Πόσο “Δεξιά” ή “Αριστερή” είναι η Π&Δ και ποια η θέση μας για την Συμφωνία των Πρεσπών;

96
Μοιραστείτε το άρθρο
  • 174
  •  
  •  

:Η Συμφωνία των Πρεσπών πέρασε χτες από την Ελληνική Βουλή με πλειοψηφία 153 βουλευτών. Η Π&Δ, τόσο στο ιστολόγιο όσο και και στο περιοδικό είχε και έχει μια ξεκάθαρη θέση. Από την πρώτη στιγμή ξεκάθαρα, θεωρήσαμε την Συμφωνία των Πρεσπών μια “κακή” συμφωνία για την χώρα μας. Στο  παρακάτω κείμενο, που πολλοί “περαστικοί” δεν έκαναν τον κόπο να διαβάσουν, αναφέραμε τα εξής:

Σκοπιανό: Ιστορική στιγμή ή ελλιποβαρής συμφωνία;

Εξυπακούεται πως είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας να υπάρχει στα βόρεια σύνορά της ένα υγιές και κατά το δυνατόν φιλικό κράτος και το αντίστροφο. Ως Π&Δ, θεωρούμε πως είναι εξαιρετικά σημαντικό να λυθούν οι διαφορές μεταξύ Ελλάδας – πΓΔΜ. Ωστόσο η Συμφωνία που θα υπογραφεί σε μερικές ώρες είναι «ελλιποβαρής» εις βάρος της χώρας μας, αφενός διότι παραχωρείται και αναγνωρίζεται το δικαίωμα χρήσης του ονόματος «Μακεδονία» και αφετέρου, διότι δεν υπάρχει καμία απολύτως (ουσιαστική) δικλείδα ασφαλείας που να προστατεύει τη χώρα μας από έναν μελλοντικό «Γκρουέφσκι».

Αυτή ήταν η θέση μας. Νέτα-σκέτα. Από εκεί και πέρα, καλύψαμε ως οφείλαμε τα μεγάλα συλλαλητήρια για την Μακεδονία, ενώ μάλιστα στο δεύτερο πήραμε και θέση -εξόχως- πολιτική, θεωρώντας τα επεισόδια (στην συγκέντρωση της τελευταίας Κυριακής), προβοκάτσια. Γιατί, είμαστε Δεξιοί;

Από εκεί και πέρα, ούτε άναρθρες κραυγές βγάλαμε, ούτε σπέκουλα κάναμε, ούτε εθνικοπατριωτικά πόστ που θα μας έφερναν αβέρτα κλίκς κάναμε. Γιατί; Είμαστε Αριστεροί;

Σε εξέλιξη το συλλαλητήριο για την Μακεδονία παρά την προβοκάτσια – ζωντανή σύνδεση

Έχουμε βαρεθεί τις ανόητες ταμπέλες που μας κολλούν οι περιφερόμενοι του Διαδικτύου. Έχουμε την άποψή μας, και δεν φοβόμαστε να την πούμε. Αλλά δεν θα πούμε κάποιον “προδότη” ή “μπατριώτη”. Όσων κόπηκαν αυτά τα -δεκάδες, αν όχι εκατοντάδες- σχόλια, έφεραν αυτές τις ορολογίες. Όταν κάποιος δεν μας διαβάζει, και πηγαίνει σε άλλες ιστοσελίδες που, με απόλυτη ένδεια ειδησιογραφίας, “πιπιλάνε” την ίδια καραμέλα (δυο καραμέλες, είτε πως η Συμφωνία είναι “εμπευσμένη” είτε “προδοτική”), νομίζει ότι θα έρθει εδώ και θα πρέπει να κάνουμε το ίδιο.

Μερικά σχόλια πέρασαν, είτε γιατί δεν το προσέξαμε (συμβαίνει ενίοτε), είτε γιατί εφόσον κάποιοι αναγνώστες μας επέλεξαν να εκφραστούν κοσμίως, οφείλαμε να το σεβαστούμε. Ποιο ήταν το αποτέλεσμα της αξιοπρεπούς στάσης μας; δείτε, και γελάστε ή κλάφτε μαζί μας (τα σχόλια αυτά δεν εγκρίθηκαν).

Εδώ κάποιος μας θεωρεί αριστερούς, γιατί δεν δημοσιεύσαμε σε άσχετο άρθρο σχόλιο για την Μακεδονία. Φυσικά σε όλα τα σχόλια υπήρχε ο όρος προδότης.

Εδώ κάποιος άλλος μας θεωρεί δεξιούς γιατί πέρασε η Συμφωνία, και θεωρεί πως “κλαίμε” όχι για την κακή συμφωνία, αλλά για την Αξιωματική Αντιπολίτευση

Εδώ δεν δημοσιεύσαμε σχόλιο από κάποιον που βρίζει και τους δυο, Αξιωματική Αντιπολίτευση και Κυβέρνηση, θεωρώντας 1. πως είμαστε ηλίθιοι, 2. πως θα δώσουμε βήμα σε ακραία στοιχεία.

Εδώ φίλος του περιοδικού, προσπαθεί να μας πείσει πως είμαστε φιλοαμερικανοί, και δεξιοί. Γιατί αυτοί οι δυο θέλουν τον όρο Βόρεια Μακεδονία, ενώ τελικά τα δεξιά κόμματα της Ελλάδας ήταν εναντίον! Δεν καταλαβαίνει επίσης πως οι δημοσκοπήσεις δεν είναι αναγνωρισμένη δημοκρατική διαδικασία. Είναι ανάμεσα στους φίλους που θέλουν να πουν πως αγαπούν τους Ρώσους, αλλά δεν ξέρουν πως να μας το πουν!

Εδώ κάποιος το τερματίζει. Δεν έχουμε άλλο σχολιασμό. Λέει απλά μια κοτσάνα, και φεύγει, πιστεύοντας μέσα του “κάτι είπα τώρα”. Το αφήνουμε στην κρίση σας…

Δεν δημοσιεύουμε άλλα σχόλια, από τα πραγματικά πολλά που κόψαμε και από τις δυο “πλευρές”. Ειλικρινά χάσαμε τον έλεγχο στο facebook, εκεί έγινε κακός χαμός, αλλά υποσχόμαστε να επανέλθουμε και να φέρουμε τάξη. Δυστυχώς, το ανακοινώνουμε δημοσίως, θα μπλοκάρουμε οποιονδήποτε προχωρεί στην πόλωση. Οτιδήποτε με “προδότες” και “πατριώτες”  (ή συναφές), θα κόβεται χωρίς δεύτερη ανάγνωση.

Τώρα, ας γυρίσουμε στα καθ’ ημάς. Η Ελλάδα, προς απογοήτευση πολλών, έχει δημοκρατία. Η Συμφωνία πέρασε από την Ελληνική Βουλή. Αν κάποιος διαφωνεί, αυτό μπορεί να το εκφράσει στις Επόμενες Εκλογές. Δεν έχουμε Αμεσοδημοκρατία, και δεν πρέπει να έχουμε (ας μην το συζητήσουμε εδώ). Το κυβερνών Κόμμα, ΣΥΡΙΖΑ, και συγκεκριμένα στελέχη του, είχε διακηρύξει πριν τις εκλογές την αναγνώριση του γειτονικού κράτους με το όνομα Μακεδονία. Και ψηφίστηκε δυο φορές από τον Ελληνικό Λαό, συνεπώς δεν τίθεται θέμα νομιμοποίησης.

Και επειδή στην Π&Δ μας αρέσει να μιλάμε με στοιχεία, καλό θα ήταν να θυμηθούν/με κάποιοι, πως ήδη από το 2008, η εφημερίδα Αυγή που ήταν και είναι κομματικό όργανο του ΣΥΡΙΖΑ, έγραφε , «Όχι στον εθνικισμό και στις συναινέσεις που τον συντηρούν», καυτηριάζοντας το ελληνικό βέτο του Απριλίου του 2008, για την ένταξη της πΓΔΜ στο NATO. Πρόκειται για άρθρο που υπέγραφαν δεκάδες στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ (Τσακαλώτος, Χριστοφιλοπούλου, Καρανίκας κτλ) και μιλούσαν ξεκάθαρα για «Δημοκρατία της Μακεδονίας” που πρέπει να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ.

Και επίσης δεν πρέπει να ξεχνάμε -αν και ήδη το κάναμε- πως στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ μιλούσαν από παλιά για “Μακεδονία”, όπως ο Ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου, που το 2014, δήλωνε σε σκοπιανή ιστοσελίδα. «Σας αποκαλώ ‘Μακεδονία’, όπως ο υπόλοιπος κόσμος».

Εξάλλου, ο κ. Τσίπρας πάντα δήλωνε πως σκοπός του για την επίλυση του “Σκοπιανού”, ήταν η εξεύρεση λύσης που περιλαμβάνει “σύνθετη ονομασία, με γεωγραφικό προσδιορισμό” (σ.σ. με γεωγραφικό προσδιορισμό πριν τη λέξη “Μακεδονία”).

Με αυτές τις θέσεις λοιπόν, ο ΣΥΡΙΖΑ κέρδισε δυο φορές τις εκλογές, από τον -έστω εν μέρη- ίδιο Ελληνικό Λαό. Καλή και θεμιτή λοιπόν η -ευπρεπής- κριτική προς τρίτους, αλλά καλό θα ήταν πριν την ασκηθεί, κάποιοι να κοιτάξουν τον εαυτό τους στον καθρέφτη.

Το Υπουργείο Εξωτερικών απαντά ( ; ) στους πολίτες για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Αυτό που δεν θέλαμε να κάνουμε, είναι να συνεχίσουμε να πολώνουμε τους Έλληνες πολίτες και τους αναγνώστες μας. Η υπόθεση αν το θέλετε, “τελείωσε”, δεν μπορεί να γίνει τίποτε άλλο. Δεσμευόμαστε πλέον με τόσο ισχυρή συνθήκη (η οποία είναι η Συμφωνία των Πρεσπών, όχι η χτεσινή ψήφιση, αν κάποιος ήθελε να σταματήσει την Συμφωνία έπρεπε να στηρίξει την Αξιωματική Αντιπολίτευση το καλοκαίρι στην πρόταση μομφής, που απορρίφθηκε), που οποιαδήποτε αλλαγή της θα προκαλέσει βλάβη στη Διεθνή Θέση της χώρας μας. Δεν είμαστε Μπανανία να αλλάζουμε απόψεις όποτε “γουστάρουμε”.

