσουν τις τελευταίες ώρες αναφέρουν πως μέσα στην μέρα θα αποφασιστεί νέο ΚΥΣΕΑ, το οποίο θα λάβει χώρα ίσως ακόμη και σήμερα, προκειμένου να κλείσουν τα “ακανθώδη” ζητήματα του εκσυγχρονισμού των F-16 και την ενίσχυσης του Πολεμικού Ναυτικού με γαλλικές φρεγάτες (FREMM;).

Τις τελευταίες εβδομάδες το επιτελείο της ΠΤΗΣΗ και ΔΙΑΣΤΗΜΑ σας έχει φέρει αρκετές “αποκαλυπτικές” ειδήσεις. Χωρίς να έχουμε καμία όρεξη να “ευλογίσουμε” τα γένια μας, πρέπει να υπενθυμίσουμε “ευγενικά” πως την είδηση της ΔΩΡΕΑΝ αμερικανικής βοήθειας, ήταν η ΠΤΗΣΗ που την έφερε στην δημοσιότητα. Αυτό ίσως και να δημιούργησε αρκετά “προβλήματα” σε κάποιους, που θα επιθυμούσαν να “θάψουν” την αναβάθμιση υπό το βάρος του “τρομερού κόστους”, και την “άκαμπτης στάσης” της Lockheed Martin, που οι ηρωϊκοί πολιτικοί προϊστάμενοι του Υπουργείου έχουν φροντίσει να βάλουν στην “θέση” της.

Η είδηση ήταν ξεκάθαρη, όσο κι αν κάποιοι προσπαθούν να την κόψουν και να την ράψουν στα μέτρα τους. ΔΩΡΕΑΝ χρήματα, που σχετίζονται μόνο με το πρόγραμμα αναβάθμισης των F-16. Ίσως κάποιους να τους “χαλάει” το Counter Russian Influence Fund, γιατί μάλλον έτσι δεν θα πάρουμε τελικά τα “ευλογημένα” Su-35GR, αλλά τα λεφτά είναι εκεί, μας τα δίνουν δωρεάν, και τελικά θα τα χάσουμε αν συνεχίσουμε να πετάμε χαρταετό στις συνεδριάσεις του ΚΥΣΕΑ.

Κι επειδή κυκλοφορούν πολλές “παραλλαγές” της είδησης, σας παραπέμπουμε απευθείας στην πηγή εδώ, μήπως και κάποιοι σταματήσουν να “πουλάνε” ειδήσεις που βολεύουν μια άτολμη ηγεσία.

Θυμίζουμε ότι είμασταν οι πρώτοι που μεταδώσαμε τις δηλώσεις Parly για τις FREMM (τις οποίες και μεταφράσαμε … σωστά από την πρώτη στιγμή), αλλά και το δημοσίευμα του Mer Et Marine, κάτι που μερικοί ανακάλυψαν ως και 5 μέρες μετά. Συνεπώς, λίγη προσοχή σε αυτά που γράφουν κάποιοι…

Αναμένουμε την συνέντευξη του ΥΠΕΘΑ Πάνου Καμμένου, που ελπίζουμε να φωτίσει τα πράγματα, και επίσης αναμένουμε και το νέο ΚΥΣΕΑ, που ελπίζουμε αυτή την φορά να μην είναι για καφέ και τσάι, αλλά να κληθούν και υπηρεσιακοί παράγοντες (αρχηγοί επιτελείων, υπεύθυνοι προγραμμάτων κοκ). Και ελπίζουμε να κλείσει επιτέλους ένα πρόγραμμα, που αντί για Eκσυγχρονισμός Μέσης Ζωής των F-16, μπορεί τελικά να γίνει Eκσυγχρονισμός Τέλους Ζωής για τα F-16.

