Επιπλέον κινητούς στόχους RAIDER θα παραλάβει ο Αυστραλιανός Στρατός

0
Μοιραστείτε το άρθρο
  • 17
  •  
  •  

Η Αυστραλιανή Αμυντική Δύναμη (ADF) έθεσε μια επιπλέον παραγγελία ύψους 1 εκατομμυρίου δολαρίων Αυστραλίας (~ 620,000 Ευρώ) για την προήθεια 6 ρομποτικά κινουμένων στόχων RAIDER για την εκπαίδευση των χερσαίων δυνάμεων.

Η παραγγελία δόθηκε στο τοπικό πανεπιστήμιο Deakin της επαρχίας Geelong και θα δώσει εργασίας σε 23 αυστραλιανές επιχειρήσεις, εκ των οποίων οι 14 από το Geelong.

Ο κινητός στόχος RAIDER εξομοιώνει εχθρικά οχήματα εν κινήσει, απεικονίζοντας όχι μόνον τον όγκο τους αλλά και την θερμική υπογραφή που παράγουν.

Η υπουργός Αμυντικής Βιομηχανίας της Αυστραλίας, κυρία Melissa Price, στην ομιλία της εξέθεσε τα οφέλη της προμήθειας για την ενίσχυση των τοπικών επιχειρήσεων αλλά και την εκπαίδευση του στρατού. “Το σχέδιο αυτό έχει ήδη αποδώσει 1.5 εκατομμύρια δολάρια (σημ. δολάρια Αυστραλίας) στις τοπικές κοινότητες εμπλέκοντας μικρές επιχειρήσεις στην Αυστραλία”, δήλωσε.

Ο κινούμενος στόχος RAIDER είναι εξαιρετικά εύκολο να αναβαθμιστεί, να τροποποιηθεί και παρέχει ικανότητα σκοποβολής με πραγματικά πυρά στους Αυστραλούς στρατιώτες σε διάφορες καιρικές συνθήκες, μέρα και νύχτα. Έχει μέγιστη ταχύτητα 40 χλμ/ώρα και απαιτεί ένα μόνο άτομο για τον τηλεχειρισμό του.

Η βουλευτής της επαρχίας Βικτώρια, κυρία Sarah Henderson, χαιρέτισε την συνέχιση της πολιτικής της κυβέρνησης Morrisson που έχει επενδύσει 200 δις Αυστραλιανά δολάρια (~1.24 δις Ευρώ) σε εξοπλιστικές επενδύσεις οι οποίες δίνουν δουλειές και κέρδη στην επαρχία της Βικτώρια και έδωσε συγχαρητήρια στο πανεπιστήμιο Deakin για την ανάπτυξη αυτής της τεχνολογίας και την υπηρεσία που προσφέρει ώστε η Αμυντική Δύναμη της Αυστραλίας να έχει τα καλύτερα μέσα για να προστατεύει τα εθνικά συμφέροντα.

Πηγή: Army Technology


Μοιραστείτε το άρθρο
  • 17
  •  
  •  

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notify of