Οι εξοπλισμοί της Ρουμανίας

10
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

[youtube=https://www.youtube.com/watch?v=u_-ZdlUScAQ]

Μέχρι τον Οκτώβριο αναμένεται να υπάρξει πρόοδος στο θέμα των Α/Α συστημάτων Patriot, υποστήριξε σε συνέντευξη Τύπου την προηγούμενη εβδομάδα ο Ρουμάνος υπουργός Άμυνας A. Tutuianu.

Στην ίδια συνέντευξη επισημάνθηκε ακόμη μία φορά η ανάγκη προμήθειας περισσότερων μαχητικών F-16, ενώ μνεία υπήρξε για τα προγράμματα οχημάτων του Ρουμανικού Στρατού (Νέο Τροχοφόρο Όχημα Μάχης, εκσυγχρονισμός ΤΟΜΑ MLI-84, φορτηγά οχήματα) και η κάλυψη των απαιτήσεων του Ρουμανικού Ναυτικού (κορβέτες, αντιπλοϊκοί πύραυλοι, εκσυγχρονισμός φρεγατών Type 22R).

Σχετικά με τα F-16, όπως γράψαμε πρόσφατα σε αναφορά μας για την πορτογαλική αεροπορία η FAP, αν και δεν διαθέτει πλεονασματικά Viper εντούτοις θα υποβάλει σχετική πρόταση με βάση αεροσκάφη που θα αποκτηθούν από τις ΗΠΑ και θα ανακατασκευαστούν στο ίδιο επίπεδο MLU με τα σημερινά ρομανικά μαχητικά.

Από την άλλη η Lockheed Martin θεωρεί ότι η Ρουμανία θα προχωρήσει κάποια στιγμή θα αναβαθμίσει τα Viper στο επίπεδο F-16V και προτείνει τον απ’ ευθείας εκσυγχρονισμό των αεροσκαφών στο πρότυπο αυτό.


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
Agamemnon
Guest
Τασος...

Ομορφη και διαφορετικη παραλλαγη τα ρουμανικα Viper…

Φαίδων Γ. Καραϊωσηφίδης
Admin
Noble Member

Προγραμματίζουμε επίσκεψη οπότε αναμείνατε περισσότερες

Agamemnon
Guest
Τασος...

Δεν περιμεναμε κατι λιγοτερο απο εσας smile

ΓΙΑΝΝΗΣ
Guest
ΓΙΑΝΝΗΣ

Aπό τις Η.Π.Α είχαν παροτρύνει την ελληνική πλευρά να πουλήσει τα F-16 Block-30 της στην Ρουμανία. Ουσιαστικά η πώληση των -30 είναι ο μοναδικός τρόπος για να ξεκινήσει ο εκσυγχρονισμός κάποιων άλλων F-16 μας.
Εναλλακτικά πως θα μας φαίνονταν το να ανταλλάξουμε F-16 Block-30 με καινούργια IAR-99 Soim και αριθμό καινούργιων MLI-84M και τροχοφόρων ΤΟΜΠ/ΤΟΜA TAB-33/Zimbru-2000 ?? Με αυτό τον τρόπο μπορούμε να καλύψουμε ανάγκες μας που υπό άλλες συνθήκες πιθανόν δεν θα καλυφθούν ούτε σε 20 χρόνια…

gm
Guest
gm

φτιάχνουν και τα Puma εκεί

ΓΙΑΝΝΗΣ
Guest
ΓΙΑΝΝΗΣ

Σωστά. 40-50 IAR-330 της πλέον πρόσφατης έκδοσης δεν θα ήταν άσχημα να αντικαταστήσουν πολλά Χιούι και ΝΗ-90 που υπάρχει η πρόθεση να πουληθούν.

Flight and Space
Admin
Famed Member

Πρόθεση να πουληθούν τα ΝΗ-90 από ποιον, και πού; μην πείτε από την Α.Σ, δεν ισχύει.

Spyros
Guest
Σπύρος

Καλή πατέντα εκσυγχρονισμού F-16 έστησαν οι Πορτογάλοι. Ξέρω και μια άλλη μεσογειακή χώρα με F-16 που ίσως θα μπορούσε να κάνει κάτι τέτοιο, μάλιστα έχει λέει και μια εταιρία που είναι ήδη υποκατασκευάστρια της Lockheed για το F-16 και το C-130… αλλά μάλλον δε γίνονται τέτοια πράγματα εκεί.

gm
Guest
gm

Θα γεμίσει η Αν. Ευρώπη με blck30/50 made in HAI $. Θα αφήσουν και slots για charters στα αεροδρόμια $$. Και αν έχεις μερικές δεκάδες εκατομύρια φάνς εδώ, πολλές ΄σοβαρές χώρες θα νοιάζονται για την ασφαλειά τους ($$$?)

Jester
Guest
Jester

Αυτή την “πατέντα” της αγοράς αμερικανικών F-16 από την Πορτογαλία για την πώλησή τους στη Ρουμανία, δεν την έχω πολυκαταλάβει… Πιο οικονομικά δεν θα ερχόταν στους Ρουμάνους αν τα προμηθεύονταν κατευθείαν από τις ΗΠΑ;