Η ΠΤΗΣΗ δεν είναι περιθωριακό έντυπο, ή ιστοσελίδα που έγλυφε τον πρώην ΥΠΕΘΑ ή δημοσιεύει… ποικίλη ύλη (ευγενική περιγραφή των ημίγυμνων). Δεν κάνουμε πολιτική, δεν είμαστε… influencers, δεν έχουμε σχέση με κανένα πολιτικό κόμμα. Οι άνθρωποι της Π&Δ ψηφίζουν, αλλά είναι επαγγελματίες και δεν μεταφέρουν τα κομματικά τους “θέλω” στο περιοδικό. Ούτε πωλούν τα άρθρα σε κανέναν. Μην μας βάζετε ταμπέλες. Δεν πιάνει, και όταν το γράφετε απλά δεν εγκρίνεται το σχόλιο. Σκοπός μας είναι να ενημερώνουμε, όχι να διχάζουμε.

Λοιπον, για να το ξεκαθαρίσουμε. Σχόλια που θα περιέχουν όρους κομματικούς, ή υβρίζουν πολιτικούς και στρατιωτικούς, πχ Αλέξης, Κυριάκος, Άδωνις, Κούλα, Σούλα κλπ δεν περνούν. Πείτε μας ότι θέλετε, αλλά δεν τα εγκρίνουμε τα σχόλια. Εδώ είμαστε Περιοδικό Άμυνας, Αεροδιαστημικής, και Επιστήμης, αγγίζουμε θέματα ιστορίας, γεωπολιτικής, σωμάτων ασφαλείας, αλλά μέχρι εκεί. Αν θέλετε να βρίσετε μπορείτε να το κάνετε αλλού. Αν θέλετε να πείτε την άποψή σας με κόσμιο τρόπο, ευχαρίστως. Αν θέλετε να αντικρούσετε άποψη, κάντε το πολιτισμένα. Βγάλτε τον καλύτερο εαυτό σας στην ιστοσελίδα μας και το facebook της ΠΤΗΣΗΣ.

Ντιμιτρόφ, ο «άνθρωπος» της Τουρκίας στα Σκόπια

Καθώς μετά από τόσο καιρό σας έχουμε “μάθει”, οι αναγνώστες μας, σε όποια πολιτική απόχρωση κι αν ανήκουν, ενδιαφέρονται για την Ελλάδα και την Άμυνά της. Αν μην χωριζόμαστε σε “αυτούς και εμείς”, “ή αυτοί ή εμείς”, “ή μας τελειώνουν ή τους τελειώνουμε” (ναι, το είπε κάποτε η νυν Κυβέρνηση, αλλά δεν θα σχολιαστεί άλλο). Η Ελλάδα έχασε μόνο όταν διαιρέθηκε. Και έχασε τα πάντα.

Τώρα, θεωρούμε πως το θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών δυστυχώς ή ευτυχώς έχει λήξει. Η χώρα στα Βόρεια Σύνορά μας, για το επίσημο ελληνικό κράτος λέγεται Βόρεια Μακεδονία. Κάποιος μας ρώτησε πως θα την λέμε εμείς, στο περιοδικό. Δεν το έχουμε αποφασίσει ακόμη. Θα δούμε, αν και δεν μπορούμε να κάνουμε και πολλά πράγματα, ειδικά αν υπάρξουν οριζόντιες “νόρμες”. You can’t teach an old dog new tricks. Και όλοι μας εδώ είμαστε παλιά dobermann…


Μοιραστείτε το άρθρο
  • 174
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
manos
Guest
manos

Για την εγκυρότητα της συμφωνίας έχουν αναλύσει τεκμηριωμένα οι αρμοδιότεροι.

Ο καθηγητής κ.Μάζης έκανε εξαιρετική δουλειά:
https://slpress.gr/wp-content/uploads/2019/01/Mazis_Prespes_SLpress_gr.pdf

Επίσης η τρέχουσα ισορροπία στην Βουλή δεν αντιπροσωπεύει την άποψη του Ελληνικού λαού επί του θέματος. Είναι από τις λίγες φορές που βλέπουμε τον Ελληνικό λαό τόσο ενωμένο.

Και φυσικά δεν σας εμποδίζει κανένας σαν περιοδικό και σαν άτομα να αποκαλείται αυτή την χώρα όπως την αποκαλούσατε μέχρι τώρα. Με άλλα λόγια την ουσιαστική εκχώρηση θα την κάνουμε εμείς οι Έλληνες αν υιοθετήσουμε το παράλογο, έστω και παρά την ατυχή επίσημη θέση του κράτους μας.

Stmts
Guest
Stmts

Στα συλλαλητηρια ηταν ο κυριος.Σεβαστη η αποψη του αλλα οχι και ”εγκυροτητα”.

manos
Guest
manos

Mπορείτε ελεύθερα να αντικρούσετε τα επιχειρήματα με επιχειρήματα. Παρακαλώ.

Nikolaos
Member
Nikolaos

Τι έγινε; Πέρασε η αριστερά από τα αλώνια στα σαλόνια και καταφρονεί τα συλλαλητήρια;
Και καλά να έμενε εκεί …
Γιατί ουδείς ξεχνά το πέσιμο του “Ρουβίκωνα” στο “Μένουμε Ευρώπη” το 2015 … Καρφίτσα, ΕΚΟΦ και κοινωνικό περιθώριο Θεσσαλονίκης του τότε, reloaded … Θα λογοδοτήσουν πολλοί για το παρακράτος … Το αργότερο όταν η δικαιοσύνη ανασάνει από τον κλοιό των επιόρκων μιασμάτων (πράγμα που είναι διακαής πόθος των Ελλήνων δικαστών, που ευόρκως εκτελούν τα υψηλά τους καθήκοντα υπό αντίξοες συνθήκες) …

dimitrov
Member
dimitrov

Ελπίζουμε ….. για τους δικαστές μιλάω …. Να επιδείξουν ανάλογη ενέργητικοτητα στο συγκεκριμένο θέμα αλλά και σε άλλα που άπτονται των δημοκρατικών θεσμών αλλά εσχάτως έγιναν κουρελουδες. Για να μην πω χειρότερα ……

GiannisKr
Member
Γιάννης Μ.

@Stmts:
Συγγνώμη που θα ρωτήσω, αλλά μπερδεύτηκα με την πρώτη σας πρόταση. Επειδή και μόνο ήταν στα συλλαλητήρια, η άποψή του αυτοδίκαια κρίνεται μη έγκυρη; Αν ήταν δηλαδή σε κάποια εκδήλωση υπέρ της Συμφωνίας θα θεωρούνταν εγκυρότερη η άποψή του ή γενικά το θίγετε το θέμα της εγκυρότητας;

ThanosD
Member
ThanosD

Αν ο ΣΥΡΙΖΑ παρει το 35 % που θεωρητικα συμφωνούν με την συμφωνία(τελευταια δημοσκοπηση ) μαζι με ενα άλλο μικρό κόμμα η και μόνος του μαλλον θα ξαναγινει κυβερνηση …Η Το πολιτεύμα ειναι αντιπροσωπευτική κοινοβουλευτικη Δημοκρατία ..Αυτο μετραει σ εκαθε κυβερνηση .

Konstantinos_Zikidis
Member

Αυτοί που συμφωνούσαν με την παραλίμνια συμφωνία ήταν αρκετά λιγότεροι. Μην ξεχνάτε τους “δεν γνωρίζω/δεν απαντώ”. Ως εκ τούτου, οι 153 του “ναι” εκπροσώπησαν ένα ποσοστό του λαού της τάξης του 20%. Το πολύ…

ThanosD
Member
ThanosD

Το έγραψα πιο πολύ γι ατη μορφη του πολιτευματος…Ειναι αυτονόητο να ειναι πλειοψηφικό σηματικά το όχι σε τετοια θεματα .Αν το ρωτήσεις ομως δυο ενδεχομενα μια εθνικης επιλογής ίσως δεν εκφραστεί ακριβώς έτσι..Πχ πλειοψηφικών απαντήσεων ..Η Βόρεια Ηπειροε ειναι ελληνική ή Αλβανική ;Να την παρουμε απο τους Αλβανούς ή οχι,Η Κωσταντινο;yπολη ανήκει δικαιωματικά στοςυ Ελληνες ή οχι …;Ουτε η ενδιαμεση συμφωνία τεθηκε σε δημοψήφισμα ,ουτε μαι τυχον συμφωνία στο Βουκουρεστι θα έμπαινε σε δημοψήφισμα ..(ούτε τότε με τη δεξιά κυβερνηση θα κέρδιζε ) Ενδεικτικά τα γράφω .Η Συμφωνία από μόνη της δεν διασφαλίζει κατι άλλο εκτός του ονόματο ς που… Read more »

ccg
Guest
ccg

Ανέκαθεν σε εθνικά θεματα, των οποιων η σημασία υπερβαινει το κομματικό συμφερον και οι επιπτώσεις τους τη διάρκεια μιας κυβερνητικής θητειας, υπήρχε μια στοιχειώδης εστω κουλτουρα συναινεσης. Καμία κυβέρνηση όσο άνετη κοινοβουλευτική πλειοψηφία και έιχε δεν ένοιωθε ότι έπρεπε να χειριστει τόσο σοβαρο εθνικο θέμα ερήμην όχι μόνο της μειζονος αλλά και της ελασσονος αντιπολιτευσης. Αυτή η ατυπη συμφωνία συναινεσης έσπασε τωρα για καθαρα μικροκομματικούς λόγους, οπως άλλωστε έχουν παραδεχτει ηδη κορυφαια στελέχη της κυβέρνησης. Εν τέλει σε μια κοινοβουλευτικη αστικη δημοκρατία οποιος έχει την πλειοψηφια και την κυβέρνηση δεν σημαίνει ότι έχει και απεριόριστη εξουσία να κάνει ότι του… Read more »

manos
Guest
manos

Εγώ πάντως αν δω άρθρο για “Μακεδονική Αεροπορία” θα προβληματιστώ αν θα σας ξαναδιαβάσω.

Nikolaos
Member
Nikolaos

Αγαπητέ φίλε, μου θυμίζετε το άρθρο για τη “RoCAF”, ήτοι την Αεροπορία της Δημοκρατίας της Κίνας (επί της Ταϊβάν). Το περιοδικό έφθασε στα άκρα για να αποφύγει να αναφέρει σε πολυσέλιδο άρθρο ο,τιδήποτε παραπάνω από αυτό το αρκτικόλεξο (χωρίς επεξήγηση καν …). Από τον προφανή φόβο της δεύτερης δύναμης του πλανήτη και της ολοκληρωτικής εξουσίας της. Πού να ήξερε η δόλια ΠΤΗΣΗ …. Λαύρος εμφανίσθηκε Έλλην επιστολογράφος, ο οποίος κατήγγειλε το περιοδικό ότι “εφόσον η ύπαρξη πολεμικής αεροπορίας είναι εξ ορισμού χαρακτηριστικό κράτους, αναγνωρίζετε ανύπαρκτο κράτος!”, και άλλα ηχηρά παρόμοια … Τι να πει και η δόλια ΠΤΗΣΗ, φαινόταν αρκούντως… Read more »

megisteas
Member
megisteas

Το πιο ωραίο είναι ότι σου αρέσει δεν σου αρέσει, εμένα προσωπικά όχι, η συμφωνία θα κριθεί στο μέλλον και όχι τώρα. Πιστεύω σε κάνα κάνα δυο χρόνια θα έχουμε την γενική κατεύθυνση και σε μια εικοσαετία θα χτυπάμε το κεφάλι μας στον τοίχο ή θα πανηγυριζουμε στο σύνταγμα. Ίδωμεν

Ganesha_Mahesvari
Member
Ganesha Mahesvari

+1

nikos75
Member
nikos75

Και πολλά βάζεις, πιστεύω θα δούμε τα μαύρα σύννεφα πολύ σύντομα

Stmts
Guest
Stmts

Oλο το δημοκρατικο τοξο ζητουσε συνθετη ονομασια με γεωγραφικο προσδιορισμο(erga omnes) αλλα οι σλαβομακεδονες το αρνουνταν.Μεχρι που ηρθε στα πραγματα ο δυτικοφιλος Ζαεφ.Για οποιον διαφωνει μια βολτα στο youtube θα λυσει τις αποριες του.Οταν μας δινονταν το Σλαβομακεδονια τη δεκαετια του 90 καποιοι παλι αρνουνταν.Παλι καλα να λεμε… Ειχαμε πεταξει ηδη 27 χρονια κανοντας μια τρυπα στο νερο.

sotbak
Member
sotbak

+1

Spyros
Member
Spyros

“Oλο το δημοκρατικο τοξο ζητουσε συνθετη ονομασια με γεωγραφικο προσδιορισμο(erga omnes) αλλα οι σλαβομακεδονες το αρνουνταν.”

Όντως.

“Παλι καλα να λεμε… Ειχαμε πεταξει ηδη 27 χρονια κανοντας μια τρυπα στο νερο.”

Όντως, όσον αφορά το όνομα τουλάχιστον. Αλλά δεν αναγνωρίσαμε σε κανέναν εθνικότητα και γλώσσα, όπως έγινε τώρα.

dimitrov
Member
dimitrov

Και τώρα μια τρύπα στο νερό κάναμε και με τζιφρα από κάτω.
Επισήμως δλδ.
Για να δούμε ποιος θα βουλιάξει στην τρύπα τώρα ……
Αλλά κι αυτός ο δυτικοφιλος δεν βαστιεται και λιγάκι. Μακεδονία εδώ Μακεδονία εκεί Μακεδονία πάνω Μακεδονία κάτω.
Πες το άνθρωπε μου τουλάχιστον Βορειομακεδονια. Τι την βάλανε τη τζιφρα;

Nikolaos
Member
Nikolaos

Παρακαλώ θερμά, από ειλικρινή ιστοριοδιφικό μου ζήλο και μόνον (που είμαι βέβαιος τον μοιράζομαι με πολλούς), να μου γνωρίσετε, βάσει πηγών που θα παραθέσετε, από ποιον “μας δινόταν” το “Σλαυομακεδονία”, ποιοί το αποδέχονταν και ποιοί το αρνήθηκαν (και φυσικά ποια η στάση της ΠΓΔΜ στο θέμα, μην κουράζω με ερωτήσεις και φαίνομαι σαν να εξετάζω μάρτυρα, δεν μου αρέσει …). Σπεύδω, με πάσα ειλικρίνεια, να εκτεθώ εκ προοιμίου, λέγοντας ότι μου φαίνεται εξαίρετη σύνθετη ονομασία (ασφαλώς υπό τον όρο ότι οι υπήκοοί της είναι “Σλαυομακεδόνες” και όχι “Μακεδόνες”). Κατά τα λοιπά, αν είναι προς το συμφέρον της πατρίδας, όχι 27,… Read more »

Cobra Kai
Guest
Cobra Kai

Καλημέρα Nikolaos. Λοιπον τον πρωτο που θυμαμαι να αναφέρεται σε ονομα Σλαβομακεδονια ειναι τον μακαρίτη τον Επίτιμο. Ο ιδιος σε εκτενεστατη συνεντευξη σε τηλεοπτικό καναλι, οταν πλεον δεν ηταν πρωθυπουργός βεβαια, αναφέρθηκε σε σημειο των συνομιλιών οπου ειχε φτασει σε εναν τετοιο συμβιβασμο, αν θελεις πες τον “συμβιβασμό”. Το εδινε, αν το εδινε, ο Γκλιγκοροφ, ισως ο μονος που ειχε μυαλο αντι για γιαουρτι στο καυκαλο του εκει πανω. Ημερερολογιακα δεν πρόκειται να μαθουμε ποτε ποτε δωθηκε εκτος και αν: 1, πλακωθουν στις μπουνιες στην αιθουσα συνεδριασεων της Βουλης 2, σηκωθει ο Επιτιμος και μας μιλησει (χμ…..) 3, βαλουμε χερι… Read more »

SKYHOOK47
Member
SKYHOOK47

Καταλαβαίνετε βέβαια πόσο προβληματικό είναι ενώ η χώρα ονομάζεται Βόρεια Μακεδονία οι κάτοικοι να ονομάζονται Μακεδόνες, με μία υποσημείωση φυσικά η οποία δεν νομίζω να αναφέρεται κάθε φορά που θα αναφερόμαστε στους κατοίκους αυτού του κράτους σε ένα γραπτό κείμενο ή ακόμα και όταν θα μιλάμε γι αυτούς.Με άλλα λόγια οι κάτοικοι θα ονομάζονται όπως ονομάζονταν και πριν την υπογραφή της συμφωνίας και το κακό είναι ότι συναινέσαμε και εμείς σε αυτό…

Δημήτρης
Guest

Αγαπητη Πτήση καλησπέρα σας. Μην αναστατώνεστε, συναιχίστε να γράφετε και μην απολογίστε. Κι εσείς Έλληνες, ψυχραιμία. Η όποια επιπολαιότητα στο Σκοπιανό έχει βαθιές ρίζες!

Giannis
Guest
Giannis

Εγω σας διαβαζω ηλεκτρονικα και εχω να πω οτι ειμαι ενθερμος αναγνωστης σας, γιατι στα στρατιωτικα θεματα εχετε πυκνη εμπεριστατωμενη και συνοπτικη αρθρογραφια. Οτι ζηταει δηλαδη ενας πολιτης που θελει να ενημερωνεται για τον Ελληνικο στρατο. Επισης θαυμαζω την προσπαθεια σας να αποφευγεται εμμεσα η αμεσα πολιτικα σχολια στα αρθρα σας.

sotbak
Member
sotbak

+1

Antonis_Loukas
Member
Antonis_Loukas

Λογικά και μετριοπαθή αυτά που αναφέρετε, αλλά θεωρώ πως σε ένα σημείο, δίνετε ένα τεράστιο άλλοθι στη τωρινή κυβέρνηση. Δεν είναι εύλογο, να λέτε λίγο πολύ, ότι έχουμε Δημοκρατία και εφόσον ο λαός ψήφισε έτσι, πρέπει να δεχτούμε το αποτέλεσμα και να περιμένουμε τις επόμενες εκλογές! Η συμφωνία που υπογράφτηκε, επειδή ακριβώς μας δεσμεύει και μας δένει χειροπόδαρα, θα έπρεπε να στηρίζεται σε ευρύτερη πλειοψηφία(180). Επίσης, επειδή ψηφίζεται από 145(που προφανώς ακόμη και με το ξεχειλωμένο Bonus 50 εδρών, δεν αρκούν…) που είχαν δηλώσει ευθαρσώς το ότι δεν έχουν κανένα πρόβλημα με το ξεπούλημα του ονόματος/ταυτότητας/γλώσσας, δεν σημαίνει ότι νομιμοποιείται… Read more »

Spyros
Member
Spyros

Φίλε Αντώνη, αν μου επιτρέπεις τον ενικό, δεν πρόσεξες κάτι που γράφει παραπάνω η Π&Δ που δυστυχώς δεν το πρόσεξαν και οι περισσότεροι συμπολίτες μας (όλων των χρωμάτων και πεποιθήσεων), τόσο εδώ όσο και γενικότερα στη χώρα: “Δεσμευόμαστε πλέον με τόσο ισχυρή συνθήκη (η οποία είναι η Συμφωνία των Πρεσπών, όχι η χτεσινή ψήφιση, αν κάποιος ήθελε να σταματήσει την Συμφωνία έπρεπε να στηρίξει την Αξιωματική Αντιπολίτευση το καλοκαίρι στην πρόταση μομφής, που απορρίφθηκε)[…]” Είναι κρίμα που δεν το καταλαβαίνει αυτό ο κόσμος: η συμφωνία έγινε στις Πρέσπες, ΚΑΙ ΕΚΛΕΙΣΕ. Το να περάσει από τα κοινοβούλια ήταν απλώς διαδικαστικό, για… Read more »

Antonis_Loukas
Member
Antonis_Loukas

Πράγματι, οι περισσότεροι, δεν εστιάσαμε στην ίδια την υπογραφή της συνθήκης, ίσως και επειδή είχαμε την ελπίδα, ότι κάπου στη πορεία, αυτή η τρέλα θα σταματήσει. Μα και η υπογραφή της συνθήκης, έγινε τελείως εκτός θεσμικού πλαισίου. Οι διαδικασίες που ακολουθήθηκαν, από αναρμοδιους και χωρίς εξουσιοδότηση παράγοντες, πως περιμένουμε να παράγουν δεσμευτικά νομικά αποτελέσματα;

Antonis_Loukas
Member
Antonis_Loukas

Υ.γ καλοδεχούμενος ο ενικός. Καλημέρα!

ETS
Member
ETS

Ελπίζω να απαντηθεί η απορία σου..
Δες το σχόλιο μου παραπάνω στα ίδια χνάρια .

Antonis_Loukas
Member
Antonis_Loukas

Ποιο σχόλιο; Μήπως εγώ δεν βλέπω καλά; Καλημέρα!

