Το Κατάρ δεν αγόρασε τους S-400 επειδή φοβήθηκε τις κυρώσεις

6
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Το Κατάρ ενδιαφέρθηκε να προμηθευτεί το ρωσικό Α/Α σύστημα S-400, ωστόσο δεν υπέγραψε κάποια συμφωνία για την αγορά του, επειδή φοβήθηκε τις Δυτικές κυρώσεις.

 

Σύμφωνα με το “Reuters”, η Ντόχα και η Μόσχα ετοιμάζουν στενότερη συνεργασία στον ενεργειακό τομέα. Το επενδυτικό ταμείο του Κατάρ κατέχει το 19% της ρωσικής Rosneft και οι δύο χώρες εξετάζουν την από κοινού προώθηση ορυκτών καυσίμων στην Ευρώπη, παρά την προτροπή της Ουάσινγκτον για μια πιο επιθετική, αλλά ανεξάρτητη ενεργειακή πολιτική του Εμιράτου, που θα στρέφεται ανταγωνιστικά στις ρωσικές εξαγωγές ενέργειας.

 

Η πίεση πάντως από τις γειτονικές αραβικές χώρες και τις ΗΠΑ δεν επέτρεψε να αγορασθεί το S-400. Το τελευταίο μπορεί να αντιμετωπίζει πολεμικά αεροσκάφη σε απόσταση έως 250km, αλλά η αγορά του έχει χαρακτηρισθεί αιτία πολέμου για τη Σαουδική Αραβία. Η Σαουδική Αραβία, τα ΗΑΕ, το Μπαχρέιν και η Αίγυπτος κατηγορούν το Κατάρ για υπόθαλψη της τρομοκρατίας, κάτι που το Κατάρ αρνείται.

 

Όμως οι S-400 δεν παραγγέλθηκαν και για ακόμη έναν λόγο: τις κυρώσεις που έχουν επιβληθεί από τις ΗΠΑ στις ρωσικές εξαγωγές όπλων. Έτσι, ήταν πολύ δύσκολο για το Κατάρ να προμηθευτεί τους S-400, διακινδυνεύοντας μια σειρά από αμερικανικά οπλικά συστήματα που αναμένει να παραλάβει.

 

Η Σαουδική Αραβία απειλεί το Κατάρ με στρατιωτική δράση αν αγοράσει ρωσικούς πυραύλους


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
Chris De Mer
Guest
Chris De Mer

Καθόλου απίθανο να τους παραλάβουν δωρεάν από τους φίλους τους Τούρκους σε μια επανάληψη των S300.

Makis
Member
Makis

Οταν η επικράτεια σου όμως δεν έχει 500 χλμ διάμετρο τι να το κανεις τετοιο συστημα?
Για να βαράς αεροσκάφη πάνω από το έδαφος των άλλων?
https://imgur.com/a/dYHNyLq

ΜΑΝΟΣ
Guest
ΜΑΝΟΣ

Oι αμερικάνοι είναι ανίκανοι να ανταγωνιστούν του΅ς ρωσικού΅ς πυραύλου΅ς και μετερχονται ύπουλων και ανηθικών πρακτικών για να του΅ς ανταγωνιστούν.

Makis
Member
Makis

σοβαρα τωρα? Υπουλων και ανηθικων? Ζειτε στη Λιλιπούπολη? Ότι το Κατάρ έχει σκλάβους αυτό δεν σας ενοχλεί? Ή δεν το ξέρατε καν? Ότι προωθεί ότι πιο ανηθικο και διασπαστικό μεσω του ΑλΤζαζιρα στις δυτικές κοινωνίες ουτε αυτό?

seb
Member
seb

Καλά και υπόλοιποι στη γειτονιά δε πάνε πίσω.

GUS
Guest
GUS

Ποιους Ρωσσικους πυραυλους λετε αγαπητε?
Αυτους που εχουν κανει σουρωτηρι οι Ισραηλινοι η αλλους?