Τα Rafale του Κατάρ συμμετέχουν για πρώτη φορά σε διεθνή άσκηση!

9
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Μαχητικά αεροσκάφη Rafale του Κατάρ εμφανίστηκαν για πρώτη φορά σε διεθνή άσκηση, παίρνοντας μέρος σε διμερή συνεκπαίδευση του Καταριανού και του Ινδικού Ναυτικού.

Σύμφωνα με το «Business Standard», η άσκηση με την ονομασία «Za’ir-Al-Bahr» έγινε το χρονικό διάστημα 17-21 Νοεμβρίου και για τον σκοπό αυτό έφθασαν στο Κατάρ από την Ινδία η φρεγάτα «INS Trikand» και ένα αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας P-8I. Πέρα από μαχητικά Rafale, το Κατάρ διέθεσε πυραυλακάτους κλάσης Barzan (στις οποίες βασίστηκαν οι γνωστές μας Super Vita). Στόχος της άσκησης είναι η ενδυνάμωση της αμυντικής συνεργασίας μεταξύ Κατάρ και Ινδίας, ειδικά στη μάχη εναντίον της τρομοκρατίας και της πειρατείας.

Το Κατάρ παραλαμβάνει συνολικά 36 Rafale μαζί με πακέτο όπλων. Τα μαχητικά είναι ικανά να φέρουν τον αντιπλοϊκό πύραυλο AM-39 για την προσβολή ναυτικών στόχων.

Η νέα «ΠΤΗΣΗ & Διάστημα» ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2019


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
Spirit
Guest
Spirit

Αυτά τα ρημάδια τα Mirage δεν τα ξεφορτωθούν τελικά;

ikaros
Member
ikaros

Πόσο πιθανό θεωρείς να μας τα πουλήσουν ? Με τις σχέσεις που έχουν με τους γείτονες πιο πιθανό είναι να τα κάνουν τεχνικούς υφάλους.

ariseagle
Member

Κούκλα…. πραγματικά είναι κρίμα που οι συνθήκες μάλλον, δεν θα μας επιτρέψουν να το δούμε στα γαλάζια….

Anios
Guest
Anios

Πράγματι πανέμορφο, και καλό, από όσα διαβάζουμε. Θα.. “μας πήγαινε”. Αλλά θα ήταν πολύ σοβαρή αγορά για να αντικαθιστούσαμε, έστω και με λίγα από αυτά, τα Μιράζ. Ουσιαστικά, θα ήταν σαν να επιλέγαμε αυτό για νέο, επόμενο μαχητικό.

Spirit
Guest
Spirit

Φίλτατοι συντάκτες περιμένουμε και ένα θεμα με τα Mirage του Qatar και τον εκσυγχρονισμό που θα πραγματοποιήσουν τα HAE. Το χρωστάτε…

Evanos
Member
Noble Member
Evanos

Το Rafale το είχα δει παλαιότερα σε μια πτητική επίδειξη ατην Τανάγρα.. και ειναι ότι πιο ευέλικτο έχω δει ζωντανά.. Επίσης έχω την αίσθηση ότι το εξαιρετικά μικρό του μέγεθος σε συνδυασμό με την απίθανη ευελιξία του πρέπει να το κάνουν έναν πολυ δύσκολο αντίπαλο στον αέρα για οποιονδήποτε αντίπαλο οποίας γενεάς..ιδίως στην τελευταία του έκδοση που κουβαλάει ότι πιο σύγχρονο σε ραντάρ και ηλεκτρονικά.. Σίγουρα το Rafael ειναι ένας πειρασμός υπεροχής για την Π.Α. που θα μπορούσε να μπει σε ενα πακέτο προμήθειας με ελκυστική χρηματοδότηση μαζί με τις Belhara.. και με μεγαλο συν ότι Γάλλοι έχουν σύντομους χρόνους… Read more »

LYK
Member
Active Member
LYK

Συμφωνώ για Κύπρο και για Ελλάδα 100 αεροσκάφη. 30 Κρήτη για Ανατολική Μεσόγειο, 40-50 Κέντρο, 20-30 Βορράς. Τίποτα δεν πρέπει να ξεφεύγει από MICA NG IR και παίρνει πολλούς. Τώρα με το SPECTRA δεν γλύτωσω ποτέ κανείς από Ισχυρό Θόρυβο. Και λένε ότι έχει και τεχνητό στέλθ.

LYK
Member
Active Member
LYK

Κάνουν για όλα. Και anti-ship και βαθιά κρούση και Α/Α ακόμα και εναντίον F-35. Σίγουρα.

LYK
Member
Active Member
LYK

Τώρα εάν θέλεις να τους τρελλάνεις τους απέναντι παίρνεις και 10-30 F-35. Με 3 δις θα τους κάνεις να ξοδέψουν 5-10 για να τα αντιμετωπίσουν κάπως. Αυτά θα τους λείψουν από αλλού.