ETS
Member
ETS

Καλησπέρα..
Λάθος μου ..
Παρακάτω εννοούσα.

CKfurious
Member
CKfurious

Εγώ πάντως θα υιοθετήσω την ονομασία που τους έδωσες σε προηγούμενο σχόλιο:
Βόρεια Μαϊμούδoνια

Όπως γραφεις το γεγονός ότι το περάσανε fast track από Βουλή, Προεδρία κλπ
δείχνει ποσο βρώμικη είναι η υπόθεση

Η οργή μαζεύεται….

Antonis_Loukas
Member
Antonis_Loukas

… με πολύ αργούς ρυθμούς θα συμπλήρωνα… Τυγχάνει, λόγο επαγγελματικής ενασχόλησης, να ταξιδεύω συχνά εντός συνόρων και λυπάμαι που το λέω, αλλά ο μεγάλο ποσοστό του κόσμου, παρότι βλέπει τα προβλήματα(προφανώς και εκτός Σκοπιανού), ευρίσκεται σε μια νιρβάνα. Κομματόσκυλα και βολεμένοι υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν(εκτός συνταρακτικών εξελίξεων). Όταν όμως, η πλειοψηφία, αρκείται σε μια αόριστη παροχή και ένα έκτακτο επίδομα(που βγαίνει προφανώς από το άρμεγμα εμού και εσού) και κάνει τα στραβά μάτια στα όργια που συμβαίνουν, δεν βλέπω και πολύ αισιόδοξα τα πράγματα… Όσο για το ‘Μαιμουδονία’, δεν έχω δα και το copyright. Ας τους λένε οτιδήποτε εκτός… Read more »

ΧΗΜΙΚΟΣ
Guest
ΧΗΜΙΚΟΣ

Συγχαρητήρια για τη στάση σας. Παρακολούθησα αυτές τις μέρες τα σχόλια για το θέμα. Μου κάνει εντύπωση ότι και πάλι πολλοί σχολιαστές διακατέχονται από μέγα πάθος και βρασμό ψυχής. Καλώς ή κακώς μόνο νηφάλια μπορούμε να αναλύσουμε τέτοια θέματα. Και εξηγούμε: 1. Ας παραδεχτούμε το προφανές – Όποιος αποφασίζει, πάντα λαμβάνει αποφάσεις υπό καθεστώς περιορισμών. Η ποιότητα και η ποσότητα των περιορισμών προσδιορίζεται κυρίως από την ισχύ της πατρίδας μας, οικονομική, στρατιωτική, πολιτική, κοινωνική. 2. Ας παραδεχτούμε επίσης το προφανές – Η ιδεολογία αυτού που αποφασίζει παίζει ρόλο στις αποφάσεις. 3. Ας παραδεχτούμε ότι και η ψυχολογία, ο χαρακτήρας, η… Read more »

sotbak
Member
sotbak

Το σχόλιό ας είναι εξαιρετικό και δείχνει ότι είστε βαθύς γνώστης των ιστορικών θεμάτων. Μπράβο.

bill971
Guest
bill971

Συγχαρητήρια για το σχόλιό σας!
Εξαιρετική η άποψη & ο τρόπος που γράφεται!

Θράκη
Guest
Θράκη

Όσο αφορά τα σενάρια σας για τα ενεργειακά της Κύπρου, να ξέρετε επειδή δεν έχετε καμία γνώση του αντικειμένου, κάνετε τραγικά λανθασμένη εκτίμηση. Ακούστε λοιπόν κύριε: Οι εταιρίες που συμμετέχουν σε ένα διαγωνισμό για ενοικίαση οικοπέδων για εντοπισμό κοιτασμάτων και εκμετάλλευση στη συνέχεια, είναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΕΣ ,να αγοράσουν τα δεδομένα από τις σεισμικές έρευνες που έγιναν συγκεκριμένα από την Νορβηγική PGS. Απο εδώ ανοίγει το θέμα του κόστους για τις εταιρείες. Άρα λοιπόν αρχίστε να μετράτε σε εκατομμύρια παρακαλώ!!!. Στην συνέχεια αφού αγοράσουν τους σεισμικους χάρτες καταθέτουν εάν το θέλουν πρόταση στον διαγωνισμό που διενεργεί το κράτος και δηλώνουν την πρόθεση… Read more »

ccg
Guest
ccg

Ξεχνάτε κάποια πράγματα αγαπητε! Την χρεοκοπια του 2009 την οποια προκαλέσαμε μονοι μας, παρά την δημοφιλή ψεκασμένη μυθολογία περι του αντιθέτου, τον διχασμό που ακολούθησε εμποδίζοντας την ανόρθωση της χώρας και την δεύτερη κριση μέσα στην κριση το 2015, που έδωσε την χαριστική βολή στο ελληνικό τραπεζικό συστημα με ότι αυτό συνεπάγεται για την ισχύ της χώρας. Επίσης ενω μιλάτε για “τιμωριτικά μνημόνια” (εν μέρει έχετε δίκιο…) καλό θα ήταν να αρχίσουμε να μιλάμε και για ένα θέμα που παραμένει ακόμα ταμπού και προκάλεσε την τιμωριτική διάθεση ευρωπαιων και αμερικανών τα προηγούμενα χρόνια. Την ακατανόητη στηριξη κατα τη δεκαετια του… Read more »

Nikolaos
Member
Nikolaos

Στ’ αλήθεια όμως; Όλη αυτή η (ακριβής και δόκιμη) ιστορική αναδρομή για να στηρίξετε αυτή την κινδυνολογία; Όλα αυτά θα γίνονταν για τα μάτια της ΠΓΔΜ; Τι ακριβώς έχει; Είναι το Ζαϊρ; Η Νότιος Αφρική; Κάποιο άλλο από τα απίθανα αυτά “γεωλογικά σκάνδαλα”; Τα οποία εντάχθηκαν ποτέ με σπουδή άλλων σε υπερεθνικές συσσωματώσεις; Δεν θυμόμαστε όλοι το εμπάργκο των πάντων κατά της Ν. Αφρικής για τις φυλετικές διακρίσεις; Εκείνη δεν φοβόντουσαν μη τη χάσουν, αλλά φοβούνται μη χάσουν το βαλκανικό κελεπούρι; Έχει στρατηγική θέση; Ελέγχει στενά διεθνούς ναυσιπλοϊας; Το Κουβέιτ, χάριν απελευθέρωσης του οποίου έγινε η μεγαλύτερη εκστρατεία μεταπολεμικώς, ήταν… Read more »

Λόγια σταράτα και ουσία
Guest
Λόγια σταράτα και ουσία

ΧΗΜΙΚΟΣ
Ιανουάριος 26, 2019 at 10:42 μμ
——
Μπράβο σου για τις γνώσεις σου το ήρεμο λόγο σου με επιχειρήματα χωρίς κραυγές και χωρίς καμία υστερία.
Πραγματικά ένα από τα καλύτερα σχόλια που διάβασα εδώ και πολύ καιρό!

Cobra Kai
Guest
Cobra Kai

Φιλε ΧΗΜΙΚΕ καλημερα. Πιο πολυ για προκαταβολή μου κανει, παρα για γραμμάτιο. Ναι σιγουρα, η ζωη ειναι δωσε-παρε, ομως προς ωρας και με δεδομενο το τεραστιο μεγεθος του αντιπαλου (και δεν εννοώ μονο πληθυσμιακά), πρεπει να δουμε πραγματα και θαυματα. Δεν λεω πως δεν γινεται, η παραχωρηση-αγορα κοψωφτερη των ΟΗ-58 ειναι μια καλη αρχη. Εδω να κανω μια ερωτηση: πως το υπεγραψε η ελιτ των Σκοπιων το δικο της γραμματιο? Το πανηγύρι στο Κοσσοβο εχει τελειωσει εδω και 20 χρονια, η Σερβια ειναι απονευρωμενη πιο πολυ και απο την Ελλαδα, το σεναριο ανταρτικου εντος Βαρδασκας το τελειωσε ο Bill νωρις… Read more »

Cobra Kai
Guest
Cobra Kai

Να παρει ο διαολος το πληκτρολόγιο, η επεμβαση των ΗΠΑ και της Γαλλιας κατα του ΙΣΙΣ εννοούσα.

ΧΗΜΙΚΟΣ
Guest
ΧΗΜΙΚΟΣ

Αγαπητοί σχολιαστές, σας ευχαριστώ για τα σχόλια σας στο δικό μου σχόλιο. Θα ήθελα να απαντήσω σε κάποια: 1. Όντως δεν γνωρίζω τα ενεργειακά της Κύπρου. Όμως είδα (στις ειδήσεις) το τρυπάνι της ΕΝΙ (Ιταλική εταιρεία) να φεύγει επειδή εμποδίστηκε από Τουρκικά πολεμικά. Είπε ότι θα επανέρθει αργότερα …………………….. Αντίθετα το τρυπάνι της ΕΧΧΟΝ κάνει τη δουλειά υπό την επιτήρηση αμερικανικών πολεμικών. Έχουμε και εμείς εκεί μια φρεγάτα. 2. Υπήρχαν δύο δρόμοι για τον αγωγό, που θα μεταφέρει το ΦΑ της ανατολικής μεσογείου στην Ευρώπη – μέσω Τουρκίας και μέσω Ελλάδας. Διάβασα ότι ο πρώτος είναι φτηνότερος. Φαίνεται ότι έχει… Read more »

Tarlac
Guest
Tarlac

Συμφωνώ απολύτως με το σχόλιο.

Κώστας
Guest
Κώστας

Τρεφω μεγαλο σεβασμο για την δουλεια σας και τις αποψεις σας ακομη και οταν δεν μου αρεσουν. Προσωπθκα απολογουμε για τις φορες που εκανα κατάχρηση της φιλοξενεια σας και εβγαλα την αηδία που νιωθω για τους κυβερνώντες

Alex
Guest
Alex

Τελικά κάτι μου λέει πλέον ότι τα πράγματα δεν είναι όπως φαίνονται και αυτό γιατί δεν βγάζει λογική να είναι όπως φαίνονται. Νομίζω όμως ότι αυτό θα φανεί μόλις οι Αλβανοί αποφασίσουν να κάνουν την κίνηση τους για το Τέτοβο κάτι για το οποίο θα φροντίσει ο Σόρος….μέχρι τότε Έλληνες και “Μακεδόνες” θα πρέπει να αναμιχθούν αρκετά αναμεταξύ τους…

Nestoras
Member
Nestoras

Μετά από πολύ πολύ καιρό αγόρασα έντυπο και δεν βασίστηκα μόνο στο internet, για να διαβάσω το αφιέρωμα του Δεκέμβρη στις Belharra και του Γενάρη στις Adelaide αφού ατυχώς έγινε σήριαλ!
Πιστεύω ότι πολλοί γνωρίζουν γιατί είναι εδώ και το εκτιμούν. Τώρα αν κάποια στιγμή περιμένουνε κάποιοι να δουν αν είστε μαζι τους ή μαζί με τους άλλους, δείξτε κατανόηση, έχει γίνει κομμάτι του dna πια μετά από μια δεκαετία social media!
Και μη χειρότερα λοιπόν και καλή δύναμη σε όλους για τη συνέχεια!

