30.6 C
Athens
Δευτέρα, 15 Αυγούστου, 2022
ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΑΠΟΨΕΙΣΠόσο "Δεξιά" ή "Αριστερή" είναι η Π&Δ και ποια η θέση μας...

Πόσο “Δεξιά” ή “Αριστερή” είναι η Π&Δ και ποια η θέση μας για την Συμφωνία των Πρεσπών;

- Advertisement -

:Η Συμφωνία των Πρεσπών πέρασε χτες από την Ελληνική Βουλή με πλειοψηφία 153 βουλευτών. Η Π&Δ, τόσο στο ιστολόγιο όσο και και στο περιοδικό είχε και έχει μια ξεκάθαρη θέση. Από την πρώτη στιγμή ξεκάθαρα, θεωρήσαμε την Συμφωνία των Πρεσπών μια “κακή” συμφωνία για την χώρα μας. Στο  παρακάτω κείμενο, που πολλοί “περαστικοί” δεν έκαναν τον κόπο να διαβάσουν, αναφέραμε τα εξής:

Σκοπιανό: Ιστορική στιγμή ή ελλιποβαρής συμφωνία;


Εξυπακούεται πως είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας να υπάρχει στα βόρεια σύνορά της ένα υγιές και κατά το δυνατόν φιλικό κράτος και το αντίστροφο. Ως Π&Δ, θεωρούμε πως είναι εξαιρετικά σημαντικό να λυθούν οι διαφορές μεταξύ Ελλάδας – πΓΔΜ. Ωστόσο η Συμφωνία που θα υπογραφεί σε μερικές ώρες είναι «ελλιποβαρής» εις βάρος της χώρας μας, αφενός διότι παραχωρείται και αναγνωρίζεται το δικαίωμα χρήσης του ονόματος «Μακεδονία» και αφετέρου, διότι δεν υπάρχει καμία απολύτως (ουσιαστική) δικλείδα ασφαλείας που να προστατεύει τη χώρα μας από έναν μελλοντικό «Γκρουέφσκι».
Αυτή ήταν η θέση μας. Νέτα-σκέτα. Από εκεί και πέρα, καλύψαμε ως οφείλαμε τα μεγάλα συλλαλητήρια για την Μακεδονία, ενώ μάλιστα στο δεύτερο πήραμε και θέση -εξόχως- πολιτική, θεωρώντας τα επεισόδια (στην συγκέντρωση της τελευταίας Κυριακής), προβοκάτσια. Γιατί, είμαστε Δεξιοί;
Από εκεί και πέρα, ούτε άναρθρες κραυγές βγάλαμε, ούτε σπέκουλα κάναμε, ούτε εθνικοπατριωτικά πόστ που θα μας έφερναν αβέρτα κλίκς κάναμε. Γιατί; Είμαστε Αριστεροί;

Σε εξέλιξη το συλλαλητήριο για την Μακεδονία παρά την προβοκάτσια – ζωντανή σύνδεση


Έχουμε βαρεθεί τις ανόητες ταμπέλες που μας κολλούν οι περιφερόμενοι του Διαδικτύου. Έχουμε την άποψή μας, και δεν φοβόμαστε να την πούμε. Αλλά δεν θα πούμε κάποιον “προδότη” ή “μπατριώτη”. Όσων κόπηκαν αυτά τα -δεκάδες, αν όχι εκατοντάδες- σχόλια, έφεραν αυτές τις ορολογίες. Όταν κάποιος δεν μας διαβάζει, και πηγαίνει σε άλλες ιστοσελίδες που, με απόλυτη ένδεια ειδησιογραφίας, “πιπιλάνε” την ίδια καραμέλα (δυο καραμέλες, είτε πως η Συμφωνία είναι “εμπευσμένη” είτε “προδοτική”), νομίζει ότι θα έρθει εδώ και θα πρέπει να κάνουμε το ίδιο.
Μερικά σχόλια πέρασαν, είτε γιατί δεν το προσέξαμε (συμβαίνει ενίοτε), είτε γιατί εφόσον κάποιοι αναγνώστες μας επέλεξαν να εκφραστούν κοσμίως, οφείλαμε να το σεβαστούμε. Ποιο ήταν το αποτέλεσμα της αξιοπρεπούς στάσης μας; δείτε, και γελάστε ή κλάφτε μαζί μας (τα σχόλια αυτά δεν εγκρίθηκαν).