 


Μοιραστείτε το άρθρο
  • 146
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
Spyros
Guest
Σπύρος

Καλά αυτά, αλλά αν δεν δω F-16 να μπαίνει στην ΕΑΒ και FREMM να σηκώνει Ελληνική σημαία, συγνώμη αλλά δεν πιστεύω τίποτα. Όχι γιατί αμφισβητώ έστω και ένα κόμμα της Π&Δ, αλλά γιατί δεν πιστεύω ούτε κόμμα αυτής της πολιτικής ηγεσίας.

Spyros
Guest
Σπύρος

Καμμένος: «Εάν και όταν έρθει η ώρα να υλοποιηθεί ένα τέτοιο πρόγραμμα (για τις FREMM) θα ακολουθηθούν όλες οι διαδικασίες που προβλέπονται από το Σύνταγμα και τη Βουλή».

ΕΑΝ ΚΑΙ ΟΤΑΝ.

Να σφυρίξουμε λήξη τώρα ή να περιμένουμε πρώτα να πέσει ο θόρυβος από τα γέλια (και τα κλάματα);

G.164g ag-cat
Guest
G.164g ag-cat

Δεν υπάρχει σωτηρία. Δεν θέλουν να το προχωρήσουν το θέμα για διαφορετικούς λόγους ο καθένας.

Πέρα από την αμερικανική βοήθεια τα υπόλοιπα λεφτά θα προέλθουν από τον προϋπολογισμό του υπουργείου (4,7 δις ευρώ ετήσια μισθοδοσία) και εκεί σκαλώνει σοβαρά το πράγμα καθότι έρχονται και εκλογές. Με άλλα λόγια, για όποιον δεν κατάλαβε, προέχουν τα ρουσφέτια.

SpaceMan
Guest
Φίλιππος

Τι να φωτίσει…; Ρεζίλι για ακόμα μία φορά και σίγουρα δεν θα είναι και η τελευταία. Δεν μπορούμε να ξεμπλέξουμε με τίποτα απο τους χομπίστες που έχουμε για πολιτικούς. Παρ’όλη την κρισιμότητα της εποχής, ο Κουβέλης θεώρησε σωστό να αυτοπροβληθεί βγαίνοντας να μιλήσει για…φρεγάτες.
Ακόμα πιο ρεζίλι αυτοί που εμπιστεύθηκαν αυτούς τους ανθρώπους σε αυτές τις θέσεις…Χειρότερο ακόμα είναι πως αντίστοιχες επιλογές τους έχουν εκθέσει ξανά στο παρελθόν αλλά αυτοί επιμένουν στα ίδια λάθη.

dimitrov
Guest
dimitrov

‘Ετσι, έτσι …. χώστε τα ….. ντου από παντού !!!!!!
Τα γένια τα δικά σας(και ορισμένων άλλων συναδέλφων σας) τα ευλογάμε εμείς.
Από τα 80ς(τέλος)-90ς(αρχές) όταν μας “ξεστραβώσατε” από το Γυμνάσιο-Λύκειο.
Χάρη σε εσάς μάθαμε(μεταξύ πολλών άλλων) σε τι κράτος ζούμε.
Και για όσους η κατάντια της χώρας ήταν ….. “έκπληξη” για μας ήταν η λογική κατάληξη.
Υπάρχει όμως “ελπίδα”, ακόμα και στην πιο σκοτεινή ώρα του πολέμου …… ε ας μην την σκοτώσουν οριστικά.

edern_99
Guest
edern_99

Μικρές προσδοκίες, έχουν αποδειχτεί τόσο ανίκανοι που ακόμα και φαξ να τους πεις να στείλουν θα το κάνουν λάθος….

JohnnyB ftw
Guest
JohnnyB ftw

Αν τους πειράζει το Countering Russian Influence Fund ας θυμηθούν τον ρόλο που έπαιξε η Ρωσία στην Τουρκική Εισβολή της Κύπρου το ’74 που επέλεξαν να μην μας προειδοποιήσουν ώστε να εμπλακούμε σε γενικό πόλεμο με απροσδιόριστες συνέπειες για την χώρα μας και απώτερο σκοπό την διάλυση της Ν.Α πτέρυγας του ΝΑΤΟ.

Κρατάμε την ισορροπία δυνάμεων και δυναμώνουμε την μακροχρόνια ειρήνη.

Nick Delhanidis
Guest
Nick Delhanidis

Βλεπω τον κουβελη να παραιτειται εξαγριωμενος (υπουλη αποπειρα τσιπρα πολιτικης εκκαθαρισης εκλογικων αντιπαλων,) ολα τα περιμενω

ivychris
Guest
ivychris

Δεν πιστεύω ότι αστειεύεσαι, γιατί σε νορμαλ χώρα θα τον είχαν παραιτήσει αυτοστιγμεί…

Tango Alpha
Guest
Tango Alpha

Για να καταλάβω την ανακοίνωση του ΥΠΕΘΑ: οι Γάλλοι θα μας δώσουν χρήματα για να κατασκευάσουμε φρεγάτες στα δικά ΜΑΣ ναυπηγεία κι όχι στα δικά τους; Γιατί να το κάνουν αυτό;
Κι αν ακόμα γίνει πως θα εξασφαλίσουμε ότι οποιοδήποτε ελληνικό ναυπηγείο μπορεί να ολοκληρώσει ένα τέτοιο έργο (χωρίς συνδικαλιστικές τρικλοποδιές, οργανωτικές ανεπάρκειες κλπ..)

ivychris
Guest
ivychris

Μη μας σαλέψει κιόλας με δαύτους!!!
“Οι Γάλλοι να μας δώσουν χρήματα” πρέπει να είναι το ανέκδοτο της τελευταίας 50νταετίας…
Θες να πεις ότι θα τους πληρώσουμε, με αυτά που δεν έχουμε γιατί τα άλλα δεν τα θέλουν…, για τη μεταφορά τεχνογνωσίας για να κατασκευάσουμε Γαλλικές φρεγάτες ή κορβέτες ή “διαστημόπλοια…” στην Ελλάδα στηριζόμενοι σε μια συμφωνία που είχε υπογραφεί πριν 12 χρόνια…
Μόνο, να μην ξεχάσουν να πληρώσουν το λογαριασμό…

Παῦλος Πιτσελᾶς
Guest

Πρωτα ευχαριστουμε την Πτηση για την ενημερωση, και το οτι εχει φωτισει τις συνθηκες της υποθεσεως, αλλα και γενικοτερα για την πληροφορηση που προβαλλει. Το ρεζιλικι στο θεμα των φρεγατων και το χαμηλο ηθικο στον Ελληνικο λαο το σημιουργουν οι πραξεις αυτων, και οχι η αναρτηση σημαιων, διοτι και εκει φοβια δειξαν. Οτανφοβασαι μηπως στην κατεβασουν δινεις ενα μυνημα στον Ελληνικο λαο. Γενικο ξεφτιλισμα. Οσο αφορα την αναβαθμιση, για πολλοστη φορα ανεφερεται, πως η αναβαθμιση καθε συστηματος που στηριζει το Ελληνικο αμευντικο συστημα, και στην περιπτωση αυτη των F-16 ειναι απολυτως αναγκαια. Το αν θελουν καποιοι να κανουν εκλογες και… Read more »

ivychris
Guest
ivychris

“…διοτι πρακτικα υφισταται θεμα αναβαθμισεως των αμυντικων μας πυραυλικων συστηματων απο την εν λογω χωρα).”

κανένα θέμα αναβαθμίσεως δεν υφίσταται, ούτε τέτοια πολιτική απόφαση έχει υιοθετηθεί, ούτε και σχετική στρατιωτική εισήγηση υπάρχει παρά μόνο η συντήρηση των υπαρχόντων.

Όταν εγκρίνεται δωρεάν βοήθεια σε συνάρτηση και με απόλυτη αναφορά στο CRIF, Countering Russian Influence Fund, και για αποκλειστική χρήση για την αναβάθμιση των F-16 σημαίνει πολύ απλά ότι και με δεδομένο την ύπαρξη κυρώσεων έναντι της Ρωσίας και όσων συναλλάσονται με συγκεκριμένες ρωσικές εταιρείες, δεν μπορεί να ισχυρίζεται κανείς ότι δεν σημαίνει τίποτε & business as usual..???

kinisis
Guest
kinisis

Στο ιστολόγιο εκφράζετε έναν λαϊκισμό που δεν τον έχω παρατηρήσει στο περιοδικό σας τόσα χρόνια που το διαβάζω. Πιστεύετε ότι προσφέρετε κάποιου είδους “κοινωνική υπηρεσία” με άρθρα όπως το συγκεκριμένο ή το προχθεσινό για τα “υπερόπλα” των Spartan; Επισκέπτομαι τη σελίδα σας για να διαβάσω ένα επιστημονικό/τεχνολογικό περιοδικό. Καταλαβαίνω ότι τα άρθρα για τα εξοπλιστικά συγκεντρώνουν τεράστιους αριθμούς σχολίων και άρα είναι πολύ κερδοφόρα για την ιστοσελίδα σας. Αυτό που με ενοχλεί είναι ότι κάνετε κριτική για πράγματα που δεν μπορείτε (και δεν θα έπρεπε) να γνωρίζετε (π.χ. τι ειπώθηκε στο προχθεσινό ΚΥΣΕΑ). Μιλάτε για “κάποιους” που θέλουν SU-35GR, “κάποιους… Read more »

Matt Clouds
Guest
Matt Clouds

Πολυ σωστα τα λεει ο kinisis, αναφορικα με το “υφος” του ιστολογιου. Σε πολλες περιπτωσεις τα αρθρα διολισθαινουν δυστυχως προς την clickbait λογικη για την οποια κατηγορουνται και αλλοι,..

Spyros
Guest
Σπύρος

Αν δεν καταλάβατε το επίπεδο γελοιότητας της ανακοίνωσης του ΚΥΣΕΑ σχετικά με τα «οπλικά συστήματα» των Σπάρταν, τι να πω, σας ζηλεύω.

Απο ένα σημείο και μετά ο σχολιασμός των γεγονότων δεν είναι θέμα ούτε ουδετερότητας ούτε σοβαρότητας, είναι θέμα ικανότητας αντίληψης της κατάστασης. Ικανότητα που προφανώς η Π&Δ έχει, αλλά δυστυχώς φαίνεται να σπανίζει εκεί που λαμβάνονται αποφάσεις.

sotbak
Guest

έλα θείε δόναλδ προλαβαίνεις !!!!!!! κάνε ρελάνς!!!! πρόσφερε ΤΙΚΟ ή Α/Β και μας έχεις κάνει λιώμα!!!!!!!!!

Alex
Guest
Alex

Από ό,τι κατάλαβα, ΚΥΣΕΑ νέο άμεσα δεν προέκυψε από τις δηλώσεις του κ. Καμμένου, όσο αφορά στην αναβάθμιση των F16 από πού πιστεύετε πως θα γίνει, και επειδή μου διέφυγε, από πού προκύπτει πως θα γίνει κάποια είδους αναβάθμιση των ΜΕΚΟ;

NikolakiEfentis
Guest
Νικολάκη Εφέντης

Όποιος διαβάζει την Π&Δ, κι οι περισσότεροι εδώ την διαβάζουμε εδώ και χρόνια, την διαβάζουμε γιατί ακριβώς είναι σοβαρή.

Όποιος διαβάσει τα τεύχη της Π&Δ τον τελευταίο έτος και ταυτόχρονα και της δηλώσεις του Καμμένου μπορεί με βάση την λογική να καταλήξει πολύ αξιόπιστα για το ποιος λαϊκίζει…