Η “Ρωσία έχει αποδείξεις πως ετοιμάζεται επίθεση με χημικά” (αλλά δεν τις παρουσιάζει)

1
381
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Η Ρωσία έχει ακλόνητες αποδείξεις ότι οι αντικαθεστωτικοί ετοιμάζουν προβοκατόρικη επίθεση με χημικά όπλα στη Συρία, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν σε συνέντευξη τύπου μετά από τριμερή σύνοδο κορυφής μεταξύ Ρωσίας, Τουρκίας και Ιράν, όπου συζητήθηκαν θέματα κοινής δράσης (ή μη), στην διαφαινόμενη τελική έφοδο του Συριακού Στρατού στην Ιντλίμπ. Αν και είναι η πολλοστή φορά που ακούγεται αυτός ο ισχυρισμός από Ρώσους αξιωματούχους, οι “αποδείξεις” παραμένουν άφαντες.

Ο Πούτιν ανέφερε ότι με βάση τα παραπάνω ενημέρωσε τους συναδέλφους του για το έργο που επιτέλεσε η Ρωσία στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ και στον Οργανισμό για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων (OPCW). “Θα ήθελα να σημειώσω εδώ ότι ένοπλες ομάδες αντιπολίτευσης της Συρίας συμμετέχουν επίσης στις προσπάθειες κατά της τρομοκρατίας, τις οποίες θεωρώ εξαιρετικά σημαντικές“, διευκρινίζοντας ότι το γεγονός αυτό συμβάλλει στη βελτίωση της εμπιστοσύνης μεταξύ των συριακών πλευρών.

Η είδηση από την τριμερή συνάντηση είναι πως πιθανότατα οριστικοποιήθηκαν οι λεπτομέρειες που μπορεί να προκαλούσαν τριβές μεταξύ των εμπλεκομένων (Πούτιν, Ρουχανί, Ερντογάν και Άσαντ, αν και ο τελευταίος απουσίαζε).

Η τελική έφοδος τους Άσαντ αναμένεται από μέρα σε μέρα και η τουρκική παρουσία μέσω μιας σειράς “φυλακίων” στην Ιντλίμπ, είναι ένα σημαντικό σημείο τριβής μεταξύ Τουρκίας-Συρίας, αμφότεροι στενοί σύμμαχοι των Ρώσων.

Το τι τελικά αποφασίστηκε (πέρα της δημόσιας ανταλλαγής φιλοφρονήσεων), θα το μάθουμε στο προσεχές μέλλον. Το μόνο σίγουρο είναι πως η τοποθέτηση Πούτιν περί “χημικής” προβοκάτσιας που θα προκαλέσει επέμβαση των Δυτικών, παραμένει στη σφαίρα τις θεωρίας.

 


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
Gilan
Guest
Gilan

«Το μόνο σίγουρο είναι πως η τοποθέτηση Πούτιν περί «χημικής» προβοκάτσιας που θα προκαλέσει επέμβαση των Δυτικών, παραμένει στη σφαίρα τις θεωρίας.»

Μέχρι να τα ρίξουν οι Αμερικάνοι και να περάσει στην σφαίρα της πραγματικότητας…..!