Εδώ κάποιος μας θεωρεί αριστερούς, γιατί δεν δημοσιεύσαμε σε άσχετο άρθρο σχόλιο για την Μακεδονία. Φυσικά σε όλα τα σχόλια υπήρχε ο όρος προδότης.

Εδώ κάποιος άλλος μας θεωρεί δεξιούς γιατί πέρασε η Συμφωνία, και θεωρεί πως “κλαίμε” όχι για την κακή συμφωνία, αλλά για την Αξιωματική Αντιπολίτευση


Εδώ δεν δημοσιεύσαμε σχόλιο από κάποιον που βρίζει και τους δυο, Αξιωματική Αντιπολίτευση και Κυβέρνηση, θεωρώντας 1. πως είμαστε ηλίθιοι, 2. πως θα δώσουμε βήμα σε ακραία στοιχεία.
Εδώ φίλος του περιοδικού, προσπαθεί να μας πείσει πως είμαστε φιλοαμερικανοί, και δεξιοί. Γιατί αυτοί οι δυο θέλουν τον όρο Βόρεια Μακεδονία, ενώ τελικά τα δεξιά κόμματα της Ελλάδας ήταν εναντίον! Δεν καταλαβαίνει επίσης πως οι δημοσκοπήσεις δεν είναι αναγνωρισμένη δημοκρατική διαδικασία. Είναι ανάμεσα στους φίλους που θέλουν να πουν πως αγαπούν τους Ρώσους, αλλά δεν ξέρουν πως να μας το πουν!

Εδώ κάποιος το τερματίζει. Δεν έχουμε άλλο σχολιασμό. Λέει απλά μια κοτσάνα, και φεύγει, πιστεύοντας μέσα του “κάτι είπα τώρα”. Το αφήνουμε στην κρίση σας…
Δεν δημοσιεύουμε άλλα σχόλια, από τα πραγματικά πολλά που κόψαμε και από τις δυο “πλευρές”. Ειλικρινά χάσαμε τον έλεγχο στο facebook, εκεί έγινε κακός χαμός, αλλά υποσχόμαστε να επανέλθουμε και να φέρουμε τάξη. Δυστυχώς, το ανακοινώνουμε δημοσίως, θα μπλοκάρουμε οποιονδήποτε προχωρεί στην πόλωση. Οτιδήποτε με “προδότες” και “πατριώτες”  (ή συναφές), θα κόβεται χωρίς δεύτερη ανάγνωση.
Τώρα, ας γυρίσουμε στα καθ’ ημάς. Η Ελλάδα, προς απογοήτευση πολλών, έχει δημοκρατία. Η Συμφωνία πέρασε από την Ελληνική Βουλή. Αν κάποιος διαφωνεί, αυτό μπορεί να το εκφράσει στις Επόμενες Εκλογές. Δεν έχουμε Αμεσοδημοκρατία, και δεν πρέπει να έχουμε (ας μην το συζητήσουμε εδώ). Το κυβερνών Κόμμα, ΣΥΡΙΖΑ, και συγκεκριμένα στελέχη του, είχε διακηρύξει πριν τις εκλογές την αναγνώριση του γειτονικού κράτους με το όνομα Μακεδονία. Και ψηφίστηκε δυο φορές από τον Ελληνικό Λαό, συνεπώς δεν τίθεται θέμα νομιμοποίησης.
Και επειδή στην Π&Δ μας αρέσει να μιλάμε με στοιχεία, καλό θα ήταν να θυμηθούν/με κάποιοι, πως ήδη από το 2008, η εφημερίδα Αυγή που ήταν και είναι κομματικό όργανο του ΣΥΡΙΖΑ, έγραφε , «Όχι στον εθνικισμό και στις συναινέσεις που τον συντηρούν», καυτηριάζοντας το ελληνικό βέτο του Απριλίου του 2008, για την ένταξη της πΓΔΜ στο NATO. Πρόκειται για άρθρο που υπέγραφαν δεκάδες στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ (Τσακαλώτος, Χριστοφιλοπούλου, Καρανίκας κτλ) και μιλούσαν ξεκάθαρα για «Δημοκρατία της Μακεδονίας” που πρέπει να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ.
Και επίσης δεν πρέπει να ξεχνάμε -αν και ήδη το κάναμε- πως στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ μιλούσαν από παλιά για “Μακεδονία”, όπως ο Ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου, που το 2014, δήλωνε σε σκοπιανή ιστοσελίδα. «Σας αποκαλώ ‘Μακεδονία’, όπως ο υπόλοιπος κόσμος».
Εξάλλου, ο κ. Τσίπρας πάντα δήλωνε πως σκοπός του για την επίλυση του “Σκοπιανού”, ήταν η εξεύρεση λύσης που περιλαμβάνει “σύνθετη ονομασία, με γεωγραφικό προσδιορισμό” (σ.σ. με γεωγραφικό προσδιορισμό πριν τη λέξη “Μακεδονία”).
Με αυτές τις θέσεις λοιπόν, ο ΣΥΡΙΖΑ κέρδισε δυο φορές τις εκλογές, από τον -έστω εν μέρη- ίδιο Ελληνικό Λαό. Καλή και θεμιτή λοιπόν η -ευπρεπής- κριτική προς τρίτους, αλλά καλό θα ήταν πριν την ασκηθεί, κάποιοι να κοιτάξουν τον εαυτό τους στον καθρέφτη.

