Εγκώμια Πούτιν για Avangard και Tsirkon

11
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, μίλησε με θερμά λόγια για την κατασκευή του πολυηχητικού οχήματος διολίσθησης Avangard, τη σημασία του οποίου παρομοίασε με την πρώτη εκτόξευση δορυφόρου (Sputnik), ενώ αποκάλυψε πως προχωρούν οι εργασίες του επίσης πολυηχητικού πυραύλου Tsirkon.

Μέχρι πρόσφατα, φαινόταν πως η Ρωσία δεν μπορεί να καινοτομήσει σε αμυντικές τεχνολογίες, αλλά τα καταφέραμε. Για παράδειγμα, η ανάπτυξη του πολυηχητικού Avangard, είναι ισάξιας σημασίας με την εκτόξευση του πρώτου τεχνητού δορυφόρου.”

Ο Πούτιν αναφέρθηκε επίσης στην ανάπτυξη του πολυηχητικού πυραύλου Tsirkon, που θα μπορεί να φτάσει ταχύτητες 9 Mach.

Σήμερα, μπορώ να σας μιλήσω επίσημα για ένα ακόμη υπερσύγχρονο όπλο. Πρόκειται για ένα ακόμη πολλά υποσχόμενο όπλο, η εργασίες του οποίου προχωρούν επιτυχώς και θα έχει ολοκληρωθεί στο προκαθορισμένο χρονοδιάγραμμα. Συγκεκριμένα, αναφέρομαι στον πολυηχητικό πύραυλο Tsirkon.”

 

Διαβάστε επίσης

Κρεμλίνο: Επιτυχημένη η πρώτη δοκιμή του ρωσικού πυραυλικού συστήματος Avangard

Πίσω από τις εξαγγελίες Πούτιν για τα ρωσικά… Wunderwaffen;


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
seb
Member
seb

Καλά όλα αυτά, αλλά για την οικονομία είπε τίποτα;

Ioannis Andris
Guest
Ioannis Andris

Το πρώτο και μεγαλύτερο (70-80%) κομμάτι της ομιλίας αφορούσε τα επιτεύγματα και τις προκλήσεις της οικονομίας η οποία παρά τις δυτικές κυρώσεις αναπτύσεται σε πολύ ικανοποιητικούς ρυθμούς. Τόνισε δε την μεγάλη αύξηση των ρευστών αποθεμάτων (πλησιάζουν τα 500 δις) ενώ έθεσε και διάφορους φιλόδοξους στόχους με έμφαση στην ανάπτυξη της εγχώριας τεχνολογίας.

seb
Member
seb

Αύξηση 2.3% του ΑΕΠ για το 18, όταν της Γερμανίας ήταν στο 1.5%… Ούτε οι οικονομολόγοι που είναι φιλικά προσκείμενοι στο “Τσάρο” δε τα πιστεύουν αυτά τα νούμερα.

Ioannis Andris
Guest
Ioannis Andris

Δυστυχώς για τους φανατικά αντιρώσους, η ρωσική οικονομία πρόκειται να ξεπεράσει σε μέγεθος την γερμανική εντός της επόμενης δεκαετίας-και δεν το είπε ο “τσάρος” αλλά η διόλου φίλα προσκείμενη σε αυτόν πολυεθνική τράπεζα Standard Chartered..

Και ναι, η άνοδος του ρωσικού ΑΕΠ (δεν ξέρω που βρήκες το 2,3% χωρίς να το αμφισβητώ) θα είναι ίση ή ανώτερη του αντίστοιχου γερμανικού σύμφωνα με τις προβλέψεις του ΔΝΤ (ούτε αυτό το λες ακριβώς φίλα προσκείμενο στους Ρώσους). Α, και η Γερμανική οικονομία..έμεινε από καύσιμα στο 4ο τρίμηνο του έτους και παραλίγο να πέσει σε ύφεση- https://www.focus-economics.com/countries/germany/news/gdp/economy-stagnates-in-the-fourth-quarter-of-2018

seb
Member
seb

To 2.3% είναι η επίσημη ανακοίνωση της Rosstat και σημειώθηκε έναντι πρόβλεψης 1.5 -2% της κεντρικής τράπεζας, ενώ η εκτίμηση του ρωσικού υπουργείου οικονομικών ήταν στο 1.8%. Το ίδιο υπουργείο προβλέπει 1.3% για το 2019 : (https://finance.yahoo.com/news/russias-gdp-growth-six-high-101917680.html?guccounter=1).
Δε σε προβληματίζουν τα νούμερα και η αξιοπιστία τους, ειδικά με την ελληνική και ευρωπαϊκή εμπειρία;

aB
Guest
aB

είπε…”για πρώτη φορά στην ιστορία τα reserves της χώρας υπερκαλύπτουν το εξωτερικό χρέος”

ETS
Member
ETS

Δεν βλέπω ειρωνείες στα σχόλια η αμφιβολίες ..
Σχολια περι κουβαδων η ανεπιβεβαιωτων επιδόσεων χωρίς αποδείξεις και τα σχετικά που κοσμούν αρθρα για οπλα Αμερικανικης κυριως προέλευσης .
Καθόλου περίεργο.
Εννοείται πως στην χώρα μας οι αποτιμήσεις ασκήσεων για την ικανότητα του F-35 θεωρούνται προπαγάνδα η μάρκετινγκ των ΗΠΑ ενώ οι δηλώσεις του κ.Πουτιν για αυτά τα όπλα και πολλά άλλα τη χώρας του και τις δυνατότητες τους γίνονται απόλυτα πιστευτες ..
Και αυτό λέει πολλά για επιπεδο αντικειμενικότητας μας αν όχι σοβαρότητας.
Τελικά φαίνεται πως καποιες χωρες εχουν πετύχει απόλυτα στις ΨΕΠ στην επικράτεια μας.

Ganesha_Mahesvari
Member
Ganesha Mahesvari

Tι να σχολιάσουμε βρε αδελφέ; Όπλα που δεν τα έχουμε δει; Ας τα δούμε πρώτα.. και μετά να σχολιάσουμε… το F-35 το έχουμε δει και το βλέπουμε για αυτό σχολιάζεται είται θετικά είται αρνητικά! Τα όπλα τύπου Avangard δεν έχουμε ακόμα δεδομένα για να ξεκινήσουμε το κράξιμο smile

flashg
Member
flashg

Οι Ρώσοι ξέρουν τις οικονομικές τους δυνατότητες και σχεδιάζουν προσεκτικά με βάση αυτές. Εν αντιθέσει με τα δικά μας επιτελεία που σχεδιάζουν στο πόδι ή μάλλον δεν σχεδιάζουν καθόλου.

Panos71
Member
Panos71

Τωρα συγγνώμη φιλε flashg,… τι ακριβώς ειναι αυτο που σχολιάζεις;…υπαρχει μετρο σύγκρισης μεταξύ των δυο χωρων; Σε ποιο συμπαν; μηπως της marvel; γιατι μεχρι και σε αυτο παλι δύσκολα θα υπήρχε εστω λόγος για κάποιου είδους σύγκριση.

Panos71
Member
Panos71

Μιλάω παντα βέβαια σε επίπεδο ΑΕΠ, τεχνογνωσίας και παραγωγικης ικανότητας