Το Κατάρ ψάχνει να δανειστεί προκειμένου να πληρώσει τα Typhoon που αγόρασε!

5
4249
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

 

Η είδηση προκαλεί απορία, καθώς το πάμπλουτο μεσανατολικό κράτος, που έχει “τινάξει την μπάνκα στον αέρα” σε ότι αφορά τους αμυντικούς εξοπλισμούς, αγοράζοντας ότι υπερμαχητικό κυκλοφορεί αυτή την στιγμή στην αγορά, θέλει να πάρει δάνειο προκειμένου να πληρώσει τα μαχητικά Typhoon που παρήγγειλε από την Μεγάλη Βρετανία.

Το Κατάρ υπέγραψε για 24 Typhoon σε μια συμφωνία 6 δις λιρών Αγγλίας (6,82 δις ευρώ)!

Όπως λοιπόν μεταδίδει το Bloomberg, το Κατάρ έχει έρθει σε επαφή με διάφορες ευρωπαϊκές τράπεζες (Αγγλία, Ιταλία και Γαλλία), προκειμένου να εξασφαλίσει δάνειο ύψους 4 δις ευρώ προκειμένου να πληρώσει τα 24 υπερσύγχρονα μαχητικά Typhoon που έχει παραγγείλει. Αν και κάτι τέτοιο είναι μια συνηθισμένη πρακτική για όλες τις χώρες στον πλανήτη, αυτό είναι αρκετά περίεργο για το πάμπλουτο κρατίδιο του Περσικού.

Η αλήθεια είναι πως μετά τις αγορές των Rafale και F-15QA, λογικό είναι να έχει ένα κενό στην ρευστότητά του, αφού τα “ψώνια” έχουν κοστίσει κοντά στα 30 δις δολλάρια. Και όλα αυτά, χωρίς να έχει “πείσει” πως θα βρει, με κάποιον τρόπο, αρκετούς χειριστές για να πετάξουν τα υπερσύγχρονα μαχητικά που θα συσσωρεύσει σύντομα στα αεροδρόμιά του.

ΘΕΜΑ: Ποιος θα «πετάει» τα Eurofighter, Rafale, F-15QA του Κατάρ, ποιος ο ρόλος της Τουρκίας;


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
G-164g ag-cat
Guest
G-164g ag-cat

Μας φτύνουν οι ανά την υφήλιο νοικοκυραίοι λόγω της χρεωκοπίας μας, αλλά δεν ρωτάνε και λίγο από δω να τους ανοίξουμε τα μάτια.

Lesalaut
Guest
lesalaud

Όταν χρωστάς οι δανειστές σου φροντίζουν να μην πάθεις τίποτα, όπως άλλωστε μας δίδαξε και η ελληνική επανάσταση…

Nikolaos
Guest
Nikolaos

Μιλάμε για πρωταθλητές διαφθοράς ανά τον κόσμο (όλες οι αράβικες μοναρχίες, όχι μόνο αυτή), αλλά η απόφαση δεν είναι τόσο τρελή όσο φαίνεται: Αν το κρατικό fund της χώρας μπορεί να επενδύσει τα ταμειακά διαθέσιμα κάπου που θα αποδώσουν παραπάνω από τον τόκο του δανείου, γιατί όχι;

evaggelos
Guest
vaggter

στειλτε βρε το σωρρα να τους δωσει κανα ψιλο….

ΚΝ
Guest
ΚΝ

Κλασσική πρακτική που κανουν οι περισσότεροι.
Πλούσιοι είναι….. Χαζοί δεν είναι για να δώσουν όλη την άμεση ρευστότητα τους κάπου…. ενώ μπορούν να τα επενδυσουν αλλού με υψηλότερη απόδοση. Εξάλλου το Κατάρ φημίζεται ότι κάνει έξυπνες και καλές επενδύσεις.