Καθημερινή Φυσική: Τι είναι η Κβαντική Φυσική;

5
1506
Μοιραστείτε το άρθρο
  • 33
  •  
  •  

Η κβαντική φυσική είναι…αλλόκοτη. Δεν υπάρχει κανένας άλλος κλάδος της επιστήμης που να μελετάει τόσο παράξενα φαινόμενα όσο υποθετικές γάτες που είναι ταυτόχρονα ζωντανές και νεκρές ή σωματίδια που βρίσκονται έτη φωτός μακριά το ένα απ’ το άλλο αλλά με κάποιο τρόπο επικοινωνούν ακαριαία ή αναποφάσιστα ηλεκτρόνια τα οποία υπάρχουν σε πολλά μέρη ταυτόχρονα.

Για αρχή όμως, ας δούμε τι είναι η κβαντική φυσική και πως προέκυψε η ανάγκη για την ανάπτυξή της.


Μοιραστείτε το άρθρο
  • 33
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
Alex
Guest
Alex

Συγνώμη, ξέρει κανείς να μας απαντήσει αν η Κύπρος πρόκειται να αγοράσει Nora B-52? Βλέπω στο wiki που έχουν την Κύπρο στους μελλοντικούς χειριστές του.

https://en.wikipedia.org/wiki/Nora_B-52

Stavrogin
Guest
Κωνσταντίνος

Ο ήρωας μου στην υπόθεση της κβαντικης ειναι ο Niels Bohr . Θα λεγε κανείς πως ενθουσιάστηκε με τα κβαντικά παράδοξα ώς την πρώτη μαρτυρία ενος κόσμου τον οποίον ως τότε δεν είχαμε αντιληφθεί ή δεν θέλαμε να αντιληφθούμε. Για μένα ειναι προφανείς οι προεκτάσεις στην φιλοσοφία την θρησκεία και την ποίηση γιατί αυτές δοκίμαζαν μονίμως να περιγράψουν η να προβάλουν το απερίγραπτο. “Ότι ονομάζουμε πραγματικό αποτελείτε από πράγματα που δεν είναι πραγματικά.” “Όχι οχι δεν σκέφτεσαι, είσαι απλά λογικός.” “Σταμάτα να λες του θεού τι θα κάνει με τα ζάρια του.” Απάντηση στον Αϊνστάιν προφανώς “Η Θεωρία σου ειναι… Read more »

Stavrogin
Guest
Κωνσταντίνος

τα από πάνω εντός παρένθεσης είναι διάσημες παραθέσεις του Niels Bohr

G-164g ag-cat
Guest
G-164g ag-cat

Η Κβαντική φυσική είναι μια ακόμη θεωρία με την οποία μπορούμε να εξηγήσουμε καλύτερα ότι κάναμε πριν με την κλασσική Φυσική.

Bohr
Guest
Bohr

Φανταστείτε μια μπάλα του μπόουλινγκ η οποία δεν είναι μασίφ αλλά κούφια και μέσα έχει ένα γυροσκόπιο το οποίο περιστρέφεται ασταμάτητα. Όπως καταλαβαίνεται αν προσπαθήσει κάποιος να ρίξει μια τέτοια μπάλα η πορεία της δεν θα μπορεί να προβλεφθεί με ακρίβεια διότι καθώς θα κινιέται ευθεία θα περιστρέφεται ταυτόχρονα και γύρω από τον εαυτό της με συνέπεια το εσωτερικό γυροσκόπιο να ασκεί μικρο δυνάμεις οι οποίες θα έχουν χαοτικό απρόβλεπτο χαρακτήρα και θα επηρεάζουν την πορεία της μπάλας. Αυτό ακριβώς συμβαίνει και με όλα τα υποατομικά σωματίδια. Αυτό που λέμε πχ ηλεκτρόνιο αποτελείται στην ουσία από κουαρκς τα οποία ταλαντεύονται… Read more »