Τροφή για έρευνα αυτή την φορά το Quiz μας, μιας και το αεροπλάνο είναι μάλλον πασίγνωστο.

19 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Χωρίς καθόλου ψάξιμο, η σιλουέτα του αεροσκάφους (πλην της δεύτερης πτέρυγας) παραπέμπει ασυζητητί σε Hawker Hurricane. Η επιπλέον πτέρυγα αφορά, ίσως, κάποια ερευνητική προσπάθεια. Θα το ψάξω. Όντως τροφή για έρευνα.

  2. Διαβαζω στην αρχικη σελιδα για πασιγνωστο αεροπλανο, βλεπω διπλα την φωτογραφια, διπλανο…. κανω κλικ και να ενα Hurricane (μολυσμενο απο ραδιενεργεια ; που εβγαλε και δευτερη πτερυγα…) , μα που τα βρισκετε; Hurricane STOL! (http://www.vintagewings.ca/VintageNews/Stories/tabid/116/articleType/ArticleView/articleId/448/Biplane-Hurricane.aspx , http://alternathistory.com/hurricane-fh40-monoplan-biplan-velikobritaniya-1942g )
    The Hillson FH.40 Slip Wing Hawker Hurricane
    Hawker Hurricane Mk I, RCAF ser no 321 (RAF serial L1884).

  3. Hilson Harricane, πρωτότυπο εξέλιξης. Η πάνω πτέρυγα ήταν για να αποκτήσει μεγαλύτερη εμβέλεια και ικανότητα STOVL και αν θυμάμαι καλά ήταν και ξύλινη και απορριπτόμενη ώστε να μπορεί το α/φ να εκτελεί ελιγμούς μάχης.

  4. Hillson FH.40 Hurricane, πειραματική μετατροπή του Hurricane για να εφαρμοστεί στην πράξη η ιδέα του Hillson Bi-mono: Μια επιπλέον πτέρυγα – δεξαμενή καυσίμου πάνω από την κανονική, η οποία θα απορρίπτονταν αργότερα, δίνοντας μεγάλη εμβέλεια στο αεροσκάφος. Χρησιμοποιήθηκε ένα Hurricane Mk.I του Καναδά για τις δοκιμές το 1943, αλλά το πρόγραμμα εγκαταλείφθηκε λόγω φτωχών επιδόσεων.

  5. Hillson FH.40 Slip Wing Hawker Hurricane, πειραματικό μοντέλο για αύξηση του φορτίου με δυνατότητα απόρριψης της άνω πτέρυγας στη μάχη…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here