Νέα συστήματα RAM για το γερμανικό Ναυτικό

3
Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

Η κοινοπραξία RAM-System GmbH (RAMSYS) υπέγραψε μία σύμβαση για την παράδοση δέκα συστημάτων εκτόξευσης πυραύλων Rolling Airframe Missile (RAM) για το γερμανικό Ναυτικό. Αυτά τα συστήματα θα εγκατασταθούν και ολοκληρωθούν στη δεύτερη παρτίδα κορβετών κλάσης Κ130.

Το σύστημα εκτόξευσης είναι σε θέση να βάλλει όλους τους υπάρχοντες πυραύλους RAM των Block 0, 1A και 2, καθώς και τους πυραύλους επόμενης γενιάς Block 2Α και Β.

Εκτός από τους εταίρους της κοινοπραξίας, τα ναυτικά της Αιγύπτου, της Ελλάδας, της Ιαπωνίας, της Νότιας Κορέας, της Τουρκίας, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και από το 2017 και του Μεξικού και του Κατάρ βασίζονται στις δυνατότητες του συστήματος RAM για την αυτοάμυνα αρκετών εκ των πλοίων επιφανείας τους.

Η κοινοπραξία RAMSYS, από κοινού με τις Diehl Defense, MBDA Germany και την αμερικανική Raytheon Missile Systems, είναι υπεύθυνοι για την ανάπτυξη και την παραγωγή του συστήματος RAM μέσα από αυτή τη γερμανο-αμερικανική συνεργασία.


Μοιραστείτε το άρθρο
  •  
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
Spyros
Member
Spyros

Οι πρώτες Κ130 πλέουν ή είναι απο τα μέσα των Γερμανών που συντηρούνται ή επισκευάζονται ή επιθεωρούνται;

NikolakiEfentis
Member
NikolakiEfentis

Οι εκτοξευτές από τα F122 (2 ανά σκάφος) έχουν “τελειώσει”; Μου κάνει εντύπωση.

V
Guest
V

Όχι μόνο αυτοί από τις F-122 αλλά και από οι ΤΠΚΒ Type-143A. Μιλάμε για 12 από τις φρεγάτες και 10 από τις πυραυλακάτους.