VAGGELAS
Member
VAGGELAS

Προς manos
Ευχαριστούμε πολύ για την παραπομπή. Το κείμενο αποτελεί χρυσωρυχείο στοιχείων, Νομικών προβληματισμών και επιχειρημάτων. Θα παρότρυνα όλους τους φίλους στο blog να το διαβάσουν.

Mirage
Member
Mirage

Η πολιτική ευτυχώς η δυστυχώς είναι κάπως σαν το ποδόσφαιρο. Μπορεί να μην σ αρέσει ο προπονητής αλλά αυτός παίρνει τις αποφάσεις κι εμείς οι “προπονητές της εξέδρας” γκρινιάζουμε γιατί ξέρουμε καλύτερα απ’ αυτόν. Το αν η συμφωνία είναι επ οφελεια της χώρας η όχι θα φανεί στο μέλλον. Όλα τ άλλα είναι προτιμήσεις. Αν κάποιος θέλει να “προπονήσει” την ομάδα πηστευοντας πως θα τα πάει καλύτερα καλό θα ήταν να βρει ένα τρόπο να το προσπαθήσει αλλιώς ας κάτσει ήσυχα στην εξέδρα (εκεί δηλαδή που είναι η θέση του) και να περιμένει την εξέλιξη. Δεν λέω και η γκρίνια… Read more »

zipo's
Guest
zipo's

Εκτεταμένη ανάλυση των όσων έχετε πει όλο αυτό τον καιρό για τη συμφωνία. Βέβαια, όσοι σας διαβάζουν καιρό ή και χρόνια ξέρουν τις απόψεις σας. Τώρα, όσον αφορά τη συμφωνία οι περισσότεροι, ανάμεσα τους και εγώ, θεωρούμε ότι είναι κακή. Αλλά φταίει μόνο η σημερινή κυβέρνηση γι’αυτή την απόφαση; Το πρόβλημα, για όσους γνωρίζουν, υπάρχει από πολύ παλαιότερα. Δικές μας κυβερνήσεις σε επιστολές τους από το ’50 αποκαλούσαν “μακεδονία” τη συγκεκριμένη περιοχή. Άλλοι δε τους (μας) αποκαλούσαν (ακόμη και τώρα) βούλγαρους. Ούτε ένας ασχολήθηκε με το διαφαινόμενο πρόβλημα. “Έλα μωρέ, δε βαριέσαι, όλοι ξέρουν την αλήθεια” ήταν οι απάντηση των… Read more »

observer
Guest
observer

Εξηγείς προ εκλογών τι πρόκειται να πράξει ο Παπανδρέου, και όλοι σε κοιτούν αποχαυνωμένοι και ψηφίζουν Παπανδρέου.Εννοώ το μνημόνιο βεβαίως-βεβαίως. Εξηγείς όλα όσα θα κάνει οΤσίπρας προ εκλογών και όλοι σε κοιτούν αποχαυνωμένοι. Μετά την υπογραφή το γνωστό δημοψήφισμα-πραξικόπημα(το όποίο πάλι εξηγούσα ότι είναι αδιέξοδο γιατί γίνεται σε λάθος χρόνο)και τη υπογραφή των Πρεσπών άπαντες κοιτάνε αποχαυνωμένοι.Μάλιστα κάποιοι πιστεύουν ότι υπάρχουν πατριωτικά κόμματα. Τον τελευταίο πατριώτη πολιτικό τον δολοφόνησαν οι Εγγλέζοι με αμυγδαλές και ένας άλλος σκοτώθηκε σε περίργο τροχαίο. Οι χουνταίοι δεν ήταν χαζοί να επέμβουν στην Κύπρο, βρέθηκε και εξ αυτών ένας χαζός βλ.Ιωαννίδης. ένας πολιτικός όμως άφησε… Read more »

zipo's
Guest
zipo's

Δε μπορώ να συμπληρώσω κάτι, τα είπατε όλα !

G-164g ag-cat
Guest
G-164g ag-cat

Ακόμα χωριζόμαστε σε δεξιά και αριστερά; Οι έλληνες πρέπει να μάθουμε να αναλαμβάνουμε τις ευθύνες μας. Ψηφίζει κάποιος Συριζα+Ανελ για να καταργήσει τον ΕΝΦΙΑ ή για να καταργήσει με ένα άρθρο τα μνημόνια. Δεν καταλαβαίνω γιατί μετά ζορίζεται. Τώρα είμαστε έτοιμοι να ψηφίσουμε το έτερο κόμμα. Είμαστε σίγουροι ή πάλι θα πέφτει το κλάμα της αρκούδας όταν διαπιστώσουμε ότι κάθε πέρσι και καλύτερα; Τέλος, ο έλληνας πρέπει να μάθει ότι στο κράτος υπάρχει συνέχεια. Η συμφωνία των Πρεσπών κυρώθηκε από τη νόμιμη πλειοψηφία που έβγαλε ο λαός στις τελευταίες εκλογές. Αν δεν θέλανε Πρέσπες να μην τους ψήφιζαν (και είναι… Read more »

Konstantinos_Zikidis
Member

Δεν θέλω να κρίνω το κατά πόσο είναι επωφελής για τα εθνικά συμφέροντα η συμφωνία των Πρεσπών, ούτε είμαι ο καταλληλότερος να το κάνω. Νομίζω όμως ότι το χειρότερο που έγινε ήταν η αποφυγή αναλυτικής και ενδελεχούς συζήτησης ενός τόσο σημαντικού θέματος με όλα τα κόμματα, πριν εμφανιστεί το κείμενο. Με αποτέλεσμα να αιφνιδιαστούμε όλοι, όταν ενεφανίσθη όλως αιφνιδίως η υπόψη συμφωνία, αμέσως πριν υπογραφεί πλησίον της γνωστής πλέον λίμνης. Όπου και υπεγράφη (προσωπικά, δεν χάρηκα καθόλου, παρά την προσπάθεια ανάδειξης “μεγάλης νίκης”, εν μέσω φαιδρού κλίματος), παράγοντας αμέσως αποτελέσματα (ουσιαστικά την έναρξη των διαδικασιών ένταξης της γείτονος στο ΝΑΤΟ).… Read more »

Swstos
Guest
Swstos

Ορκίζομαι να φυλάττω πίστη εις την πατρίδα. Υπακοή εις το Σύνταγμα τους νόμους και τα ψηφίσματα του κράτους. Υποταγήν εις τους ανωτέρους μου. Να εκτελώ προθύμως και άνευ αντιλογίας τας διαταγάς των. Να υπερασπίζω με πίστην και αφοσίωσιν, μέχρι της τελευταίας ρανίδος του αίματος μου, τας Σημαίας. Να μη τας εγκαταλείπω μηδέ να αποχωρίζομαι ποτέ απ’αυτών. Να φυλάττω δε ακριβώς τους στρατιωτικούς νόμους. Και να διάγω εν γένει ως πιστός και φιλότιμος στρατιώτης….. – Τον ορκο αυτον των δωσαμε και οσοι υπηρετησαμε την πατριδα οχι μονο αυτοι που τον κανουν με αντιμισθια. Εχετε ποτε αναρωτηθει ολοι εσεις οι οποιοι εχετε… Read more »

Georgiadis Nikos
Guest
Georgiadis Nikos

Erga omnes για το επίσημο κράτος. Για τους πολίτες ισχύει ακόμα η ελευθερία του λόγου. Όπως θελετε τους αποκαλείτε αγαπητέ. Δική σας επιλογή σε προσωπικό επίπεδο. Αν εκπροσωπείτε τη χωρα με τη στολή σαε σε κάποιο διεθνές όργανο αλλάζει. Καταλαβαίνετε τη διάφορα

ΧΗΜΙΚΟΣ
Guest
ΧΗΜΙΚΟΣ

Αν έχω κατανοήσει τα πράγματα σωστά, έχουμε και λέμε: 1. Είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας η “Βόρεια Μακεδονία” να υφίσταται ως κράτος. 2. Δεν θέλουμε η ονομασία της χώρας αυτής να περιέχει τη λέξη Μακεδονία. 3. Δεν θέλουμε η ονομασία των κατοίκων της να περιέχει τη λέξη Μακεδόνας 4. Δεν θέλουμε η γλώσσα τους να περιέχει τη λέξη μακεδονική. 5. Θέλουμε να ψωνίζουμε εκεί γιατί είναι φτηνότερα τα προϊόντα. 6. Θέλουμε να διασκεδάζουμε στα καζίνο εκεί. 7. Θέλουμε να έρχονται οι κάτοικοι του κράτους αυτού στην Ελλάδα για τουρισμό. 8. Θέλουμε να αφήνουν τους πρόσφυγες και τους λαθρομετανάστες να… Read more »

dimitrov
Member
dimitrov

Για το 1 αγαπητέ ίσως. Λόγω Αμερικανών κυρίως. Εμείς δεν …. Για 2,3,4 ναι σε όλα. Ενδεικτικά προτείνω νέο Τέξας ή ροζ Ρωσία (κατά το Λευκό Ρωσία) μιας και τα αδέλφια τους αναγνώρισαν άρον άρον, πολύ νότια Βαυαρία ή και νέα Πρωσσια με αγάλματα των Βίσμαρκ και Φρειδερίκου του Μεγάλου. Αν θυμάμαι κι αυτός αρπαχτικο ήταν. Την Σιλεσία και την Βοημία ήθελε. Oder nicht? Για 5&6 δεν ενδιαφέρομαι. Ειδικά τα καζίνο τα μισώ ενώ οικτιρω αυτούς που βρίσκουν διασκέδαση σε αυτά. Ας μας πουν αυτοί που πάνε όπως και οι “ελληνικές” επιχειρήσεις που είναι ήδη εκεί ή δεν βλέπουν την… Read more »

lexandreas
Guest
lexandreas

Έχετε δίκαιο να υπερασπίζεστε τον εξειδικευμένο χαρακτήρα του site σας και δεν καταλαβαίνω γιατί κάπιοι αναγνώστες επιμένουν ντέ και καλά να έχειη Πτήση συγκεκριμένη θέση για το Σκοπιανό. Εγώ το σέβομαι απόλυτα αν και με αφορμή του σχολίου σας περί αμεσοδημοκρατίας θα ήθελα πολύ να έχω μια συζήτηση με κάποιους συμφορουμήτες που σέβομαι την κρίση τους για το πώς η δημοκρατία θα μπορούσε να ενισχυθεί ώστε να μην μπορεί η όποια κυβέρνηση να πέρνει αποφάσεις αγνοώντας την βούληση της πλειοψηφίας του λαού. Στο μόνο που θα διαφωνήσω μαζί σας είναι πως μεμονωμένες δηλώσεις στελεχών ενός Κόμματος δεν είναι συνήθως ενδεικτικές… Read more »