Το Υπουργείο Εξωτερικών απαντά ( ; ) στους πολίτες για τη Συμφωνία των Πρεσπών


Αυτό που δεν θέλαμε να κάνουμε, είναι να συνεχίσουμε να πολώνουμε τους Έλληνες πολίτες και τους αναγνώστες μας. Η υπόθεση αν το θέλετε, “τελείωσε”, δεν μπορεί να γίνει τίποτε άλλο. Δεσμευόμαστε πλέον με τόσο ισχυρή συνθήκη (η οποία είναι η Συμφωνία των Πρεσπών, όχι η χτεσινή ψήφιση, αν κάποιος ήθελε να σταματήσει την Συμφωνία έπρεπε να στηρίξει την Αξιωματική Αντιπολίτευση το καλοκαίρι στην πρόταση μομφής, που απορρίφθηκε), που οποιαδήποτε αλλαγή της θα προκαλέσει βλάβη στη Διεθνή Θέση της χώρας μας. Δεν είμαστε Μπανανία να αλλάζουμε απόψεις όποτε “γουστάρουμε”.
Η ΠΤΗΣΗ δεν είναι περιθωριακό έντυπο, ή ιστοσελίδα που έγλυφε τον πρώην ΥΠΕΘΑ ή δημοσιεύει… ποικίλη ύλη (ευγενική περιγραφή των ημίγυμνων). Δεν κάνουμε πολιτική, δεν είμαστε… influencers, δεν έχουμε σχέση με κανένα πολιτικό κόμμα. Οι άνθρωποι της Π&Δ ψηφίζουν, αλλά είναι επαγγελματίες και δεν μεταφέρουν τα κομματικά τους “θέλω” στο περιοδικό. Ούτε πωλούν τα άρθρα σε κανέναν. Μην μας βάζετε ταμπέλες. Δεν πιάνει, και όταν το γράφετε απλά δεν εγκρίνεται το σχόλιο. Σκοπός μας είναι να ενημερώνουμε, όχι να διχάζουμε.
Λοιπον, για να το ξεκαθαρίσουμε. Σχόλια που θα περιέχουν όρους κομματικούς, ή υβρίζουν πολιτικούς και στρατιωτικούς, πχ Αλέξης, Κυριάκος, Άδωνις, Κούλα, Σούλα κλπ δεν περνούν. Πείτε μας ότι θέλετε, αλλά δεν τα εγκρίνουμε τα σχόλια. Εδώ είμαστε Περιοδικό Άμυνας, Αεροδιαστημικής, και Επιστήμης, αγγίζουμε θέματα ιστορίας, γεωπολιτικής, σωμάτων ασφαλείας, αλλά μέχρι εκεί. Αν θέλετε να βρίσετε μπορείτε να το κάνετε αλλού. Αν θέλετε να πείτε την άποψή σας με κόσμιο τρόπο, ευχαρίστως. Αν θέλετε να αντικρούσετε άποψη, κάντε το πολιτισμένα. Βγάλτε τον καλύτερο εαυτό σας στην ιστοσελίδα μας και το facebook της ΠΤΗΣΗΣ.

