Όπως πάντα, πέραν του προφανούς τροφή για έρευνα!

16 ΣΧΟΛΙΑ

 1. YA-10A με την κάψουλα εκτροπής αερίων που περιβάλλει το πυροβόλο GAU/8 του αεροσκάφους.Σε δοκιμαστικό στάδιο φυσικα, δεν υιοθετήθηκε.

 2. Έχω πολύ καιρό να δυσκολευτώ τόσο πολύ! Προφανώς είναι Α-10, αλλά τι και πώς; Τελικά βρήκα την απάντηση στον παρακάτω σύνδεσμο. Δεν είναι σαφές αν η δοκιμή έγινε με το GAU-8 ή με το αρχικό Μ61 των πρώτων δοκιμών (πριν το GAU-8 γίνει διαθέσιμο) αλλά γενικά πρόκειται για μια αρχική προσπάθεια να διοχετευτούν τα αέρια μακριά απο το πιλοτήριο και τους κινητήρες:
  http://www.thedrive.com/the-war-zone/13329/early-on-the-a-10-warthogs-legendary-gun-was-both-a-blessing-and-a-curse

  Ενδιαφέρουσα ιστορία. Είμαι της άποψης πως αν το μαχητικό δεν είναι άσχημο, δεν έχει ενδιαφέρον…

 3. Apo tin arhi to GAU-8 Avenger 30mm (to kyrios oplo tou A-10 Warthog) dimiourgouse provlimata sto aeroskafos opos doniseis, pithanes zimies stous kinitires kai meiosi oratotitas tou heiristi logo ypervolikon aerion. To A-10 tis fotografias ferei mia apo tis polles peiramatikes metatropes ya meiosi ton dynitikon provlimaton GAU-8.

 4. Αντε να πουμε και το προφανες…. χαχαχαχα ΥΑ-10 στο σταδιο το βαλαμε το https://en.wikipedia.org/wiki/GAU-8_Avenger να δουμε τωρα τι θα κανουμε με τα προβληματα του….. το πιο ωραιο στο επομενο αρθρο ειναι το σχολιο για το μυρμηγκοφαγος…. http://www.thedrive.com/the-war-zone/13329/early-on-the-a-10-warthogs-legendary-gun-was-both-a-blessing-and-a-curse

 5. «Αγριόχοιρος» με σπυρί στην μύτη (GAU-8) που πήγε στον πλαστικό χειρούργο για διόρθωση. Και αυτός του έκανε μεταμόσχευση, μύτη από μυρμηγκοφάγο.

  Μια από τις λύσεις που δοκιμάστηκαν για την εκτροπή των αερίων του GAU-8.

 6. Fairchild Republic A-10 Thunderbolt II
  Πρωτότυπο YA-10A με το μικρότερο πυροβόλο M61 Vulcan των 20mm,Και με μια ποιο μακριά μύτη, σε μια προσπάθεια να επιλυθεί το πρόβλημα με τα αέρια της εκτόνωσες του πυροβόλου.

  https://en.wikipedia.org/wiki/Fairchild_Republic_A-10_Thunderbolt_II
  http://www.thedrive.com/the-war-zone/13329/early-on-the-a-10-warthogs-legendary-gun-was-both-a-blessing-and-a-curse

 7. Η κάπνα του GAU-8 αρχικά (μέσα δεκαετίας 1970 – αρχές δεκαετίας 1980) ήταν τόση πολλή, που η καλύπτρα μαύριζε (με αποτέλεσμα να μη βλέπει ο πιλότος, αν και το θέμα λύθηκε με υαλοκαθαριστήρα πεπιεσμένου αέρα), το αεροπλάνο γινόταν κατάμαυρο και τα σωματίδια της κάπνας σε συνδυασμό με τη μείωση του οξυγόνου τοπικά, δημιουργούσαν προβλήματα στους κινητήρες. Άρχισαν λοιπόν να δοκιμάζουν διάφορες διατάξεις για τη μείωση της κάπνας, συμπεριλαμβανομένης και αυτής στη φωτογραφία, όπου έχει μείνει μόνο ένα μικρό στόμιο για την έξοδο των βλημάτων από την τελευταία περιστρεφόμενη κάννη των 30mm. Η μαυρίλα όμως παραμένει σε όλο το αεροπλάνο, όπως φαίνεται και στην φωτογραφία. Τελικά η λύση ήταν πιο απλή, μια αλλαγή στη σύσταση του γεμίσματος των καλύκων των βλημάτων των 30mm και έτσι θαυμάζουμε τα Α-10 με το κανονικό ρύγχος και όχι αυτό το έκτρωμα!

 8. Μια από τις επιλογές εναλλακτικών λύσεων για απαγωγέα αερίων του πυροβόλου (gun gas deflector) στο A-10 (YA-10).
  Ένα ενδιαφέρον άρθρο (όπως υπέδειξαν και κάποιες απαντήσεις) εδώ:
  http://www.thedrive.com/the-war-zone/13329/early-on-the-a-10-warthogs-legendary-gun-was-both-a-blessing-and-a-curse

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here