Δεύτερη παρτίδα παραδόσεων Rafale στο Κατάρ

8
3378
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Αναχώρησαν χθες από τη Γαλλία για το Κατάρ τέσσερα επιπλέον Rafale, έναντι της παραγγελίας του Εμιράτου.

Να υπενθυμίσουμε ότι στις 6 Φεβρουαρίου 2019, σε τελετή που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Dassault στο Merignac, έγινε η παράδοση  (επί γαλλικού εδάφους) του πρώτου Rafale στην Qatari Emiri Air Force με την παρουσία του υπουργού Άμυνας του εμιράτου Khalid bin Mohamed Al Attiyah και του αρχηγού της αεροπορίας του στρατηγού Mubarak Al Khayareen.

Η παραγγελία του Κατάρ προέρχεται από δυο διαδοχικές αγορές 24 αεροσκαφών το 2015 και 12 επιπλέον το 2017. Ως γνωστόν το γαλλικό μαχητικό επιλέχθηκε το 2015, όταν ο Εμίρης του Κατάρ, σεΐχης Tamim bin Hamad Al Thani ανακοίνωσε στις 30 Απριλίου στον τότε Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ την πρόθεση της χώρας του να παραγγείλει 24 αεροπλάνα με προαίρεση για 12, έναντι αναγκών για 72.

Το σχετικό συμβόλαιο ύψους €6,3 δις υπογράφηκε στις 4 Μαΐου εκείνης της χρονιάς, περιλαμβάνοντας ένα μακρύ κατάλογο όπλων, υποδομών και πρόβλεψης εκπαίδευσης ιπταμένων και τεχνικών. Στις 7 Δεκεμβρίου 2017 το Κατάρ άσκησε την προαίρεση για τα 12 επιπλέον αεροπλάνα έναντι €1,1 δις, ενώ προστέθηκε και νέα προαίρεση για 36, ώστε δυνητικά ο συνολικός αριθμός να φτάσει τα 72.

 

(πηγή @abdulmoiz1990)

Στο τρέχον τεύχος μας (Π&Δ 398, ΙΟΥΛΙΟΥΣ 2019) μπορείτε να διαβάστε πολλά για το γαλλικό μαχητικό, ειδικά για τις εξελίξεις και τον “οδικό χάρτη” του Rafale F4, το οποίο έχει δυο “στάσεις”, το F4.1 και το F4.2.

 


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
Koursaros312
Member
Trusted Member
Koursaros312

Λεφτά υπάρχουν.

ikaros 07
Guest
ikaros 07

Μιλάμε για την Νο1 ταχέως αναπτυσσόμενη αεροπορία στον πλανήτη. Σε λίγο διάστημα θα έχει διπλασιάσει την δύναμη μαχητικών της όταν παραδοθούν 12 Rafale… Όταν παραδοθούν και τα 36 θα μιλάμε για 300% αύξηση της δύναμης των μαχητικών της και όταν παραδοθούν και τα 36 F-15SQ και τα 24 Typhoon θα μιλάμε για αύξηση 800% Θα μείνουν εκεί ή μήπως τελικά η νέα Καταριανή αεροπορία θα αποτελείται από 72 Rafale, 72 F-15SQ και 36 Typhoon ….

rooster
Member
Member
rooster

Πρέπει να διαπραγματευτούμε με τους καταριανούς wink , αντί να ζητάμε τα παλιά τους mirage, να τους ζητήσουμε τα rafale… και να τους δώσουμε ανταλλαγή τα mirage και την διαφορά σε αγροτικά προϊόντα… αφού θα πάρουν eurofigher και F-15, τα rafale τους περισσεύουν… συμφωνία win-win razz

Gilan
Member
Noble Member
Gilan

Αυτό το Rafale ώρες ώρες με κάνει να φαντάζομαι πως έχουμε 100 μαχητικά στα αεροδρόμια της Π.Α. envy

spirit
Guest
spirit

Αυτά τα ταπεινά 2000-5 τα χρειάζονται ακόμα;

chikichiki
Member
Famed Member
chikichiki

Πάρτε παιδιά μπας και πέσουν λίγο οι τιμές, γιατί περιμένουν κι άλλοι razz

Nikolaos
Member
Famed Member
Nikolaos

Κουκλάκια είναι τα άτιμα …