Γαλλικά Rafale M εξασκούνται με κυπριακά Α/Α συστήματα

2
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Μαχητικά αεροσκάφη Rafale M του γαλλικού αεροπλανοφόρου «Charles de Gaulle» πραγματοποίησαν νωρίτερα σήμερα συνεκπαίδευση με την Εθνική Φρουρά στην Κύπρο.

Όπως μεταδίδει η Καθημερινή Κύπρου, τα γαλλικά μαχητικά πέταξαν πάνω από την Κύπρο, για να δοκιμάσουν τις αντιδράσεις των κυπριακών Α/Α συστημάτων. Η άσκηση ξεκίνησε στις 12 το μεσημέρι. Τα Α/Α συστήματα αναπτύχθηκαν σε συγκεκριμένες περιοχές και εντόπισαν από μεγάλη απόσταση τα Rafale και, αργότερα, τα εγκλώβισαν.

Σύμφωνα με το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, σε δηλώσεις ύστερα από σημερινή άσκηση της Εθνικής Φρουράς που διεξήχθη σε συνεργασία με το γαλλικό αεροπλανοφόρο Charles de Gaulle, ο Υπουργός Αμυνας είπε ότι «σήμερα παρακολουθήσαμε την πρώτη φάση της κοινής άσκησης μαζί με τη Γαλλία που σκοπό είχε την προσβολή εικονικών στόχων, ενεργοποιώντας την αεράμυνα της Κύπρου. Η προσβολή των εικονικών στόχων έγινε από αεροσκάφη Rafale, που βρίσκονται στο Γαλλικό αεροπλανοφόρο Charles de Gaulle».

Το αεροπλανοφόρο Charles de Gaulle βρίσκεται στην Ανατολική Μεσόγειο, επιχειρώντας κατά του ISIS. Πρόκειται για την πρώτη αποστολή στην οποία το Γαλλικό Ναυτικό χρησιμοποιεί το Rafale στη νεότερη διαμόρφωση F3 R. Πριν λίγες ημέρες προστέθηκε στην ομάδα των πλοίων συνοδείας του αεροπλανοφόρου το αμερικανικό αντιτορπιλικό «USS Ross».

Η καινούργια «ΠΤΗΣΗ» ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2020


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

2
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
epampapasAris Recent comment authors

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Aris
Member
Aris

Οπότε μάθανε και οι Γάλλοι τα BUK?

epampapas
Member
epampapas

– Tor και Buk, συχνότητες, ηλεκτρονικές υπογραφές παρακαλώ.
– Έφτασεεεε..
– Το SPECTRA και ο βιβλιοθηκάριος του σας ευχαριστεί θερμά.