Πάιατ και Παναγιωτόπουλος στην Αλεξανδρούπολη για να επιθεωρήσουν την πρόοδο του σχεδιασμού για την ανέλκυση της βυθοκόρου «Όλγα»

5
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα Τζέφρι Πάιατ και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος θα μεταβούν αύριο στην Αλεξανδρούπολη για να παρακολουθήσουν και να ενημερωθούν για την πρόοδο στην ανέλκυση της βυθισμένης βυθοκόρου «Όλγα» από το λιμάνι της πόλης.

Επίσκεψη ΑΓΕΣ στο Λιμάνι της Αλεξανδρούπολης – Συντονισμός με Αμερικανικό Ναυτικό για την ανέλκυση της βυθοκόρου «ΟΛΓΑ»

Τα τελευταία χρόνια η Αλεξανδρούπολη και το λιμάνι της έχουν αναβαθμισμένη θέση στους σχεδιασμούς των ΗΠΑ και του NATO στην ευρύτερη περιοχή, αφού επιτρέπουν την άμεση ροή προσωπικού και εξοπλισμού σε άλλες βαλκανικές χώρες. Χαρακτηριστική περίπτωση υπήρξε η πρόσφατη ανάπτυξη περίπου 800 τεμαχίων εξοπλισμού και 400 στρατιωτών μέσω της Αλεξανδρούπολης για την υποστήριξη της άσκησης «Saber Guardian 2019» στη Βουλγαρία, την Ουγγαρία και τη Ρουμανία.

Η βυθοκόρος «Όλγα» βυθίστηκε κοντά στην προβλήτα του λιμανιού το 2010 και τώρα βρίσκεται στην άκρη αυτής, με ένα μικρό της μέρος εκτεθειμένο πάνω από την επιφάνεια του νερού.

$2,3 εκατ. από τον Αμερικανικό Στρατό για την ανέλκυση της βυθοκόρου ΟΛΓΑ στην Αλεξανδρούπολη

Η παρουσία της εκεί εμποδίζει την αξιοποίηση ενός μεγάλου μέρους της προβλήτας και οι ΗΠΑ συνδράμουν με $2,3 εκατ. για την απομάκρυνσή της. Οι εργασίες ξεκίνησαν τον Αύγουστο, θα ολοκληρωθούν τον Οκτώβριο και γίνονται από κοινό εργοτάξιο. Η προβλήτα έχει μήκος 500m και είναι ικανή να εξυπηρετήσει μεγάλα φορτηγά πλοία. Δίπλα της υπάρχουν περίπου 50.000m2 ανοικτού χώρου.

Η νέα «ΠΤΗΣΗ & Διάστημα» ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2019


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
Miscojones
Member
Active Member
Miscojones

2,3 εκατομμύρια δολάρια για την ανέλκυση ενός μικρού πλοίου; Πάλι τους σφάξαμε τους Αμερικάνους. Είμαι απόλυτα σίγουρος πως ταπώνοντας τις όποιες τρύπες στο κήτος και κάνοντας απάντληση, θα μπορούσε να επιπλεύσει με ένα κόστος μερικών δεκάδων χιλιάδων.

AESA
Member
Famed Member
AESA

Μα γιατί να είμαστε τόσο έξυπνος λαός;
Τι μυαλά είναι αυτά !!!
Εύγε φίλε μου !!! Εύγε !!!

MisCo
Member
Famed Member
MisCo

Και αν δεν τα μαθατε τα ρεζιλικια συνεχιζονται! Η Ε.Ε μας δινει 2.5 μυρια για να επιδιορθωσουμε 2 CL415.

Τι να πω…. και στις 2 περιπτωσεις θα ντρεπομουν να απλωσω το χερι και να παρω λεφτα για τις πλεον συμβατικες και τετριμενες υποχρεωσεις.

Silverakos
Guest
Silverakos

Άντε μετά να σε σεβαστεί κανείς….9 χρόνια οργανωμένο υποτίθεται κράτος δεν μπορεί να ανελκύσει ένα κουφάρι και χρειάζεται να έρθουν οι ΗΠΑ να βάλουν πλάτη με 2 ψωροεκατομμύρια….και να το διαφημίζουν κιόλας σαν φοβερή βοήθεια (που φυσικά τους εξυπηρετεί γιατί θέλουν το λιμάνι). Μόνο που έτσι σε θεωρούν εξαθλιωμένο και “φτηνό”. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η άμεση απειλή για κυρώσεις από το ΥΠΕΞ των ΗΠΑ. Πάνε οι στρατηγικές συμμαχίες και οι αβροφροσύνες….τότε η σχέση γίνεται αφεντικού και υποτακτικού. Λοιπόν επειδή οι συναισθηματισμοί στις σχέσεις των κρατών είναι μόνο για προπαγάνδα, αν θέλεις να σε σεβαστούν να πουλάς εξυπηρετήσεις ακριβά….(βλέπε Σούδα)

bill76
Guest
bill76

Ο ΥΕΘΑ τι δουλειά έχει?