Συνάντηση Ερντογάν και Πούτιν στην τελετή για τον αγωγό Turk Stream

6
658

Πραγματοποιήθηκε τελετή στο Συνεδριακό Κέντρο της Κωνσταντινούπολης για την ολοκλήρωση του υποθαλάσσιου κομματιού του αγωγού φυσικού αερίου Turk Stream στην οποία παρέστησαν ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ο Ερντογάν στην ομιλία του ανέφερε ότι το έργο βρίσκεται στο τελικό στάδιο του, ενώ τόνισε ότι  αγωγός θα λειτουργήσει μετά από τις δοκιμές που θα γίνουν το 2019. Μεταξύ άλλων, ανέφερε και τα εξής ενδιαφέροντα για τις σχέσεις των δυο χωρών:

«Ο αγωγός Turk Stream Το παρέχει αρκετά πλεονεκτήματα όχι μόνο για τη χώρα και το έθνος μας αλλά για τις γείτονες και την περιοχή μας. Η συνεργασία μας με τη Ρωσία συνεχίζεται σε ένα πολύ ευρύ φάσμα. Στόχος μας είναι το διμερές εμπόριο με τη Ρωσία να φτάσει τα 100 δις δολάρια. Η Τουρκία έχει αγοράσει 387 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου από τη Ρωσία από το 1987 και αυτό αποτελεί έκφραση του ότι έχουμε υπερβεί κάθε δοκιμασία στις σχέσεις μας στον ενεργειακό τομέα. Δεν καθορίσαμε ποτέ το πλαίσιο των διμερών μας σχέσεων με τη Ρωσία βάσει αιτημάτων ή επιβολών άλλων κρατών. Πιστεύω ότι η συμπαράσταση μας με τον κ. Πούτιν και το ρωσικό λαό αποτελεί προάγγελο μεγαλύτερων έργων και χαρμόσυνων ειδήσεων.»

Ο Ρώσος πρόεδρος από την πλευρά του δήλωσε τα εξής:

«Εδώ και πολλά χρόνια η Ρωσία και η Τουρκία έχουν μια πολύ επιτυχημένη συνεργασία στην ενέργεια. Ο Turk Stream θα μετατρέψει την Τουρκία σε ένα σημαντικό κέντρο φυσικού αερίου και θα συμβάλλει θετικά στη θέση της. Χωρίς την εμπιστοσύνη μεταξύ των δυο χωρών δεν θα δυνατή η υλοποίηση αυτού το έργου.»

Μετά την ολοκλήρωση των ομιλιών οι Ερντογάν και Πούτιν έδωσαν την εντολή για την πόντιση του τελευταίου σωλήνα που θα τοποθετηθεί στο υποθαλάσσιο κομμάτι του συγκεκριμένου αγωγού.

6 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Οριστε το ξανθο γενος
    Λυσσαξατε για τις προφητείες και τις γκαντεμιασατε. Και πανω που θα παιρναμε τα κλειδιά της πόλης. Ολο το φταιξιμο (και το αναθεμα) πανω σας.
    🙂
    Υγ για να μην αναφερω και τα » σου » πληρωτεα σε ροδακινα (τα μισα κομποστα)

  2. Μη ψαρώνετε, οι Ρώσοι μόνο εμάς αγαπάνε. Απλά κάνουν στους Τούρκους όλα τους τα χατίρια, να κερδίσουν την εμπιστοσύνη τους, να τους πείσουν να μας δώσουν την Πόλη (εν καιρώ) και να φύγουν κι από τη Κύπρο, και όλα.

    😀

Comments are closed.