Ντιμιτρόφ, ο «άνθρωπος» της Τουρκίας στα Σκόπια


Καθώς μετά από τόσο καιρό σας έχουμε “μάθει”, οι αναγνώστες μας, σε όποια πολιτική απόχρωση κι αν ανήκουν, ενδιαφέρονται για την Ελλάδα και την Άμυνά της. Αν μην χωριζόμαστε σε “αυτούς και εμείς”, “ή αυτοί ή εμείς”, “ή μας τελειώνουν ή τους τελειώνουμε” (ναι, το είπε κάποτε η νυν Κυβέρνηση, αλλά δεν θα σχολιαστεί άλλο). Η Ελλάδα έχασε μόνο όταν διαιρέθηκε. Και έχασε τα πάντα.
Τώρα, θεωρούμε πως το θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών δυστυχώς ή ευτυχώς έχει λήξει. Η χώρα στα Βόρεια Σύνορά μας, για το επίσημο ελληνικό κράτος λέγεται Βόρεια Μακεδονία. Κάποιος μας ρώτησε πως θα την λέμε εμείς, στο περιοδικό. Δεν το έχουμε αποφασίσει ακόμη. Θα δούμε, αν και δεν μπορούμε να κάνουμε και πολλά πράγματα, ειδικά αν υπάρξουν οριζόντιες “νόρμες”. You can’t teach an old dog new tricks. Και όλοι μας εδώ είμαστε παλιά dobermann…

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στο ptisidiastima.com εκφράζουν τους συντάκτες τους
κι όχι απαραίτητα τον ιστότοπο. Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς γραπτή
έγκριση. Σε αντίθετη περίπτωση θα λαμβάνονται νομικά μέτρα. Ο ιστότοπος
διατηρεί το δικαίωμα ελέγχου των σχολίων, τα οποία εκφράζουν μόνο το συγγραφέα
τους.

- Advertisement -
- Advertisement -
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
- Advertisement -

Το Σχόλιο της Ημέρας

ThinkOutOfTheBox: Δημιουργία Ναυτικής Αεροπορίας από το ΠΝ με UCAV Mojave

To ptisidiastima.com, πριν λίγες μέρες, είχε δημοσιεύσει μια είδηση σχετικά με το UCAV Mojave της General Atomics και τη δυνατότητα του να φέρει μεγάλο...

Το τεύχος μας που κυκλοφορεί

- Advertisement -

Κύριο Άρθρο

129 νέα F-35 στην παρτίδα παραγωγής 15, αλλά… LRIP!

3
Στο πλαίσιο της παρτίδας παραγωγής (Lot) 15 με συμβόλαιο ύψους $7,6 δις που υπέγραψε το Πεντάγωνο προ ημερών με τη Lockheed Martin (παραδοτέα έως...
- Advertisement -
Card image

Αιγαίο Ώρα Μηδέν ΠΤΗΣΗ Ειδικές Εκδόσεις

Αγορά 0.99
- Advertisement -

Σαν σήμερα

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ – 15 Αυγούστου 778: Μάχη του Roncevaux, το τραγούδι...

1
Η οπισθοφυλακή του φραγκικού στρατού υπό τον έπαρχο της Βρετάνης, Ρολάνδο κυκλώνεται και καταβάλεται από ενεδρεύοντες Βάσκους στην Βορειο-Ανατολική Ισπανία, κατά τη διάβαση των...
- Advertisement -
Card image

Αιγαίο Ώρα Μηδέν Special Edition

Αγορά 0.99
- Advertisement -
Card image

ebook-ptisi-a4-v3

Αγορά

Related News

Τήνος: Δάφνινο στεφάνι από τον πρωθυπουργό στους πεσόντες της “Έλλης”

Μήνυμα ενότητας έστειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, από την Τήνο, ο οποίος παραβρέθηκε στο νησί για τον εορτασμό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Ο κ.Μητσοτάκης...

Τουρκικές υπερπτήσεις στο Αιγαίο και σήμερα της Παναγιάς

Ανήμερα της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, δύο ζεύγη τουρκικών F-16 εισήλθαν στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσουν σχέδιο πτήσης, παραβίασαν τον εθνικό εναέριο...

ThinkOutOfTheBox: Δημιουργία Ναυτικής Αεροπορίας από το ΠΝ με UCAV Mojave

To ptisidiastima.com, πριν λίγες μέρες, είχε δημοσιεύσει μια είδηση σχετικά με το UCAV Mojave της General Atomics και τη δυνατότητα του να φέρει μεγάλο...