Το Eurofighter θα βοηθήσει στη γρήγορη ανάπτυξη του μαχητικού 6ης γενιάς Tempest

5
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Η Βασιλική Αεροπορία (RAF) προτίθεται να χρησιμοποιήσει το Eurofighter για τη γρηγορότερη ανάπτυξη του προγράμματος μαχητικού 6ης γενιάς Tempest.

Το Tempest παρουσιάστηκε το καλοκαίρι του 2018 και θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί είτε ως επανδρωμένο μαχητικό είτε ως UCAV. Το αεροσκάφος θα αναπτυχθεί και θα κατασκευαστεί από τη BAE Systems, σε συνεργασία με τις MBDA UK, τη Leonardo και τη Rolls-Royce. Πέρα από το Ηνωμένο Βασίλειο, στο πρόγραμμα παίρνουν μέρος η Ιταλία και η Σουηδία.

Σύμφωνα με το «FlightGlobal», η χρήση του Eurofighter στοχεύει στη μείωση του χρονοδιαγράμματος ανάπτυξης του Tempest, ώστε να γίνει πραγματικότητα η εισαγωγή του σε υπηρεσία το 2035. Αυτό τόνισε σε εκδήλωση το Σάββατο στο Ντουμπάι και ο Βρετανός Πτέραρχος Michael Wigston, που υπογράμμισε ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για καθυστερήσεις, καθώς η RAF πιέζεται από ανταγωνιστές όπως η Κίνα, το Ιράν, η Βόρεια Κορέα και η Ρωσία.

«Δεν μπορούμε να αποδεχθούμε μεγάλους χρόνους ανάπτυξης για νέο εξοπλισμό. Ούτε μπορούμε να δεχθούμε ένα σύστημα που θα μας καταδικάσει να πέσουμε ακόμη περισσότερο πίσω στην τεχνολογία», σημείωσε ο Wigston.

Ωφελημένο από το Tempest θα είναι όμως και το ίδιο το Eurofighter Typhoon, αφού η εισαγωγή νέας τεχνολογίας θα διασφαλίσει ότι θα παραμείνει η ραχοκοκαλιά της βρετανικής αεροπορικής ισχύος ακόμη και στη δεκαετία του 2040. Ενδεικτικά, ο τύπος απέκτησε το προηγούμενο χρονικό διάστημα ικανότητα χρήσης των πυραύλων Meteor, Brimstone και Storm Shadow, ενώ θα ακολουθήσει η εγκατάσταση ραντάρ AESA, η βελτίωση του συστήματος αυτοπροστασίας και η πιστοποίηση του ατρακτιδίου στοχοποίησης Litening 5.

Η νέα «ΠΤΗΣΗ & Διάστημα» ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2019


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
Yiannis
Member
Active Member
Yiannis

Εντάξει η Ρωσία, άντε και η Κίνα, το Ιράν όμως και η Β. Κορέα πως ακριβώς ανταγωνίζονται τη RAF;

General LEE
Guest
General LEE

όλοι στέλθ φτιάχνουν αλλά ο Φωτεινούλης με την Ομάδα έχουν Ηλεκτρομαγνητικά Όπλα…

montif74
Member
montif74

Το ευρωμαχητικό δεν μπορεί να βοηθήσει ούτε τον εαυτό του.Πιο μεγάλη αποτυχία και από το Ραφάλ και το Mirage 2000….

George
Member
George

9 πολεμικές αεροπορίες, 623 α/ε δεν το λες και αποτυχία…..
Πέρα από τα εμερκανικά είναι μακρά το πιο πετυχημένο
To Rafale πχ έχει επιλεγεί μόνο από 4εις σε 276 αντίτυπα

montif74
Member
montif74

Από τα οποια τα 472 τα παραγγείλανε οι κατασκευάστριες χώρες. Δηλαδή η εξαγωγές τους περιορίστηκαν σε 151 αεροσκάφη.Επιτυχία δεν το λες….