Η Αυστραλία εξοπλίζει τα F/A-18F με σύστημα IRST

0
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Η Βασιλική Αυστραλιανή Αεροπορία (RAAF) ετοιμάζεται να εξοπλίσει τα μαχητικά F/A-18F Super Hornet με το σύστημα IRST AN/ASG-34 που χρησιμοποιείται από το Αμερικανικό Ναυτικό (USN).

Όπως γράφει το «Jane’s», την πρόθεση της RAAF έκανε γνωστή μια ειδοποίηση που εκδόθηκε στις 2 Οκτωβρίου από τη NAVAIR και η οποία αναφέρεται σε 12 συστήματα για τα 24 αυστραλιανά F/A-18F Super Hornet. Με βάση την ειδοποίηση, το συμβόλαιο αναμένεται να τρέξει για 36 μήνες, αν και δεν υπάρχουν πληροφορίες για τα χρονοδιαγράμματα ή την αξία της συμφωνίας.

Το AN/ASG-34 αναπτύχθηκε από τις αμερικανικές εταιρείες Lockheed Martin, Boeing και General Electric, με σκοπό να δοθεί η ικανότητα στο Super Hornet εντοπισμού και εμπλοκής εναέριων και επίγειων στόχων, όταν η χρήση του ραντάρ AESA AN/APG-79 θα μπορούσε να προδώσει τη θέση του αεροσκάφους. Σε αντίθεση με τα περισσότερα συστήματα IRST, τα οποία είναι πλήρως ενσωματωμένα στο αεροσκάφος, το AN/ASG-34 είναι σχεδιασμένο να μεταφέρεται σε μια τροποποιημένη κοιλιακή δεξαμενή καυσίμου.

Εκπρόσωποι της Boeing έχουν πει στο «Jane’s» πως η παρουσία του IRST στη συγκεκριμένη θέση δεν έχει συνέπειες στην ικανότητά του να εντοπίζει και να παρακολουθεί αεροσκάφη που μπορεί να πετούν ψηλότερα από το Super Hornet και ότι στα 10 μίλια από τον στόχο, το AN/ASG-35 θα προσφέρει απεριόριστη ορατότητα μέχρι τα 60.000ft.

Σύμφωνα με τη βάση δεδομένων «World Air Forces 2019» η Αυστραλία διαθέτει 24 μαχητικά F/A-18F Super Hornet και 11 EA-18G Growler.

Η νέα «ΠΤΗΣΗ & Διάστημα» ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2019


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •