Η Αυστραλία προτίθεται να τοποθετήσει συστήματα των Adelaide σε άλλα πλοία

5
Μοιραστείτε το άρθρο
  • 33
  •  
  •  

Το Βασιλικό Αυστραλιανό Ναυτικό σκέφτεται πολύ σοβαρά να ενισχύσει τις ικανότητες των LHD κλάσης Canberra με συστήματα από τις τελευταίες 2 φρεγάτες Adelaide.

Όπως ο διοικητής του Αντιναύαρχος Mike Noonan κάνει γνωστό σε συνέντευξη στο «Australian Defence Magazine», τα συστήματα αφορούν τη βελτίωση της προστασίας των LHD και θα προέλθουν εντός 12 μηνών από παροπλισμένα πλοία. Ο Noonam αναφέρει στη συνέντευξη τις Adelaide, οι οποίες θα καταλήξουν εκτός απροόπτου στη Χιλή, λέγοντας ότι υπάρχει μια ευκαιρία για το τι μπορεί να γίνει με τα συστήματα Nulka και Phalanx που φέρουν. Και ο ίδιος καταλήγει: «Έτσι εικάζω ότι σας δίνω κάποιο στοιχείο».

Το Nulka είναι ενεργό σύστημα παραπλάνησης πυραύλων, το οποίο αναπτύχθηκε από την Αυστραλία και παράγεται από τις Αυστραλία και ΗΠΑ. Το σύστημα βρίσκεται σε υπηρεσία με την Αυστραλία και τις ΗΠΑ, ενώ στο παρελθόν αποκτήθηκε από τον Καναδά για τον εξοπλισμό των αντιτορπιλικών Iroquois.

Η Αυστραλία έχει σε υπηρεσία 2 LHD κλάσης Canberra («HMAS Canberra», «HMAS Adelaide»), τα οποία αναμένεται να ανακηρύξει ως πλήρως επιχειρησιακά τους επόμενους μήνες. Η πρώτη από τις τελευταίες 2 φρεγάτες Adelaide αποσύρθηκε στις 30 Ιουνίου 2019 και η δεύτερη θα παροπλιστεί στις 26 Οκτωβρίου.

Το τεύχος 401 της Π&Δ Οκτωβρίου 2019 διαθέσιμο ηλεκτρονικά στο Joomag


Μοιραστείτε το άρθρο
  • 33
  •  
  •  

newest oldest most voted
Notify of
Stavrogin
Member
Noble Member
Κωνσταντίνος Βορδοναράκης

δυο ακόμα λογοι γιατι δεν ηθελε το ΠΝ τις αδελαίδες…

Mageiras
Member
Famed Member
Mageiras

Μπορούσαμε να βάλουμε απο τις S που θα αποσύρονταν αλλά προφανώς είναι πολλά μικρά προβλήματα που μαζεμένα τις έκαναν να μοιάζουν με μπελά…

agnostosependytis
Guest
agnostosependytis

Ναι δεν τις ήθελε γιατί θα μας τις έδιναν χωρίς το Phalanx (λες και δεν θα είχαμε εμείς περισσεούμενα ή δεν μπορούσαμε να πάρουμε)

Figure8
Member
Figure8

Και απο πού προκύπτει οτι το ΠΝ έχει σκοπό να αποσύρει άμεσα τις Kortenaer (έστω τις μη εκσυγχρονισμένες) ωστε να υπάρχουν διαθέσιμα τα όπλα του ξερωγω???? Επειδή το εικάζουμε εμείς εδω μέσα? Ακόμα και οτα πρόπερσι ο μπαρμπαφώτης μιλούσε για Femm -λιζινγκ κλπ κλπ το ΠΝ σκοπευε να διατηρήσει όλες τις S σε υπηρεσία ..Λεω γω ο αφελης

ikaros
Member
ikaros

Και όμως τα CIWS ( Phalanx -RAM) είναι είδος εν ανεπάρκεια στο ΠΝ. Aπό τις 10 S μόνο οι 2 αρχικές έχουν 2 και καλύπτονται 360.