Το Κατάρ υπέγραψε για 24 Typhoon σε μια συμφωνία 6 δις λιρών Αγγλίας (6,82 δις ευρώ)!

12
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

 

Τελικά όλες οι πληροφορίες ήταν ακριβείς. Το Κατάρ αγοράζει 24 μαχητικά Typhoon, σε μια πραγματικά fast track συμφωνία με ύψος το ταπεινό ποσό των 6 δις λιρών Αγγλίας ή των 6,82 δις δολαρίων. Είναι το τρίτο μαχητικό που αγοράζει το μικρό κράτος του Περσικού Κόλπου, μετά από Rafale και τα F-15QA, κι όλα αυτά για να αντικαταστήσει (;) τα μόλις 12 μαχητικά Mirage 2000 που το προστατεύουν.

Την συμφωνία υπέγραψαν χτες στην Doha ο Βρετανός υπουργός άμυνας Gavin Williamson και ο ομόλογός του του Κατάρ, Khalid bin Mohammed al Attiyah. Σύμφωνα με πληροφορίες από το BBC, η συμφωνία περιλαμβάνει πυραύλους από την MBDA τύπου Brimstone και Meteor καθώς και βόμβες της Raytheon τύπου Paveway IV.

Γεννιέται βέβαια η απορία πως η αεροπορία του Κατάρ θα μπορέσει να μετεξελιχθεί σε μια τόσο πολύπλοκη  και προηγμένη αεροπορική δύναμη, που θα ενσωματώνει τα κορυφαία μαχητικά της Δύσης. Αυτό είναι κάτι που θα περιμένουμε να το δούμε με μεγάλο ενδιαφέρον…


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
ariseagle
Guest

Εκείνο που θέλω να πω εγώ είναι ότι με τα ποσά που ακούμε, αν ήμασταν οικονομικά καλά, θα έπρεπε να κάνουμε 155 f-16v. Τέτοια ευκαιρία να “αποκτήσεις” 155 4+ γενιάς αεροσκάφη με 3 περίπου δις ευρώ δεν θα ξαναβρεθεί.

Gilan
Guest
Gilan

Συμφωνώ και επαυξάνω!

antonis
Guest
antonis

Αν είχαμε χρήματα δεν θα εκσυγχρονίζαμε F16 αλλά θα αγοράζαμε και εμείς 60 Typhoon. …..

Thras
Guest
Thras

Μήπως τώρα πια δεν χρειάζονται πλεόν τα Μ2000-5 τους; Θα ήταν μια καλή προσθήκη στα δικά μας, αν και με κάποιες διαφορές…

ΑΠΛΗ ΛΟΓΙΚΗ
Guest
ΑΠΛΗ ΛΟΓΙΚΗ

Με την φόρα που πήραν μάλλον θα αγοράσουν και τα δικά μας Μirage-2000-5……

Thras
Guest
Thras

πολύ μου άρεσε αυτό το σχόλιό σου!!! smile

SEAMAN
Guest
SEAMAN

Τους επιασε “κωτσο” ο σεϊχης …6,9 δισ ευρω για 24 μαχητικα και οπλα;;;