Η πρώτη αεροπορική βάση ειδικά για αμερικανικά F-35 επί ευρωπαϊκού εδάφους

0
2419
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Η αμερικανική Αεροπορία (USAF) και ο Οργανισμός Άμυνας του Υπουργείου Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου έθεσαν την θεμέλια λίθο για την κατασκευή της πρώτης αεροπορικής βάσης ειδικά για F-35 στην Ευρώπη.

Η νέα αυτή βάση για τα αμερικανικά F-35 που θα σταθμεύουν στην Ευρώπη θα βρίσκεται εντός του συγκροτήματος εγκαταστάσεων RAF Lakenheath και προβλέπεται να είναι έτοιμη να παραλάβει το πρώτο αεροσκάφος F-35A Lightning II της αμερικανικής Αεροπορίας στα τέλη του 2021.

Τα έργα υποδομής αξίας 196 εκατομμυρίων δολαρίων θα δρομολογηθούν από πιστοποιημένες κατασκευαστικές κοινοπραξίες Kier και VolkerFitzpatrick και θα περιλαμβάνουν εγκατάσταση εξομοιωτή πτήσης, μονάδα συντήρησης, και εγκαταστάσεις αποθήκευσης για να φιλοξενήσουν τις νέες μοίρες.

Τα μαχητικά αεροσκάφη του τύπου που θα έχουν την έδρα τους στη νέα βάση θα υπάγονται οργανικά στην 48 Πτέρυγα Μαχητικών της Αμερικανικής Αεροπορίας, όπως σήμερα τα F-15E Strike Eagle και τα F-111 πριν από αυτά.

Πόσο θα κοστίσει στο Βέλγιο να αναβαθμίσει τις βάσεις του ώστε να υποστηρίζουν το F-35;

Οι εργασίες για την αναβάθμιση της RAF Lakenheath είναι το πρώτο μέρος ενός ευρύτερου προγράμματος για την υποστήριξη των επιχειρήσεων της USAF στο Ηνωμένο Βασίλειο, με αναμενόμενη επένδυση πάνω από 1 δισεκατομμύριο δολάρια στη χώρα αυτή για τα επόμενα 7 έως 10 χρόνια, σύμφωνα με το Υπουργείο Άμυνας.


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •