Τηλεφωνική επικοινωνία Ερντογάν-Πούτιν

3
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ζήτησε σήμερα, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν να γίνει σεβαστή η εκεχειρία στην επαρχία Ιντλίμπ της βορειοδυτικής Συρίας.

Ο Τούρκος πρόεδρος “σημείωσε ότι είναι αναγκαίον να εφαρμοστεί χωρίς καθυστέρηση η εκεχειρία στο Ιντλίμπ ώστε να μπορέσουμε να επικεντρωθούμε και πάλι στη διαδικασία για την εξεύρεση μιας πολιτικής λύσης” στη συριακή σύγκρουση, ανέφερε η τουρκική προεδρία σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

Υπογράμμισε επίσης ότι δεν πρέπει να χαθούν και άλλες ζωές στις επιθέσεις που εξαπολύει το καθεστώς της Δαμασκού και να περιοριστεί ο εντεινόμενος κίνδυνος ενός μεταναστευτικού ρεύματος προς την Τουρκία.

Αυτή η τηλεφωνική επικοινωνία, η δεύτερη που είχαν οι δύο πρόεδροι μέσα σε διάστημα 15 ημερών, σημειώνεται σε μια περίοδο που το καθεστώς του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ έχει εντείνει τους βομβαρισμούς στην επαρχία Ιντλίμπ, με τη στήριξη της Ρωσίας.

Τουλάχιστον επτά άμαχοι, μεταξύ των οποίων και τέσσερα παιδιά, σκοτώθηκαν σήμερα στα νέα αεροπορικά πλήγματα του καθεστώτος, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Το Ιντλίμπ συνορεύει με την Τουρκία και ελέγχεται κατά κύριο λόγο από την τζιχαντιστική οργάνωση Χαγιάτ Ταχρίρ αλ Σαμ, το πρώην παρακλάδι της Αλ Κάιντα στη Συρία.


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
Stavrogin
Member
Κωνσταντίνος Βορδοναράκης

Φαίνεται να έχει υπάρξει έντονο παρασκήνιο. Η αναφερθείσα τζιχαντιστική οργάνωση χτύπησε άσχημα τους Τουρκομάνους τους υποστηριζόμενους με όπλα απο την Τουρκία 2 μήνες νωρίτερα αποδεικνύοντας την ανικανότητα τους να προστατέψουν το Ιντλίμπ χωρίς άμεση υποστήριξη τουρκικών στρατευμάτων. Αντί οι Τουρκοι να επέμβουν φαίνεται να πέτυχαν μια συνεργασία των δύο αντιμαχόμενων αναγνωρίζοντας την Χαγιάτ Ταχρίρ αλ Σαμ ως έταιρο διαχειριστή της περιοχής. Φαινεται πως η Τουρκία δεν μπορούσε να χρησιμοποιήσει την αεροπορική της ισχύ εναντίων της τζιχαντιστικής οργάνωσης γιατι οι Ρωσοι που ελέγχουν τον εναέριο χώρο δεν τους παρείχαν την απαραίτητη ανοχή. Έγινε λοιπόν η συμφωνία στο Ιντλιμπ μεταξυ Ρωσων και… Read more »

AESA
Member
Famed Member
AESA

Δεν μπαίνουν όλα στο ίδιο καλάθι. Τι σχέση έχει η ΑΟΖ με τα υπόλοιπα θέματα της τουρκίας. Ποιος θα αναλάβει το κόστος του δεδικασμένου πως τα νησιά δεν έχουν ΑΟΖ, για να ικανοποιήσουν την τουρκία; Δεν θα συνεργαστούν με τις ΗΠΑ όσο υποστηρίζουν τους Κούρδους. Από την άλλη κατάλαβαν πως δεν μπορούν να εμπιστευτούν την τουρκία στην περιοχή μιας και την τελευταία φορά έβαλαν φωτιά στην Μ Ανατολή και την Β. Αφρική. Το θέμα με την Ελλάδα η τουρκία το έχει χάσει, σε θέματα ΑΟΖ. Έχει στρέψει όλο της το ενδιαφέρον στην Κύπρο, όπου με όχημα τα κατεχόμενα δεν γνωρίζω… Read more »

Stavrogin
Member
Κωνσταντίνος Βορδοναράκης

Πως εξηγείς την δήλωση της Βρετανίας για αμφιλεγόμενες κυπριακές αοζ ή το ότι η Ηπα ζήτησαν απο τους κούρδους να δεχτούν τουρκικά στρατευματα; παντού αφήνονται περιθώρια συμβιβασμού. Ασφαλώς και όλα μπορουν να μπουν στο ίδιο καλάθι. Είναι σύνηθες στην πολιτική. Η Τουρκία και οι Ηπα εγείρουν θέματα με αποκλειστικό σκοπό να αποκτουν διαπραγματευτικά χαρτιά στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Λέμε πως η Τουρκία έχει χασει την αξιοπιστία της ως συμμαχος, αλλά η Αμερική θα πέταγε απο την χαρά της αν την είχε στο πλευρό της στην μέση ανατολή εναντίον του Ιραν. Πολυπληθή στρατεύματα με εμπειρία και επαρκώς εξοπλισμένα. Δεν είμαστε σε… Read more »