Μερική καθήλωση των γαλλικών Rafale

5
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Το υπουργείο άμυνας της Γαλλίας έχει προχωρήσει στο μέτρο της μερικής καθήλωσης του στόλου μαχητικών αεροσκαφών Rafale, μετά το πρόσφατο περιστατικό ασφαλείας με την ξαφνική εκτίναξη του 64χρονου «συνεπιβάτη» από ένα Rafale B.

 

Σύμφωνα με το «Defens-Aero», αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε εξέλιξη τρεις έρευνες, για τη βοήθεια των οποίων αποφασίστηκε η καθήλωση ορισμένων μαχητικών του τύπου, τόσο της Γαλλικής Αεροπορίας όσο του Γαλλικού Ναυτικού. Από τις 20 Μαρτίου 2019 δεν έχει υπάρξει καμία πτήση Rafale B/C της αεροπορικής Saint-Dizier, ενώ μόνο όσα αεροσκάφη έχουν διατεθεί σε πολεμικές επιχειρήσεις ή έχουν ρόλο στρατηγικής κρούσης, μπορούν να συνεχίσουν τις αποστολές τους. Παρόμοια κίνηση έχει πραγματοποιήσει το Γαλλικό Ναυτικό, μεταδίδει το «Le Marin». Έτσι, τα μόνα Rafale M που διατηρούν το «πράσινο φως» για πτήσεις είναι αυτά που πραγματοποιούν πολεμικές επιχειρήσεις στη Μέση Ανατολή, στο πλαίσιο των επιχειρήσεων CHAMMAL και CLEMENCEAU.

 

Το επίμαχο Rafale Β, με αριθμό «358», είναι ένα από τα τελευταία που παρέλαβε η Γαλλική Αεροπορία. Το αεροσκάφος πρόκειται τώρα να υποστεί εργασίες, ώστε να επανέλθει σε υπηρεσία. Εκτός από το αν ήταν παράτυπη η παρουσία του πολίτη στο μαχητικό, εξετάζεται η περίπτωση να υπάρχει ζήτημα ασφαλείας με τη λειτουργία του εκτινασσόμενου καθίσματος. Το Rafale χρησιμοποιεί Mk-F16F της βρετανικής εταιρείας Martin-Baker.

 

64χρονος συνεπιβάτης σε διθέσιο Rafale ενεργοποίησε κατά λάθος το εκτινασσόμενο κάθισμα


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
airman
Guest
airman

Γιαυτο (και πολλα αλλα) ψηφιζω 40 Φ35 μπλοκ4 στον αραξο από 2025 και μετα.

MisCo
Guest
MisCo

40… τα αλλα 200 τι θα ειναι?

tsir266
Guest
tsir266

Και 40 με 50 RAFALE στην Τανάγρα σε αντικατάσταση όλων των Μ2000.

chikichiki
Guest
chikichiki

“Εκτός από το αν ήταν παράτυπη η παρουσία του πολίτη στο μαχητικό”

Α, ΕΚΤΟΣ από αυτό!!! Αθάνατη Γαλλία…

Costas
Guest
Κώστας

χαχαχα! Δεν υπάρχει!