ETS
Member
ETS

Σωστά δεν ξέρετε πως θα την λέτε ….Μεγάλο διλημμα το να παραχωρήσεις ενα όνομα και την ιστορία του σαν χωρα,αφού αυτά ταυτίζονται σε μεγάλο βαθμό, σε μια άλλη χώρα που δεν της ανήκουν και η οποία έχει εδαφικές διεκδικήσεις εναντιον σου και μετά να το χρησιμοποιεις ο ίδιος λες και σε υποχρεώνει κάποιος.. Ειδικά σαν ιδιωτης. Εάν συνεχίσετε άλλωστε να την λέτε Σκόπια δεν θα έχετε κάποιο πρόβλημα, λες και κανείς δεν θα καταλαβαίνει για ποια χώρα μιλάτε. Όσο για την πόλωση.. Ωραια λεξουλα και αυτή.. Υπάρχει μοναχα το εξής πρόβλημα .. Απορριπτετε εξ ορισμού το ενδεχόμενο κάποιος να ικανοποιει… Read more »

Spyros
Member
Spyros

Έχω χάσει το λογαριασμό πόσες φορές έχω γράψει χθες και σήμερα περίπου τα ίδια πράγματα. Με απογοητεύει απόλυτα η ικανότητά μας να βάζουμε τρικλοποδιά στον εαυτό μας, να βλέπουμε το δέντρο και να χάνουμε το δάσος. 25+ χρόνια τραβάει αυτή η ιστορία και ακόμα να καταλάβουμε τα βασικά… Πιστεύω πως το πώς θα την λέμε εμείς αυτή τη χώρα δεν έχει ιδιαίτερη σημασία. Το πώς θα την αντιλαμβάνονται όλοι οι άλλοι μετράει. Μέχρι τώρα όλοι την έλεγαν ‘Μακεδονία’ σκέτο, ναι. Αλλά όταν άρχιζαν να αλαλάζουν τις αλυτρωτικές τους διεκδικήσεις, η εκκρεμότητα που έχουν με την χώρα μας πάντα έβγαινε στην… Read more »

Θράκη
Guest
Θράκη

Μπράβο στην Πτήση για την ειλικρινή στάση της!
Εχω βαρεθεί να βλέπω σχόλια και μάλιστα εκτιμήσεις βαριές από αναγνώστες οι οποίοι είναι παντελώς μα παντελώς άσχετοι με τα αντικείμενα που σχολιάζουν. Έλεος με την ασχετοσύνη ορισμένων. Όταν δεν ξέρεις κάτι Άνθρωπε μου, που δεν έχω κάτι μαζί σου γιατί δεν σε ξέρω καν, μην ανοίγεις το ευλογημένο και λες ότι να είναι. Να αποφεύγετε να εκτίθεστε. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να σας συμβαίνει αυτό.
Αυτά με αγάπη

ΓΙΑΝΝΗΣ2
Guest
ΓΙΑΝΝΗΣ2

Δεν υπάρχει φυσικά κανένας νόμος που να επιβάλει στους πολίτες ή στα μέσα ενημέρωσης να αποκαλούν μια χώρα όπως θέλουν.

Δημοκρατία έχουμε (κακοκοποιημένη όσο πάει με τα τελευταία γεγονότα) αλλά η ελευθερία έκφρασης υπερισχύει.

Αποδείξτε το παρακαλώ.

Aris
Member
Aris

Στην Ελλάδα του 2019 υπάρχουν ακόμα άνθρωποι δυστυχώς που δεν έχουν καταλάβει ότι την Ελλάδα την έφεραν σ´αυτήν την θέση οι μπλε, πράσινοι, κόκκινοι, ροζ και μάυροι κόκκοι-σαν το παλιό τζετ καθαριστικό- της πολιτικής ζωής. Κάνενας από τους πολιτικούς αρχηγούς μετά το τέλος του εμφυλίου δεν έβαλε τα πράγματα στην θέση τους και κάποιοι άλλοι εξαργύρωσαν την θέση των πατεράδων τους στην κατοχή και αργότερα και της Χούντας. Μην λέμε ονόματα δεν θα τελειώσουμε ποτέ! Αυτό που δεν καταλαβαίνει ο Έλληνας είναι ότι τον μπιπ για ιδίο ώφελος και τον έχουν στα κάγκελα αναλόγως τι καιρό θέλουνε. Ξυπνάτε!!! Η Πτηση… Read more »

Αθανάσιος - Πάτρα
Guest
Αθανάσιος - Πάτρα

Καλημέρα. Οι αρθρογράφοι της Πτήσης έχουν αποδείξει τόσες δεκαετίες ότι είναι πατριώτες, αγαπούν την Ελλάδα και θέλουν το καλύτερο για αυτήν. Τις περισσότερες φορές οι θέσεις τους είναι σωστές και υπηρετούν το γενικό συμφέρον. Πολύ σωστά, δεν θέλουν να ρίξουν λάδι στην φωτιά χειροτερεύοντας την υφιστάμενη πόλωση και τον ιδεολογικό διχασμό που επικρατεί στην Ελληνική κοινωνία και ειδικότερα στις σχέσεις τις με τις πολιτικές ελίτ. Όμως υπάρχουν πράγματα που πρέπει να πούμε ώστε να βγεί σωστό συμπέρασμα. Καταρχάς η Ελλάδα προς μεγάλη μας λύπη είναι τυπικά Δημοκρατία. Πρακτικά είναι ολιγαρχία, όχι εξαιτίας του ΣΥΡΙΖΑ, είναι μια κατάσταση που προϋπήρχε και… Read more »

Nikolaos
Member
Nikolaos

Η εμπιστοσύνη μας στο περιοδικό, στη δεοντολογία του και στην ποιότητα της δουλειάς του είναι απόλυτη, και το άρθρο – απολογία περιττό.

Παῦλος Πιτσελᾶς
Member
Παῦλος Πιτσελᾶς

Αγαπητη Πτήση, οι εκαστοτε κυβερνησεις, αλλαξαν τη γλωσσα το 77, μετα μας περασαν το μονοτονικο, καταργησαν το νομισμα και εφεραν το ευρω, υπογραφουν μνημονια, εκχωρουν τον Ελληνικο ορο Μακεδονια, εκχωρουν δημοσια περιουσια και αρχαιολογικους χωρους κλπ και ποτε δεν εγινε δημοψηφισμα (και τη μοναδικη φορα η πολιτικη εξουσια μετετρεψε το ΟΧΙ σε ΝΑΙ) . Προτρεπεται σεβασμο στην νομιμοτητα που δημιουργουν ενεργειες της πολιτικης εξουσιας οι οποιες δεν δινουν δικαιωμα στο λαο να αποφανθει ο ιδιος και οταν τον δινουν αντιστρεφουν το αποτελεσμα. Μονο και μονο να αναφερθουμε στο θεμα του δημοψηφισματος εχουν ηδη παραχθει πολιτικα αποτελεσματα που βιωνουμε ολοι. Τι… Read more »

Georgiadis Nikos
Guest
Georgiadis Nikos

Και μόνο που το συζητάτε πως θα αποκαλείται τους βόρειους γείτονες ενώ κανείς δε σας αναγκάζει να αλλάξετε κάτι είναι λιγάκι ανησυχητικό

Cobra Kai
Guest
Cobra Kai

Πτηση & Διαστημα. Περιοδιο ακρως επιστημονικο και αυτοπειθαρχημένο. Ποτε ξεφυγε για να το κανει τωρα? Οταν εχεις συνηθίσει να εισαι καλος στην δουλεια σου για 392 τευχη θα εισαι και στο 393. Muscle memory. You just cannot beat it. Ολα τα υπολοιπα μοιαζουν να ειναι της φυλης των troll. Ο καθενας ειναι ελεύθερος να πιστευει πως φορανε οποιο χρωμα θελουν, κοκκινο, ροζαλι ή μαυρο. Απο εκει και περα η βασικη μου ενσταση ειναι “γιατι να θες να την περασεις τωρα αυτη τη συμφωνια?”. Ο φιλος ΧΗΜΙΚΟΣ πιο πανω εδωσε μια πολυ καλη απαντηση. Γραμμάτια. Μονο που μου μοιαζει πιο πολυ… Read more »

Desert_Falcon
Member
Desert_Falcon

Η σταση σας ηταν παντα καθαρη και αξιοπρεπης. Και το περιπου 75% των Ελληνων ταυτιζετε με εσας και φυσικα εμενα. Πρεπει να δεχτουμε ομως την ψηφοφορια, το ορκιστηκαμε στην στρατιωτικη θητεια μας, και μετα να παμε στον καθρεπτη και να σκεφτουμε «τις πταιει». Πρεπει να ειμαστε δικαιοι, ναι εγινε ενα τραγικο λαθος απο την παρουσα κυβερνηση ΑΛΛΑ απο το 92 και μετα γινονται απανωτα λαθη απο ΟΛΕΣ τις κυβερνησεις. Ζουμε σε ενα καπιταλιστικο πλανητη, και οσο πιο γρηγορα το αποδεχτουμε τοσο πιο ομαλη θα ειναι η υπαρξη μας. Αυτα…καλη μας νυχτα

Γιώργος70
Guest
Γιώργος70

Οι διαπραγματεύσεις Ελλάδας-FYROM έγιναν διαχρονικά στο πλαίσιο του ΟΗΕ με διαμεσολαβητή τον Nimetz και αφορούσαν formal name change και όχι θέματα ταυτότητας.
Μόνο όσα βλάπτουν ξεκάθαρα αναμφισβήτητα την Ελλαδα απαγορεύονται στα άρθρα 6,7,8.
1 Αναφορά στην αρχαία ελληνική ιστορία/πολιτισμό(δεν ειναι δηλ αυτόχθονες, απόγονοι του Μ Αλεξάνδρου)
2 Ανάμειξη στα εσωτερικά του άλλου κράτους(Ουράνιο Τόξο) κτλπ
http://www.ant1news.gr/news/Politics/article/494521/nimits-asfalis-i-taytotita-tis-fyrom
http://www.ekathimerini.com/resources/article-files/aggliko-1.pdf

Αντίστοιχα άρθρα υπάρχουν και στην βουλγαρική συμφωνία 1/8/2017.
http://www.dudinka.org/the-harmonized-text-of-the-agreement-with-bulgaria-is-humiliating-for-macedonia/
Δηλ Ελλάδα -Βουλγαρία με τις 2 συμφωνίες στοχεύουν σε containment του Macedonianism/Macedonian people/Macedonian language στη Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας.

Ηλίας
Guest
Ηλίας

Οι ταμπέλες με ενοχλούν και εμένα. Τι σημαίνει αν δεν είσαι μαζί μας είσαι εναντίον μας.Δηλαδή σε ένα θέμα δεν μπορεί να με εκφράζει η αριστερά και σε ένα άλλο η δεξιά;Όπως θα έχετε καταλάβει εκεί στην πτήση το επίπεδο (αντίληψης ,iq,μόρφωσης κλπ) του μέσου Έλληνα είναι πάρα πολύ χαμηλό.Προσωπικά πιστεύω οτι δεν υπάρχει σωτηρία.Εσείς συνεχίστε να αρθρογραφείτε χωρίς να απολογείστε για τους λίγους.

Cobra Kai
Guest
Cobra Kai

Η πρακτικη μας προσεγγιση επρεπε να ειναι “βρασε το ρυζι και ασε το προμπλεμ να χρονιζει”. Αν με ρωτησει καποιος, επειδη ο Desert Falcon πιο κατω λεει πως απο το 92 και μετα γινονται λαθη απανωτα. ΣΩΣΤΟΣ! Αληθες αυτο ειναι. Αν με ρωτησεις γιατι? Φιλαρχια. Οχι ρε, δε ξερεις εσυ, ξερω ΕΓΩ καλυτερα. Τι μενει να κανουμε? Κλεισε τα τελωνεια στα συνορα. Ανοιξε ενα στη Γαυδοπουλα. Ο,τι θελουν να βαλουν μεσα περναει μονο απο Γαυδοπουλα. Το κοστος τους να παει πιο πανω από τον Θεο. Εναλλαντικη επιλογη τους? Μια. Αλβανια. Που τους αγαπαει και πολυ. Σε αναγνωρισα, το γραμματιο στον… Read more »

Aias
Member
Aias

Δεν έχω γράψει σχόλιο στην πτήση για το θέμα ,γενικά σιχαίνομαι τα συλλαλητήρια διαδηλώσεις κτλ γιατί πρωτίστως προσβάλουν την αισθητική μου αλλά και για πιο σοβαρούς λόγους για όποια αιτία και να γίνονται, αφού όμως το θέμα Αφορά το ποσό αριστερό ή δεξιό είναι το έντυπο (και το μπλοκ) ,θεωρώ πως μπορώ να παρατηρήσω τα εξής. Πρώτον, γιατί πρέπει κάποιος να τοποθετηθεί με τους όρους δεξιός ή αριστερός ; Απλά επειδή κάποιοι επιμένουν να αντιλαμβάνονται έτσι τα πράγματα; Γιατί αυτό πρέπει να ισχύει για όλους; Ας καθίσουν αυτοί που θέλουν για δικούς τους ιδιοτελείς λόγους να διαχωρίζουν έτσι τον κόσμο… Read more »

Ellinokyprios
Member
Ellinokyprios

Κάνετε μια δύσκολη, αλλά πάντοτε αντικειμενική δουλειά και είστε άξιοι συγχρητηρίων!
Προσωπικά πιστεύω ότι τα περί ‘αριστερών’ και ‘δεξιών’ είναι πλέον άσχετα, τελείως κενών περιεχομένου, αλλά σέβομαι το δικαίωμα οποιουδήποτε να προσδιορίζεται ιδεολογικά όπου θέλει!

FTS
Member
FTS

Συμφωνώ με την ΠκΔ ότι την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό τους έκλεξε ο ελληνικός λαός και ότι για το θέμα της Βόρειας Μακεδονίας ήταν μία από τις λίγες φορές που δεν είπαν ψέμματα άρα έχοθυμε την συμφωνία που μας αξίζει. Για αυτό τον λόγο από εδώ και πέρα Βόρεια Μακεδονία, και Μακεδόνες.

Αλλά να θυμίσω ότι είναι οι ίδιοι που έχουν δηλώσει ότι θα το ΡΙΣΚΑΡΟΥΝ να χάσουν έναν πόλεμο στο Αιγαίο! Και αν λένε πάλι αλήθεια? Το έχουμε σκεφτεί καθόλου ότι ίσως το εννοούσαν και πραγματικά δεν τους νοιάζει? Με ποσοστά αυτή η παράταξη στο 20% δεν έχουμε ελπίδα.

ThanosD
Member
ThanosD

Νομίζω ότι η θέση σας οπως μας ρωτάτε νομίζω προσεγγιζει της αντιπολίτευσης..Δεν ειναι κακό ,ουτε αν υποστηριζατε την άλλη θέση ή και μια ενδιάμεση διορθωτική.

Konstantinos1
Member
Konstantinos1

Σχόλιο προς τον αρθρογράφο, αν μπορεί και θέλει μου απαντάει. Συμφωνώ με τα περισσότερα. Χρειάζεται ψυχραιμία και όχι πόλωση με χαρακτηρισμους.. Και όντως το θέμα έχει τελειώσει. Αλλά.. 1) Γιατί κανείς δεν αναφέρει ότι η κυβέρνηση δεν ήταν μόνο Σύριζα αλλά ΚΑΙ ΑΝΕΛ που όσοι τους ψήφισαν τους ψήφισαν ΑΚΡΙΒΩΣ για να μην περάσουν τέτοιες συμφωνίες? Ο ίδιος ο Αλαβάνος χαρακτήρισε την συμπεριφορά του πρωθυπουργού πραξικοπηματική και θύμισε ότι ο Κ. Μητσοτάκης με 150 (και όχι 145 βουλευτές) προκυρηξε εκλογές και δεν έψαχνε στήριξη στα άλλα κόμματα. Ψήφος κατά συνείδηση από τους βουλευτές? Οκ, ίσως να ναι δημοκρατικότερο. Γιατί τότε… Read more »

Tasos
Member
Tasos

Θα σας πρότεινα για όσο καιρό εσείς αποφασίσετε να μην υπάρχουν καθόλου σχόλια κάτω από τα άρθρα σας…Άδικο μέτρο για τους πιο πολλούς αλλά δραστικό….Οι περαστικοί θα βαρεθούν και δεν θα ασχοληθούν πάλι….

Greg
Member
Greg

Κωνσταντίνε, νά ‘ξερες από τί κόπο μ’ έβγαλες. Καί μάλιστα πολύ καλύτερα απ’ ότι είχα στό νού μου. Αλλά μιάς καί ο λόγος περί λέξεων πού δέν αρμόζουν στό site καί αφού κι εγώ αναφέρθηκα στό λαμπρό επάγγελμα τού προδότη, όταν χθές κάποιος μας “ενημέρωσε” ότι οί μακεδονομάχοι πλέον έμειναν άνεργοι. Αγαπητή ΠΤΗΣΗ όσο άσχημα κι άν ακούγονται, ανάρμοστες λέξεις δέν υπάρχουν. Οί λέξεις χαρακτηρίζουν τίς πράξεις. Αν κάποιοι προβαίνουν σέ ανάρμοστες πράξεις δέν τούς φταίνε οί λέξεις πού νοηματικά ακολουθούν καί προσδιορίζουν αυτούς καί τίς πράξεις τους. Οί ίδιοι μέ τίς πράξεις τους αποφασίζουν ποιές λέξεις θέλουν νά τούς… Read more »

Konstantinos_Zikidis
Member

Σ’ αυτόν τον κόσμο, πολλοί θα περάσουμε και δεν θα ακουμπήσουμε… Κάποιοι λίγοι όμως ξόδεψαν μεγάλο μέρος της ζωής τους μελετώντας και αναλύοντας τα γεγονότα. Έτσι, κατάλαβαν κάποια πράγματα, προέβλεψαν και προειδοποίησαν. Έτσι και ο αείμνηστος Σαράντος Καργάκος, ο οποίος άφησε τον μάταιο τούτο κόσμο προ δύο εβδομάδων, είχε προειδοποιήσει για μία αλληλουχία γεγονότων που ήδη έγιναν ή πρόκειται να γίνουν. Είναι καλό να τον ακούσουμε, να αναλογιστούμε και να πράξουμε αναλόγως. Διότι σε διαφορετική περίπτωση ελοχεύει ο κίνδυνος “την πατρίδα ελάσσω παραδώσω” στις επόμενες γενεές: https://www.youtube.com/watch?v=ktkkdUMXSbg
Καλό ταξίδι Δάσκαλε!

agnostosependytis
Guest
agnostosependytis

1. Αναφορικά με το αν παίρνει πολιτικές θέσεις η Π&Δ νομίζω ότι κάθε κομμάτι του τύπου (ηλεκτρονικού ή τυπωμένου) γράφεται από ανθρώπους και οι άνθρωποι έχουν απόψεις, άρα υπάρχει και κάποιο bias (πάντα). Το θέμα είναι να βρεις μέσο που το bias αυτό να είναι ευγενές, να έχει σχέση με το όποιο προσωπικό bias υπάρχει και όχι κεντρική γραμμή, ενώ περαιτέρω το όποιο προσωπικό bias (από το οποίο δεν μπορεί να ξεφύγει κανένας μας), να είναι στα λογικά όρια και όχι υπερβολής ή εντονα. Νομίζω ότι το site και το περιοδικό αυτό διαβάζεται γιατί είναι από αυτά όπου σαν συλλογικό… Read more »

observer
Guest
observer

Καλή η ποδοσφαιρική ανάλυσή σου,εκτός αν ήταν χαντμπωλ το σπόρ. Νομίζω πάντως υπό όλες τις συνθήκες το σκορ θα ήταν και 12-0 υπέρ ημών. Αρκεί να είχαμε ομάδα……

