Το Κατάρ έκανε διάβημα στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ μετά από παραβίαση του εναέριου χώρου του από μαχητικό F-16 των ΗΑΕ, αναφέρει το «Al Jazeera».

Όπως υποστηρίζει η καταριανή πλευρά, το περιστατικό συνέβη στις 21 Δεκεμβρίου 2017, όταν ένα μαχητικό των ΗΑΕ εισέβαλε στον εθνικό εναέριο χώρο του Κατάρ για ένα λεπτό. Το F-16 αναγνώρισαν και συνόδεψαν εκτός του καταριανού ουρανού δύο Mirage 2000-5.
Ο εκπρόσωπος του Κατάρ στον ΟΗΕ προειδοποίησε ό, τι η χώρα του θα λάβει τα απαραίτητα μέτρα εφόσον τέτοιες παραβιάσεις επαναληφθούν.

14 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ενδιαφέρον, τώρα που σκέφτομαι υπάρχουν κι άλλα σημεία στον πλανήτη που δυνητικά μπορουν να αποτελέσουν αρένες για f-16 και Μ2000.

  2. Αν δεν τους μαζεψει καποιος αμεσα εκει κατω βλεπω να τρωγονται μεταξυ τους και να κανουν ξεκαθαρισμα λογαριασμων..ηδη τα εξοπλιστικα τους προγραμματα εχουν παει σε αλλο επιπεδο..

  3. «ταν ένα μαχητικό των ΗΑΕ εισέβαλε στον εθνικό εναέριο χώρο του Κατάρ για ένα λεπτό. Το F-16 αναγνώρισαν και συνόδεψαν εκτός του καταριανού ουρανού δύο Mirage 2000-5.»

    πόση ώρα τον περίμεναν να μπει στον ΕΕΧ για να τον αναχαιτήσουν στο λεπτό πάνω…

  4. Πότε σήκωσαν τα Mirage και αναχαίτισαν το F-16 σε 1′; Ακόμη και αν ήταν στον αέρα τα Mirage για να ισχύει το γεγονός θα πρέπει να πετούσαν στον ίδιο χώρο…ΟΚ, δεν έχει και κανά τεράστιο εναέριο χώρο το Κατάρ, αλλά και πάλι κάτι δεν κολλάει

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here