Αλλαγή στάσης από Πούτιν: Δεν αποδέχεται τις εξηγήσεις του Ισραήλ για τη κατάρριψη του IL-20

2
1370
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Ο Ρώσος Πρόεδρος Β. Πούτιν φαίνεται πως αλλάζει την αρχικά μετριοπαθή στάση του απέναντι στο Ισραήλ και πλέον δεν αποδέχεται τις εξηγήσεις του Τελ Αβίβ αναφορικά με τη κατάρριψη του IL-20.

Νωρίτερα σήμερα το απόγευμα, Πούτιν και Νετανιάχου συνομίλησαν τηλεφωνικά για τη πρόθεση του Κρεμλίνου να παραδώσει Α/Α βλήματα S-300 στη Συρία. Επρόκειτο για βλήματα που είχαν αγοραστεί από τη Δαμασκό και τελικά δεν παραδόθηκαν έπειτα από ισραηλινές πιέσεις. Κατά την ίδια συνομιλία, ο Β. Πούτιν απέρριψε την ισραηλινή εκδοχή των γεγονότων που οδήγησαν στην κατάρριψη του ρωσικού IL-20 από συριακό Α/Α σύστημα S-200.

Η αλλαγή στάσης του Β. Πούτιν που αρχικά υποβάθμισε το ρόλο του Ισραήλ στη κατάρριψη του IL-20, ίσως δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα ελιγμό προκειμένου η παράδοση των S-300 στη Συρία να περάσει όσο το δυνατόν πιο “χαλαρά” από άποψη ισραηλινών αντιδράσεων.


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
agnostosependytis
Guest
agnostosependytis

Όπως είπα και σε άλλο σχόλιό μου, πουθενά από την δήλωση του δεν φαινόταν ότι απαλλάσσει τους Ισραηλινούς, απλά είχε ρίξει τους τόνους, λέγοντας (με άλλα λόγια) ότι πιθανό να ήταν ένας συνδυασμός ατυχών συγκυριών που οδήγησε εκεί (αλλά υπονοώντας ότι στις συγκυρίες αυτές εμπλέκεται το Ισραήλ και για αυτό α. είπε ότι δεν διαφωνεί με την αρχική δήλωση του ΥΠΑΜ που είχε εγκρίνει ο ίδιος και β. ότι το θέμα θα διερευνηθεί ως προς το ποιος φταίει). Ίσως περίμενε ότι οι Ισραηλινοί In the background με τον αρχηγό αεροπορίας που έστειλαν θα ζητούσαν με κάποιο τρόπο συγνώμη, όταν είδε… Read more »

ECG
Guest
ECG

Αν καταρριφθεί ενα ισραηλινό μαχητικό να δουμε τι θα γίνει…