Alex
Guest
Alex

Δυστυχώς ή ευτυχώς αυτή η συμφωνία πλέον είναι γεγονός και δύσκολα θα μπορέσουμε να γυρίσουμε σε πρότερη κατάσταση. Με βάση τα νέα δεδομένα όμως από πού προκύπτει ότι αν η Θεσσαλονίκη, με ολόκληρο τον ελληνικό στρατό, την πολεμική αεροπορία και το πολεμικό ναυτικό τριγύρω καθώς και τα εκατομμύρια των Ελλήνων(και με φρόνημα ελληνικό) που ήδη την κατοικούν, γίνει πολιτική πρωτεύουσα των Βαλκανίων(Υπερβολικός ο τίτλος καθότι μιλάμε μόνο για ένα μέρος των Βαλκανίων) αυτομάτως θα πάψει να ανήκει στην Ελλάδα? Δηλαδή όταν έλθει το πλήρωμα του χρόνου και οι Αλβανοί γραπώσουν την ευρύτερη περιοχή του Τέτοβου γιατί πρέπει εμείς να χαρίσουμε… Read more »

Flanker
Member
Flanker

Δεκαετιες ιδεολογικου πολεμου και προπαγανδας απο εξω και εκ των εσω ,εχουν οδηγησει μεγαλο τμημα ,της ανωτερου επιπεδου κοινης γνωμης στην ελλαδα,να μιλανε με θεσφατα και αφορισμους. Τους συνιστω να ξαναδιαβασουν τις ιδεες του γαλλικου διαφωτισμου,Ρουσσω,Λοκ και Μοντεσκιε:Δεν υπαρχει καμια αυθεντια. Παντα φταιμε εμεις,η “Δυση”/ΕΕ/ΗΠΑ /”Ευρωπη” παντα εχουν καλες προθεσεις και δεν παιζουν ποτε βρωμικα.. Ο ελληνικος λαος ειναι αξεστος και αμορφωτος ,ενω ο μεσος γερμανος ειναι καλλιεργημενος (αν και διαβαζει Μπιλντ και κανει κατι προσωπικο την ωρα του φαγητου). Οι ευρωπαικοι θεσμοι διεπονται απο ειλικρινεια και ψυχραιμια και κοιταζουν παντα το γενικοτερο καλο της ευρωπης και ποτε τα ειδικα… Read more »

Antonis_Loukas
Member
Antonis_Loukas

+1

Nikolaos
Member
Nikolaos

Μερικές παρατηρήσεις στις ενδιαφέρουσες σκέψεις σας (μου αρέσει να σκέπτεται κάποιος out of the box), με τις περισσότερες από τις οποίες συμφωνώ: 1. Οι ξένοι κάνουν τη δουλειά τους. Εμείς κάνουμε τη δική μας; Αν ναι, γιατί εγκαταλείφθηκαν εν μία νυκτί θέματα στα οποία τόσες ελληνικές ηγεσίες στάθηκαν ανυποχώρητες; 2. Ο Χριστοφοράκος δεν εκδόθηκε διότι είναι Γερμανός υπήκοος και απαγορεύεται η έκδοση Γερμανού εκζητουμένου από τρίτη χώρα, κατά τον γερμανικό κώδικα ποινικής δικονομίας. 3. Η ιδέα διαμελισμού των Σκοπίων είναι ανεδαφική, και η Ελλάδα δεν μπορεί να συμπράξει χωρίς να αναιρέσει θεμελιώδεις συνιστώσες της εθνικής στρατηγικής της έναντι της Τουρκίας.… Read more »

Flanker
Member
Flanker

Καλημερα σας και σας ευχαριστω: 1.Αναφερεστε σε “εμεις” ,οταν ,δυστυχως,αυτο ερμηνευεται διαφορετικα απο καθε υποσυνολο της ελληνικης κοινωνιας και εθνους. Οι προηγουμενες κυβερνησεις ,εστω και προσαχηματικα, η/και κατω απο πιεση ,τοποθετουσαν σε μια καποια προτεραιοτητα την εξυπηρετηση του εθνικου συμφεροντος η πιο σωστα του Εθνους. Η τωρινη κυβερνηση αδιαφορει για το εθνος ,και τα στοιχεια που αυτο το αποτελουν και για αυτο αλλαξε την πολιτικη.Δεν πιστευει σε Εθνος, ουτε σε λαο. Διεπεται απο μια θεολογικου και μεσσιανικου τυπου ιδεολογια:Γνωριζει το καλο ολων και θα το εφαρμοσει εναντια στην θεληση τους,μιας και αυτοι ειναι διανοητικα ανικανοι να το κατανοησουν:ειναι νοητικα κατωτεροι,και… Read more »

Spyros
Member
Spyros

ΟΚ καλά και άγια όσα λέτε, οι δυτικοί έχουν τις σκοπιμότητες που έχουν… οι Ρώσοι γιατί προτιμούν το ‘Μακεδονία’ σκέτο για τους γείτονές μας;

George K
Guest
George K

Όταν αποφασίσουμε, εμείς ο Ελληνικός λαός, να ενωθούμε και να προχωρήσουμε στο μέλλον για μια καλύτερη και ισχυρότερη Ελλάδα τότε μπορώ να πω οτι υπάρχει ελπίδα. Όσο αναλωνόμαστε στα ¨εμείς και εσείς” “αυτοί και οι άλλοι” μια ζωή θα τρέχουμε να προλάβουμε τις εξελίξεις…. Επίσης οι εκλογές είναι πολύ σοβαρό πράγμα για να τις παίρνουμε για πλάκα και για ψευτοεπανάσταση. Χρειάζεται σοβαρότητα και σκέψη. Να υπενθυμίσω οτι το ποσοστό του Σύριζα στις τελευταίες εκλογές ήταν 35%…. 35% στο σύνολο του 56% που ψήφισε… http://ekloges.ypes.gr/current/v/public/index.html#{%22cls%22:%22main%22,%22params%22:{}} Το υπόλοιπο 44% ήταν σε παραλίες, ή πέταγε αετό, ή απλά είχε ρίξει μούντζα…. Και πάλι… Read more »

Stavrogin
Member
Κωνσταντίνος Βορδοναράκης

Μια αιρετική άποψη αλλά ιστορικά σωστή: https://www.facebook.com/notes/%CF%80%CE%AC%CE%BD%CE%BF%CF%82-%CE%B8%CE%B5%CE%BF%CE%B4%CF%89%CF%81%CE%AF%CE%B4%CE%B7%CF%82/%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B7-%CE%B2%CE%AC%CF%81%CE%BA%CE%B1-%CE%B3%CF%8D%CF%81%CE%B9%CF%83%CE%B5-%CE%BC%CF%8C%CE%BD%CE%B7/3000565273302876/ 32.”Δεν υπάρχει καμία γεωγραφία σε όλα αυτά. Υπάρχει πο-λι-τι-κή” Δεν ορίζεται ο χώρος της Μακεδονίας. Δεν διαχωρίζεται ο Μακεδόνας του 3ου-2ου αιωνα πχ απο τον μακεδονίζοντα. Και τα κατοπινά όρια του “μακεδονικού χώρου” είναι ρευστά. Τον 12ο αιώνα χάνονται και επανεμφανίζονται τον 19ο. 33.”Πιστεύω επίσης ότι εάν οι γείτονες ήθελαν πράγματι να λειτουργήσουν ως πραγματικοί καταλύτες στα Βαλκάνια, θα αδιαφορούσαν τελείως γιά το μακεδονίζειν, που αποτελεί μιά πολύ παλιά και τελείως ξεπερασμένη πολιτική ανάμνηση, και θα ζητούσαν να αυτοδιασπαστούν, σε Βουλγάρους και Αλβανούς. Τότε, και μόνον τότε, το νεοελληνικό κράτος θα τα έβρισκε… Read more »

chikichiki
Member
chikichiki

Το συγκεκριμένο θέμα είναι από τα λίγα που δεν ένιωθα αρκετά αλαζόνας για να πιστέψω πως έχω κάτι να συνεισφέρω για αυτό στον ιστότοπό σας. Εν πολλοίς επειδή ήταν ένα θέμα που, για να είμαι απόλυτα ειλικρινής, με δίχαζε κι εμένα εσωτερικά στο σημείο που να μη νιώθω ποτέ μεγάλη αυτοπεποίθηση στη στάση μου επί αυτού (η οποία τυχαίνει να ταυτίζεται με της εδώ πλειοψηφίας). Γράφω όμως τώρα περί αυτού του παραπλήσιου ζητήματος για να πω ότι για εμένα, δεν χρωστάτε εξηγήσεις σε κανέναν τυφλωμένο για τα αυτονόητα. Η στάση σας δεν ήταν άλλη από αυτήν που θα έπρεπε να… Read more »

Konstantinos1
Member
Konstantinos1

Έχετε δίκιο.Εσείς τοποθετήθηκατε εξαρχής. Ως παλιός αναγνώστης, όπως και οι περισσότεροι που σας στηρίζουν,θα σας έλεγα μη δίνετε σημασία στα περαστικά τρόλ. Κρατήστε τη δική σας γραμμή. Κι αν γράψουμε τίποτα παραπάνω εν θερμώ, διορθώστε μας. Μεγάλωσα με την Π, σας οφείλω πολλά για τρόπο που με μάθατε να σκέφτομαι. Θυμάμαι από παλιά σε διάφορα θέματα ν αναζητώ την άποψη σας, σπανίζουν οι έγκυροι σχολιασμοί .. Συνεχίστε όπως ξέρετε, εμείς θα είμαστε πάντα μαζί σας. Σας ευχαριστώ για τη φιλοξενία και το χρόνο σας.

Mak
Guest
Mak

Εκτιμώ τη θέση των υπευθύνων και θα ήταν ευχής έργου αν σε όλα τα θέματα που μας δίχασαν και μας διχάζουν περισσότεροι δημοσιογραφικοί οργανισμοί κρατούσαν ανάλογη στάση. Άσχετα αν διαφωνώ με τη Συμφωνία των Πρεσπών και έχω ισχυρές αμφιβολίες για τα κίνητρα της ελληνικής πλευράς δε θέλω να σταθώ στα ιστορικά ή γεωπολιτικά δεδομένα. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι τα νομικά. Οποιαδήποτε μεγάλη συμφωνία στις επιχειρήσεις συνοδεύεται από κάποιες πρόνοιες/ρήτρες για την περίπτωση που κάποιο μέρος δεν τηρήσει τους όρους της συμφωνίας. Από όσο διάβασα και μπορώ να καταλάβω δεν υπάρχει μέσα στη συμφωνία κάτι χειροπιαστό. Τι μπορούμε να κάνουμε… Read more »